Siirry sisältöön

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen avustusperiaatteita ja avustuskäytäntöjä

Puhekupla 8
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestöavustusperiaatteita ja -avustuskäytäntöjä 16.2.2023 mennessä.

Kommentoitavana olevassa asiakirjassa määritetään yleiset periaatteet ja menettelytavat, joita noudatetaan Lapin hyvinvointialueen myöntämissä järjestöavustuksissa sekä järjestöjen kanssa tehtävissä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksissa. Lisäksi asiakirjassa kuvataan Lapin hyvinvointialueen tarkemmat avustuskäytännöt ja avustusten myöntämisen kriteerit.

Lain sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021) 7 §:ssä todetaan, että hyvinvointialueella on ensisijainen vastuu asukkaidensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä siltä osin kuin tämä tehtävä kytkeytyy hyvinvointialueen muihin lakisääteisiin tehtäviin. Lisäksi todetaan, että hyvinvointialueen on edistettävä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä. Lapin hyvinvointialueen järjestöavustuksilla ja järjestöjen kanssa tehtävillä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksilla tuetaan järjestöjen hyvinvointia, terveyttä ja arjen turvallisuutta edistävää sekä sosiaali- ja terveyspalveluja tukevaa toimintaa. Avustuksia ei myönnetä Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevaan toimintaan.

Klikkaa alta "Näytä lisätiedot" tutustuaksesi kommentoitavaan asiakirjaan.

Perustiedot

Päättynyt: 16.2.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Myös säätiöt tekevät hyvinvointityötä, edistävät terveyttä ja luovat turvallisuutta!

Profiilikuvan paikka

Säätiöläinen
10. helmikuuta 2023 kello 13.25.16

Monet Lapissa toimivat säätiöt tekevät merkittävää hyvinvointityötä monella tavalla, edistävät terveyttä ja tuovat toiminnallaan arjen turvallisuutta Lappilaisille asukkaille. Onko todella niin, että lakia tulkitaan niin ahtaasti, ettei säätiöitä oteta mukaan yhteistyökumppaneiksi? Jos näin on, jää merkittävää toimintaa Lapin hyvinvointialueen yhteistyökumppanuuden ja mahdollisten avustusten ulkopuolelle. Todellako säätiötaustaisia sotaveteraanien ja muiden kuntoutusyksiköiden kumppanuutta ei voida ahtaan laintulkinnan mukaan kelpuuttaa!
Säätiöt ja järjestöt toimivat samalla tavoin ja samalla rintamalla, niin kunnat, Veikkaus ja Stea on hyväksynyt säätiöt yhteistyökumppaneikseen ja avustuskelpoisiksi.