Siirry sisältöön

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen avustusperiaatteita ja avustuskäytäntöjä

Puhekupla 8
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestöavustusperiaatteita ja -avustuskäytäntöjä 16.2.2023 mennessä.

Kommentoitavana olevassa asiakirjassa määritetään yleiset periaatteet ja menettelytavat, joita noudatetaan Lapin hyvinvointialueen myöntämissä järjestöavustuksissa sekä järjestöjen kanssa tehtävissä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksissa. Lisäksi asiakirjassa kuvataan Lapin hyvinvointialueen tarkemmat avustuskäytännöt ja avustusten myöntämisen kriteerit.

Lain sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021) 7 §:ssä todetaan, että hyvinvointialueella on ensisijainen vastuu asukkaidensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä siltä osin kuin tämä tehtävä kytkeytyy hyvinvointialueen muihin lakisääteisiin tehtäviin. Lisäksi todetaan, että hyvinvointialueen on edistettävä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä. Lapin hyvinvointialueen järjestöavustuksilla ja järjestöjen kanssa tehtävillä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksilla tuetaan järjestöjen hyvinvointia, terveyttä ja arjen turvallisuutta edistävää sekä sosiaali- ja terveyspalveluja tukevaa toimintaa. Avustuksia ei myönnetä Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevaan toimintaan.

Klikkaa alta "Näytä lisätiedot" tutustuaksesi kommentoitavaan asiakirjaan.

Perustiedot

Päättynyt: 16.2.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Säätiöt osana järjestökenttää kehittämässä ja tuottamassa hyvinvointia edistäviä palveluita sekä lisäämässä osallisuutta

Profiilikuvan paikka

Säätiön edustuja
13. helmikuuta 2023 kello 13.43.10

Suomalaiset sosiaali- ja terveysjärjestöt tuottavat monialaisesti palveluja. Palvelutuotanto voi olla järjestölähtöisten yritysten markkinaehtoisesti tuottamaa palvelua tai yhdistys- tai säätiömuodossa toimivan järjestön markkinoille tuottamaa palvelua. (Soste)

Lapissa on säätiökenttä, joka kehittää ja tuottaa hyvinvointia edistäviä palveluita. Järjestöt ml. yleishyödylliset säätiöt ovat merkittäviä toimijoita alueiden asukkaiden hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisessä ja vahvistamisessa. Järjestöt ml. säätiöt lisäävät osallisuutta ja antavat vaikuttamismahdollisuuksia henkilöille, joiden ääni kuuluu muuten heikosti yhteiskunnassa.

Yleishyödyllisten säätiöiden hyväksyminen hyvinvointialueen järjestöavustusten saajaksi on sen sijaan yhdenvertaista toimintaa!