Siirry sisältöön

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen avustusperiaatteita ja avustuskäytäntöjä

Puhekupla 8
Keskustelu | Lapin hyvinvointialue
Keskustelu on päättynyt

Kommentoi Lapin hyvinvointialueen järjestöavustusperiaatteita ja -avustuskäytäntöjä 16.2.2023 mennessä.

Kommentoitavana olevassa asiakirjassa määritetään yleiset periaatteet ja menettelytavat, joita noudatetaan Lapin hyvinvointialueen myöntämissä järjestöavustuksissa sekä järjestöjen kanssa tehtävissä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksissa. Lisäksi asiakirjassa kuvataan Lapin hyvinvointialueen tarkemmat avustuskäytännöt ja avustusten myöntämisen kriteerit.

Lain sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021) 7 §:ssä todetaan, että hyvinvointialueella on ensisijainen vastuu asukkaidensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä siltä osin kuin tämä tehtävä kytkeytyy hyvinvointialueen muihin lakisääteisiin tehtäviin. Lisäksi todetaan, että hyvinvointialueen on edistettävä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä. Lapin hyvinvointialueen järjestöavustuksilla ja järjestöjen kanssa tehtävillä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksilla tuetaan järjestöjen hyvinvointia, terveyttä ja arjen turvallisuutta edistävää sekä sosiaali- ja terveyspalveluja tukevaa toimintaa. Avustuksia ei myönnetä Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevaan toimintaan.

Klikkaa alta "Näytä lisätiedot" tutustuaksesi kommentoitavaan asiakirjaan.

Perustiedot

Päättynyt: 16.2.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Avustuskriteereissä huomioitavaa

Profiilikuvan paikka

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry
16. helmikuuta 2023 kello 15.03.17

Avustuskriteerit ovat sinällään selkeät. Toki tulevasta pisteytyksestä ei voi sanoa, miten ja millä perusteella se asettaa eri hakemuskohteita järjestykseen. Toivottavaa olisi, että kuntien ja HVA avustushakemuksien aikataulut olisivat limittyneet siten, että jos toisesta hausta tulee hylky, olisi mahdollista hakea toisesta. Lisäksi toivottavaa olisi, että kuntien ja hyvinvointialueen avustushaut täydentäisivät toisiaan siinä määrin, että ne aidosti mahdollistaisivat laajan kansalaistoiminnan eri alueilla maakuntaa.
Avustuskriteerien tulisi myös mahdollistaa ja kannustaa järjestöjä ja yhdistyksiä yhteistyöhön eli avustusten hakeminen tulisi olla mahdollista myös useamman järjestön yhteisenä hakemuksena.