Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 48
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 23.4.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Niipperi/Perusmäki taas unohdettu

Profiilikuvan paikka

Tiina
6. huhtikuuta 2023 kello 14.29.13

Olisin toivonut, että kunnan liikuntamahdollisuuksia olisi kuntalaislaloitetta mukaellen sijoitettu Niipperin/Perusmäen suunnalle, jossa ei tällä hetkellä ole vastaavaa. Kalajärvellä on juuri pari vuotta sitten valmistunut ulkokuntosali. Lisäksi tätä sijaintia ei voi kutsua lähiliikuntapaikaksi esimerkiksi Perusmäessä asuville. Sijainti muutenkin hieman outo, pienen tien asukkaat eivät välttämättä kovin innoissaan kasvavasta trafiikista. Autopaikkojakin on suunnitteilla kovin vähän.

Aiempi kuntalaisaloitteen mukainen ehdotus olisi ollut parempi myös siksi, että paikka on jo osa alueen ulkoilureittejä ja koska alueella liikkuu väkeä, on riski vahingontekoon pienempi. Kynnys lähteä yksin kuntoilemaan aivan "keskelle ei mitään" on myös pimeällä aika paljon suurempi, kuin toinen ehdotettu sijainti Niipperin golf-kentän läheisyydessä, jossa on reittejä, joita ulkoilijat ahkerasti käyttävät.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@VilleSorvaliEspoo
6. huhtikuuta 2023 kello 16.11.30

Hei,

Jos viittaatte tällä Niipperinpellon ja Letikonkujan nykyisen pumppaamon ja yleisen parkkialueen viereiseen rinteeseen, niin vaihtoehtoa tutkittiin liikuntapalvelujen, kaupunkisuunnittelukeskuksen sekä rakennus- ja ympäristövalvontakeskuksen kanssa. Sijainti olisi monin puolin ollut erinomainen. Alueen luontoarvot eivät kuitenkaan mahdollistaneet portaiden suunnittelua kyseiseen paikkaan. Nykyisin puustosta avoimen rinteen paikka on VL-puistoaluetta ja se olisi luontoarvojen puolesta ollut todennäköisesti sopiva paikka portaille, mutta maasto on tässä kohdassa aivan liian jyrkkä portaiden tekemiseen. Maastonmuotojen puolesta portaat olisi ollut linjattava vinosti, jolloin ne olisivat menneet huomattavasti asemakaavan SL-luonnonsuojelualueen puolelle, jossa on tunnistettuja luontoarvoja, joita portailla ei voitu vaarantaa.

Nyt esitetyn puistosuunnitelmaluonnoksen sijainti on melko hyvin saavutettava. Hiirisuon asukaspuisto ja sen parkkipaikka ovat muutaman sadan metrin päässä, kuten myös Kalajärven koulukeskus.

Kaikille lähiliikuntapaikoille ei voida rakentaa laajoja omia parkkialueita.

T. Ville Sorvali Espoo

Ilmianna |