Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 33
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelman löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 4.6.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Koirapuisto on liian lähellä asutusta

Profiilikuvan paikka

Huolestunut
24. toukokuuta 2023 kello 20.57.22

Hei,
Espoossa on tilaa riittävästi, joten on hämmentävää, että koirapuiston voi asukkaiden vastuksesta huolimatta sijoittaa alle suositusetäisyyksien. Alueelle muuttavien uusien asukkaiden ei ole ollut mahdollista kommentoida puistoa. Muut lähialueen koirapuistot ovat selkeästi kauempana taloista. Ja puistoista kantautuva melu paljon lähitalojen pidemmälle, mikä ei tosiaan puolla koirapuiston rakentamista keskelle asutusta. Perusteluna ei voi olla tiivis kaupunkirakenne, koska sellaista ei kyseisellä kaava-alueella muutenkaan ole.

Edellytän, että Espoossa yhä kuunnellaan asukkaita eikä jääräpäisesti rakenneta asutuksen keskelle välittämättä lähiasukkaiden mielipiteistä. On huomioitava, ettei lähellä asuvia ole kuin kourallinen, joten määrällisesti valituksia ei voi tulla montaa, mutta ei se poista sitä, etteikö heitä pitäisi kuunnella.

Jos puisto on väkisin kuitenkin rakennettava, en näe suunnitelmissa lupauksista huolimatta mitään todellisia meluntorjuntakeinoja. Koirien haukkumaäänet kantautuvat pitkälle. Kaikki espoolaiset eivät tosiaankaan ole koiraihmisiä, joten kyllä kaupungissa pitää huomioida myös asukkaat, jotka eivät halua kuunnella jatkuvasti koirien ääntä.

Voisiko ääntä valmentavaa puustoa lisätä etenkin Makasiinintien suuntaan, jossa nyt on vaan aukeaa aitojrn jälkeen. Myös esteettisesti olisi järkevää piilottaa puistoa ja maisemaa rikkovia aitarakenteita puiden ja pensaiden taakse.

Vastustan lähialueen asukkaana muutosta ja edellytän, että meidän ääntä kuunnellaan.

Ilmianna |