Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 44
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 9.7.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

As Oy Kalasääksentie 8:n hallituksen vastine osa 1/2

Profiilikuvan paikka

Asunto Oy Kalasääksentie 8:n hallitus
28. kesäkuuta 2023 kello 18.37.38

Asunto Oy Kalasääksentie 8 vastustaa Espoon kaupungin esittämää suunnitelmaa, jossa esitetään Kalasääksentien ajoradan ja jalkakäytävän väliin rakennettavia yleisiä pysäköintipaikkoja koko As Oy Kalasääksentie 8:n E-G-talon pituiselle matkalle kiinteistön välittömään läheisyyteen. Kun on kyse pysäköintipaikoista vieraille, niin normaalisti ne sijoitetaan asuinkiinteistöjen pysäköintialueille eikä yleisinä pysäköintipaikkoina naapurikiinteistöjen välittömään läheisyyteen – varsinkaan makuuhuoneiden ikkunoiden alle. As Oy Kalasääksentie 8:n E-G-talo käsittää 36 asuinhuoneistoa, joista valtaosassa makuuhuoneiden ikkunat osoittavat suoraan suunnitelman mukaisen kahdeksan vieraspaikan suuntaan. Yleiset vieraspaikat tulevat aiheuttamaan häiriöitä asukkaille öisin ja muinakin vuorokauden kellonaikoina. Suunnitelmassa ei ole huomioitu lainkaan asukkaiden oikeuksia mielekkääseen ja rauhalliseen asuinympäristöön. Yleiset vieraspaikat eivät tarkoita, että niitä käyttäisivät nimenomaan vain uusien kiinteistöjen vieraat, vaan ne keräävät myös muita autoilijoita, mopoilijoita ym., jotka kokoontuvat pysäköintipaikoille kuuntelemaan musiikkia kovaäänisesti tai muuten metelöivät häiritsevästi sekä roskaavat ympäristöä. On jopa mahdollista, että yleisille vieraspaikoille jätetään hylättyjä ajoneuvoja, jotka seisovat alueella pitkäänkin, jolloin ne tuovat mukanaan omat ongelmansa. Lisäksi As Oy Kalasääksentie 8:n asuinhuoneistojen makuuhuoneissa on korvausilmaventtiilit Kalasääksentien puolelle. Jos vieraspaikoilla käytetään ajoneuvoja tyhjäkäynnillä, vaikuttaa se asuinhuoneistojen ilmanlaatuun heikentävästi, joka on yhtälailla asumisterveysasia kuten myös asuinympäristön rauhattomuus.

Kun peilataan lähialueen nykytilannetta, niin aikaisemmin As Oy Kalasääksentie 8:n lähiympäristöön rakennettu Espoon kaupungin päiväkoti ja sen viereen muunnettu Kalasääksenkujan kääntöpaikka on jo luonut häiriöitä ja turvallisuusriskejä As Oy Kalasääksentie 8:n asukkaille, koska päiväkodin asiakkaat ajavat As Oy Kalasääksentie 8:n pysäköintialueen läpi toistuvasti. Myös Kalasääksenkujan yleiset pysäköintipaikat aiheuttavat jatkuvasti asukkaille harmia, kun niihin kokoontuu usein taksinkuljettajia ym. pitämään tarpeetonta meteliä. Mikäli Espoon kaupungin tarkoituksena on ohjata Kalasääksentielle jatkossa enemmän liikennettä uusien kiinteistöjen asukkaiden myötä, niin Kalasääksentien ylläpidonkin on samalla parannuttava huomattavasti nykytilanteesta. Talvikausina Kalasääksentie jätetään usein heitteille lumen- ja liukkauden torjunnan osalta.

Ilmianna |