Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 44
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 9.7.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Huono ajatus - vastustan

Profiilikuvan paikka

R Talja
29. kesäkuuta 2023 kello 18.32.19

Espoon kaupunki suunnittelee Kalasääksentie 8:n kohdalle yleisiä vierasautopaikkoja 8 kpl.

Kalasääksentie 8:n kohdalla liikennejärjestelyt ovat tällä hetkellä hyvin haasteelliset ja jopa vaaralliset. Taloyhtiön eteläsivustalla on Kalasääksenkuja. Kuja on aivan liian kapea liikenteeseen nähden, jota aiheuttavat paitsi läheisten päiväkotien lasten vanhempien autot myös jäteautot, paikallisbussi sekä pysäköinti kujan oikealla reunalla. Kujan päässä on pieni kääntöpaikka, joka on riittämätön pahimpaan ruuhka-aikaan. Talvella tilanne on kaoottinen, koska Espoon kaupunki ei ole pystynyt huolehtimaan kadun auraamisesta ajoissa tai auraus on estynyt pysäköityjen autojen vuoksi. Tällöin myös Kalasääksentie 8:n asukkaiden pääsy talon omalle P-alueelle on vaikeutunut.

Kalasääksentiellä itsessään liikennettä lisäävät lisäksi paitsi päiväkodit myös lähistöllä oleva Rastaalan koulu. Kadun varrella on useita isoja kerrostaloja ja asukasliikenne on sen mukainen. Useina vuosina Espoon kaupungille on tehty valituksia puutteellisesta kadun hoidosta, erityisesti talviaikaan.

Tätä taustaa vasten vieraspaikkojen rakentaminen kapealle kadulle, jossa on jo ennestään paljon liikennettä ja kadun kunnossapidossa haasteita, on kestämätön. Parkkiruudut on suunnitelmassa sijoitettu lähelle kohtaa, jossa Kalasääksentie tekee tiukan mutkan kohti kadun pohjoispäätyä. Mutka on vaarallinen ja poisajettaessa näköesteenä on Kalasääksentie 8:n talojen pohjoisen puoleiset päädyt. Lisäksi suunniteltujen vieraspaikkojen sijoittelu tulosuuntaan nähden on väärä (ajettaessa Karakalliontieltä Kalasääksentielle). Vierailijan on tehtävä U-käännös päästäkseen ajamaan takaisin Karakalliontielle – missä tämä tehdään, keskellä katua?

Alueella on jo 2 isoa P-aluetta vieraspysäköintiä varten ja tilaa niiden laajentamiseen on – kadun varteen pysäköintipaikkoja ei tarvita.

Ilmianna |