Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 36
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 4.9.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Turhan iso kokonaisuus alueeseen nähden

Profiilikuvan paikka

Huolestunut kansalainen
17. elokuuta 2023 kello 15.35.05

Esitän huoleni suunnitteilla olevasta Lähderannantien ja Turuntien liittymän parantamisesta. Ymmärrän, että kaupungin tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta, haluaisin kuitenkin tuoda esiin joitakin ajatuksia, jotka saattaisivat auttaa saavuttamaan nämä tavoitteet tavalla, joka säilyttää läheisten viheralueiden merkityksen ja virkistyskäytön asukkaille sekä laskevat kustannuksia.

Suunniteltu uudistus näyttää olevan kallis ja massiivinen toteutukseltaan, ja se näyttää johtavan kallioleikkauksiin ja kulkuväylien nykyisin aivan liian laajoihin turva-alueisiin, jotka vähentävät arvokkaita viheralueita merkittävästi. Noita turva-alueita ei hoideta kaupungin toimesta, joten ne rämettyvät nopeasti ja kauniit viheralueet ovat pian vain muisto suunnitelmien kuvissa. Ehdottaisin harkittavaksi vaihtoehtoista ratkaisua, kuten jo aiemmin ehdotettua liikenneympyrää, joka voisi tarjota monia etuja nykyiseen suunnitelmaan verrattuna.

Liikenneympyrän etuna on, että se mahdollistaa sujuvan liikenteenvirtauksen ilman massiivisia kallioleikkauksia ja liikennevaloja, jotka jo nyt ruuhkauttavat kyseistä risteystä merkittävästi. Liikenneympyrä aiemmin mainitulla X-muotoisella alikululla auttaisi säilyttämään läheisten viheralueiden laajuuden ja mahdollistaisi niiden jatkuvan virkistyskäytön kaupunkilaisille, parantaen kuitenkin kevyenliikenteenväylän turvallisuutta. Lisäksi liikenneympyrän suunnittelu voisi olla kustannustehokkaampi ja vaatia vähemmän radikaaleja toimenpiteitä kuin nyt suunnitellun uudistuksen toteuttaminen.

Toivon, että kaupunki ottaa vakavasti huomioon nämä näkökulmat ja harkitsee vaihtoehtoisia ratkaisuja suunniteltuun risteysuudistukseen. Ymmärrän tarpeen liikenteen parantamiseen, mutta uskon vahvasti, että on mahdollista saavuttaa nämä tavoitteet ja samalla säilyttää kaupunkiympäristön vihreys sekä läheisten ulkoilualueet ja niiden virkistyskäytön arvon asukkaille.

Ilmianna |