Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 36
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 4.9.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Kiitos palautteesta!

Profiilikuvan paikka

@TomiS
14. syyskuuta 2023 kello 14.36.21

Kiitos kaikille kommentteja antaneille!
Kommenttien aiheet olivat paljolti samoja asioita, joita myös suunnittelutyössä on pohdittu.

Tässä kohteessa kiertoliittymä vaikuttaisi ensi silmäyksellä hyvältä ratkaisulta ja se vaihtoehto onkin tarkasteltu. Risteyksen toimivuuden kannalta liikennevaloin ohjattu risteys on kuitenkin todettu paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kiertoliittymä. Toimivuustarkastelun perusteella liikenteen sujuvuus on parempi ja jonoja muodostuu merkittävästi vähemmän kuin kiertoliittymässä muodostuisi. Toimivan kiertoliittymän tilantarve olisi myös merkittävästi suurempi kuin nyt esitetyssä ratkaisussa.

Suunnitelmaluonnoksessa on pyritty tekemään Turuntien suuntaisesta pyöräily- ja kävelyreitistä mahdollisimman suora. Muut reitit liittyvät tähän yhteyteen eri suunnista. Pyöräreittien risteykset ja alikulkujen suuaukot on sijoitettu siten, että pyöräilijällä on riittävä näkemä seuraava risteykseen ja aikaa reagoida muuhun liikenteeseen.
Pituuskaltevuuksien osalta kaikilla pääreiteillä toteutuu ohjearvojen mukaiset kaltevuudet.

Kävelijät ja pyöräilijät erotetaan maaliviivalla toisistaan. Luonnoksessa oli virheellisesti esitetty kävelytie ja pyöräily yhdistettynä samaan tilaan.

Suunnittelutyö jatkuu edelleen ja katusuunnitelmat on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2023 aikana.

Terveisin
Tomi Sundgren, Espoon kaupunki

Ilmianna |