Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 38
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Katso hankkeen esittelyvideo Youtubessa:

Perustiedot

Päättynyt: 5.10.2023
Ilmianna

Katso muut kommentit

Tenniskentät puuttuvat

Profiilikuvan paikka

Pro Espoon liikunta
20. syyskuuta 2023 kello 23.12.39

Hienoa, että Espoon liikuntapaikkoja kehitetään ja suunnitelma on pääpiirteittäin erinomainen.

Tapiolan urheilupuistossa on nykyään kaksi tenniskenttää ja yksi koripallokenttä. Varsinkin tenniskentät ovat kovalla käytöllä, minkä voi todentaa kenttien varauskalenterista. Kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun kentät ovat lähes jatkuvasti käytössä. Viereinen koripallokenttä on vähemmällä käytöllä. Koripalloa onkin mahdollista pelata lähialueilla useilla kaupungin kentillä, esimerkiksi Tapion kentällä sekä Jousenkaaren, Vindängenin ja Pohjois-Tapiolan koulujen pihoilla. Suunnitelmassa ei silti ole yhtään tenniskenttää, mutta koripallokenttiä on kaksi ja lisäksi yksi lasten koriskenttä.

Olisiko suunnittelmia mahdollista kehittää esimerkiksi niin, että monitoimikenttä (salibandy yms.) yhdistettäisiin toiseen koripallokenttään? Salibandyä ja koripalloa voi pelata samalla kentällä. Monitoimikentän kohdalle voisi rakentaa yhden tai kaksi tenniskenttää.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Tenniksen harrastaja
21. syyskuuta 2023 kello 15.10.58

Samaa mieltä ak:n kanssa

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Pro Espoon liikunta
21. syyskuuta 2023 kello 19.31.42

Lisäyksenä, että Tapiolan urheilupuisto on (ja on kai tarkoitus jatkossakin olla) koko kaupungin asukkaita eikä pelkästään lähialueiden asukkaita palveleva liikuntapaikka. Koripallokenttiä on Espoossa paljon, mutta maksuttomia tenniskenttiä on vähän, varsinkaan näin helposti saavutettavalla paikalla metroaseman vieressä

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

jpsipponen
2. lokakuuta 2023 kello 8.58.34

Pro Espoon liikunta kirjoitti:

Lisäyksenä, että Tapiolan urheilupuisto on (ja on kai tarkoitus jatkossakin olla) koko kaupungin asukkaita eikä pelkästään lähialueiden asukkaita palveleva liikuntapaikka. Koripallokenttiä on Espoossa paljon, mutta maksuttomia tenniskenttiä on vähän, varsinkaan näin helposti saavutettavalla paikalla metroaseman vieressä

Hyviä ulkokoripallokenttiä on Espoossa kaikista vähiten kaikista Suomen kaupungeista. Tilanne on vuosien varrella muuntunut hävettävän kehnoksi sitä mukaa kun perinteinen kenttä toisensa jälkeen (vanha urheilupuiston kenttä, Tapion kenttä Kulttuurikeskuksen lähellä, Matinlahden kenttä jne) on jäänyt rakentamisen alle tai poistettu muista syistä käytöstä. Tämän erinomaisen suunnitelman myötä tilanne vihdoinkin paranee palvellen erityisesti postinumeroalueita, jossa lasten ja nuorten koripallon harrastaminen on erityisen korkea (lähde: Suomen Koripalloliiton lisenssitutukimus). Monikäyttökenttä voi kuulostaa "paperilla" houkuttelevalta, mutta kokemukset muualta Suomesta ja maailmalta kertovat, että niistä tulee vauhdikkaaseen nykykoripalloon väistämättä niin turvattomia (tolpat, laidat liian lähellä jne), että käyttöasteet jäävät mataliksi. Edes nykyisellä TUP:n väliaikaisella kentällä, joka on siis "ihan ookoo" näkee harvemmin pelejä, koska vanhanaikaisten korirakennelmien tolpat ovat kiinni päätyviivassa. Nykyään ymmärretään, että korin alle pitäisi jättää vajaa metri turva-aluetta koritolppaan ja 2 metriä mihinkään muuhun kiinteään mihin voi murtaa säärensä, reitensä tai kallonsa. Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä, Lahdessa jne on uusia modernien turvamääräysten mukaisia kenttiä ja niiden käyttöasteet ovat todella kovat.

Tennisfanina sympatiseeraan toki toivetta maksuttomista tenniskentistä, mutta fakta on, että niissä käyttäjämäärä per allokoitu neliö jää kovin matalaksi joukkuepeleihin verrattuna.

Ilmianna |