Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 6
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 2.10.2023

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Liian kapea pyörätie

Profiilikuvan paikka

TuomoS
18. syyskuuta 2023 kello 9.41.12

Meritien itäpuolelle on piirretty kaksisuuntainen pyörätie, jonka leveys olisi vain kaksi metriä. Näin kapeaa kaksisuuntaista pyörätietä ei voi tehdä, pyöräilijät eivät mahdu sivuuttamaan vastaantulijaa. Pyörätietä täytyy leventää ainakin puolella metrillä.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Jussi
24. syyskuuta 2023 kello 15.58.54

Jep. Pyörätie kaventuu omituisesti kadun eteläpäähän mennessä 2,5 metristä 2 metriin. 2 metriä on ehdottomasti liian vähän, pääreiteillä tavoiteleveyden tulee olla vähintään 2,5 metriä, mieluiten 3 metriä.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Jussi
24. syyskuuta 2023 kello 16.01.32

Jussi kirjoitti:

Jep. Pyörätie kaventuu omituisesti kadun eteläpäähän mennessä 2,5 metristä 2 metriin. 2 metriä on ehdottomasti liian vähän, pääreiteillä tavoiteleveyden tulee olla vähintään 2,5 metriä, mieluiten 3 metriä.

Ei kun onkin kadun toisella reunalla koko ajan vain 2 metrinen. Eli koko matkalla liian kapea.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Opinnäytetyöstä mitat
1. lokakuuta 2023 kello 7.15.19

Espoon Kaupunkitekniikan keskuksen tilaaman H. Raution (2019) opinnäytetyön mukaan kaksisuuntaisen pyörätien leveys on 2,5 - 4 metriä ja yksisuuntaisen 1,5 - 2,5 metriä. Ja nämä siis pyörätien mitoituksia, joihin tulee jalkakäytävä päälle.

Eli jos Meritien mitoituksessa on epäonnistuttu eikä siihen mahdu riittävän leveää kaksisuuntaista, niin sitten yksisuuntaiset pyörätiet molemmille reunoille.

Ilmianna |
Käyttäjän profiilikuva - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
3. lokakuuta 2023 kello 12.09.59

Hei,

Kiitoksia kaikille kommentoijille.

Pyörätien puutteellinen leveys johtuu siitä, että siinä oli alun perin yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie, joka muutettiin myöhemmin erotelluksi ja käytettävä tila oli silloin jo lukkoon lyöty aiemmin hyväksytyssä asemakaavassa. Erottelun ratkaisun katsottiin olevan kuitenkin parempi kuin yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien.

Projektityöryhmän puolesta viestinnästä,
Niko Riepponen
Espoon kaupunki

Ilmianna |