Siirry sisältöön

Ihminen, ilves ja luonto

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Miten ihmisten luontosuhdetta ilvekseen tulisi parantaa?
  • Millä tavoin ilveksen ja ihmisten yhteiseloa voitaisiin parantaa?
  • Tulisiko ilvestä koskevaa tiedonjakoa parantaa, millä tavoin?
  • Ilveksellä on lajina merkittävä rooli ekosysteemeissä yhtenä huippupetona. Onko keskustelu ilveksestä huippupetona mielestäsi asiallista?
  • Ilves saalistaa myös pienpetoja mm. supikoiraa joka on haitallinen vieraslaji. Onko käsitys ilveksestä ”luonnonhoitajana” mielestäsi perusteltu?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Lisää ilveksiä

Profiilikuvan paikka

ukava
17. elokuuta 2016 kello 10.43.22

Ylipäätänsä mielestäni Suomen luonnossa on liian vähän eläimiä ; ihminen ei jätä elintilaa kovinkaan paljoa, ja on surullista kuinka suurta pelkoa ja vainoamista voi aiheuttaa yhden karhun tai ilveksen tai suden eksyminen ihmisen valloittamille alueille Suomessa. Jos eläimiä, ilveksiä, susia, karhuja olisi enemmän, niihin todella voisi muodostaa jonkinlaisen suhteen, ottaa ne huomioon jollain lailla luonnossa liikkuessa. Nyt ainoa reaktio näyttää olevan paniikki ja tappamisen halu. Tämä on luonnotonta.

Profiilikuvan paikka

Kirsu
17. elokuuta 2016 kello 11.00.19

Juuri niin. Luonto ja sen eläimet ovat arvokkaita ja niitä tulisi suojella ja vaalia.

Profiilikuvan paikka

M
17. elokuuta 2016 kello 14.41.13

Täysin samaa mieltä. Petoeläimiä on niin vähän jäljellä, että ihmisillä ei ole enää mitään mahdollisuuksia muodostaa luonnollista suhdetta niihin. Kun sitten joku pedon kohtaa, siitä vauhkotaan kaikissa kanavissa niin suureen ääneen, että varmasti saadaan aikaan paniikki. Luontoa ja eläimiä pitäisi kunnioittaa ja antaa niiden elää omassa kodissaan rauhassa omaa elämäänsä, ilman että ihmisen tappamisen himossaan pitää päästä puuttumaan kaikkeen. Petoeläimet ja kaikki muutkin elämet ovat osa luontoa ja kuuluvat sinne ilman ihmisen keinotekoista sääntelyä.

Profiilikuvan paikka

Heszu
8. syyskuuta 2016 kello 15.04.12

Minusta ilves kuuluu luontoomme ja sen pyyntiä tulisi vähentää. Se ei uhkaa ihmistä mitenkään. Jos se jäniksen tai peuran pyytää niin se on pois vain joltakin metsästäjältä.