Siirry sisältöön

Ihminen, ilves ja luonto

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Miten ihmisten luontosuhdetta ilvekseen tulisi parantaa?
  • Millä tavoin ilveksen ja ihmisten yhteiseloa voitaisiin parantaa?
  • Tulisiko ilvestä koskevaa tiedonjakoa parantaa, millä tavoin?
  • Ilveksellä on lajina merkittävä rooli ekosysteemeissä yhtenä huippupetona. Onko keskustelu ilveksestä huippupetona mielestäsi asiallista?
  • Ilves saalistaa myös pienpetoja mm. supikoiraa joka on haitallinen vieraslaji. Onko käsitys ilveksestä ”luonnonhoitajana” mielestäsi perusteltu?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Jaahas vai että ilvestä...

Profiilikuvan paikka

antti
17. elokuuta 2016 kello 15.14.45

Asun itse Kittilässä ja harrastan karhun, hirven ym. normilajien metsästystä. Ilveksiä en ole esim. Kittilässä ikinä nähnyt, jotkut "yleensä" poromiehet niitä näkevät kuten muitakin petoja alvariinsa. Perusteluna yleensä se, että kulkevat paljon metsissä...joutopuhetta eihän ne siellä ole ku erotusaikana. On melko erikoista kun on kysessä ihmisen elinkoino niin jo ala-asteella opitut eläintenkäyttäytymis tiedot jää unholaan "ei pedot ole silmittömiä tappajia kuten ihminen". Pedot kuuluvat luontoon ja niitä saisi olla enemmänkin metsästettäväksi. On se muutenkin kumma, että suomessa pedot on kauhea ongelma, muta en ole kuullut ruotsista tai norjasta vastaavan laista höyryämistä asiasta.

ps. Nälkiintyneitä talvella kuolleita poroja syövät keväällä sitten poromihet ilmottaa ne petovahinkoina...:P
ps. 2. Ihmettelen tosin viranomaistenkin toimintaa esim. ku koko suomeen vaaratilanne ilmoitus ku karhu liikkuu jossain hevon kuusessa...miettikäää nyt vähän...