Siirry sisältöön

Ihminen, ilves ja luonto

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Miten ihmisten luontosuhdetta ilvekseen tulisi parantaa?
  • Millä tavoin ilveksen ja ihmisten yhteiseloa voitaisiin parantaa?
  • Tulisiko ilvestä koskevaa tiedonjakoa parantaa, millä tavoin?
  • Ilveksellä on lajina merkittävä rooli ekosysteemeissä yhtenä huippupetona. Onko keskustelu ilveksestä huippupetona mielestäsi asiallista?
  • Ilves saalistaa myös pienpetoja mm. supikoiraa joka on haitallinen vieraslaji. Onko käsitys ilveksestä ”luonnonhoitajana” mielestäsi perusteltu?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Upea Ilves

Profiilikuvan paikka

Ilves
18. elokuuta 2016 kello 11.22.23

Onko ihminen niin vieraantunut luonnosta että pitää jo ilvestäkin alkaa suojelemaan ? Ilves kuuluu luontoon olennaisena osana sitä
ja ihmisen tulee antaa sille tilaa elää ja olla rauhassa ! PISTE

Ihminen tappaa huvikseen ja on luomakunnan suurin susi lammasten vaatteissa, eläin tappaa syödäkseen, vai oletteko nähneet eläimen harrastavan esim. salametsästystä tai tappavan huvikseen ? Monet parvekevihreät pitävät itseään luontoihmisinä ja harrastavat puunhalailua kehuen sitten ääneen, että kyllä luonto on ihana ! Niin se onkin. Pitääkö ihmisen mennä "luontoon" eläintarhaan , että näkee ilveksen aitauksessa ja kertoo sitten lapsilleen, että on se vaan hyvä kun se ilves on tuolla aitauksessa , muuten se voi vaikka hyökätä kimppuun ja tappa ....Ei ilvestä tarvitse sanoa huippupedoksi , riittää että se on ilves suurella I:Llä ettei kukaan heikkohermoinen menetä yöuniaan ,Ilves on hyötyeläin joka pitää huolta luonnosta kuten muutkin luonnossa asuvat eläimet ! Pidetään me huolta eläimistä koska ihminen tarvitsee luontoa ja luonto ihmistä !