Siirry sisältöön

Ihminen, ilves ja luonto

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Miten ihmisten luontosuhdetta ilvekseen tulisi parantaa?
  • Millä tavoin ilveksen ja ihmisten yhteiseloa voitaisiin parantaa?
  • Tulisiko ilvestä koskevaa tiedonjakoa parantaa, millä tavoin?
  • Ilveksellä on lajina merkittävä rooli ekosysteemeissä yhtenä huippupetona. Onko keskustelu ilveksestä huippupetona mielestäsi asiallista?
  • Ilves saalistaa myös pienpetoja mm. supikoiraa joka on haitallinen vieraslaji. Onko käsitys ilveksestä ”luonnonhoitajana” mielestäsi perusteltu?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ilves naapurina

Profiilikuvan paikka

Metän asukas
19. elokuuta 2016 kello 9.10.34

Kymmenkunta vuotta on hevosten sekä muiden lemmikeiden kanssa asuttu Uudellamaalla metän keskellä. Hyvin on sujunut yhteiselo Ilveksen kanssa. Liikkuu tallin reunustaa pitkin joka päivä päästäkseen joelta harjulle, mouruaa mennessään. Hipihiljaa olen asiasta koska paikallinen metästyspoppoo noita vaanii heti eli talvella peittelen ilveksen jäljet. Metsästäjät haluavat listiä kaikki pedot, sen olen huomannut. Muutama karhukin tänne mahtuu. Alkuaikoina törmäsin lenkeillä muutamaan suteen, nyt ei ole enää näkynyt. Tihentynyt tieverkosto haittaa eläimiä ja ihmisten pelot. Riistaa meitinkin kulmilla on, eli ruokaa piisaa pedoille jos metästäjät eivät halua kaikkea. Alue täsä on Tuusula-Mäntsälä. Paljon tulee seurattua eläimiä ja myös petolintuja, jotka herkemmin häiriintyvät ihmisistä. Kuitenkin huomaan ihmisten enemmän tulevan tänne metsään marjaan ja sieneen, mikä on mukava. Tosin tappavat hereesti vaskitsoja kun luulevat kyyksi eli tieto ei olisi pahitteeksi matelijoista ja liskoista.