Siirry sisältöön

Ihminen, ilves ja luonto

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Miten ihmisten luontosuhdetta ilvekseen tulisi parantaa?
  • Millä tavoin ilveksen ja ihmisten yhteiseloa voitaisiin parantaa?
  • Tulisiko ilvestä koskevaa tiedonjakoa parantaa, millä tavoin?
  • Ilveksellä on lajina merkittävä rooli ekosysteemeissä yhtenä huippupetona. Onko keskustelu ilveksestä huippupetona mielestäsi asiallista?
  • Ilves saalistaa myös pienpetoja mm. supikoiraa joka on haitallinen vieraslaji. Onko käsitys ilveksestä ”luonnonhoitajana” mielestäsi perusteltu?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ihminen, ilves ja luonto

Profiilikuvan paikka

Karri Jutila
14. lokakuuta 2016 kello 15.37.19

"Miten ihmisten luontosuhdetta ilvekseen tulisi parantaa? - Millä tavoin ilveksen ja ihmisten yhteiseloa voitaisiin parantaa? - Tulisiko ilvestä koskevaa tiedonjakoa parantaa, millä tavoin? - Ilveksellä on lajina merkittävä rooli ekosysteemeissä yhtenä huippupetona. Onko keskustelu ilveksestä huippupetona mielestäsi asiallista?"

Suomalaisten suhtautuminen ilvekseen on laajalti hyväksyvää ja suhde kunnossa. Keskustelu, jota herättävät yleensä metsästäjät, on yllättävän luonnosta vieraantunutta: luonto nähdään tällöin lihakauppana, jonkaa peurat ihminen on ostanut metsästysluvan hinnalla. Luonnon toiminnan perusperiaatteet tuntuvat olevan monesti tuntemattomia. RKTL on tehnyt hyvää työtä ilvestiedon levittämisessä.

"Ilves saalistaa myös pienpetoja mm. supikoiraa joka on haitallinen vieraslaji. Onko käsitys ilveksestä ”luonnonhoitajana” mielestäsi perusteltu?"

Tyhmä kysymys. Ilves kuuluu Suomen luontoon, ilman suurpetoja luonto ei toimi luonnollisesti. Ilves auttaa pitämään kurissa valkohäntäpeuraa, joka on vieraslaji, sekä metsäkaurista, ilmastonmuutoksen tulokasta.