Siirry sisältöön

Ilveksen metsästys

Puhekupla 55
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Onko ilveskannan hoito metsästyksellä onnistunut mielestäsi hyvin?
  • Millä tavoin ilveksen metsästystä tulisi kehittää?
  • Mitä muita keinoja tulisi hyödyntää ilveksen kannanhallinnassa metsästyksen rinnalla?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ilveksen kaatolupia lisää/riistanhoitoyhdistyksen harkintaan lupamäärä

Profiilikuvan paikka

Metsämies ja työntekijä
8. syyskuuta 2016 kello 18.20.46

Olen tässä lueskellut tätä "otakantaa" sivustoa ja on valitettavaa huomata, että ihmiset joilla on oikeasti liikaa ylimääräistä aikaa kirjoittelevat lähes poikkeuksetta metsästyksen vastustavia kommentteja. Ihmiset jotka ovat töissä maalla/elävät maatilan pyörittämisestä/ymmärtävät tästä eläin/ihmiskunnnan yhteiselosta jotain, heillä ei ole käyttää turhaa aikaan väitellä tällaisten ihmisten kanssa jotka eivät jokapäivä ole tekemisissä luonnon kanssa. Metsästys on ikiaikainen kulttuuriperinne ja jostain syystä ollut olemassa niin kauan kuin ihmisiä on täällä maapallollakin kulkenut.

Ilveskantoja on syytä myös verottaa niillä alueilla missä niitä on runsaasti...ei niitä olekaan tarkoitus hävittää sukupuuttoon, miksi olisikaan koska ilveksenmetsästys on erittäin hieno laji ja kaikkea riistaa tulee kunnioittaa. Kyllä tämä Suomenmaakin menisi melkoiseksi hullun mylläkäksi jos metsästäjiä ei olisi SRVA tehtäviin tai ongelmayksilöiden poistoon liittyvissä tehtävissä yms. Metsästys vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä jotta kehittyisi hyväksi metsästäjäksi. Se on vähän kuin leipuri rupeaisi yhtäkkiä hoitamaan hammaslääkärin hommia vailla mitään koulutusta/kokemusta.

Monin paikoin ilveskannat ovat kasvaneet runsaasti ja tästäkin syystä lupia tulisi kohdentaa entistäkin enemmän joillekin alueille missä havaintoja/konflikteja on liikaa. RHY olisi mielestäni sopiva yksikkö myöntämään alueen ilvesluvat koska he tietävät tasantarkkaan alueen kannan ja alueen ongelmat.

Profiilikuvan paikka

Ilvespiha
16. lokakuuta 2016 kello 18.15.21

Kuinkahan moni kertomasi maalla asuvan tarvitsee metsästää elääkseen. Vetoat ikiaikaiseen kulttuuriperintöön: ennen ihmisten oli tapettava elääkseen; nykyään ei enää tarvitse. Kasvattakaa vaan siellä maalla kasviksia; niilläkin pysyy elossa.

Ilveksen metsästys on mielestäsi hieno laji; tälläkö tavalla: Neljälle miehelle tuomiot törkeästä metsästysrikoksesta – sytyttivät ilveksen palamaan ennen ampumista (http://yle.fi/uutiset/3-9226260)...