Siirry sisältöön

Ilves haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Ilvekset aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Ilveksen aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella vahingot ovat huomattavasti vähäisempiä ja ne kohdistuvat usein yksittäisinä tapauksina esim. turkis- ja lammastaloutta harjoittaviin tiloihin. Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten ilveksen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?
  • Ilvekset käyttävät hyväkseen riistanruokintapaikkoja ja usein niiden lähettyviltä löytyy ilveksen tappamia metsäkauriin ja valkohäntäpeuran raatoja. Tämä merkitsee usein riistanhoitotyön valumista hukkaan. Onko harmistuminen ilveksen opitusta saalistuskäyttäytymisestä oikeutettua?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ilves elää metsästyksestä, metsästäjät eivät

Profiilikuvan paikka

Ilveksen puolesta
17. elokuuta 2016 kello 10.39.28

"Tämä merkitsee usein riistanhoitotyön valumista hukkaan. Onko harmistuminen ilveksen opitusta saalistuskäyttäytymisestä oikeutettua?"

Eli "riistanhoitotyö" tarkoittaa metsässä tapahtuvaa karjankasvatusta metsästäjien tarpeisiin. Harmistuminen ei ole oikeutettua.

Ilves on Suomen ainoa kissapeto ja sillä on oikeus elää metsissämme. Poronhoitoalueella voidaan maksaa korvaus ilveksen tappamista poroista. Metsästäjät voivat alkaa kasvattaa peuroja aitauksissa ja ampua niitä siellä, jos tuommoinen toiminta on jollekin niin välttämätöntä.