Siirry sisältöön

Ilves haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Ilvekset aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Ilveksen aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella vahingot ovat huomattavasti vähäisempiä ja ne kohdistuvat usein yksittäisinä tapauksina esim. turkis- ja lammastaloutta harjoittaviin tiloihin. Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten ilveksen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?
  • Ilvekset käyttävät hyväkseen riistanruokintapaikkoja ja usein niiden lähettyviltä löytyy ilveksen tappamia metsäkauriin ja valkohäntäpeuran raatoja. Tämä merkitsee usein riistanhoitotyön valumista hukkaan. Onko harmistuminen ilveksen opitusta saalistuskäyttäytymisestä oikeutettua?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ilves kunniaan

Profiilikuvan paikka

ExMetsästäjä
18. elokuuta 2016 kello 20.12.44

Ilves on erinomainen vahinkoeläinten kurissa pitäjä.Näihin eläimiin voi laskea kaikki jyrsijät,citykani,kodittomat kissat,supi,kauriit ja valkohäntäpeurat.Viimemainitut ovat lisääntyneet kontrolloimattomasti varsinkin Etelä-Suomessa.Ne aiheuttavat viljelys-ja puutarhatuhoja ja levittävät punkkeja,josta aiheutuu tautivaara ihmisille,mistä syystä niitä on vaadittu jopa kokonaan poistettavaksi Suomen luonnosta.Ilves taas on ihmissen kannalta jokseenkin harmiton eläin.Metsästäjät ovat pieni vähemmistö,jonka edun ei tule ratkaista,vaikka ilves samasta riistasta osittain kilpaileekin.Ilvekselle saalis on elinehto,metsästäjälle lähinnä huvitus.