Siirry sisältöön

Ilves haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Ilvekset aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Ilveksen aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella vahingot ovat huomattavasti vähäisempiä ja ne kohdistuvat usein yksittäisinä tapauksina esim. turkis- ja lammastaloutta harjoittaviin tiloihin. Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten ilveksen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?
  • Ilvekset käyttävät hyväkseen riistanruokintapaikkoja ja usein niiden lähettyviltä löytyy ilveksen tappamia metsäkauriin ja valkohäntäpeuran raatoja. Tämä merkitsee usein riistanhoitotyön valumista hukkaan. Onko harmistuminen ilveksen opitusta saalistuskäyttäytymisestä oikeutettua?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ilves auttaa metsäkanalintuja

Profiilikuvan paikka

Honka
18. elokuuta 2016 kello 21.31.29

Ilves pitää supikoirat ja ketut kurissa omalla reviirillään ja sillä tavalla auttaa metsäkanalintuja. Tällä hetkellä näyttää, että metsäkanalinnut tarvitsevatkin kaiken avun, jonka voivat saada.

Aika vähän harmia ilves taitaa ihmiselle tehdä. Kissojen tappaminen tapahtunee usein paikoissa, joissa kissojen ei pitäisi olla, eli kuljeskelemassa luonnossa vapaana.