Siirry sisältöön

Ilves haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Ilvekset aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Ilveksen aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella vahingot ovat huomattavasti vähäisempiä ja ne kohdistuvat usein yksittäisinä tapauksina esim. turkis- ja lammastaloutta harjoittaviin tiloihin. Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten ilveksen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?
  • Ilvekset käyttävät hyväkseen riistanruokintapaikkoja ja usein niiden lähettyviltä löytyy ilveksen tappamia metsäkauriin ja valkohäntäpeuran raatoja. Tämä merkitsee usein riistanhoitotyön valumista hukkaan. Onko harmistuminen ilveksen opitusta saalistuskäyttäytymisestä oikeutettua?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

ilves

Profiilikuvan paikka

make
19. elokuuta 2016 kello 13.20.38

Ilves on hieno eläin, joka kuuluu Suomen luontoon. Ilves torellakin pitää supi, kettu, kauris ja ikävä kyllä teerikin joutuu lumikiepistä sen ruuaksi. Ilvestä pitää olla Suomen luonnos, mutta rajallinen määrä ei liikaa eikä liian vähän. Naakkoja sujeltiin nyt niitä on tuhansia, eikä vieläkää niitä saa hävittää, kun vain ILVEKSEN, SUDEN, KARHUN kanssa kävisi samoin.