Siirry sisältöön

Ilves haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 32
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Ilvekset aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Ilveksen aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella vahingot ovat huomattavasti vähäisempiä ja ne kohdistuvat usein yksittäisinä tapauksina esim. turkis- ja lammastaloutta harjoittaviin tiloihin. Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten ilveksen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?
  • Ilvekset käyttävät hyväkseen riistanruokintapaikkoja ja usein niiden lähettyviltä löytyy ilveksen tappamia metsäkauriin ja valkohäntäpeuran raatoja. Tämä merkitsee usein riistanhoitotyön valumista hukkaan. Onko harmistuminen ilveksen opitusta saalistuskäyttäytymisestä oikeutettua?

Perustiedot

Päättynyt: 31.10.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ilves, kissa ja liito-orava

Profiilikuvan paikka

Ilvespiha
30. lokakuuta 2016 kello 18.52.24

Täällä on kirjoitettu, että ilves saattaa tappaa kissan. Tietääkseni kissa on rauhoittamaton oman kotipihansa ulkopuolella, joten jos ilves sen vie, niin se on omistajan oma vika. Joten, jos kissa on siellä missä sen pitääkin, kotona sohvannurkassa, niin ei ole pelkoa, että ilves sen vie. Nytkin pihassani pyörii yökaudet kolme eri kissaa, mistä asti lie tulleet. Ehkäpä niille on metsästäjät suurempi vaara kuin ilves; onhan joillekin metsästäjille kunnia-asia jahdata kaikki irtokissat pois. Ja autonkin alle jäävät retkillään ja sekin laitetaan ilveksen syyksi.

Luin juuri, että liito-oravan pahin vihollinen on kissa. Varsinkin nuoret kokemattomat liito-oravat jäävät niiden saaliiksi. Liito-orava on rauhoitettu eläin, joten jos ilves vie kissan, niin se tekee luonnonsuojeluteon. Pitäisiköhän laittaa EU:hun tietoa siitä, että Suomi ei suojele liito-oraviaan, vaikka EU:n direktiivi niin määrää.