Rekisteröityminen

Otakantaa.fi-palvelun käyttö ei välttämättä vaadi rekisteröitymistä, koska hankkeiden sisällöt ovat kaikille julkisia ja keskusteluihin ja kyselyihin voi pääsääntöisesti osallistua ilman rekisteröitymistä palveluun. Palvelussa voi kuitenkin olla yksittäisiä hankkeita, joiden keskusteluihin ja kyselyihin osallistuminen vaatii rekisteröitymistä.

Hankkeiden avaaminen vaatii rekisteröitymistä. Palveluun voi rekisteröityä sähköpostilla tai facebook-tunnuksella. Organisaation edustajia suositellaan rekisteröitymään työsähköpostilla.

Näin rekisteröidyt

Linkin rekisteröitymistoimintoon löydät oikeasta yläreunasta. Kirjaudu-linkkiä klikkaamalla avautuu sivu, jonka alareunassa on ”Rekisteröidy nyt!”-linkki. Linkkiä klikkaamalla avautuu sivu, jossa voit valita rekisteröitymistavan. Voit rekisteröityä sähköpostilla tai Facebook-tunnuksilla.

Facebook-rekisteröityminen esitäyttää lomakkeen tiedot Facebook-palveluun tallennetuilla tiedoillasi. Esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite ja profiilikuva haetaan Facebook-profiilista, mutta voit vielä halutessasi muokata tietoja ennen hyväksymistä.

Rekisteröityminen vahvistetaan sähköpostiin lähetettävän vahvistusviestin kautta. Sähköpostiin toimitettavasta vahvistusviestistä löytyy linkki, jota klikkaamalla tunnus voidaan aktivoida. Aktivoinnin jälkeen tunnus on käytössä ja käyttäjä voi kirjautua sisään palveluun.

Linkki kirjautumiseen löytyy sivun oikeasta yläreunasta. Voit kirjautua Otakantaa.fi-tunnuksilla tai Facebook-tunnuksilla, jos olet yhdistänyt ne käyttäjätunnukseesi.

Jos vahvistussähköpostia ei näy, niin tarkista ensin roskapostikansio. Mikäli vahvistusviestiä ei sieltäkään löydy, niin ole yhteydessä palvelun ylläpitoon otakantaa.om@gov.fi.