Hanke

Otakantaa.fi-palvelu koostuu erilaisista hankkeista, joita organisaatiot (ministeriöt, virastot, kunnat, järjestöt jne.) ja yksittäiset henkilöt avaavat palveluun. Hankkeet liittyvät erilaisiin aiheisiin, joista hankkeen avaaja halua kerätä tietoa sekö osallistujien näkemyksiä, ideoita ja mielipiteitä. Hankkeen voivat olla joko paikallisia tai koskea koko maata.

Yksittäinen hanke pitää sisällään hankesivun, jossa kerrotaan hankkeen taustoista ja ohjeistetaan osallistujia. Hanke sisältää myös vaihtelevan määrän keskusteluita ja/tai kyselyitä aiheeseen liittyen. Hankkeessa voi liikkua ”Hankkeen sisältö”-valikon avulla, josta myös näkee kuinka monta käynnissä olevaa tai päättynyttä keskustelua ja kyselyä hankkeessa on.

Hankkeen sisältöjä voi jakaa sosiaalisessa mediassa ”Jaa”-toiminnon avulla. Palvelun vastaisesta sisällöstä voi raportoida ylläpidolle ”Ilmianna”-toiminnon kautta.

Hankkeen hakeminen

Hankkeita voi hakea Hankkeet-sivulla olevan hakutoiminnon kautta. Hankkeita voi hakea vapaamuotoisella hakusanalla tai rajaamalla hakuehtoja.

Hankkeita voi lisäksi hakea sivuston yläreunassa olevan hakulaatikon kautta. Sen kautta voi myös hakea muiden demokratiapalveluiden sisältöä, kuten kansalais- tai kuntalaisaloitteita.

Hankkeeseen osallistuminen

Otakantaa.fi-palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä, koska hankkeiden sisällöt ovat kaikille julkisia ja keskusteluihin ja kyselyihin voi pääsääntöisesti osallistua ilman rekisteröitymistä palveluun. Palvelussa voi kuitenkin olla yksittäisiä hankkeita, joiden keskusteluihin ja kyselyihin osallistuminen vaatii rekisteröitymistä.

Rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi saat käyttöösi erilaisia toimintoja, kuten hankkeiden seuraamistoiminnon.

Hankkeiden seuraaminen

Hankkeen seuraaminen edellyttää rekisteröitymistä. Yksittäinen hanke lisätään seurattavaksi Hankesivun ylälaidassa olevan Seuraa-toiminnon avulla. Hankkeen seuraaminen lopetetaan klikkaamalla ”Lopeta hankkeen seuraaminen”.