Gå till innehållet

Onko mielestäsi merkitystä, tuotetaanko rakennusvalvonnan palvelu kunnan vai maakunnan toimesta (Kyllä/Ei)? Jos vastasit Kyllä, kumman toimesta (kunta/maakunta), perustele.

Pratbubbla 5
Diskussion | Kainuun liitto
Diskussionen har avslutats

Maakuntalakiluonnoksen 22.12.2016 mukaisesti maakunta voi hoitaa maakunnan ja sen alueen kaikkien kuntien tekemällä sopimuksella maakunnan hoidettavaksi kunnista siirretyn rakennusvalvonnan järjestämisen tehtävät, joiden hoitamiseen kunnat ovat osoittaneet maakunnalle rahoituksen.

Basuppgifter

Avslutat: 30.6.2017

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Rakennusvalvonta

Plats för profilbild

Ivalo
23. februari 2017 klockan 9.26.02

Palvelu tulisi tuottaa Maakunnan toimesta. Antaisi koko maakunnan alueelle muodostaa valvonta yhteiselle sähköiselle alustalle ja toisi tehokkuutta ja säästöjä kuntatalouteen.


Rakennus- ja ympäristötekninen valvonta

Plats för profilbild

Kaenuulaenen
24. februari 2017 klockan 12.17.29

Ehdottomasti maakunnalliseksi toiminnoiksi. Näin saadaan riittävän kokoinen toimija, jolloin henkilöt voivat erikoistua kapeimmille sektoreille. Osaaminen kasvaa. Koulutuksiin voidaan osallistua paremmin. Tuuraajat löytyvät niin koulutusten kuin lomienkin aikana, jolloin kuntalaisille palvelut ovat paremmin saatavilla.


Rakennus- ja ympäristötekninen valvonta

Plats för profilbild

Suomussalmelainen
17. mars 2017 klockan 6.54.18

On ehdottoman tärkeää, että valvonta ja lupien myöntäminen pysyy paikallisena eli kunnan omana, koska palvelu on lähellä ja paikallisten olosuhteiden tunteminen nopeuttaa asioiden hoitoa.


Rakennus- ja ympäristötekninen valvonta

Plats för profilbild

ylä-kainuulainen
17. mars 2017 klockan 16.40.49

On tärkeää, että paikallisuus säilyy. Palvelu on siellä, missä asukkaat sitä tarvitsevat, asiointi on nopeampaa ja paikalliset asiantuntijat tuntevat oman kuntansa ja olosuhteet. Jos viranomaiset ovat keskitetysti, niin Kajaanissahan he luultavasti olisivat..


Kyllä!

Plats för profilbild

Sumi
30. mars 2017 klockan 22.05.44

Maakunnallisella tasolla voisi tehdä laaduntarkkailua ja lisäkoulutusta asiaan. Tärkeää olisi ettei kunnallisella tasolla tarkkailu olisi vain yhden ihmisen takana. Ja ennenkaikkea avoimuus kuntalaisille kiinteistöjen kunnossapidon suhteen ja ajantasalla oleva tiedottaminen.