Gå till innehållet

Ehdotuksesi, miten käyttäisit 30 000 €?

Pratbubbla 121
Diskussion | Kemin kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tähän ehdotuksesi ja perustelusi, mihin käyttäisit 30 000 €. Ehdotuksia kannattaa peukuttaa, sillä eniten peukutuksia saaneista ehdotuksista kaupunginhallitus valitsee totetukseen menevät. 

Basuppgifter

Avslutat: 16.4.2017

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

21. mars 2017 klockan 10.13.46. Kommentaren togs bort.


21. mars 2017 klockan 10.15.06. Kommentaren togs bort.


21. mars 2017 klockan 10.15.17. Kommentaren togs bort.


Turismi sekä Perhe

Plats för profilbild

Muumimamma
3. april 2017 klockan 12.44.55

Nyt kun lumilinnalle on keksitty uusi ja mielestäni parempi paikka, niin ympäristön voisi siistiä ja lenkkipolut lähettyvillä pitäisi tehdä "kauniimmaksi", kulkijoille/turisteille opasteita lisää. Olisiko aiheellista siirtää avannon paikka talveksi venesatamasta lumilinnan yhteyteen, olisi siinä turisteille ihmettelemistä ja seikkailua.

Yhä jaksan myös tehdä aloitteen lapsiperheiden huomioimisesta Kemin rantabulevardilla, enemmän lapsille toimintaa sen läheisyyteen, kaljapaikkoja on jo aivan liian kanssa.

Plats för profilbild

Hätäile..
3. april 2017 klockan 16.59.44

Siihen kyllä tulee suomen kaunein rantabulevardi, malta parivuotta kun saadaan stadioni, maa-uimala hotelleja, kylpylä, monitoimiareena, tenniskenttiä, kuntoilupuistoja, mikäli se ryteikön kustannuksella kelepaa...


sisäleikkiparkki

Plats för profilbild

n
3. april 2017 klockan 13.19.12

Kemiin tarvittais hoplopin tai funparkin kaltainen sisätilaleikki paikka,turistitkin toivovat sellaista. Meillä on kuitenkin pitkä talvi ja kelit eivät aina salli leikkimistä pihalla. Tämä saisi perheitä ja nuoria liikkeelle. Eikä aina tarvisi ajaa tornioon. Samaan yhteyteen kahvila. Täällä on perheille ja lapsille huonosti palveluita. Kesäksi olisi kiva rantaan joku aktiviteetti tarjonta. Vesiskoottereita,banaanivene ajeluita,joku mikä houkuttelis turistejakin.


Lapsiperheet

Plats för profilbild

2017
3. april 2017 klockan 13.28.32

Pitäisi keksiä jotain mukavaa ohjelmaa, teemapäiviä lapsiperheille esim. rantaan.esim.pomppulinna,liukumäki,tivoli ym.vaikka koko kesäksi rantaan.
Leikkikenttätoimintaa kesällä, kaikilla pienten koululaisten vanhemmilla ei ole tukiverkostoa jota käyttää työpäivien aikana kun lapset yksin kotona.Nuoria työllistää siihen touhuun.
Laavuilla ja nuotiopaikoilla hyviä valmiiksi pilkottuja puita aina saatavilla.


A

Plats för profilbild

Kuntoilij
3. april 2017 klockan 13.45.10

Kiipeilytelinepuisto ja uus urheilukenttä


Lumilinna

Plats för profilbild

Lissu
3. april 2017 klockan 14.28.30

Ainakin minä tahtoisin Lumilinna-tapahtumaan paljon enemmän oheistoimintaa. Vieraili siellä maaliskuussa 2017 ja kyllä näytti tyhjältä. Oheistoimintaa ei ollut nimeksikään. Yksi koju ulkona, joka myi kahvia ja makkaraa ja sitten sisätiloissa yksi. Ennen vanhaan Lumilinnassa oli paljon enemmän erilaisia kojuja ja myyntipisteitä ja tapahtumia. Lippukin on melko kallis, joten kyllä tähän pitäisi satsata paljon enemmän kuin pelkkä Lumilinna, vaiika onha se upea nähtävyy sinänsä.

Plats för profilbild

Paappa vaan.
4. april 2017 klockan 20.47.40

Jeps skrivet av:

Mutta kyllä Matkailun pitäisi itse jo tajuta ja järjestää jotain. Ei kaupungin rahoilla. Muuten ihan samaa mieltä - siellä on kaunista, mutta tylsää.

Selkäsaareen lautta, vaikka riippusilta se olisi mainio juttu.

Visa fler svar

Kuntosalilaitteita ulkokäyttöön

Plats för profilbild

kemmiin
3. april 2017 klockan 14.38.36

Mansikkanokalle metallisia kuntoiluvälineitä kuntoiluradan yhteyteen. Eikös niitä joissain kunnissa ole jo vaikka
minkä näköisiä, kehitys etenee! Noita ei saisi helposti hajotettuakaan?

Talvella voisi ottaa mallia Oulusta ja tehdä saman tyyppinen Talvimaa kuin Nallikarissa. Muutama pieni mönkijä,
rekiajelua, jääliukumäki. Vain taivas on rajana mitä sinne keksisi. Voisi yhdistää vaikka Lumilinnan rannekkeeseen pääsyn sinnekin?


Kuntoiluportaat

Plats för profilbild

Kuntoiluportaat Kemiin
3. april 2017 klockan 14.46.10

Kuntoiluportaat

Ehdotan kuntoiluportaiden tekemistä Jungon mäelle. Portaat palvelisivat laajaa käyttäjäkuntaa, niin kuntoilijoista kilpaurheilijoihin (mm. paikalliset urheiluseurat), kuin lapsista vanhuksiin.

Porrastreenillä on vaikutusta niin painonhallintaan, sydämen toimintaan, kuin lihaksien kehittymiseen. Portaissa pystyy harjoittelemaan periaatteessa milloin tahansa, ilman kutosalikortteja- ja laitteita, ilmaiseksi raittiissa ilmassa.

Kuntoiluportaat olisivat oiva lisä Kemin kuntoilutarjontaan (Kemissä ei vielä ole), sijaintikin olisi loistava ja paikka tarjoaisi mahdollisuuden portaille. Lisäksi portaat sopisivat maisemaan ja tarjoaisivat ylhäällä hyvät näköalat. Portaat voisivat olla käytössä keväästä syksyyn, joten talvikunnossapitoa ei tarvittaisi. Portaat voisi rakentaa mäen laidalle, niin ne eivät haittaisi talvisin mäenlaskua.

Aiheesta mm. http://yle.fi/uutiset/3-9260655

Plats för profilbild

vastaan
7. april 2017 klockan 16.20.44

nimimerkki skrivet av:

Ihmettelen onko LAILLISTA jakaa kaupungin rahaa peukutuksen perusteella, koska omaa ideaa voi peukuttaa rajattomasti ja vastaavasti jakaa muille miinuksia. 30 000 on veronmaksajan näkökulmasta iso raha. Moni ei edes ansaitse niin paljon vuodessa. Tällainen jakotapa on veronmaksajan väheksymistä.
OIKEASTI ei portaat voi olla noin suosittu muihin verrattuna, on monia paremmin perusteltuja ja järkevämpiä ehdotuksia, joilla vain pari peukkua.
Portaissa juokseminen on epäterveellistä, aiheuttaa polvi- ja lonkkavaivoja, ei sovi monelle selkäongelmista kärsivälle tuo yksipuolinen jyskytys nikamiin. Erityisesti alaspäin laskeutuminen aiheuttaa korjaamattomia ongelmia niveliin.

Siihenhän ne menee minunkin kaupungille maksamat verorahat kokonaan. Mutta onhan Kemissä (ollut) hyviä veronmaksajia pilvin pimein. Pitää tuommoinen tyhjäke Kemiin saada sillä perustelulla, että kaikilla muillakin on. Sama perustelu oli käytössä muutama vuosi sitten kun vaikeutettiin kaupungin liikennettä, lisääntyi saaste kun autot nyt kiertelevät ylimääräisiä reittejä, ja kauppojen toimintaa vaikeutettiin, joutuipa pari liikettä lopettamaankin kokonaan.

Visa fler svar

Modernisointia

Plats för profilbild

E
3. april 2017 klockan 14.46.17

Enemmän helpommin lähestyttävää kahvilatoimintaa, ei Kemin alueella oikeastaan ole paikkaa mihin lähteä kahville ystävän kanssa. Kemin vaate ja kenkäkaupat ovat myös aika vanhanaikaisia, aina saa muualle lähtä shoppailemaan. Myös LumiLinnan markkinointi saisi näkyä enemmän katukuvassa.

Plats för profilbild

Ei verorahoilla
9. april 2017 klockan 21.47.58

Jospa vaikka perustaisit kivan kahvilan taikka jotain.


Vesihärveli vuokrausta

Plats för profilbild

tevakeva
3. april 2017 klockan 14.55.29

Sisäsatamaan voisi järjestää kesäksi paikan mistä voisi kohtuu hintaan tai ilmaiseksi vuokrata, kanootteja,kajakkeja ja polkuveneitä tai jotain nuista.Polkuveneet ainakin ulkomailla ovat kovassa käytössä. Mikäs sen mukavampaa kun nauttia lämpimästä kesäpäivästä mereltä käsin.


uimaranta

Plats för profilbild

lapin ukkeli
3. april 2017 klockan 15.06.24

Ajoksen uimarannan vois kunnostaa alue sopisi lapsiperheille.Alueella vois järjestää tapahtumia turisteille kemin riviera.

Plats för profilbild

Rantoja
5. april 2017 klockan 16.44.26

Ei taida kyllä lupaa irrota tuonne Ajokseen ja asia tuskin kerkeäisi tämän kampanjan toteuttamiseksi. Uimarantojahan on jo lisäksi muutenkin hyvin Kemissä?

Visa fler svar

Ulkoilualue

Plats för profilbild

Rstuning
3. april 2017 klockan 15.10.54

Lyhyesti kiikeli kuntoon ja senioripuistoon lisää ulkoilusali laitteita.

Plats för profilbild

Jartsi
4. april 2017 klockan 21.09.04

Jess! Hyviä ehdotuksia molemmat, Kiikeliä on alettu jo laittaan kuntoon harvennusta on tehty, linnunpönttö talkoissa on oltu mukana 500 pönttöä tehty (kuuluu Merellinen lähimetsä hankkeeseen johon on saatu EU rahoitusta, mukana Metsä Group, tämän vuoden aikana rakennetaan myös näköalatorni johon tulee sääasema ja nettikamera.
Senioripuistoja ja kunto-asemia laitteineen kyllä tarvittaisiin lisää.


Kauppakatu

Plats för profilbild

Makke
3. april 2017 klockan 15.30.18

Kauppakadun satamanpään ruman kivikkoisen parkkipaikan voisi poistaa ja siistiä parempaan kuntoon. Sellaiseksi kuin se oli esim. 2009 vuonna(google maps). nytkun lumilinnaakaan ei enään ole satamassa parkkipaikalle ei ole mitään järkevää käyttöä ja se on todella ruma.


Jalkakäytävä

Plats för profilbild

Tarja
3. april 2017 klockan 15.53.53

Keskustan alueen jalkakäytävien pinnoite pitäisi uusia ja huomioida jalkakäytävien esteettömyys.


Siirrettävät myyntikojut

Plats för profilbild

Arleen
3. april 2017 klockan 16.08.37

Keski-Euroopassa on joulun aikana joulutoreja joissa nättejä myyntikojuja.
Eikö voisi tehdä vastaavia myyntikojuja, jotka kesällä sisäsatamassa, syksystä jouluun ne voisi olla kävelykadulla tai Keskuspuistokadulla, jota yrittäjät toivovat ja lumilinnakaudella linnan äärellä. Tai sitten jokaiseen kohteeseen omia kojuja. Ensin esim viisi per paikka ja tarpeen mukaan lisätään. Jos pelätään rikkomista kaupungissa oma vartiointiyritys ST Sec jonka vartijat kiertävät autolla mm. Öisin. Olisi pieni satsaus kaupungilta ja paikat pysyvät kunnossa. Osa myyntikojuista voisi olla vuokrattuna yrityksille. Vuokraus kiertävällä systeemillä varausten mukaan. Osan voisi vuokrata käsityöläisille. Olisi kesällä ja talvella käyttöä. Toisi elävyyttä kaupunkiin. Kojuihin saatava sähköt. Tällaista kaupungin elävöittämistä kaivataan. Eikö tarkoitus ole saada rahalla pysyviä asioita kaupungin kehittämiseksi, eikä kerran tapahtuvia asioita.


Pusikonraivausta

Plats för profilbild

HillBilly
3. april 2017 klockan 16.21.15

Pajusaarentien rumat risukot pois että vesistö näkyy.


miten käyttäisin 30 000

Plats för profilbild

Leijona63
3. april 2017 klockan 16.57.30

Työttömille ja vähävaraisille ilmais lippuja harrastuksiin.
Ulkouimala uimahallin yhteyteen


Siistitään paikkoja

Plats för profilbild

Ulkoilija
3. april 2017 klockan 17.11.10

Laavu-ja nuotiopaikkojen uusiminen on ollut hyvä juttu. Kun vielä Selkäsaaren kodan edusta raivattaisiin pusikoista vapaaksi että aurinko paistaisi kodalle ja merikin näkyisi, saisi siellä olla penkkejäkin ja ulkonuotiopaikka kunnossa. Sekä pienempiä polttopuita... Olisko muihinkin saariin mahdollista vetää kunnon hiihtolatuja? Täikkö ym. Uimahallin nurmikkoalueelle maauima-allas, ulkokuntolaitteet ja auringonottoalue...


Sata ideaa

Plats för profilbild

TJ
3. april 2017 klockan 17.23.45

Kaikki liikenevä raha Kemin koulujen ja päiväkotien ongelmien ratkaisuun.


Työllistäminen

Plats för profilbild

SeOlMu
3. april 2017 klockan 17.36.10

Käyttäisin 30000€:a. Nuorison työllistämiseen, nuorison parissa.


tanssikatos rantaan

Plats för profilbild

rapu 47
3. april 2017 klockan 17.49.05

Sen kokoinen että 20-30 henkilöä sopii tanssimaan,vesivanerilattia kaiteet reunoille ja dj soittamaan tanssimusiikkia,kiitos

Plats för profilbild

terveellistä
6. april 2017 klockan 12.54.15

Tanssi on terveellisempää liikuntaa kuin portaissa juoksu, ja sopii kaiken ikäisilleä Lavasta tulisi rakentaa esteetön että pyörätuolillakin pääsisi.


Uimarantojen kunnostaminen

Plats för profilbild

Tohveli
3. april 2017 klockan 18.15.15

Käyttäisin rahan Kemin uimarantojen kunnostamiseen. Kemin pitäisi panostaa etenkin Mansikkanokan uimarantaan, sillä mm. turismi on keskittynyt sille alueelle. Uutta hiekkaa, penkkejä ja aktiviteetteja sinne! Tehdään siitä parempi kuin Oulun Nallinkari ;)


Puistopiknik musiikilla ja pop-up -ravintoloita

Plats för profilbild

Minna
3. april 2017 klockan 18.42.16

Ilmainen puistopiknik kesällä missä edes yksi isompi ja tunnetumpi bändi tai esiintyjä ja paikallisia artisteja ja esiintyjiä, aamupäivästä lapsille taikuria tai pelle-esitystä tai mitä vain osaajia Kemistä löytyy, päiväaikaan ja iltapäivästä aikuisille paikallisia orkestereita ja illasta nuorten omia bändejä, ja mahdollisuus perustaa puistoon pop-up -ravintoloita!


Urheilu-/liikuntapuisto

Plats för profilbild

Hanna
3. april 2017 klockan 19.09.32

Mansikkanokalle rakennetaan kunnollinen urheilu-/liikuntapuisto jossa olisi monenkuntoiselle ja -ikäiselle lihaskuntolaitteet... Esim. Torniossa Uitonrannassa on ko. tyyppinen puisto ja Oulussa useitakin


Leikkipuistot kuntoon ja ohjattua leikkipuistotoimintaa

Plats för profilbild

KV
3. april 2017 klockan 19.10.30

Olisi todella hienoa, jos Kemi ottaisi mallia pääkaupunki ja Oulun seudun varhaiskasvatuksen leikkipuistotoiminnasta. Leikkipuistoja uusittaisiin ja näissä järjestettäisiin teemapäivien mukaista toimintaa, jota pitäisi siihen koulutettu varhaiskasvatuksen henkilökunta. Näitä voisi olla esim.liikuntatuokio, laulu-leikkihetki, satutuokio, äiti-vauva tuokio(esim.vauvahierontaa). Yhtenä päivänä viikossa puistossa voitaisiin pitää myös grillikuumana, jossa jokainen saisi grillata omia grilliherkkuja. Pääkaupunkiseudulla ainakin kesäisin tarjottiin myös ilmaiseksi ruoka omiin astioihin kouluikäisille ja pienemmillekin, jotka olivat vanhemman kanssa puistossa. Työskentelin eräässä leikkipuistossa, jossa oli upeat puitteet monenlaiseen toimintaan esim.erilaisia leikkitelineitä, polkuautoja, koripallokori, uima-allas. Leikkipuisto toiminnassa ohjaajien vastuulla oli järjestyksen pito ja ohjaus, mutta lapset olivat vanhempien vastuulla. Monet kesälomalla olevat koululaiset tulivatkin päivittäin aamupalan jälkeen puistoon itsekseen tapaamaan kavereita, siellä he olivat valvovan silmän alla touhuamassa päivän ja saivat lämpimän ruuan. Oulussa myös hyvänä esimerkkinä toimii uusittu ainolan puisto. Samassa pihapiirissä toimii myös Alakööki, jonka tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa kokemuksellista ja elämyksellistä toimintaa varhaiskasvatusyksiköille luonnossa, päiväkodeissa ja kulttuurilaitoksissa
kehittää ja tukea varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen toimintaa sekä kulttuurikasvatusta. Lisäksi myös alaköökin kaltaisen toiminnan voisi ottaa myös Kemissä käyttöön.

Plats för profilbild

leikkipuistotkuntoon
7. april 2017 klockan 9.58.19

Myös "leikkipuistot kuntoon" on samaa asiaa. Näiden kannatusluvut voisi yhdistää.
Kemin leikkipuistot todella eivät ole asian mukaisessa kunnossa. Ei kaikkea hyvää pitäisi tehdä turisteille, vaan omille kullanmuruille myös.
Varsinkin kun koulujenkin kunnossa on pahoja puutteita.

Visa fler svar

Matkaluistelua

Plats för profilbild

Ulkoilija
3. april 2017 klockan 19.17.18

Meri hyödyksi. Matkaluistelurata merelle. Siinä olisi kaikille kivaa.


Kunnossapitojen järjestelyt

Plats för profilbild

Läheisyyttä
3. april 2017 klockan 19.19.07

Numeroitten perusteella on mahdotonta tehdä tarkempia esityksiä, mutta kaupungin viihtyisyys on asukkaille tärkein asia.
Jokapäiväisten toimintojen turvaaminen ei saa horjua. Uudistus kuuluu Kemin Matkailulle. Oma budjetti yhtiöllä tarkoittaa nykyään vaikka avustusta Takajärven uuden koulun rakentamiseen.


Talvihupia

Plats för profilbild

30000
3. april 2017 klockan 20.25.15

Viritetään Jungon mäki hienoksi ja kaikkia kemiläisiä palvelevaksi aktiviteettipuistoksi. Raivataan pusikot mäen ympäriltä siisteiksi, valaistaan alue kunnolla ja tunnelmallisesti, muokataan erilaisia mäkiprofiileja, rakennetaan kunnon laavu/ nuotiopaikka. Hyvin suunniteltuna mäkeä voi käyttää laskemiseen ja virkistymiseen kesällä ja talvella.


Liikennevalot

Plats för profilbild

Mika
3. april 2017 klockan 20.59.04

Saattas parantaa turvallisuutta jos laitettas liikennevalot sahasaarenkadun ja tornionkadun risteykseen.


Katutaitelijoita

Plats för profilbild

Jani
3. april 2017 klockan 21.05.22

Kemiin tarvittaisiin ehdottomasti, joko kävelykatu/täikön tori -akselille tai sisäsatamaan kesäksi katutaitelijoita. Esim. maalareita, soittajia tai miimikoita. Toisi eloa kaupunkiin ja piristystä katukuvaan. Sopisi mielestäni hyvin easy living -brändiin.

Plats för profilbild

ei kaupungin
10. april 2017 klockan 13.24.52

Kaupunki voi myöntää jonkin paikan jossa saa esiintyä ja kerätä lantteja, jos joku haluaa antaa. Muttei tämä oikein kaupungin asia ole muuten.

Visa fler svar

Rantaretkeilyä

Plats för profilbild

100 ideaa
3. april 2017 klockan 21.45.40

Toivoisin että koko ranta reitti peurasaaresta kiikeliin siivottaisiin ja fiksattaisiin nätiksi. Peurasaareen rantatien vasteen useampi pöytä ja tulistelupaikka johon perheet voisi tulla päiväpiknikille. Peurasaaren hiekkapoukaman siistiminen.

Kunnon liikuntapuisto ja/kiipeilyteline jossa olisi toimintaa ala-asteesta ihan nuoriin ja miksei aikuisiinkin. Eli "ilmaista" ureiluvälineistöä johon köyhälläkin on varaa.

Visa fler svar

Matkailuvaltti myös kesään

Plats för profilbild

Kemistä kotosin
3. april 2017 klockan 22.11.53

Rakennetaan iso flowpark-tyylinen puisto mansikkanokan metsiin ja osittain myös vesirajaan.


Tori

Plats för profilbild

Maskotti
3. april 2017 klockan 22.28.32

Torille ilmainen internetti verkko, tuoleja ym.


Liikuntaa

Plats för profilbild

Walker
3. april 2017 klockan 22.49.22

Aikasemmin ehdotettiin Jungon takana olevan metsätien auraamista talvikävelya varten.Olihan se kiva kävellä metsässä varsinkin nyt kevään aikana kun ei hankikaan viellä kestä, joten metsään reittejä kiitos.


Geokätköt

Plats för profilbild

Kelpo
3. april 2017 klockan 23.25.59

Geokätköily on ulkoilmaharrastus, jota voi harrastaa yksin tai isomman porukan kanssa. Kätköily soveltuu myös vallan hyvin koko perheen harrastukseksi. Geokätköilyn tarkoituksena on etsiä ja löytää ennalta piilotettuja kätköjä, yleensä erikokoisia ja eri tavalla naamioituja rasioita, joissa on vähintään kirjaamista varten käytetty logivihko. Kätköjen etsiminen perustuu satelliittipaikannukseen ja koordinaatteihin. Työkaluksi etsimiseen kelpaa älypuhelin tai erillinen GPS-laite.

Kätköily on alati kasvava harrastus, joka kokoaa piiriinsä eri-ikäisiä ihmisiä. Suomessa on rekisteröityjä nimimerkkejä tällä hetkellä yli satatuhatta, joista lähes 20 000 on löytänyt yli 100 katköä. Geokätköilijät ovat usein aktiivisia liikkujia ja he valitsevat lomillansa matkareittejä ja -kohteita hyvien kätköilymahdollisuuksien mukaan. Kiinnostavat kätköt ja kätkösarjat vetävät kätköilijöitä vierailemaan maan eri kolkissa ja niiden hakuun lähdetään joko pienemmällä tai isommalla porukalla. Porukassa saattaa olla jopa parikymmentä henkilöä ja usein he hyödyntävät alueen ravintola- ja majoituspalveluja.

Geokätköjen tuomat matkailijat on huomioitu ympäri maailmaa ja heitä on lähdetty houkuttelemaan tekemään alueelle kätköjä. Esimerkiksi viime syksynä Levin matkailu tilasi kätköilijät tekemään Leville kätköreitin ja parantamaan täten alueen vetovoimaisuutta.

Kemissä ja yleensäkin Meri-Lapin alueella on kuitenkin suhteellisen vähän kätköjä. Esittelemisen arvoisia paikkoja Kemistä löytyy pilven pimein kuten esim. ranta-alueet, saaristo, lenkkeilymaastot yms. Kätköilijät ovat halukkaita tekemään Kemiin laadukkaita kätköjä ja samalla innostamaan paikallisia ja turisteja tutustumaan mainioon kaupunkiimme. Tonnin kertasatsauksella saamme jo ihmeitä aikaan.


Piristysruiske Kinopirtille - syksylle elokuva- ja dokumenttiviikko

Plats för profilbild

Anu K.
4. april 2017 klockan 5.05.56

Kinopirtissä voisi järjestää KOHTUUHINTAISEN/ilmaisen viikon, jolloin kuntalaiset pääsisisivät katsomaan elokuvia, arkistopätkiä ja dokumentteja. Kemin seudulla on paljon audiovisuaalista osaamista, jota voisi hyödyntää.

Viikon aikana voitaisiin nähdä erilaisia teemapäiviä, kuten:

- Arkistofilmejä Kemin ja seutukunnan historiasta. Kansallisarkisto / Suomi 100 voisi avittaa tässä
- Vanhojen lastenelokuvien maraton, johon saa tulla ja poistua vapaasti. Samalla Pirtin ulkopuolella voitaisiin paistaa lettuja ja makkaraa
- Dokumenttipäivä
- Päivä, jolloin uutuuselokuvia näytetään aamusta iltaan, halvemmat liput kuin normaalisti
- Vanhojen, mustavalkoisten suomalaisten elokuvien päivä
- Menneiden vuosien helmiä -päivä, jolloin katsotaan kansansuosikkeja kautta aikain

Plats för profilbild

M
14. april 2017 klockan 17.17.05

Säännöllisesti pyörivä elokuvakerhokin voisi olla mukava kohtaamispaikka.


Päiväkotien pysäköinnistä

Plats för profilbild

John
4. april 2017 klockan 8.50.36

Sauvosaaren ja Kaivolinnan päiväkotien edustat ovat melkoista rumbaa aamukahdeksalta ja taas illalla. Paikalla on vuoropysäköinti. Taksit kuitenkin parkkeeraa aina oikeaan laitaan, eli jatkuvasti katu tukossa. Aina myös väärälle puolelle pysäköintiä. Joka toinen päivä lapset ulos autosta suoraan kadulle. Voisiko päiväkotien edustan vuoropysäköinnin purkaa ja etsiä muun ratkaisun?


Yhteinäinen kotikaupunki!

Plats för profilbild

Ympäristö !
4. april 2017 klockan 9.40.46

Sisäsatama vähemmän kaunis talvisaikaan. Isoja lumikasoja sikinsokin ja turistiaikaankin niin jäinen että rannallekin kävely näytti tosi vaikealta kun valokuvia halusivat ottaa. Tämä kuitenkin lienee vain järjestelykysymys., samoin kun risteyksissä olevat lumikasan jotka estävät näkyvyyden ja näitähän on ympäri Kemiä.Miksei minkäänlaista kauniinpaa talvivalaistusta sisäsatamassa pimeään aikaan ? Eikö olisi jo aika hävittää lahoamispisteessä olevat rakennukset koko kaupungin ympäristöstä myös laita-alueilta. Kai nyt omistajille jonkun takarajan voi antaa mihin mennessä purkaa. Ei museo-oikeutta rakennuksille joita ei kerran edes ulkopuolelta pidetä kunnossa. Merikaupunkina kun Kemiä mainostetaan niin meri on muutakin kuin keskustan alue. Kunnostettuja latuja merelle muuallekin kuin Selkäsaareen. Paavonkarin laavulta myös kunnon latuja merelle esim. Karsikon nokalle. Kuntoladuthan Paavonkari-Hepola-Maksniemi-alueella on hoidettu tosi hyvin , kiitos kunnossapidon. Monilla kommentoijilla on yllä mainittu hyviä ehdotuksia niin lapsille kuin muutenkin. Viihtyvyyttä lisää ja parannuksia pikkuhiljaa.


seilarin vieressä oleva uimaranta

Plats för profilbild

vibö
4. april 2017 klockan 11.04.31

uimarannalla käy paljon uimassa varsinkin lapsia , minäkin eläkeläinen joka päivä ! rantaa voisi puhdistaa kivistä ja kasveista , ennekuin kokonaan menee uintikelvottomaksi kiva ranta !


Siisteydestä viihtyisyyttä

Plats för profilbild

Roskis
4. april 2017 klockan 13.07.55

Viihtyisyyttä parantaisi sekin, jos ei tarvitsisi (kesällä) kävellessä ja pyöräillessä katsella järjetöntä roskamäärää, joka tiensivussa ja ojissa lainehtii. Varsinkin Lapintien ja sen kevyenliikenväylän varsi on täynnä roskia, ja roskat eivät tunnu missään vaiheessa kesää katoavan minnekään. Voisiko roskaisimpien teiden ja katujen varsille järjestää roskankeräyksen pari kertaa kesässä?


Rotvallit kuntoon

Plats för profilbild

Milla
4. april 2017 klockan 13.13.27

Minä laittaisin rahat ehdottomasti siihen, että Kemin rotvallit saataisiin loivennettua niin, että esimerkiksi minä liikuntaesteisenä pystyisin liikkumaan itsenäisestikkin kaupungilla. Nyt se on mahdotonta, koska rotvallit on niin jyrkät, että niistä ei yksinkertaisesti pysty menemään yksin tai käy köplästi: Tästä ei hyötyisi vain me pyörätuolilla liikkuvat, vaan myös rollaattorit, lastenvaunut, pyöräilijät jne. Tämä lisäisi myös etenkin vanhusten turvallisuutta liikkua kaupungissamme, joilla jalka ei enää nouse nin kepeästi ja entiseen tahtiin.

Plats för profilbild

Ihme kaupunki
7. april 2017 klockan 19.57.33

Minusta jokaisen asukkaistaan välittävän kaupungin pitäisi laittaa tälläiset asiat kuntoon ilman tälläisia rahoja...Kemi on tässä mielessä kyllä asukkaistaan piupaut välittävä tuppukylä :(


lasten liikennepuisto

Plats för profilbild

12345
4. april 2017 klockan 15.07.35

Lasten liikennepuisto kaipaisi kunnostusta ja jotain uutta kivaa sinne esim. liikennevalot taikka pätkä junarataa ja poljettava veturi. Tai polkupyöräilijöiden taitorata/opastusrata ja sille tapahtumia.
Lasten liikennepuiston vieressä on hoitamaton tontti, siltä tulisi kaupungin niittää kasvillisuus pois tontinomistajan laskuun, punkkivaaran ja allergiavaarankin takia, etteivät pujot leviäisi sitä kautta.

Plats för profilbild

paljon käyttäjiä
6. april 2017 klockan 12.48.55

Lasten liikennepuistossa on kesäisin paljon käyttäjiä! Ja se rapistuu.


Ylikäytävä/tasoristeys Ajoksen tien ja radan ylitse

Plats för profilbild

Martti Mikael
4. april 2017 klockan 15.23.43

Ehdotan että rakennetaan ylikäytävä moottorikelkoille Ajoksen tien ja radan yli. Nykyinen kulkupaikka on jyrkkä ja huono näkyvyys radalle ja tielle, ei turvallinen ylitys. Tätä reittiä käyttää iso joukko kelkkailijoita ja myös merivartijat kulkiessaan. Jos rakennettaisiin kulkureitti kauemmaksi Kraaselin sillasta Kivinokalle päin, niin kulku helpottuisi, näkyvyys ja turvallisuus paranisivat ratkaisevasti.


Leikkipuistot kuntoon

Plats för profilbild

Lapsellinen
4. april 2017 klockan 16.30.21

Olisi upeaa, jos leikkipuistoihin satsattaisiin. Esim. Meripuiston leikkipuistosta voisi tehdä viihtyisän ja isomman tuolla rahalla.


Suomen korkein lintutorni

Plats för profilbild

Turismia
4. april 2017 klockan 16.32.14

Mansikkanokalle tai lumilinnan lähettyville voisi rakentaa suomenkorkein lintu/näköalatorni. Olis komeat maisemat merelle.

Plats för profilbild

Kiipeilyseinä
7. april 2017 klockan 17.31.01

Yhdelle sivulle voisi rakentaa kiipeilyseinän.

Visa fler svar

Kesätöitä

Plats för profilbild

Opiskelija
4. april 2017 klockan 17.02.25

Palkattaisiin enemmän kesätyöntekijöitä töihin ja saataisiin sitä kautta siistittyä ympäristöä ja muita paikkoja.

Plats för profilbild

sdp
4. april 2017 klockan 17.49.42

tuolla 30000 euron summalla sdp työllistäisi 10 ihmistä vuoden ajaksi.


RoomEscape Kemiin

Plats för profilbild

Neiti Marple
4. april 2017 klockan 17.08.28

Kemiin pitäisi saada RoomEscape-pelihuone ettei tarvitsisi lähteä Ouluun tai muualle.


nuorille oleskelutila kaupungilta

Plats för profilbild

Marjatta
4. april 2017 klockan 20.32.33

nuoret istuvat kulttuurikeskuksen lattiall, S - marketissa, Hesellä


ehdotus

Plats för profilbild

ehdotuksia
4. april 2017 klockan 22.08.05

Kunnon koirapuisto lähemmäs kaupunkia,vanhuksille virkistystoimintaan jotain,nuorille joku harrastupaikka , kunnollinen, jossa toimintaa niin sisä- kuin ulkopeleihin, leikkeihin,ynnä muuhun ,työttömille harrastustoimintaan rahaa

Plats för profilbild

tärketsjärjestys
9. april 2017 klockan 11.02.19

ei koirille skrivet av:

Kaupungin verorahaa ei pidä käyttää koirille. Koirat sottaavat muutenkin liikaa.

Koirien vuoro on vasta sen jälkeen, kun yksikään Kemin koululainen ei käy homekoulua eikä yksikään päiväkoti ole homeessa.

Visa fler svar

Kylmäallas uimahalliin

Plats för profilbild

Monaco
4. april 2017 klockan 23.24.38

Lähes täydellinen uimahalli tulisi vielä paremmaksi pienellä kylmäaltaalla. Porealtaan vieressä on tilaa ja sijainti mahdollistaisi kylmän ja kuuman altaan välillä vuorottelun (kontrastivesialtistus). Kylmäaltaan käytöllä on tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia. Kylmässä kylpeminen voi auttaa mm. urheilusuorituksesta palautumiseen, energisyyteen ja jopa vastustuskyvyn parantumiseen.


Jalkapallokenttä

Plats för profilbild

Herra EeKoo
4. april 2017 klockan 23.37.27

Olisi fiksua että Kemiin saataisiin jalkapallokenttä jossa Ps kemi voisi pelata kotiottelunsa.Olemme kuiteski 11 Veikkausliigakaupungin joukossa Suomessa.Onhan silläkin mainosarvonsa?


Ehdotuksia

Plats för profilbild

Kaupunkilainen
5. april 2017 klockan 8.31.21

Tarkistakaa opastekartat, linja-auto aseman kartassa vanha lumilinnan paikka. Paremmat opasteet lumilinnasta tuleville, katsovat karttaa meidän kohdalla ja tulevat pihalle Mansikkanokanlinnaaan. Kello ja lämpömittari puuttuvat kaupungilta.


TIETOMAA OULUSSA ON

Plats för profilbild

NUORET JA LAPSET
5. april 2017 klockan 8.54.49

30 000€ EI RIITÄ, TIETOMAA, SIELLÄ ON MUKAVAA, AJATTELE KUINKA NUORET JA LAPSET VOISI TIETÄÄ ASIOTA !!!


Vapaaehtoisuudessa on voimaa!

Plats för profilbild

"lapasorsa"
5. april 2017 klockan 9.05.13

30 000 on aika vähän. Mutta sillä saa jättimäiset vapaaehtoistalkoot, jolla koko Kemi siivotaan ja puunataan ihanaan kuntoon - eli mahdollistetaan pikkurahalla jotain elämää suurempaa.

Kun saadaan väki puhaltamaan yhteen hiileen, niin ihmeitä tapahtuu. Uimarannan rakentaminen voisi onnistua maansiirtoyrittäjiltä, musiikki sen alan osaajilta, muraaleja taideporukalta, talkoolaisten lastenhoito festivaalimeiningillä seurakunnalta tai yhdistyksiltä, koirapuiston rakentaminen koira-aktiiveilta, alueiden putsausta koululuokkien voimin - ideoita on.

---> Eli valjastetaan vapaaehtoisvoimat laittamaan oma kotitikaupunki kuntoon. Toki yrityksiltä voi pyytää sponsseja, mutta jostain on vaan lähdettävä. Vapaaehtoisuus on kova voimavara.


Iltatori

Plats för profilbild

Torimuija
5. april 2017 klockan 9.13.05

Sisäsataman alueelle kesäisin parina päivänä viikossa iltatori ilmaisella myyntipaikalla :) Siihen vielä jotain oheisohjelmaa kaikenikäisille..


Jalkakäytävien ja pyöräteiden talvikunnossapito

Plats för profilbild

Liikkuva kaupunkilainen
5. april 2017 klockan 20.14.50

Kuljen työmatkani kaupungin pohjoispuolelta keskustaan pyöräillen. Viime viikkojen aikana on päässyt ilmoille muutama ärräpää, kun pyörätiet ja jalkakäytävät ovat olleet enemmänvähemmän vaarallisia - joko liukkaita tai lumisateen jälkeen perunapeltoa, kun auraa ei vielä kolmantenakaan päivänä näy. Sääliksi käy liukastelevaa koululaista tai iäkkäämpää asukasta, jolle ei ole kauppaan autokyytiä tarjolla. Kyllä loppuu vähitellen into meiltä viimeisiltäkin mohikaaneilta, jotka yritämme pitää itsemme hyötyliikunnalla kunnossa. Kulkuväylien ylläpitoon toivoisin kaupungilta lisää panostusta ja paljon peukkuja!!

Plats för profilbild

7kymppinen
5. april 2017 klockan 22.13.03

Kyllä talvipyöräily on taas vaatinut voimia ja ollut vaarallistakin välillä, mutta kun vaan on pakko että saa asiat hoidetuiksi. Nastarenkaat on pyörässä ja kypärä päässä. En ole kaatunut eikä päälle ole ajettu, mutta pelottaa kyllä. Tänään puursin pyörää raahaten paksussa loskassa. Kohta vissiin on epätasainen tie kun loska jäätyy, sitten kohta tulee pölyäminen.


Tarinallistetaan nähtävyydet ja tehdään niistä lautapeli - myös jättikoossa

Plats för profilbild

Pelataanko?
5. april 2017 klockan 23.00.38

Suunnitellaan ja toteutetaan ihan oma Kemi-lautapeli, jonka ideana paikallisia nähtävyyksiä. Sama jättiversiona asfalttiin maalattuna jonnekin kesäpeliksi Afrikan Tähti- pelin tyyliin, vaikka Sisäsatamaan. Pelissä voisi olla esim. LumiLinnaa, merta, jäänmurtajaa ja saaristoa sarjakuvateemaa unohtamatta - monta muutakin kohdetta löytyy. Pelissä kerrottaisiin samalla tietoa Kemin historiasta ja nähtävyyksistä. Joku ideakilpailu voisi olla hyvä keino saada peli-idea paperille ja mikä ettei itse pelistäkin järjestettäsisi vuosittaiin mestaruuskisoja.


Soutuveneitä ja onkimaan!

Plats för profilbild

KJR-66
6. april 2017 klockan 10.15.58

Soutuveneitä esim. Kalkkinokalle. Opastusta tai ilman onkimaan, soutelemaan ym. Laitakarin edustalle!


Liikuntarajoitteiset huomioon

Plats för profilbild

Äiti
6. april 2017 klockan 10.29.43

Pyörätuolia käyttävän äitinä toivon, että jalkakäytävien korkeat reunukset viistotaan. Aina ei tarvitsisi kääntyä kulkemaan takaperin, että pääsee suojatielle ja taas seuraavalle kadulle. Helpottaahan se myös pyöräilijöitä.


Homekoulujen korjaamiseen

Plats för profilbild

SK
6. april 2017 klockan 10.39.28

Raha tulisi ehdottomasti käyttää homekoulujen korjaamiseen, jotta lapsemme eivät altistuisi jo nuorena sisäilmaongelmien aiheuttamille terveysongelmille.

Plats för profilbild

ihmettelee
6. april 2017 klockan 10.57.55

Mistä home johtuu niissä? Pitäisikö lisätä tuuletusta?


Kiipeilyseinä!?

Plats för profilbild

Jarno Nurmela
7. april 2017 klockan 13.44.49

Hei Kemiläiset!
Olen 44 v. mies ja harrastan liikuntaa monessa eri muodossa. Uusin innostukseni on seinäkiipeily, mitä olen harrastanut Kemin uimahallissa. On mielenkiintoinen laji mm. omien rajojen rikkomiseen ja pelkojen kohtaamiseen. Kehittää käsi- ja jalkavoimaa, kuntoa ja venyttää koko kehoa.
Ehkä ostan itselle 50 kpl erän kiipeily otteita yht. 150€ ja asennan ne oman kaksikerroksisen rakennuksen palomuuriin Valtakadulla.
Jos kaupunki löytää hyvän kohteen kaupungilta, muutkin voisivat innostua hauskasta ja haastavasta lajista.


Koirapuisto ja roskiksia

Plats för profilbild

K
8. april 2017 klockan 19.51.28

Koirille kunnon koirapuisto, koska entinen piti pilata turhan päiväisillä taloilla. Eikä kaikille koirille tosiaankaan riitä pelkkä hihnalenkki, suurin osa koirista on luotu juoksemaan.
Lisäksi enemmän ns. kakka roskiksia tien varsille, vaikka noin 0,5-1 km välein, niin varmasti kadut pysyisivät puhtaampana ainakin koirien kakoista.

Plats för profilbild

en ole robotti
8. april 2017 klockan 20.47.56

Verorahoille on tärkeämpiäkin kohteita.


Kuntoportaat

Plats för profilbild

Kuntoilija
9. april 2017 klockan 16.27.08

Toivoisin Kemiin rakennettavan kuntoilijoille portaat porrastreeniä varten. Nyt meidän on mentävä Kallinkankaalle mikäli haluamme kunnon porrastreenin tehdä.
Portaat olisivat kaikille käytössä ja helpot toteuttaa. Olisiko Meripuiston rinne mereltä päin juurikin hyvä paikka , keskeisellä paikalla löytää ja käyttää. Puiset portaat myös olisivat luontoon eniten mukautuvat eivätkä häiritse esteettisesti.


Kulttuuria lapsille

Plats för profilbild

Terve tulevaisuus
10. april 2017 klockan 15.33.44

Toivon, että 30000 € käytetään kemiläisten alakoululaisten käynteihin ja matkoihin teatteriin, taidemuseoon, historialliseen museoon, sarjakuvakeskukseen, konsertteihin ym. kulttuuritapahtumiiin.

Perustelu: Osallistuminen ehkäisee syrjäytymistä, vahvistaa lasten osallisuutta omaan kuntaan ja näin he itse tuntevat saavansa arvostusta kuntalaisina. Tällaiset elämykset ja kokemukset antavat lapsille iloa ja terveyttä. Myös kaupungin imagon ja vetovoimaisuuden kannalta lasten huomioon ottaminen on hyvin tärkeää.

Plats för profilbild

nimimerkillä
14. april 2017 klockan 15.19.35

Pikkulasten kuljetus lumilinnaan ei ollut loppuun saakka harkittu tapa käyttää edellinen raha. Lapsista lumilinna oli aina tylsä, ei ollut Terttu ja Arttu, ei päässyt liukumäkeen, ainakaan tietämäni eskariryhmä ei osunut ainoaan lapsia kiinnostavaan huoneeseen, joulupukin "makuuhuoneeseen", koska ryhmää ei opastettu vaan se kuljeksi omin päin. Nyt monelta maksavalta perheeltä jäi lumilinnaan menemättä, kun kerran lapset oli jo päässeet eivätkä halunneet uudestaan.
Lapsille pitäisi olla jotain erityisempää. Tertusta ja Artusta kaikki tykkää, siitä voi alkaa, että ne useammin!


Päivähoito ja kouluasiat

Plats för profilbild

Huolestunut äiti
10. april 2017 klockan 20.30.59

Käyttäisin tämän rahasumman ehdottomasti lapsiin. Useat päiväkodit ovat Kemissä huonossa kunnossa sisäilma- ja homeongelmien vuoksi. Tähän tarvitaan kipeästi rahaa jotta saadaan pienet ihmiset terveisiin rakennuksiin hoitoon. Joko korjaamalla jo olemassa olevia tiloja tai rakennuttamalla uusia. Hirsirakenteinen olisi kaikkein parhain ratkaisu.

Mielestäni myös koulujen tilanne on huono samaisten ongelmien vuoksi kuin päiväkotien. Myös koulujen pieniä oppilaita tulisi ajatella. On kauheaa kuinka pienten päiväkotilaisten ja koululaisten terveydellä "leikitään". Tästä "leikistä" voi/jääkin monelle pienelle ihmiselle elinikäiset sairaudet.

Toivoisin, että päättäjät pysähtyisivät ajattelemaan millaisissa päiväkoti tai koulutiloissa heidän omat lapsensa tai lapsenlapsensa joutuvat pitkiä päiviä viettämään ja altistumaan ties mille. Toivon todella, että näihin asioihin alettaisiin puuttumaan mahdollisimman pian ennen kuin valtaosa Kemiläislapsista sairastuu vakavasti.

Plats för profilbild

mistä raha
11. april 2017 klockan 10.59.55

Mistä tuollainen 30 000 putkahti? Taitaa olla leikattu juuri koulujen ja päiväkotien kunnostamisesta.? Sinne vaan takaisin.


Kävely- ja pyöräreitit rantojen tuntumassa

Plats för profilbild

Rantareitit
11. april 2017 klockan 22.30.47

Rantojen läheisyydessä olevat kävely- ja pyöräilyreitit olisi hyvä kunnostaa ja raivata kasvisllisuutta vesistönäkymien parantamiseksi. Reittejä ei tarvitse asfaltoida, vaan pitää hiekkapintaisina.


Penkkejä

Plats för profilbild

Sipe
14. april 2017 klockan 9.58.01

Kävelyteiden varsille tukevia penkkejä lenkkeilijöille,vanhuksille ym. Ammattikoululaiset voisivat ideoida ja tehdä penkit opintotyönään. Sementistä jalat, lankuista istuimet. Jykevää tekoa vuosittain vain hionta ja petsaus. Kestää vuosia.


pienhiukkaset

Plats för profilbild

terveys ennen kaikkea
15. april 2017 klockan 12.28.02

Onko Kemin päättäjät kuulleet koskaan pienhiukkaista ja mitä ne vaikuttavat ihmisen elimistöön joutuessaan? Tänään kävin kaupassa (pakollinen tehtävä) ja elinikäni lyheni ainakin 2 kuukaudella kulkiessani ns. kävelykadun kautta (muut reitit ei kunnossa pyöräilijälle).
Ajattelisitte edes turisteja, mitä hekin tuumaavat kun on pantu kylmähkökin terassi keskelle pienhiukkaspölypilveä.
Tiedän ettei tämä ehdi saada tarpeeksi peukkuja, kirjoitinpahan silti.
Kävelykatu on ollut joka kevät ja vielä kesälläkin Kemin pölyisin paikka, johtuen älyttömästä hiekkamäärästä joka siihen on kaadettu talvella aivan tarpeettomasti. Riittäisi kun hiekoittaa yhden väylän eikä koko aluetta.

Plats för profilbild

miksi
15. april 2017 klockan 17.52.45

Miksi ei katujen siivous ole jo käynnissä? Kävelykatu esimerkiksi on ajat ollut täysin lumeton ja tosiaan terveydelle vaarallinen paikka. Pölynpuhdistukseen lisärahaa!


Mansikkanokkaan 30 000 euroa

Plats för profilbild

Helena ja Kai, sekä Esa
15. april 2017 klockan 16.41.54

Ehdottomasti käytämme rahan Mansikkanokan alueen parantamiseen ja kaunistamiseen. Mansikkanokan uimaranta on kaupunkilaisten suosittu vapaa-ajanviettopaikka kesäisin. Uimaranta on huonossa kunnossa. Laituri olisi tarpeellinen, siitä olisi mukava mennä uimaan ja jalkojakaan ei loukkaisi lasinsiruihin. WC-tila on sekin huonossa kunnossa. Kunnallistekniikkahan on niinkin lähellä kuin Lumilinnan lisärakennuksessa. Lisää hiekkaa ja penkkejä myös tarvitaan, samoin makkaranpaistopaikka tai parikin. Rantaa kannattaisi myös ruopata.
Rannan takana oleva pusikko kannattaisi laittaa puistomaiseksi alueeksi, samoin siinä kulkeva tie pitäisi parantaa, se on hyvin kuoppainen. Tällä alueella voisi olla myös aikuisten kuntoilulaitteita, olen nähnyt sellaisia ulkomailla, ne ovat ikään kuin aikuisten leikkipuistoja. Tällaisessa olisi lenkkeilijöidenkin hyvä venytellä urheilun lomassa.
Mansikkanokan alue liittää yhteen sisäsataman ja Lumilinna-alueen, siksikin se on tärkeää saada kuntoon. Talvella sille alueelle olisi mukavaa saada lapsille jotakin talviaktiviteettipuiston tapaista, nyt lumilinnassa on lapsille aika vähän mahdollisuuksia toimintaan.
Helena Marttala, Kai Sirkiä ja Esa Keltti


Vanhuksillea apua!

Plats för profilbild

Apuva
15. april 2017 klockan 18.15.35

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, työttömille töitä ja apua vanhuksille lumitöihin ja nurmikonleikkuuseen. Ei konekuskeja vaan jalkamiehet kolaamaan.. Ja kolmas hyöty, kunto kasvaa työntekijöillä.


Röttelöt matalaksi

Plats för profilbild

SattuuSilmään
15. april 2017 klockan 18.48.50

30 000 ei paljoa saa, mutta saisiko sillä ostettua vaikka sen Kimaran Syvitsyltä?
Sittenhän se voitaisiin antaa vaikka Pelastuslaitokselle pelastusharjoitusta varten?


hyödyllistä

Plats för profilbild

järkeä
16. april 2017 klockan 11.45.11

Olisi järkevää säästää raha tänä vuonna ensi vuodeksi, jolloin olisi käytössä kaksinkertainen määrä. Onnistuu esim. maksamalla nyt pois joku huono laina ja ottamalla ensi vuonna tilalle uusi laina. Sitten heti ensi vuoden alussa voidaan ostaa uusi kone katupölyn poistamiseen.
Katupöly on pahimpia ongelmia Kemin katuelämässä, liukkaus ei ollenkaan niin iso ongelma nykyisten nastapyörien ja nastajalkineitten aikana.


Luistelureitti metsään

Plats för profilbild

Talvikivaa
16. april 2017 klockan 20.21.44

Olisi kiva jos kaupunki voisi jäädyttää vaikka Oklaholmankadun, Takajärventien ja Ouluntien keskellä olevan hiihtoladun kylkeen luistelureitin, ja pitäisi sitä kunnossa. Siellä voisi järjestää talvitapahtumia ja laittaa reitin varrelle myyntikojuja jne. Olisi kivaa vaihtelua!