Tulevatko radikalisoituneet nuoret pääasiassa pääkaupunkiseudulta?

Pratbubbla 2
Diskussion | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Diskussionen har avslutats

Tulevatko radikalisoituneet nuoret pääasiassa pääkaupunkiseudulta? Onko heissä jotain yhteisiä piirteitä, joiden tunnistaminen auttaisi ennaltaehkäisyssä?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

Niin...: Kyllä tulevat.
Vaikea tietää: En tiedä, radikalisoituneet nuoret eivät ole iso ongelma.

Basuppgifter

Avslutat: 3.3.2016

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Niin...

Plats för profilbild

Vilkastus
2. mars 2016 klockan 21.15.06

Kyllä, monenkin maan pääkaupunkiseuduilta. Väkivaltaisten riskiryhmien juuret ovat pitkälti etenkin Bagdadin ja Mogadishun alueilla.


Vaikea tietää

Plats för profilbild

Elmeri
2. mars 2016 klockan 22.22.17

En totta puhuen tiedä, ovatko radikalisoituneet nuoret meillä se ongelma. AInakin omalla paikkakunnallani, missä näkemäni otanta on aika pitkälti vain yhden vastaanottokeskuksen väkeä, ei näyttäisi nuoria paljoa olevan. En tässä yhteydessä osaa laskea nuoriksi sellaisia, joilla parran kasvu on jo aika voimakasta, ja jotka vaikuttavat aikuisilta miehiltä.
On myös vaikea sanoa, ketkä näistä aikuisista miehistä meidän paikkakunnallamme ovat erityisen radikalisoituneita, sillä olen ymmärtänyt, että ihminen ennemminkin peittää radikalisoitumisensa, kuin huutelee siitä. Ehkä tällainen kysymys pitäisi todellakin esittää poliisille, ja tarjota poliisille myös riittävät resurssit asian selvittämiseen.