Gå till innehållet

Ehdotus vuoden 2018 nuorisotekopalkinnon saajaksi Rovaniemellä

Pratbubbla 9
Diskussion | Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 6.8.2018

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Santeri Seppälä

Plats för profilbild

Transnuoren äiti
7. maj 2018 klockan 16.47.10

Hän on tukenut ja auttanut muita transnuoria ja ollut pioneeri myös koulutusjärjestelmän saamiseksi transnuoria ymmärtäväksi. Hän on kertonut avoimesti oman tarinan Lapin Kansassa ha näin voimaannuttanut, tukenut ja auttanut transnuoria ympäri Lappia ja uskoisin, että myös ympäri koko maata , sillä juttu julkaistiin Alma Median lehdissä koko maassa.

Oman lapseni hän nosti masentuneesta, itkevästä nuoresta hyvin itsensä kanssa toimeentulevaksi sosiaaliseksi nuoreksi!!! Ihan vain kertomalla, ettei lapseni ole yksin asiansa kanssa eikä ainoa transnuori Lapissa.

Hän on avoimesti kertonut tarinansa ja tukenut transprosessin aikana monia nuoria!

Hän on juuri valmistunut nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaksi ja on ehdottomasti ansainnut nuorisotekopalkinnon!


Mäkihyppykoulu

Plats för profilbild

Lasten äiti
8. maj 2018 klockan 22.35.43

Ounasvaaran Hiihtoseuran järjestämä ilmainen Mäkikoulu pienille lapsille ja nuorille. Pitää lapset pois kaduilta ja tietokoneiden ääreltä. OH tarjosi myös maksuttomasti harrastusvälineet lapsille. Upeaa työtä! Voisin kyllä maksaakin tästä hienosta pyyteettömästä työstä lasten eteen.


Ohjaamon kehittämistyöryhmä

Plats för profilbild

Ohjaamo
3. augusti 2018 klockan 10.59.37

Ohjaamo Rovaniemellä on toiminut jo kaksi vuotta aktiivinen, nuorista koostuva kehittämistyöryhmä, joka on toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi useampaan Rovaniemen alueen nuorten palveluun. Ryhmä koostuu eri-ikäisistä nuorista aikuisista, jotka haluavat omien kokemuksiensa ja näkemyksiensä kautta antaa mielipiteensä ja kehitysehdotuksensa eri toimijoille. Ryhmä on ollut mukana uudistamassa esimerkiksi sosiaalipalveluiden kutsukirjettä nuorilähtöisemmäksi, ideoimassa miten nuoria ja nuoria aikuisia voisi saada aktiivisemmin mukaan eri järjestöjen toimintaan ja millä tavoin nuorten mielitiimiä ja mielenterveyspalveluja tulisi kehittää ja tuoda ihmisten tietoisuuteen paremmin. Ryhmän jäsenet ovat aktiivisesti myös mukana Ohjaamon toiminnassa, arvioinnissa ja kehittämisessä.

Kehittämistyöryhmässä mukana oleminen on tuonut nuorille yhteisöllisyyden tunnetta sekä selvää osoitusta siitä, että heitä kuullaan ja heillä on valtaa vaikuttaa palveluihinsa. Ryhmässä mukana ei vaadi aiempaa kokemusta luottamus- ja vastuutehtävistä, ja siinä mukana oleminen on täysin vapaaehtoista eikä sido mihinkään. Tärkeintä on nuoren oma halu olla mukana vaikuttamassa joko jo hiljaisella läsnäololla tai aktiivisella toiminnalla. Kaikki muodot nähdään yhtä tärkeintä ja ryhmä kannattelee itse itseään ja pitää jäsenistään huolta.
Ryhmä on toiminnallaan osoittanut myös valtakunnallisesti, kuinka luonnollista on saada palvelujen kohderyhmä mukaan palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen, ja näin ollen luonut hyviä käytänteitä levitettäväksi muuallekin sekä paikkakunnalla että muualla Suomessa.


Pekka poliisi

Plats för profilbild

Yhteistyökumppani
3. augusti 2018 klockan 11.17.43

Ennaltaestävän työn poliisi Pekka Alamommo on madaltanut kynnystä olla yhteydessä poliisiin niin nuorten kuin nuorten parissa työskentelevien osalta. Lisäksi Pekka on tehnyt kasvonsa tutuksi nuorille mm. jalkautumalla nuorten pariin ja olemalla esillä sosiaalisessa mediassa. Pekasta välittyy aito kiinnostus nuoria ja nuorten asioita kohtaan.


Sijaishaltija / Heidi Alariesto

Plats för profilbild

ekan työpaikan tärkeys
3. augusti 2018 klockan 11.32.56

Sijaishaltija tekee tärkeää työtä nuorten työllistämisen parissa työllistämällä kesäisin satoja nuoria kesätöihin Rovaniemellä. Sijaishaltijan kautta töihin pääsee alaikäisiä nuoria, joille kesätyöpaikan saaminen muuten on hankalaa. Työpaikkojen lisäksi Heidi Alariesto jakaa nuorille tietoa työelämätaidoista ja pyrkii murtamaan nuorten palkkaamiseen liittyviä enakkoluuloja ja -asenteita.


Nuorten hyväntekeväisyystempaus

Plats för profilbild

Nuorelta nuorille
3. augusti 2018 klockan 12.41.46

Nuorisotekopalkinnon ansaitsee tänä vuonna nuorten nuorille tekemä hyväntekeväisyystempaus. Tempaukseen osallistui viiden koulun oppilas- ja opiskelijakuntien hallitukset. Nuoret järjestivät erilaisia tapahtumia, joilla kerätään varoja Lapin keskussairaalan lasten ja nuorten psykiatriselle osastolle nuorten mielenterveyspalvelujen parantamiseksi. Tempaus on nuorten ideoima ja toteuttama.


Nuorten vetämät lasten kerhot / Rovalan nuoret

Plats för profilbild

Ope
3. augusti 2018 klockan 14.42.59

Rovalan Nuoret ry on pyörittänyt monta vuotta kerhotoimintaa alakoululaisille Rantsulla ja nykyään muillakin kouluilla. Kerhoilla on aina joku teema, ja niitä vetävät yläkouluikäiset nuoret, jotka käyvät Rovalan nuorten järjestämän ilmaisen koulutuksen. Nuoret saavat hommasta todistuksen ja pientä palkkaa. Nuorilla on aikuisen tuki aina lähellä ja puhelimen päässä, yleensä joku ip-kerhon ohjaaja. Mielestäni toiminta antaa paljon iloa ja hyötyä kaikille mukana oleville, ja ansaitsee siksi huomionosoiteuksen.


Pilke

Plats för profilbild

Luonto lähelle nuoria
6. augusti 2018 klockan 8.41.32

Luonto on tärkeä osa Lappia ja sen arvostusta ja merkitystä eivät saa unohtaa aikuiset eivätkä lapset/nuoret. Pilkkeessä voivat lapset ja nuoret osallistua toiminnallisiin työpajoihin tai oppia metsistä vaikkapa kotoa tai koulusta käsin netistä ladattavalla PlayDecide pelillä. Pilke tekee yhteistyötä koulujen kanssa ja edistää lasten ja nuorten luontotietouden ylläpitämistä heitä kiinnostavalla tavalla. On myös erittäin hienoa, että lasten ja nuorten oppimisryhmille Pilkkeen palvelut ovat ilmaisia. Näin kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus osallistua toimintaan. Ja onhan Pilkkeellä myös Mottimetsän ulko-oppimisalue, jossa pääsee rauhassa tutustumaan metsiin ja niiden hoitoon. Lisäksi palvelu on ollut aina ystävällistä ja ammattitaitoista. Hienoa työtä!Kalastuskerho lapsille ja nuorille

Plats för profilbild

fisuun
6. augusti 2018 klockan 14.19.17

Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö tarjoaa Rovaniemellä opastettua kalastustoimintaa lapsille ja nuorille. Toiminta on saanut alkunsa keväällä 2018, mutta varsinaisesti kalastuskerho on startannut kesällä 2018. Kerhossa opetellaan vaihtelevasti erilaisia kalastusmuotoja, kalastukseen liittyvää teoriaa sekä kalastusvälineiden, kuten perhojen ja uistinten tekemistä itse. Kalastuksen lisäksi kerhossa opetellaan myös huomioimaan luontoa ja ekologisuutta kalastamisen rinnalla. Kalastuskerhon avulla lapset ja nuoret saadaan viettämään aikaa luonnossa sekä opettelemaan ekologisuutta ja ehkä unohtuneitakin taitoja kalastamiseen liittyen. Kalastuskerhon perustaminen on myös linjassa valtakunnallisen nuorisotyön ja politiikan ohjelman kanssa, jonka yhtenä tavoitteena on taata jokaiselle nuorelle mahdollisuus mielekkääseen harrastukseen.