Gå till innehållet

Pikavippi- ja lainaregulaatiot - tarpeeksi vahvoja?

Frågetecken 8
31.7.2018
Koska pikavippi on verkosta haettava laina, niin kuvassa työkalu, jolla sellaisen voi saada. Jopa alle 60 minuutissa.

Lakialoite on viranomaisten mukaan edessä, mitä tulee porsaanreikien paikkaamiseen. Pikavipit ovat aiheuttaneet selkkausta ja ongelmia, mutta jotain hyvää niissä on myös. Erityisesti niille, jotka ovat hoitaneet ne tunnollisesti ja eivät ole venyttäneet maksuja. Mikä on järkevä korkokatto? Ja koska säännökset kääntyvätkin itseään vastaan? Ampuvatko tulevat regulaatiot itseään vastaan, vai onko tämä suora parannus Suomen kansantalouteen. Tehtävä on vaikea ja keskustelu kiivasta. Asia on tärkeä.


Pikavippiä tarvitaan - ehkä ei nykyisellä mallillaan - missä menee raja ja missä kultainen keskitie? Vertailun kautta fiksu numeroita lukeva pystyy ottamaan korottomankin vipin. Ja missä se on aito ja oikea statistiikka, kuinka paljon maksuhäiriöitä pikavipit ovat aiheuttaneet? Nousu on yhä jyrkkää, mutta olisiko tälle järkiperäistä selitystä muuta kuin muiden kuin pankkilainojen teilaaminen?

Positiivisen luottorekisterin (mikäli sellainen tulee) pitäisi luoda aikaan positiivinen efekti ja tasapainottaa tilannetta pitkällä ajanjaksolla. Tämä vaatii oman aikansa, mutta se on toiminut esimerkiksi naapurimaassa, Ruotsissa, hyvin. Myös seuraavat lakimuutosaloitukset ovat vain ajan kysymys, mutta silti pieni kysymysmerkki. Suuntaa on kuitenkin luultavasti oikea, joten pidetään peukkuja pystyssä.


Basuppgifter

Publicerad: 31.7.2018

Teman:
  • #ekonomi
Kommuner:

Bilagor

  • Inga bilagor
  • 5.11.2018 kl 15.39 @Admin modererade innehållet: poistettu linkki pikavippisuvustolle Visa mer (1 kpl)
  • 22.10.2018 kl 14.35 @Admin modererade innehållet: Lisätieto-kuvauksesta poistettu linkki pikavippimainossivulle
Ilmianna