Gå till innehållet

Kaikki lainatilit pitää voida sulkea yhdestä paikasta

Frågetecken 3
22.9.2018

Pikavippien sääntelyä ollaan kiristämässä ja asiaan on löydetty monia hyviä keinoja. Mielestäni vielä yksi hyvä idea voisi olla se, jos kaikki omat ns. lainatilit voisi sulkea yhdestä paikasta, niin ettei jokaiseen lainafirmaan tarvitse ottaa erikseen yhteyttä sulkeakseen tilin siellä. Tämän tyyppinen keskitetty ratkaisu voisi olla iso etu erityisesti niille kenellä on iso riski sortua uusiin lainoihin.


Hallitus on nyt puuttumassa pikavippiyhtiöiden toimintaan ja tekemässä niiden sääntelyä tiukemmaksi. Kun ottaa huomioon monien ihmisten maksuvaikeudet, niin on tämä varmasti monille iso helpotus. Yksi asia, jonka kuitenkin ehkä mielestäni voisi lisätä toimenpidelistalle on se, että kaikki henkilöllä eri yhtiöissä olevan lainatilit pitäisi voida sulkea keskitetysti yhdestä paikasta. 

Nyt jos haluaa sulkea omat pikavippitilit, niin pitää ottaa erikseen yhteyttä kaikkiin niihin yhtiöihin, joissa on avoin lainatili. Voi arvata, että jos lainatilejä on vaikka 20 kappaletta ja haluaa lopettaa pikavippien ottamisen, niin unohtuu ainakin joku tili helposti ja sitten on kohta taas uutta lainaa. Tämän tyyppistä ratkaisua voisi pitää erityisen tärkeänä nykyaikana, kun lainayhtiöiltä on mahdollista saada lainaa ilman liitteitä (eli dokumentteja tai tositteita), jolloin kynnys lainan hakemiseen on melko pieni (vaikka olisi luvannut itselleen, ettei ota enää uutta lainaa). 

Uskoisin, että tämä ratkaisu olisi iso hyöty erityisesti niille, joilla on isoin riski sortua uusiin lainoihin ja ylivelkaantua. Oletan myös, että tämän tyyppinen ratkaisu ei olisi mitenkään mahdoton toteuttaa.


Basuppgifter

Publicerad: 22.9.2018

Ägare:
Teman:
  • #ekonomi
Kommuner:

Bilagor

  • Inga bilagor
  • 22.10.2018 kl 14.41 @Admin modererade innehållet: poistettu linkki pikavippisivustolle
Ilmianna