Gå till innehållet

Kuntalaislähtöiset suunnitelmat ja ehdotukset Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin määrärahan käyttämisestä

Pratbubbla 122
Diskussion | Oulun kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tänä vuonna Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee osallistuvan budjetoinnin muodossa kuntalaislähtöisten kehittämissuunnitelmien edistämistä ja toteuttamista 35 000 eurolla.
 
Ehdotuksia ja suunnitelmia voivat jättää kaikki oululaiset. Osallistujia kannustetaan suunnitelmien tekemiseen toisten toimijoiden kanssa ja yhdistysten yhteistyönä.

Suunnitelmissa tulee olla yhteys seuraaviin teemoihin:

  • Yhteisöllisyys ja osallisuus
  • Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
  • Turvallisuus
  • Kestävä kehitys
  • Kuntalaisen hyvinvointi
  • Kaupunkikehittäminen
  • Tapahtumat ja kaupunkikulttuuri

Voit ehdottaa yllä mainittuja teemoja tukevaa ideaa tai suunnitelmaa, joka kaupungin tulisi toteuttaa tai jonka toteuttamista kaupunki voisi tukea. Perustele ehdotuksesi, ja kerro haluatko itse olla tai haluaako yhdistyksesi olla mukana toteuttamassa suunnitelmaa. Ehdotuksia ja suunnitelmia voidaan muokata ja yhdistää.

Perustele tälle sivustolle jättämäsi ehdotus. Liitä mukaan suunnitelman kustannusarvio. Tähän saat tarvittaessa apua kaupungin asiantuntijoilta.

Ehdotusten ja suunnitelmien hakuaikaa jatketaan 31.5.2019 saakka.

Oululaiset äänestävät määrärahan kohdentamisesta valitsemalla tärkeimmät suunnitelmat toteutukseen. Määräraha voidaan jakaa äänestystuloksen perusteella useamman ehdotuksen kesken.

Kaupunki toteuttaa suunnitelmat oman toimivaltansa puitteissa ja yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemusta kaupungin kehittämisessä.

Katso myös: www.ouka.fi/osallistuva-budjetointi

Basuppgifter

Avslutat: 31.5.2019

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

good

Användarens profilbild - varjomies

@varjomies
19. mars 2019 klockan 15.55.55

waltti kortin alv vois korotta ja tulot käyttettäisiin seuraaviin asioihin koulutus, ympäristö, työttömystuki, terveus, eläke, vammaistuki poliisi, puolustus, tiedustelulait, soteuudistus. eu budjetti, rakentaminen, kulttuuri, tiede, nato budjetti , energia esim ydinvoima sekä kehitysvammaisten ammatillinen koulutus nää on esimerkkä mihin tulot voisi käyttä voitteko viedä tämän eduskuntaan sekä hallitukselle


19. mars 2019 klockan 15.58.58. Kommentaren togs bort.

  • 19.3.2019 kl 20.54 @sara_inkeroinen modererade innehållet: Sama ehdotus jätetty kaksi kertaa

Ideoiden syöttö: esimerkkinä ruokahävikki(jää)kaapit

Plats för profilbild

@testikäyttäjä starttitilaisuudessa
19. mars 2019 klockan 16.47.21

Hyvän hakemuksen piirteitä
-> selkeys
-> verkostoidu muiden toimijoiden kanssa
-> idean toimii muuallakin kuin yhdessä paikassa
-> budjetti realistinen ja mukana heti alusta lähtien
-> innostaa asukkaita, järjestöjä, kaupungin toimijoita ja muita

Esimerkkinä ruokahävikki(jää)kaapit
1) Hankitaan julkisiin Ouluun tiloihin ruokahävikkijääkaappeja. Julkinen tila voi olla olohuone, perhekahvila, nuokkari tai vastaavaa. Hankinnassa suositaan "kierrätettyjä" malleja

2) Lue konseptista lisää näistä linkeistä
https://kerukaappi.fi/fi/keru-yhteisojaakaappi/
https://www.facebook.com/Havikkiruokakaappi/
https://yle.fi/uutiset/3-10135809

3) Alustava budjetti 500-750 euroa / toimija. Toimija voi olla esimerkiksi asukasyhdistys, nuorten toimintaryhmä, innostunut lähiöporukka

Plats för profilbild

@puluboi
9. april 2019 klockan 15.34.59

Tässä voisi olla hyvä idea esimerkiksi kaupungin ylimääräisiin vanhoihin, toimiviin kylmälaitteisiin. Kaupunki voisi lahjoittaa ne tällaiseen käyttöön, kunhan toiminta kohdentuu asukkaiden eduksi jonkin yhteisön kautta.


Käyttäjähuomioita otakantaa-alustaan

Plats för profilbild

@testikäyttäjä starttitilaisuudessa
19. mars 2019 klockan 16.57.45

Huomaa että jos ideoit/kirjoitat rekisteröitymättä, muotoile viestisi rauhassa vaikka tekstityökalulla. Kun lähetät kommentit et voi enää muokata sitä (oikeinkirjoitus) tai poistaa sitä (jos tuli kirjoitettua höpöjä).

Voit täydentää ajatustasi silloin vain näin lisäkommentoinnin kautta.

19. mars 2019 klockan 19.52.02. Svaret har tagits bort.

Visa fler svar

Puistotoimintaa kesätyöntekijöiden ja puistokummien avulla

Plats för profilbild

@puluboi
19. mars 2019 klockan 19.49.03

Kun koulut loppuvat, moneen vähävaraiseen perheeseen iskee lapsiarkiköyhyys. Pilotoidaan tietyillä palvelukeskittymä alueilla kuten Tuira, Puolivälinkangas, Toppila, Rajakylä, Kaukovainio toimintaa jossa lapsille tarjotaan lämmin ruoka leikkipuistossa. Esimerkiksi keittolounas. Logistista yhteistyötä voisi tehdä Serviisin kanssa, kun he kuitenkin kuljettavat ruoan osaan päiväkodeista. Ruoanjakelussa voisi olla mukana osin nuorisotoimi, jota täydentävät erilaiset kesätyöntekijät.

Leikki- ja viherpuistojen viihtyisyyttä voisi lisätä myös vapaaehtoisilla puistokummi-konseptilla
https://www.hyvakasvaa.fi/hk/pdf/puistokummien-kasikirja19.pdf

Viherpalvelut kouluttaisivat puistokummeja. Sovittaisiin pelisäännöt
- roskien keruu
- vieraslajien torjunta
- puistoagentit kunnossapidon apusilminä
- käytettävissä/ lainattavissa olevat välineet (haravat jne)
- vakuutusasiat

Budjetti:
- Kaupungin sisäiset palveluneuvottelut Serviisin kanssa

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.06.38

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Puistokummitoiminta hyvä idea, vaatii henkilöstöresursseja kouluttamaan/hallinnoimaan toimintaa. Kustannuksia vaikea arvioida näin nopealla aikataululla.
Ruokahuoltoon KVP ei osaa kommentoida.

Visa fler svar

Säästöjä

Plats för profilbild

Oulun poeka
24. mars 2019 klockan 14.06.32

Oululla ei ole kuin yksi tie valittavana koska Oulun alue muuttuu muuttotappio alueeeksi kaikkien ennusteuiden mukaisesti ja väestö ikääntyy ! Nyt o jolloin myös käyttäjällä on osavastuu särkymisestän alettava säästämään ja opittava tinkimään ! Alla ehdotuksia!
- Henkilöstöä supistettava noin 7000 henkilöön nykyisestä liki 13000 ylisuuresta ja tehottomasta massasta
-Hankinnat laitettava jäihin ja kovan tinkauksen alle seuraaviksi vuosiksi eli opetettava hankinnoista vastaavat ostamaan oikein ja mentävä aina tinkaamisessa äärimmäisyyteen koska nykytilanteessa kaupungin ostoorganisaatiolle nauretaan päin näköä ja myyjät tekevät liian hyväkatteista kauppaa kaupungin kuustannuksella 1
-Jatkuva puhelimien ja tietokoneiden uusiminen henkilöstelle saatava loppumaan ja alettava kierrättämään vanhoja laitteita ja uusiminen vasta kun laite fyysisesti särkyy . Nykyään uusitaan liki joka vuosi ja vanhat päätyvät ties minne, yleensä perheenjäsenille !1
- Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden matkustaminen lopetettava kaupungin kustannuksella sillä kyseessä on usein tarpeettomat palkintoluonteiset matkat jotka eivät millään tavoin hyödytä kaupunkia ja kaupunkilaisia !
- Turhia poliittisia luottamustoimia karsittava ja toimintaa tehostettava , myös kaikenlainen poliittisten ryhmien tukeminen millään muotoa lopetetava !

Yllä hiukan pintaraapaisua toimista joilla saadaan kuntatalous kuntoon ja veroeurot siihen käyttöön mihin ne on tarkoitettukin eli heikompiosaisten auttamiseen eli lähinnä lasten ja vanhusten hoitamiseen sekä peruspalvelujen tuottamiseen , liki kaikki muu on turhaa ja ei kuulu kaupungin tehtäviin !


venetsialaiset

Plats för profilbild

kissanainen
1. april 2019 klockan 0.28.49

saadaanko venetsialaiset Ouluunkin vaikka Kuusisaareen, ettei tarvitse lähteä Kalajoelle tai Kokkolaan elokuussa venetsialaisiin ?

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.08.01

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Tapahtumia saa järjestää kuka vain, kunhan hakee alueelle tarvittavat luvat.

Visa fler svar

Pyörätie Ritaharjun Jahtilasta Herukkaan

Plats för profilbild

Sari
2. april 2019 klockan 10.39.19

Hei,
Ritaharjussa asuu lapsia, jotka käyvät koulua Pateniemen yhtenäiskoulussa (sekä Herukan ala-koulussa että Patelan yläkoulussa). Kesällä, keväällä ja alkusyksystä pyörätietä/metsätietä pitkin pääsee näppäräsi kulkemaan pyörällä Ritaharjusta Herukkaan ja takaisin. Talviaikana, joka on synkin, kylmin ja pimein aika vuodessa, on lasten kulkeminen haastavaa, koska pyörätie ei ole virallinen, joten siinä ei ole talvikunnossapitoa eikä valoja.
Näin ollen olisi hienoa, että Jahtilasta saataisiin päällystetty pyörätie Herukkaan ja siihen talvikunnossapito. Uskoisin, että tästä kiittäisi aika moni sekä Herukan että Ritaharjun asukas. (Näin saataisiin myös Ritaharjun koulun ylibuukkausta tasoitettua.)
Eli asfaltoitu pyörätie talvikunnossapidolla Ritaharjun Jahtilasta Herukkaan.
Jos tämä on liian kallis ajatus, toivoisen sen menevän Y&Y:lle harkittavaksi ja toteutettavaksi.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.09.01

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Budjetti ei riitä pyörätien rakentamiseen/kunnossapitoon.


Tervaetapit

Plats för profilbild

maratoonari
2. april 2019 klockan 17.13.14

Oulu on maailman johtava talvipyöräilykaupunki. Maantiekilpapyöräily on maailmalla lajin ykkösnyrkki. Pyöräilykaupunkina sitä olisi hyvä tuoda esille huippukilpapyöräilyn keinoin;

Tervaetappeja on ajettu yhteensä 32 vuotena nimien vaihdellessa eri järjestäjien toimesta ja kisakonseptien myötä. Tervaetappien kisakonsepti on Suomen paras...helmenä Koskikeskuksen kortteliajot. Tänä vuonna kisapalettia kehitetään, maantieajon yhteislähdön tapahtuessa Oulusta ja maalin sijaitessa Muhoksen Montassa.

Plats för profilbild

Tervaetapit
23. maj 2019 klockan 20.48.10

@Kpko skrivet av:

Hyvä idea. Tarkoitatko tässä, että terva-etappi kisaa pitäisi tuoda enemmän näkyviin vai yleisesti parantaa entisestään pyöräilymahdollisuuksia Oulussa ja markkinoida niitä?

Tervaetappeja pitäisi tuoda erilaisissa pyöräily-yhteyksissä esille ja tukea sen järjestämisessä.

Visa fler svar

Esteetön leikkipuisto

Plats för profilbild

Leijona emo
4. april 2019 klockan 19.20.36

Ehdotan, että Oulun kaupunki rakennuttaa esteettömän leikkipuiston erityislapsia ja - nuoria varten. Tämä tukee koko erityislapsiperheen osallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Näin ollen se tukisi myös perheen hyvinvointia lisäämällä liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. Oulu on lapsi ystävällinen kunta, toivottavasti myös erityislasten kohdalla. Lapsen oikeudet muistaen!

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.10.56

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Yleiset puistot ovat tarkoitettu kaikille, leikkipuistot ovat lähes kaikki jollain asteella esteettömiä. Keskusleikkipuistoissa parempi varustetaso jossa useampia esteettömiä välineitä.
Tällä budjetilla voitaisi lisätä esteettömiä leikkivälineitä olemassa oleviin leikkipuistoihin.
Kustannukset: leikkiväline kustannukset välineestä riippuen + asennustyöt.
Erityislapsia ei haluta eristää yleisillä alueilla erilleen, pyrimme tarjoamaan kaikille lapsille leikkivälineitä leikkipuistoihin.

Visa fler svar

Viihtyvyyttä ja toimivuutta

Plats för profilbild

Elma
9. april 2019 klockan 20.00.39

Kaupunkilaisten omaa taidetuotantoa esille, vaikkapa purettuihin leikkipuistoihin, joista osasta tuli nurmikenttiä, patsasnäyttelyitä, lauluiltoja esim. Juicen/tai aina tiedotetaan kenen lauluja nyt lauletaan, niin saadaan porukkaa mukaan... ym.harrastustoimintaa esim.kesäaamujumppaa asutusalueen lähipuistossa... viheralueille myös penkkejä. Osaan puistoalueita koirakieltomerkit takaisin. Grillikatoksien läheisyyteen ja leikkipuistoihin bajamajoja. Ja ne kuuluisat mattolaiturit takaisin.
Pururatoja pitää kunnostaa. Ja talvella olisin kaivannut :) hiihto-opetusta ja porukkaa kaveriksi, sauvakävelyä ja reittejä, nuo on asukastupien toimintaa mutta pitäisi saada enemmän tiedotusta. Tässä näin aluksi.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.12.30

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Puistoissa on ollutkin taidetta näkyvillä. Tälle kesälle taidetta tulee Pikisaareen. Tarvitsee toimijoiden aktiivisuutta, jotka hoitavat taiteen puistoihin ja huolehtivat niistä.
Bajamajan hinta yhdeksi kesäksi on n. 600 €/bajamaja (sis.vuokra/huolto)
Puistonpenkin hinta 1000 €/penkki.
Jumpat yms. on mahdollista järjestää yleisellä alueella, kunhan joku toimia ottaa hoitaakseen ja hakee yleisen alueen käytölle luvat. Maksuttomia puistojumppia järjestetään nyt jo eripuolilla kaupunkia eri liikuntakeskusten toimesta.


Rotuaarin tiistai ja torstai tanssit

Plats för profilbild

Tiina
11. april 2019 klockan 11.14.06

Kesällä tiistai ja torstai iltaisin parin tunnin ajan bändi soittaa valssia, tangoa ym. tanssimusiikkia Rotuaarin lavalla ja kaikki voivat tulla mukaan tanssimaan. Paikalle voisi tuoda myös kahvin ja limukan myyntikärryt ja muutamia penkkejä levähtämistä vaten.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.14.05

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: Hollihaassa on puistopiknik tapahtumat sunnuntaisin, jossa musiikki soi.
Rotuaari on liikekeskuksen aluetta, heiltä tuli kommentti: Rotuaarin lavalla on Rotuaarin kesäkonsertit keskiviikkoisin klo 12-13 kesä-heinäkuussa.

Visa fler svar

Podcast-kurssi oululaisille

Plats för profilbild

Ölövi ääni-työryhmä
11. april 2019 klockan 12.45.47

Ölövi ääni-työryhmä haluaa järjestää oululaisille podcastin tekemisestä kiinnostuneille kurssin, jossa opitaan suunnittelemaan, käsikirjottamaan ja toteuttamaan podcast. Kurssin käytyään kurssilaiset voisivat verkostoitua ja perustaa "Ölövi ääni" podcast-kanavan, jonne tuottaisivat ouluaiheisia podcasteja. Myös muiden oululaisten asukaslähtöisten mediatuotantoyhteisöjen kanssa olisi suunnitelmissa verkostoitua ja tehdä yhteistyötä.

Alustava budjetti 2000-3000€, sisältäen kouluttajan kulut sekä mahdollisen koulutustilavuokran. Kurssi olisi osallistujalle ilmainen.

Plats för profilbild

Sami
25. april 2019 klockan 15.33.59

Kulttuurivoimalan Siilo-Kanava voisi tehdä kanssanne mielellään yhteistyötä. Parhaillaan kuvataan kanvan ensimmäisiä ohjelmia ja pian julkaistaan kanavan verkkosivusto ja kanavatoiminta toiminta alkaa. Yhteystiedot löytyvät Kulttuurivoimalan verkkosivuilta (kulttuurivoimala.fi).

Visa fler svar

Pyörähuolto- ja pesupiste Linnanmaalle

Plats för profilbild

@Kpko
11. april 2019 klockan 13.27.44

Pyörähuolto- ja pesupiste linnanmaalle. Kaleva on uutisoinutkin keskustan pyörätolpista ja toteaa kustannusarvioksi 2000€ asennettuna (https://tinyurl.com/y3n9vfjd) , mutta kuinka paljon tälläinen pesumahdollisuuden lisääminen toisi kustannuksia? Ajatuksen taustalla on tieto siitä, että opiskelijoiden pyöräkannan kunto on keskimääräisesti huono ja voi potentiaalisesti vaarantaa muita kevyen liikenteen kulkijoita. Tyypillisesti aloittavilla opiskelijoilla ei ole myöskään omia työkaluja tai huoltomahdollisuuksia.

Pyöräpesupiste olisi loistava lisä pyörän eliniän pidentämiseen ja pyörän huoltoon. Myös pyöräharrastajat (Maastopyöräilijät ym.) hyötyisivät pesumahdollisuudesta. Pesumahdollisuudet ovat erittäin rajalliset tiheään asutuissa opiskelija-asunnoissa ja yleisesti kerrostaloalueilla. Linnanmaan alueelta on muutenkin näppärä lähteä monelle pohjoisen Oulun reitille, joten huolto- ja pesupiste olisi tämänkin takia hyvä sijoittaa sinne.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.15.36

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Vaatii vesiliitännän sekä pesuvesien hallinnan jollain tavalla eli valmista paikkaa ei kaupungin alueilla ole, ehkä Suomen yliopistokiinteistöjen alueella saattaisi olla? Innostuisivatko ottamaan kopin toiveesta?
Tarkemmat kustannukset pitäisi tarkistaa riittääkö budjetti aseman asennukseen, mutta arvio on, että 35 000e saattaisi juuri ja juuri riittää pesu-/huoltopisteen rakentamiseksi. Kunnossapito pitää myös huomioida.


Linnanmaan alueen viihtyisyyden parantaminen

Plats för profilbild

@Kpko
11. april 2019 klockan 13.28.55

Opiskelijoilta on tullut myös yleisesti pyyntö linnanmaan alueen viihtyisyyden parantamiseksi, yksinkertaisimmillaan ehdotukset olivat, että yliopistoalueelle tulisi lisätä puistopenkkejä. Muistaakseni jossakin OsBu-työpajassa penkkien kustannus oli 1000€/kpl?

Plats för profilbild

Viherpalvelut
24. april 2019 klockan 7.40.43

Hei,
Tosiaan uuden puistonpenkin hankinta ja asennus maksavat kaupungille n. 1000 €/kpl. Kaupunki asentaa penkkejä vain yleisille alueille ei tonteille. Yliopiston ydinalue on tonttia. Mikäli penkkejä halutaan nimenomaan yliopiston lähialueelle (tontille), tulisi toive esittää yliopistolle.
Kaupunki voisi asentaa penkkejä yleisille alueille, mutta jotta se pystytään tekemään tasapuolisesti, tulisi niitä asentaa tasapuolisesti ympäri Oulua.


Ouluun liikkuva kuntokontti.

Plats för profilbild

@Kpko
11. april 2019 klockan 13.31.49

Hieno ajatus espoosta ja tuo liikunnan ilon minne se ikinä halutaankin. Kyseessä olisi ts. ulkokuntosali - kuntokontissa omatoiminen treeni onnistuu hyvin. Olisiko kyseessä kustannustehokkaampi ratkaisu kuin uuden ulkokuntosaloin rakentaminen?

Uutinen espoon kuntokontista: https://tinyurl.com/yxddrm6x


Luontopolku lapsille

Plats för profilbild

@Birgitta
11. april 2019 klockan 18.06.31

Nyky lapset on vieraantuneet luonnosta. Ideana olisi tehdä luontopolku Hietasaareen/Hupisaarille. Sinne tulisi muutama rasti jossa olisi opastajia koko kesän lauantaisin ja sunnuntaisin 3-5 tuntia päivässä. Osa rasteista voisi olla itsenäisiä mutta joillakin rasteilla olisi opastaja kertomassa mm jokamiehen oikeuksista, erätaidoista lyhyesti, mitä tehdä jos eksyy metsään, mitä metsästä voi syödä ja mihin ei tulisi koskea. Oppaat voisi olla esimerkiksi kesäsetelinuoria, kesäharjoittelijoita.


Oulun keskustan tyhjä, pienehkö tila vuokratilaksi pop up -toiminnalle

Plats för profilbild

@esteetonry
11. april 2019 klockan 19.27.05

Esteetön ry:llä ei ole omaa varsinaista toimitilaa vaan kokoonnumme Aleksinkulmassa.

Meidän näköinen toimitila olisi esimerkiksi yhteinen pop up -tila , jota muutkin toimijat saisivat varata käyttöönsä ja tuoda siellä toimintaansa esille. Tällöin verkostoituminen olisi luontevaa yhteisen tekemisen äärellä. Tila voisi toimia myös luovana työskentelytilana.

Pop up -tilassa voisi järjestää maistiaisen taidetoiminnasta, esityksestä, luennosta, näyttelystä. Siellä voisi olla esillä flyereita ja esitteitä.

Yhdessä olemme enemmän.


Viihtyvyyttä ja toimintaa

Plats för profilbild

Elma
12. april 2019 klockan 14.41.07

Kirjastoihin, työkkäriin ym.voisi hommata crosstrainereita tai kuntopyöriä 1kpl/paikka. Varsinkin paikkoihin joissa pitää jonottaa toimis myös talvella. Vois tehä jotain istumisen välttämiseksi....
Lähiöihin lisää (vaikka kesäisin puistoihin) satu- trubaduurimusiikkia lapsille.


Luontopolku lapsille/lapsiperheille

Plats för profilbild

@Marlene
13. april 2019 klockan 1.18.30

Nykylapset vieraantuneet luonnosta. Luontopolku esim Hietasaareen, olisi muutama rasti, osa itsenäisiä, osassa opastaja. Opetettaisiin mm jokamiehen oikeudet, hieman erätaitoja, kerrottaisiin mitä luonnosta voi syödä ja mihin ei tulisi koskea. Oppaina voisi olla esim kesäsetelinuoria, kesäharjoittelijoita jotka olisivat paikalla esim koko kesän la ja su 12-16.


Viihtyvyyttä, turvallisuutta

Plats för profilbild

Jaana
15. april 2019 klockan 8.29.02

Valkeaan nuorisolle tila tai oma kahvila.


15. april 2019 klockan 14.42.26. Kommentaren togs bort.

Plats för profilbild

WarjakkArt
16. maj 2019 klockan 15.22.50

Olen ollut yhteydessä Oulun kaupungin kaavoituksesta vastaaviin henkilöihin, eikä heidän mielestään Warjakka -puutarhalle ole kaavoituksen puolesta estettä. Harvennusraivaukset ja puutarhan hallinnointi pitää vain suunnitella hyvin. Budjettiin tullaan lisäämään suodatinkangas, jonka avulla uudet ja vanhat maakerrokset pidetään erillään tulevaisuuden arkeologisia tutkimuksia varten.

Visa fler svar

Kaikille oululaisille avoin podcast-koulutus

Plats för profilbild

@podcast19
15. april 2019 klockan 15.59.26

Ölövi ääni-työryhmän ehdotus on järjestää oululaisille avoin podcast-koulutus/mahdollisesti koulutussarja. Koulutus sisältää podcastin käsikirjoittamisoppia sekä tietoa teknisestä toteuttamisesta. Kurssin on avoin tietotekniset perustiedot hallitseville oululaisille. Koulutuksen käytyään kiinnostuneet voisivat verkostoitua ja perustaa esimerkiksi Ölövi ääni-podcastkanavan, jonne he tuottaisivat ouluaiheista sisältöä. Myös muiden oululaisten asukaslähtöisten mediayhteisöjen kanssa olisi suunnitelmissa verkostoitua ja tehdä yhteistyötä.

Budjetti 2000-3000€ sisältäen kouluttajan palkkion, sekä koulutustilan vuokran

Plats för profilbild

@podcast19
16. april 2019 klockan 15.47.55

Koulutustilana olisi jonkun Oulun keskustan koulun atk-luokka. Ajankohtana olisi elokuun loppu 2019.

Visa fler svar

Taiteiden Yö Kellossa 5.8.2019

Plats för profilbild

@VanhempaintoimikuntaViisari
16. april 2019 klockan 14.57.47

Kellon koulun vanhempainyhdistys Viisari haluaa järjestää osallistavan Taiteiden Yön Kellossa Kellon koululla 5.9.2019 klo 16-22. Tapahtumassa paikalliset lapset, nuoret ja aikuiset saavat osallistua erilaisiin taidetyöpajoihin: toteutuslistalla ovat ainakin graffiti, tanssi, parkour, käsityöt, askartelu, musiikki, elokuva, ja maskeeraus. Lisäksi lapsilta ja nuorilta kerätään kyselyllä omat ideat. Taphtumassa ideoidaan lisäksi pysyviä taideteoksia Kellon lähiympäristöön (esim. siistejä graffiteja alikulkuihin).

Tapahtumalla on yhteys seuraaviin teemoihin: Yhteisöllisyys ja osallisuus, Kuntalaisen hyvinvointi, Kaupunkikehittäminen, Tapahtumat ja kaupunkikulttuuri.

Budjetti:
tarvikkeita tiettyihin työpajoihin (graffiti, käsityöt, askartelu, maskeeraus)
palkkio työpajavetäjille, jos tarve ostopalvelulle

Plats för profilbild

@VanhempaintoimikuntaViisari
29. maj 2019 klockan 15.03.29

Tarkennusta budjettiin: olemme kysyneet ja saaneet tarjoukset työpajoista, alustava budjetti on noin 500-800 eur / paja / ilta; pajoja olisi max. 10 kpl. Tämän lisäksi painatetaan Taiteiden Yö- tienvarsimainokset, jotka voidaan kiinnittää näkyvälle paikalle. Samoja mainoksia voidaan käyttää myöhemmin uudelleen.

Visa fler svar

Martinniemen kylämiljöön viihtyisyyden parantaminen

Plats för profilbild

Martti kuntoon!
16. april 2019 klockan 16.24.05

Martinniemen kylän keskustasta puuttuu oleskeluun soveltuvat (ulko)tilat - kylällä ei ole kohtaamispaikkaa. Nyt ensimmäisessä vaiheessa tarvitaan maisema-arkkitehti (tai muu vastaava), joka voisi laatia kyläkatselmuksen ja suunnittelukokouksen pohjalta pitkän aikavälin kehityssuunnitelman, jonka toteutus, maankäytön luvat ja rahoitus suunnitellaan myöhemmin vaiheittain. Lopputuloksena syntyy risukoista vapaa, hyvin hoidettu kylän keskusta. Suunnitelman laatimiseen tarvitaan ammattilainen, joka näkee, mitä olisi olemassaolevan kaavan puitteissa mahdollista tehdä. Tämä mahdollistaa edistyessään uudella tavalla myös yritystoiminnan ja palvelujen tarjoamisen kylän pinnassa, ja se puolestaan suoraan lisää alueen hyvinvointia, viihtyisyyttä ja elinvoimaa.

Budjettiarvio 10 000 euroa maisema-arkkitehdin palkkaamiseen.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.17.24

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Puistonpenkkien yms. lisääminen budjetilla onnistuu kaupungin yleisille alueille 1000 e/penkki. Alueelle on mahdollista myös lisätä istutuksia budjetilla. Tasa-arvoisuuden takia pitää kuitenkin muistaa, että samanlaisia kohteita on muuallakin Oulussa.
Maisema-arkkitehdin palkkaamista emme näe tarpeelliseksi alueen kehittämiseksi.
Hyvä muistaa myös, että asukkaat ja yrittäjät voivat tehdä aika paljon kylän viihtyvyyden kehittämiseksi tonttien puolella, sillä alueella on paljon yksityisomisteista maata.
Alueelle on vasta saneerattu uudet leikkipuistot.


Ohjeistus uusien ideoiden syöttäjille.

Plats för profilbild

@puluboi
16. april 2019 klockan 16.25.20

Toistaiseksi voit syöttää ja kommentoida ideaa kohdastta "Lisää uusi kommentti"
Voit kommentoida.
Idean muokkaus on toistaiseksi haasteellista. Sinulle tulee tyypillisesti ilmoitus että Vaatii moderoijan oikeudet.

Plats för profilbild

@puluboi
16. april 2019 klockan 16.27.53

Koska et voi muokata ilman moderaattori-oikeutta, muuta esimerkiksi virheellinen tieto (vakka ajankohta), kirjoittamalla se tänne Vastaa- kohtaan.


LUONTOPOLKU LAPSILLE JA LAPSIPERHEILLE

Plats för profilbild

@Marlene
16. april 2019 klockan 17.15.02

Miksi Nykylapset on vieraantuneet luonnosta, samoin lasten vanhemmat, eivät osaa opettaa lapsille luonnosta.
Toteutus -kesätyöseteliläiset (15-17v, 60 tuntia/kesäkausi, 320e)
-kesätyöharjoittelijat (yli 18v opiskelija: kuukausi: 30 tuntia viikossa/1000e)
-yhdistys
-jonkin oppilaitoksen projektityö
-yhteistyössä järjestö, jossa olen mukana eli Tuiran pinskut ry
(-Kestävän kehityksen keskus? Luonnonsuojelujärjestö?)

Budjetti -työntekijöiden palkkaus
-tarvikkeet: puut nuotiolle (kaupungilta? tai lisätään budjettiin), parit kiikarit, ensiapulaukku, opastetaulujen tulostus ja laminointi

Milloin, missä -kesälauantaisin ja -sunnuntaisin kello 10-14
-Hietasaari

Ilmoitukset -facebook tapahtuma
-Kaleva menokalenteri

Rastit (4) 1-lintutornilla kuva ja pieni selitys yleisimmistä linnuista, joita siellä näkee, kiikarit, jotka kiinnitetään kaiteeseen, kerrotaan myös, että annettava linnuille pesimärauha
2-jokamiehen oikeudet, luonnon kunnioitus, miten luonnossa tulisi liikkua, mitä metsästä voi syödä ja mihin ei tulisi koskea
3-nuotiopaikalla erätaitoja: nuotion teko, pieni ensiapu opastus (ICE puhelimeen sekä 112 sovellus), varustetietoutta retkiä varten (vettä, pieni eväs, puukko, tulitikut, sidetarpeita, sadesuoja, joku pussi tms. mihin kerätä luonnon antimia)
4-aisti luonto
-Miltä kuulostaa?
linnunlaulua, puiden havina, mehiläisen surina, oksien rapina
-Miltä maistuu?
apila, voikukka, koivunlehti, mustikka, horsma, kuusenkerkkä
-Miltä tuntuu?
kerää ja tunnustele: kova/pehmeä, märkä/kuiva, sileä/karkea, terävä/pyöreä
-Miltä tuoksuu?
multa, sammal, kukka, kuusi, suopursu
-Miltä näyttää?
otetaan raamit minkä läpi katsoa yksityiskohtaisemmin tai kuvataan pieniä yksityiskohtia omalla puhelimella/kameralla
Pyörähuolto- ja pesupiste Linnanmaalle

Plats för profilbild

@Kpko
16. april 2019 klockan 17.16.23

Pyörähuolto- ja pesupiste linnanmaalle. Kaleva on uutisoinutkin keskustan pyörätolpista ja toteaa kustannusarvioksi 2000€ asennettuna (https://tinyurl.com/y3n9vfjd), mutta kuinka paljon tälläinen pesumahdollisuuden lisääminen toisi kustannuksia?

Ajatuksen taustalla on tieto siitä, että opiskelijoiden pyörät ovat kevyen liikenteen kannalta huonossa kunnossa ja hoitamattomia. Työkalusarja pyörien perushuoltoonkin voi olla harvinaisuus. Pyörän pesemismahdollisuus olisi myös erityisen hyvä lisä mm. pidentämään pyörän käyttöikää. Pesemismahdollisuudet ovatkin hyvin rajallisia ahtaan asutuissa opiskelijayksiöissä ja kerrostaloasumisessa ylipäätänsä. Myös pyöräharrastajat hyötyisivät pesumahdollisuudesta ja esimerkiksi maastopyöräilyn harrastajat voisivat näppärästi puhdistaa polkupyöräilyn jälkeen pyöränsä, sillä pohjoisen Oulun reiteiltä palatessa on Linnanmaa näppärällä sijainnilla tätäkin ajatellen.


16. april 2019 klockan 17.17.12. Kommentaren togs bort.

  • 25.4.2019 kl 16.07 @sara_inkeroinen modererade innehållet: sama ehdotus kaksi kertaa

Ouluun liikkuva kuntokontti.

Plats för profilbild

@Kpko
16. april 2019 klockan 17.18.57

Ouluun liikkuva kuntokontti. https://tinyurl.com/yxddrm6x, hauska ajatus espoosta ja tuo liikunnan ilon minne se ikinä halutaankin sijoittaa.

Hyvä vaihtoehto kiinteiden ulkoliikuntatilojen rakentamiselle. Kuntokontti olisi esimerkiksi mahdollista yhtää joidenkin tapahtumien yhteyteen ja sitä voitaisiin tasapuolisesti siirtää alueille jotka ovat kauimpana esimerkiksi ulkoliikuntapuistoista. Kaupungin olisi varmaan myös mahdollista vuokrata konttia?

Plats för profilbild

Ahnold
16. april 2019 klockan 17.32.44

Tälläinen ehdottomasti Ouluun! Espoossa toimii tällä hetkellä kolmessa urheilupuistossa, ja on avoinna kesäkautena urheilupuistojen aukiolon aikaan. Todella hyvä konsepti, joka kannustaa nuorista vanhuksiin ylläpitämään lihaskuntoa!


Käsityöt yhdistävät-ryhmä

Plats för profilbild

@jokviri
19. april 2019 klockan 20.20.53

Käsitöitä tehdään kaikissa kulttuureissa ja kaikkien kulttuureiden käden taidoissa on ominaispiirteitä, mitä muualla ei ole. Kiinnostus käsitöihin ja niiden tekemiseen yhdistävät ihmisiä. Ryhmä, missä tutustutaan eri kulttuureista tulevien käsitöihin lisäisi yhteisöllisyyttä ja suvaitsevaisuutta vieraita kulttuureja kohtaan. Ryhmään olisivat tervetulleita kaikista eri kulttuureista tulevat oululaiset. Joka kerralla tutustuttaisiin yhden ryhmäläisen oman kotiseudun käsitöihin eri tavoin mm.kuvin, mallein jne.
Ryhmä voisi kokoontua keskeisellä paikalla keskustassa, mihin on hyvät kulkuyhteydet joka puolelta. Keskiössä ryhmässä on yhteinen kiinnostus käsitöihin ja kädentaitoihin sekä yhdessä tekeminen, yhteistä kieltä ei silloin tarvita. Ryhmä voisi jatkua ensi vuoden puolella "käsityökahvila"-tyyliin maksuttomissa paikoissa kuten eri puolella kaupunkia olevilla asukastuvilla sekä kirjastoissa.
Kustannukset:
-tilavuokra n.10:ltä kerralta
-ryhmän vetäjän palkka
-käytettävät materiaalit (paperia, värejä, lankoja tms. tarkoituksena kuitenkin, että käytetään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia sekä jokaisella jo olemassa olevia tarvikkeita)
-viimeisen kerran tarjoilu (pikkujoulu tai mahdollisesti näyttelyn avajaistarjoilu)
Teemoina: kädentaidot, yhteisöllisyys, kotoutuminen, osallisuus, luovuus, kierrätys

Plats för profilbild

Maria
28. april 2019 klockan 14.24.01

Hieno idea. Olisi varmasti mukavaa seurattavaa ja uutta opittavaa myös ihan täällä aina asuneille.

Visa fler svar

Viihtyvyyttä

Plats för profilbild

Elema
23. april 2019 klockan 19.29.18

Vessoja ympäri oulua siivouksineen. Laanaojan vartta karjasillalla voisi hyödyntää kauniine valoineen ja piknikpaikkoineen. Olisi muukin kaunis paikka minne mennä varsinkin Lasten kanssa jossa ei ole baareja.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
24. april 2019 klockan 10.37.09


Kaupunginojan varteen laaditaan virkistyskäyttöä tukevaa maisemasuunnitelmaa

JULKAISTU 24.4.2019

Kaupunginojalla eli Plaanaojalla on keskeinen merkitys Oulun kaupunkikuvassa. Kaupunginoja haarautuu Oulujoesta Heikkilänsuvannon kohdalla, jatkuen kaupungin läpi ja laskien lopulta mereen. Sen kokonaispituus on 11 km. Kaupunginojan varressa on rakennettuja viheralueita, asuinalueita, peltoja ja luonnontilaisia alueita. Alue on osittain hyvin vähäisessä käytössä ja joillekin jopa tuntematon.

Kaupunginojan varren ympäristöä halutaan kehittää Oulun viheralueverkoston keskeisenä kokonaisuutena huomioiden alueen luonto-, maisema- ja virkistysarvot. Keskustan alueella Kaupunginojan varsi on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi (RKY, Kaupunginojan varren puistovyöhyke). Keskustan ulkopuolella Kaupunginojan viheralueet jäävät kuitenkin muiden viher- ja virkistysalueiden varjoon, vaikka kyseessä on laaja ja monille asukkaille helposti saavutettavissa oleva viheralue.

Kaupunginojan varren virkistyskäyttöä tukevassa suunnittelutyössä laaditaan maisemasuunnitelma, jossa keskitytään Kaupunginojan varteen keskustan ulkopuolella. Maisemasuunnittelun avulla pyritään korostamaan alueen maisemallisia arvoja, vaalia sen luonnon monimuotoisuutta sekä lisätä Kaupunginojan varren houkuttelevuutta virkistysalueena. Maisemasuunnitelman lähtökohdaksi laaditaan myös luonto- ja maisemaselvitys, jossa selvitetään alueen kasvillisuutta, eläimistöä sekä maisemallisia arvoja.

Kaupunginojan varren käyttöä, luonnetta ja kehittämisideoita kartoittava sähköinen kysely on avoinna 24.4.-12.5.2019

Kyselyn tavoitteena on selvittää Kaupunginojan virkistyskäytölliset ominaisuudet, nykyiset arvot, vahvuudet ja potentiaalit. Lisäksi kyselyssä kerätään käyttöön liittyvää historiatietoa kaupunkilaisilta sekä toiveita tulevaisuuteen liittyen. Mikä on Kaupunginojan identiteetti? Millaisena kaupunkilaiset sen näkevät ja millaiseksi toivovat sen kehittyvän? Asukkailta ja alueen käyttäjiltä saatu tieto on ensiarvoisen tärkeää, jotta Kaupunginojasta voidaan kehittää entistä viihtyisämpi ja toimivampi alue.

Kyselyn toteuttaa Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. Kysely on auki 12.5.2019 saakka. Siihen vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia. Kyselyn tulokset otetaan huomioon maisemasuunnittelussa.

Kysely löytyy nettisivulta Kaupunginojan varren maisemasuunnittelu: https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/kaupunginojan-varren-maisemasuunnittelu

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, maisema-arkkitehti Johanna Jylhä, johanna.jylha(at)ouka.fi
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, maisema-arkkitehti Veera Sanaksenaho, veera.sanaksenaho(at)ouka.fi


Viihtyvyyttä, turvallisuutta

Plats för profilbild

Elma
23. april 2019 klockan 20.17.57

Lissää hyviä punasia pyörätiemerkintöjä varsinkin alikulkujen kohdille.
Oulupäivät entiselle paikalle. Koko kesän olevat oulun päivät ovat menettäneet merkityksen.
On olemassa jo kiertoajelubussi, mutta hinnat alemmaksi, niin sitäkin voisi hyödyntää. Sivuille vaan ilmotusta, että mikä reitti minäkin viikonpäivänä on menossa.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
6. maj 2019 klockan 10.51.09

Pyörätiemerkintöjen osalta: Tänä kesänä toteutetaan Linnanmaan Baanan 2-vaihe Tervahovintieltä Kaarlenväylälle sekä Kajaanintien varren pyöräteiden parantamista välillä Teuvo Pakkalan katu – Professorintie. Molemmissa tapauksissa tulee eroteltu jalankulun ja pyöräilyn väylä, joista pyöräilyn osuus punaisella.

Visa fler svar

Tuiran Koulun pihan kehittäminen

Plats för profilbild

Tuiran Koulun oppilaskunta
26. april 2019 klockan 9.25.50

Tuiran koulun oppilaskunnan ja vanhempaintoimikunnan Tomeran ehdotus koulupihan turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi.

Suunnitelmassa on toteutettu/näkyy teemat seuraavasti:

Yhteisöllisyys ja osallisuus: ideat ja perustelut pihan kehittämiseen on kerätty toiminnallisesti kaikkien oppilaiden ja vanhempien osallisuus mahdollistaen Tomeran aamukahvien yhteydessä to 25.4.2019 klo 8.15-10.00.
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus: Tuiran koulun koulupiha on jäänyt kehittämättä vuosien ajan milloin minkäkin syyn takia. Viimeisimpänä niistä koulun lakkaaminen Merikosken kouluun yhdistymisen yhteydessä. Siihen kuitenkin vielä yli kolme vuotta aikaa. Pihan tulee olla toimiva siihen asti. Suunnitelmassa lähdetään siitä, että tehtävät parannukset ovat siirrettävissä Merikosken koulun pihaan. Koulupihan Tuirassa pitää olla liikkumaan kannustava, kuten muillakin kouluilla.
Turvallisuus: Yksi tärkeimmistä syistä on koulupihan turvallisuus. Tapaturmia voi välttää oikeanlaisilla välineillä ja materiaaleilla.
Kestävä kehitys: Koulupihan investoinnit suunnitellaan niin, että välineet voi siirtää suoraan uuteen Merikosken kouluun v. 2022 valmistuvan peruskorjauksen yhteydessä.
Kuntalaisen hyvinvointi: Koululaisten lisäksi piha toimii myös asukkaiden lähiliikuntapaikkana, mikä lisää kaupunkilaisten hyvinvointia.
Kaupunkikehittäminen: Tuiran koulu on osa aktiivista Tuiran kaupunginosaa, kehittämisen kärjessä.
Tapahtumat ja kaupunkikulttuuri: Tuiran koulun piha monipuolistuu kulttuuritapahtumien järjestämispaikkana.


[noin 10 000e] Koulun vanhempien ja oppilaiden ideoinin pohjalta tehty kustannusarvio. Valitsimme toteutettavaksi mielestämme kolme parasta ideaa. Valitsimme mini-areenan, hiekkatekonurmen ja leikkivälineet.

Poimintoja oppilaide ja vanhempien ideoista:
Miksi Tuiran Koulun pihaa pitäisi uudistaa?
"Koska siell ei ole palja lekki paikja"
"Koska se on tylsä"
"Se on vaarallinen"

Miten Tuiran Koulun piihaa pitäisi kunnostaa?
:Tekonurmi, kasvillisuutta, trampoliini, uusi kiipeilyteline, airtrack, karuselli, hämähäkkikeinu.


Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.36.33

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kommentti: Mainittu ehdotus lähiliikuntapaikaksi ei ole mielekäs, koska Tuirasta löytyy lähiliikuntapaikka (Tervaporvarin puistossa; Koskitie 8, 90500 Oulu) jossa on laitteita kaiken ikäisille kuntoilijoille, joten lähiliikuntapaikkaa tähän ei ole ehkä järkevää suunnitella.
Esitetyistä asioista toteuttamiskelpoisin olisi
• hämähäkkikeinu
• karuselli
• kiipeilyteline
Muut ehdotukset ovat kalliita (tekonurmi), vaarallisia (trampoliini), käyttäjän hankittavia ? (airtrack).


Palkitseminen

Plats för profilbild

Oululainen
27. april 2019 klockan 5.53.08

Esitän että siitä 35000 euron määrärahasta käytettäisiin muutama satanen oululaisten aktiivien huomionosoituksiin (kunniakirja + pieni lahja) luovutettavaksi jossakin tilaisuudessa niille henkilöille jotka ovat tehneet ja tekevät edelleen vapaaehtoistyötä jopa vuosikymmeniä esim. asukastuvilla ja muissa yhteisötoiminnan työpisteissä.
Muistan että n. 15 vuotta sitten palkittiin pohjankartanon juhlasalissa silloisia toimijoita jotenka jo nyt olisi aika taas uusiin huomionosoituksiin.


Metsän aarrearkku -työpajat asukastuvilla

Plats för profilbild

NiinaJ
29. april 2019 klockan 13.34.25

Työryhmä Niina Jortikka ja Kati Juvani ehdottavat Metsän aarrearkku -työpajojen toteuttamista yhteistyössä esim. Oulun alueen asukastupien kanssa. Metsän aarrearkku -työpajapäivissä työstetään erilaisia sidontatöitä, hyödyntäen lähialueen luonnonmateriaaleja.

Yhdessä työpajassa voi olla kerrallaan 12 henkilöä. Uudet kädentaito-opit voimaannuttavat ja yhdessä tekeminen luo yhteishenkeä. Työssä hyödynnetään paikallisia materiaaleja (esim. paju, havu, koivunrisu) ja huomioidaan kohderyhmän toiveet työn sisällöstä. Työpajojen sisältö voi olla esim. yksilöllinen tai yhteinen pajutyö (esim. pajupallo tai pajuhahmo), havukranssit pyhäinpäiväksi tai koivunrisuista valmistettavat koriste-esineet tai hahmot.

Yksittäisen työpajapäivän kesto on 8 tuntia, josta 7 tunnin aikana kerätään materiaali ja työskennellään, yksi tunti on ruoka/kahvitaukoa. Ruokailu ja kahvitus sovitaan toteutettavaksi kunkin asukastuvan käytäntöjen mukaan. Luonnonmateriaali hankitaan kaupungin piiripuutarhurien kanssa yhteistyössä sovituista kohteista (esim. hakkuukohteet).
Työpajat voidaan toteuttaa 1.9.-15.12.2019 välisenä aikana. Työryhmässä ovat puutarhuri, ympäristösuunnittelija (AMK) Niina Jortikka ja tekstiiliartesaani, puutarhuri, floristi Kati Juvani.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.24.36

Asukastupaverkostossa esitetty kysymys: Mikä on metsän aarrearkun- työpajan hinta osallistuja?

Visa fler svar

Syrjäisten kaupunginosien nuorille lisää aktiviteetteja

Plats för profilbild

Armi
29. april 2019 klockan 22.25.36

Ehdotan että kehitämme syrjäisten alueiden (esim. Ylikiimingin) nuorille lisää harrastus- ja ajanvietemahdollisuuksia. Kehitettävä toimintamalli ja budjetti turvaisi sen, että arkisin ja viikonloppuisin nuorilla olisi enemmän paikkoja mukavaan yhdessäoloon.

Miksi? Tämän hetken vähäiset mahdollisuudet ymmärrettävästi johtavat väliin myös asiattomiin touhuihin. Ja olisi tärkeää, että nuoret voisi harrastaa ja oleskella myös omalla asuinalueellaan ja sitä tuettaisi kaupungin puolesta.

Pilottivaihe voisi kestää puoli vuotta (esim syksy 2019) jolloin kehitellään mallia nuorten kanssa ja tarjotaan tekemistä. Budjetista riippuu tietenkin mitä voidaan tehdä. 5000 - 10 000 € lla saadaan jo monelle alueelle luotua syksyksi ohjelmaa.

Plats för profilbild

Tärkeän äärellä
30. april 2019 klockan 11.19.28

Tämä aloite/idea on äärimmäisen tärkeä. Tämän kaltaista toimintaa on toteutettu Kaamoshankkeen turvin 2018 vuonna Ylikiimingissä. Sen turvin saatiin nuoret osallistettua toimintaan ja luomaan heille itselleen parempia olosuhteita (esim. uimalautan/hyppytornin rakentaminen). Tätä aloitetta voitaisiin pilotoida ja toteuttaa yhdessä kyläyhdistyksen, koulun, nuorisotoimen, 4H:n ja nuorten/kyläläisten hankkeena.

Visa fler svar

Tila-auto yleishyödyllisten yhdistysten käyttöön

Plats för profilbild

Sami
30. april 2019 klockan 7.52.12

Oululaisten yleishyödyllisten yhdistysten käyttöön tila-auto (1+8 istumapaikkainen henkilöauto). Tällä hetkellä monen yleishyödyllisen yhdistyksen toimintaa rajoittaa se, että ei ole autoa, jolla liikutella ihmisiä tai isompia tavaroita. Tila-auton käyttö voisi toimia varauslistan kautta. Auto voi olla tonnin-parin ”räpsy” kunhan se on riittävän iso ja siinä on riittävästi istumapaikkoja ja tilaa. Auto voidaan ”tuunata” yhdistysten osaamisen kautta ja sen huolto sekä säilytys voisi tapahtua myös yhdistysten toimesta. Tärkeää on myös, että auton juoksevat kulut (verot ja vakuutukset) huomioidaan osallistuvan budjetoinnin kautta ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin.

Budjetti 4000-5000€


Seksuaaliseen häirintään puuttuvan sarjakuvan painatuskustannukset

Plats för profilbild

Oulun Zonta-kerhot I ja II
30. april 2019 klockan 9.59.04

Mitä on seksuaalinen häirintä, miltä se tuntuu, miten se vaikuttaa, kenelle ja miten siitä pitäisi ilmoittaa ja mistä saa apua? Tätä varmasti moni ihan tavallinen nuori miettii tänäkin päivänä. Netissä on paljon ohjeita miten pitäisi toimia, mutta ne ovat aika pitkiä ja virkakielisiä, aikuisille hyviä mutta eivät ehkä tavoita nuoria parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuoden 2018 Osallistuvan budjetoinnin jatkotyönä Oulun Zonta-kerhot ja Kulttuurivoimala työstävät koulumaailmaan sijoittuvaa sarjakuvaa, jossa kuvataan tarinan muodossa seksuaalista häirintää, miltä se tuntuu ja kuinka siihen saa apua. Piirtäjinä on kaksi lahjakasta Kulttuurivoimalan nuorta taiteilijaa. Tavoitteena on saada sarjakuva valmiiksi kesän 2019 aikana. Verkkoversion lisäksi tarkoituksena on tehdä myös paperinen versio. Sen painatuskuluihin haemme rahoitusta.

Jokaisella nuorella on oikeus määritellä oman koskemattomuutensa rajat. Sarjakuvan tarkoituksena on tukea yläasteella olevia nuoria rajojen asettamisessa.

Sarjakuvasta tulee 24-sivuinen, sivukoko A5, kansi värillinen, muuten mustavalkoinen, painos 3000 kpl. Tarjousten mukaan painatuskulut ovat 3000 €. Lisäksi tiedotuksen ja jakelun kustannukset ovat 2000 €. Yhteensä haemme tähän hankkeeseen rahoitusta 5000 €.

Painettu versio annetaan Oulun kouluihin yläasteiden käyttöön yhdelle luokkatasolle. Verkkoversio laitetaan vapaasti saataville. Hanketta on tarkoitus esitellä myös 9.-10.10. 2019 Oulussa pidettävillä valtakunnallisilla tasa-arvopäivillä. Sarjakuvasta on myös mahdollista tehdä eri kielisiä maahanmuuttajille suunnattuja versioita.

Lisätietoja Zonta-järjestöstä: www.zonta.fi
Skeittialue lapsille ja nuorille Pateniemeen

Plats för profilbild

Elina
30. april 2019 klockan 22.30.33

Pateniemen suuralue tarvitsee lapsille ja nuorille kestävän skeittaus ja skuuttausalueen. Alue palvelisi koko pohjoista aluetta. Alue tulisi olla helposti saavutettavissa. Turvallinen, näkyvällä paikalla. Ei missään metsän keskellä. Ehdottomasti videovalvottu! Kestävä, betonia ja rautaa. Tällä hetkellä vain Hintassa ja Nuottasaaresa hyvät skeittialueet. Ilmastonmutoksen kannalta nuorille ja lapsille pitää tuoda lähelle alueita joissa on turvallista harrastaa. Eikä vanhempien tarvitse kuskata pitkiä matkoja. Mahdollisesti joku kesäkioski voisi olla samalla alueella. Ja se kioski voisi työllistää nuoria.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.18.52

Liikuntapalvelut vastaa skeitti-/skuuttialueista:
Heidän kommentti: 35 000 euroa ei riitä tällaisen alueen rakentamiseen. Esim. Hollihaka tuli maksamaan n. 250 000 e. Pateniemeen ei ole tällä hetkellä investointiohjelmassa tulossa skeittipuistoa.


"Tekijöiden talo"

Plats för profilbild

PROTO
30. april 2019 klockan 23.50.27

DIY / avoimen muotoilun talo

Tavoitteena on tehdä ensimmäisen vaiheen "nurkanvaltaus" Pikisaaren Villatehtaan alueella olevalle oppilaitosalueelle. OSAO on lähdössä vaiheittain alueelta ja osallistavan budjetoinnin avulla voitaisiin konseptoida ja kokeilla ajatusta DIY / avoimen muotoilun -talosta.

DIY / avoimen muotoilun talo yhdistäisi onnistuessaan parhaalla mahdollisella tavalla perinteisen materiaalilähtöisen käsillä tekemisen, uusimman maker-kulttuurin (3D-tulostus ja laser-leikkaus yms.) sekä etsisi menetelmiä tulevaisuuden yhteiskehittämisen ja kaupunkisuunnittelun avuksi.

Osallistavan budjetoinnin avulla toteutetaan projekti, jossa etsitään "talon" käyttäjiksi yhteisöjä teemoina esimerkiksi käsityöläisyys, jalometallit (korut), ruoka/juoma, maker-kulttuuri, restaurointi/korjaus ja fasilitointi (yhteiskehittäminen). Ideana on, että "talon" jokainen teema houkuttelee sinne eri kojderyhmiä, jotka löytävät sieltä aina uusia yhteisöjä ja tekemistä. Teemat valikoituvat osittain myöhemmin tänä vuonna vapautuvien tilojen soveltuvuuden mukaan.

BUDJETTI:
5.000€ tilat remontoidaan sopiviksi
5.000€ kilpailut, joiden avulla rakennetaan yhteisöjä
5.000€ aloituskuukausien vuokrakulut

Osallistavan budjetoinnin TEEMAT, joita projekti tukee: Yhteisöllisyys ja osallisuus, kaupunkikehittäminen sekä tapahtumat ja kaupunkikulttuuri. "Tekijyys" on osallisuutta ja vastuunkantoa parhaimmillaan.

Ajatuksena on siis etsiä Pikisaareen liittyen kilpailujen avulla viisi eri yhteisöä. Kilpailut kokoavat teemasta kiinnostuneita tahoja yhteen ja kilpailuun osallistujista kootaan yhteisöjä. Näin esimerkiksi tekstiiliteemainen kilpailu (esimerkiksi Pikisaarien historiaan liittyvä matkailullinen tekstiilituote kilpailu ja siihen liittyvä palkinto) houkuttelee alan ihmiset osallistumaan kilpailuun (paikalle) ja heille kerrotaan mahdollisuudesta rakentaa yhdessä DIY-taloon toimijoille yhteinen työpajatila. Näin viisi (5) erilaista työpajatilaa toimisivat sekä harrastus ja työtiloina, että avautuisivat myös yleisölle myöhemmin tuotteistettavien ilta- ja vikkonloppukurssien avulla (ne teemat, joihin tämä soveltuu).

Tilan remontti yhteisölle sopivaksi työpajatilaksi toteutetaan minimimuokkaus tarpeen mukaan osallistavan budjetoinnin voimin ja myös ensimmäiset vuokrarahat ovat kasassa (kannustaa yhteisöjä hyppäämään kuilun yli). Perusideana on kuitenkin, että n. 10-50 hengen yhteisöt vuokraavat tilat käyttöönsä ja sen jäsenet maksavat vuokran kuukausi tai vuosimaksuilla (esim. 50 kpl x 200€ -vuosimaksu = 10.000€, joka mahdollistaa n. 100m2 tilan yli 8€ neliövuokralla). Vuokrat saadaan tarvittaessa takaisin avaamalla tilat kurssien avulla tavallisille ihmisille).

Projekti voisi osa Pikisaaren Villatehtaan alueen kehittämistä (konseptointi toteutetaan osallistavan budjetoinnin keinoin) ja voisi olla jatkossa myös yksi European Capital of Culture 2026 –hakuprosessin keihäänkärjistä. Jotta tekijyyttä ja avoimuutta korostava henki toteutuisi, pitäisi talo valloittaa erilaisten yhteisöjen voimin. Tilat herättävät jo nyt kiinnostusta kutojista maker-labin pitäjiin ja puuseppiin.

Idea toteutettaisiin yhdessä PROTO - Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n (projektista on puhuttu useiden teemoihin liittyen tahojen kanssa ja se herättää kiinnostusta) sekä Oulun kaupungin kanssa että yhteistyössä tilat vuokraavan oppilaitoksen kanssa. Ajatus on, että PROTO ei siis olisi talossa vuokralaisena (toimitilat ja kaikille suomalaisille muotoilijoille avoin showroom löytyvät samalta tontilta jo nyt), mutta muotoilijoita löytyisi talosta (eri työpajojen jäseninä) aina vähintäön kourallinen.

Projektin jatko:
DIY-talon toimintaa voitaisiin jatkossa rahoittaa ja kehittää yhteisöjen kk- ja vuosimaksujen lisäksi mm. nuorten tekijyys, luovien alojen yrittäjyys -projektien, learning through design, esituotekehitys-projektien,
materiaalilähtöiset masterclassien / workshoppien näkökulmasta sekä toteuttamalla taide-festivaaleja että tuotteita ja ohjelmapalveluita matkailu-sektorille.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.33.41

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: Idea on hyvinkin toteuttamiskelpoinen ja se tukee Pikisaaren Villatehtaan alueen tulevaisuuden kehittämistä ja profilointia. Idean esittäjä on ollut yhteydessä jo ennen idean jättämistä ja saanut vihreää valoa. Ainoa kysymysmerkki tässä on tilojen saatavuus, eli kuinka paljon ja mitkä Osekkin hallussa olevista tiloista ovat käytettävissä tähän käyttöön syksyllä. Se varmasti selviää kuitenkin kesän aikana. Vahva suositus siis täältä.


3. maj 2019 klockan 14.19.24. Kommentaren togs bort.


Röllimetsä Röllipuistoksi esitys osallistuvan budjetoinnin kilpailuun kevät 2019

Plats för profilbild

@Itu2
3. maj 2019 klockan 14.52.36


Röllimetsä Röllipuistoksi

ITU2 -hankkeessa kehitetään inklusiivista toimintamallia Rajakylään. Mallissa yhdistyvät alueen asukkaiden, kolmannen sektorin, seurakunnan sekä julkisen ja yksityisen sektorin voimavarat. Hankkeen rahoittaja on ESR, sen toteuttavat ODL, Diak ja Oulun kaupunki.

Seuraavassa kuvataan perusteluja osallistuvan budjetoinnin tärkeydestä ja niiden yhteyttä Oulun kaupungin tavoitteeseen. Hankkeen yksi tavoite on tehdä Rajakylän alueesta turvallinen ja hyvinvointia tuottava (turvallisuus). Rajakylän alueen kauneutta, luontoa ja esteettisyyttä on tarkoitus saada esille osassa Rajakylää osallistuvan budjetoinnin keinoin (kestävä kehitys). Kunnossapito sekä erityisesti talvikunnossapito helpottuvat, kun alue on kunnostettu. Kaupunkikehittäminen on osana hankeen teemaa (kestävä kehitys, kaupunkikehittäminen).

Osallisuus ja yhteisöllisyys ovat tavoitteena ITU2-hankkeessa. Yhteisöllisyys lisääntyy, kun asiat ovat yhdessä suunniteltu, toteutettu ja arvioitu. Kunnostuksista osa tehdään talkootyönä (yhteisöllisyys ja osallisuus). Tutkimusten mukaan vastuullisuus kasvaa, kun on itse suunniteltu ja tehty.

Muutoskohde, johon osallistuvan budjetoinnin rahaa on käytetty ja käytetään, on Röllimetsä. Asukkaat ovat valinneet Röllimetsän muutettavasi Röllipuistoksi, varmistamme siihen liittyvän käyttöoikeuden ITU2-hankkeessa. Metsä sijaitsee Rajakylän ostoskeskuksen kupeessa. Ensimmäinen muutostyö vuonna 2018 kohdistui metsän harvennukseen. Lisäksi hankittiin välineitä metsän kalustamiseen (betonia, lautoja ja ruuveja 3 – 5 penkille, työvälineitä) ja polkujen parantamiseen luonnonmukaisesti. Kalustaminen ja polkujen parantaminen on tarkoitus toteuttaa lumien sulettua keväällä ja kesällä 2019.

Rajakylässä on osaamista myös tuleviin muutostöihin, osaaminen kartoitetaan tarkasti ennen muutostöiden alkua. Talkootyöhön palkataan ammattitaitoinen ohjaaja. (kaupunkikehittäminen, yhteisöllisyys, osallisuus, kuntalaisten hyvinvointi) Ohjaajan palkkaamiseksi on rahoitus (n. 100 tuntia) ITU2-hankkeesta. Ohjaaja on kilpailutettu sekä valittu tehtävään, ja suunnittelutyön on tarkoitus alkaa huhtikuussa 2019.

Nyt haettavalla osallistuvan budjetoinnin rahoituksella Röllipuistoon on tarkoitus hankkia älykäs valaistus, jota on jo osassa Oulun kaupunginosissa. Älykäs valaistus luo turvallisen tunnelman, valaistusta pystytään kauko-ohjaamaan ja tarkasti räätälöimään. Toteutus on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen. Älykkään valaistuksen avulla pystytään estämään mahdollista ilkivaltaa. Liittymää sähkörunkoon ei tarvita. Älykäs valaistus betonoidaan. Aurinkopaneeli tuottaa sähkön, josta valaistus saadaan. Lupa valaistuksen asentamiseen on saatu viranhaltijoilta. Yksi julkisvalaisinpylväs (sisältää tolpan, valaisinkennot ja aurinkopaneelin) maksaa noin 800 euroa. Tarkoitus on rakentaa kolme valaisinta.

Röllipuistoon on tarkoitus tehdä koristeellinen, pergola- tyylinen portti. Portin rungoissa olisi kasveja (puutavara 400 euroa, sekä kanaverkot 50 euroa) Tarkoitus on myös järjestää kilpailu, johon yhdessä nuorten kanssa tehdään nimeen sopivia hahmoja porttiin.
Skeittiramppi Rajakylään, mahdollisesti Röllimetsään, on Rajakylän nuorison toive ja sen suunnittelu aloitetaan tässä vaiheessa. (500 euroa).


Yhteenveto kustannuksista
Ekovalaistus konsepti 2900 €
Polkujen tekeminen 1300€
Portin suunnittelukilpailu 300€
Skeittirampin suunnittelu 500€
Yhteensä 5000€


Yhteystiedot

Pia Jokinen
ITU2-Hanke
Oulun kaupunki
pia.jokinen@ouka.fi
GSM 0401935849

Päivi Vuokila-Oikkonen
ITU2- hanke
Diakonia-ammattikorkeakoulu
sposti:paivi.vuokila-oikkonen@diak.fi
GSM 0408297670

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.20.34

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: Alue kaavoitettu tontiksi. Katu- ja viherpalvelut peruskorjaavat tulevana kesänä alueen ympärillä olevia kevyenliikenteenväyliä ja katuja valaistuksineen.
Samassa yhteydessä rakennetaan uusi kaavan mukainen yhteys valaistuksineen Hiirenvirnakujalta Tervakukkapolulle (Virnapolku).
Alue ei ole puistoaluetta vaan kaavoitettu tontiksi.
Metsään ei ole hyvä sijoittaa mitään kiinteitä rakenteita, jotta ne eivät rakentamisen alkaessa ole käyttöönottoa hidastamassa. Jos valaisimia metsään sijoitetaan, tulee niidenkin olla vaivattomasti pois siirrettävissä lyhyelläkin varoajalla.


Puistonpenkkejä Ylikiiminkiin

Plats för profilbild

EL-Ylikiiminki
8. maj 2019 klockan 17.02.58

Ylikiimingin taajamasta puuttuvat kokonaan puistonpenkit torilta ja kävelyteiltä. Niitä tarvitaan, että ikääntyvä väestö voisi levähtää kauppareissuillaan ja ulkoillessaan. Muukin väestö voisi ilahtua torilla penkeistä, joilla voisi nauttia kukkaistutuksista jäätelön syönnin lomassa. Riittävät roska-astiat myös tarvitaan.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.22.21

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: Ylikiimingin torille penkit n. 1000e/kpl toteutettavissa helposti.
Roska-astioita torialueella on jo nyt tarpeeseen. Hyvä muistaa, että kaupunki ei asenna roska-astioita Elyn alueille kuten Harjuntien varsi.


Ouluun ensimmäinen Kulttuurikontti

Plats för profilbild

Kulttuurilogistikko
15. maj 2019 klockan 9.20.56

Hei!

Kesällä 2017 ja 2018 Oulussa toteutettiin kuntalaislähtöiset kaupunkitapahtumat mahdollistava Kaaoslava konsepti. Kesällä 2018 Kaaoslava ja Oulun Puistopiknikit toteutettiin yhteistyössä Oulun kaupungin vuokraamassa kylki avattavassa merikontissa. Merikontti on vuokrattu vuosittain konttivuokraamosta ja vuokrataan myös tänä kesänä Hollihaan puistoon, jossa toteutetaan kesän Puistopiknikit ja vapaan esiintymispaikan toimintamallia jatketaan Hollilava-nimellä.

Vuokrakontti ei kuitenkaan mahdollista tapahtuma-alustan kehittämistä eteenpäin, sillä se täytyy aina palauttaa alkuperäisessä kunnossa vuokraajalle. Ehdotankin että ostetaan Oulun kaupungille ensimmäinen oma kuntalaisten käyttöön tarkoitettu Kulttuurikontti! Kulttuurikontti tuunataan urbaaniin kaupunkikulttuuriin sopivalla tavalla ja sen sisälle sijoitetaan kiinteästi helppokäyttöinen tapahtumatekniikka. Kulttuurikontti on mahdollista varata maksuttomasti käyttöön kaikille avoimien tapahtumien järjestämistä varten. Konsepti mahdollistaa matalankynnyksen tapahtumatuotannon ja elävöittää oululaista kaupunkikulttuuria. Tämä olisi ensimmäinen kontti, mutta tämän jälkeen kontteja voitaisiin ostaa lisää ja sijoittaa niitä ympäri kaupunkia. Konttien sijaintia voidaan näppärästi myös vaihtaa eri kesinä, jotta niiden vaikutuspiiri on mahdollisimman laaja.

Toteutusaika 2019 - 2030

Yhteenveto kustannuksista

Kontti: 5000 euroa
Markiisi: 2800 euroa
Maalaus: 1000 euroa
Tapahtumatekniikka: 3200 euroa

Yhteensä: 12 000 euroa

Vuosittaisesta ylläpidosta vastaisia Oulun kaupunki oman perustoiminnan yhteydessä.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.26.07

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: Hyvä idea, budjetti ok kontin hankintaan, mutta mietittävä kuka hallinnoi ja kunnossapitää

Visa fler svar

Lähikouluille kerhorahaa

Plats för profilbild

Jaska67
23. maj 2019 klockan 15.47.28

Hei
Vedin yksi vuosi Lesosen säätiön rahoituksella kokkikerhoa Kaukovainion koulussa.
Tein itse vapaaehtoistyönä ohjauksen ja suunnittelun. Tämä oli suunnattu 3-6 luokkalaisille.

Tällaista toimintaa lisää.

Eri ikäiset nuoret pysäyttelivät minua ja kysyivät miksi heille ei ole järjestetty tällaista toimintaa.


Tervaetapit

Plats för profilbild

@Hartikka
23. maj 2019 klockan 20.10.31

Muhoksen Montta akselilla, sekä Oulujoen ylittävillä Leppiniemen ja Montan voimalaitosten välisellä 11 km:n lenkkillä.

https://terva-ajot.sporttisaitti.com/pyora-suvala-tervaetapit-2019/


Tervaetapit

Plats för profilbild

@Hartikka
23. maj 2019 klockan 20.12.15

Pyöräilykaupunkina voisimme tukea maailmalla suosituinta pyöräilyn lajimuotoa, maantiepyöräilyä Oulun Tervaetappien tiimoilla. Oulun Tervaetappien kisakonsepti on maamme parasta kaikilla mittareilla. Lauantaina 10.8. ajetaan Koskikeskuksen kaunilla 2,1 km:n korttelireitillä ja sunnuntaina 11.8. Oulu-Muhoksen Montta akselilla, sekä Oulujoen ylittävillä Leppiniemen ja Montan voimalaitosten välisellä 11 km:n lenkkillä.

https://terva-ajot.sporttisaitti.com/pyora-suvala-tervaetapit-2019/


The Most Wuthering heights day Ever Oulu 2019

Plats för profilbild

Pussila
29. maj 2019 klockan 9.26.23

THE MOST WUTHERING HEIGHTS DAY EVER – OULU 2019
Heathcliffe! It's me, it's Cathy! I've come hoooooooome

Tervetuloa tanssimaan punaisissa, sukupuoleen, ikään tai tanssitaitoon katsomatta. Kutsumme ihmiset tanssimaan Kate Bushin ikonisen hitin ” Wuthering Heights ” 13.7.2019. Oulun Pikisaareen klo 13. Toivomme että olet pukeutunut punaiseen.
Tapahtuma on kansainvälinen ja tapahtuu samana päivänä ympäri maapalloa. Tänä vuonna mukana yli 30 kaupunkia. Suomesta ensimmäisenä mukana OULU!
Alkuperäinen idea on Shambush ryhmän järjestämä tapahtuma 2013, Englannin Brightonissa. Nykyisessä muodossaan tapahtuma järjestetään neljännen kerran. Käyttämällä TMWHDE -nimeä, tapahtuman täytyy olla voittoatuottamaton.

Tapahtuman Oulussa pystyyn pistävät Päivi Pussila, Riikka Kontio, Leena Kangas. Tanssin opettajana/vetäjänä toimii tanssitaiteilija Tanja Råman.
Näimme tapahtuman facebookissa, ihastuimme ja ajattelimme että Oulu tarvitsee tälläistä, hiukan hassua ja iloista meininkiä.

LAUANTAI 13.7.2019

Harjoitukset klo 12
Oulu humisee klo 13 Oulun Pikisaari, Vanhan Villatehtaan pihalla. Pukeudu punaiseen mekkoon, punaisiin sukkahousuihin ja mustaan vyöhön.

Iloa, eloa, haaveita, toivoa, kesää ja OULU!
Tapahtuma pistetään pystyyn vapaaehtoisvoimin.
Tapahtuma videoidaan ja laitetaan youtubeen.

Tapahtumalla on facebook sivut joista löytyy tarkempaa tietoa: The Most Wuthering Heights Day Ever - Oulu 2019

Arvioitu kustannus 1000€
tanssinopettajan korvaus, teosto lupa, videointi ja vissy-vettä tanssijoille


Warjakka -puutarha PILOTTI

Plats för profilbild

@WarjakkArt
29. maj 2019 klockan 14.39.45

Warjakka -puutarha on yhteisöllinen siirtolapuutarha, joka toteutettaisiin Oulunsalon Varjakassa. Venesatamaan vievän Varjakantien varressa sijaitsi 1920 -luvulla edistyksellinen sahatyöläisten miljöö. Varjakansaaressa toimineen yhden Pohjoismaiden suurimman sahan pääakselin katkeamisen myötä vuonna 1929 alue hiljeni. Varjakantien varrella komeilleet talot purettiin ja osa niistä siirrettiin Pateniemeen. Tänä päivänä Varjakantiellä on jäljellä vain vähitellen umpeen kasvava 19 kivijalan pitkä rivi, joka muistuttaa entisistä kukoistuksen ajoista. Uudet tuulet kuitenkin puhaltavat Varjakassa ja aluetta pyritään herättelemään henkiin 100 -vuoden unesta.

Yhteisöllisen Warjakka -puutarhan avulla Varjakantien varresta raivattaisiin puustoa (ei kuitenkaan Varjakan isoa mäntyä) ja siistittäisiin uutta käyttöä varten. Raivauksen jälkeen kaikki 19 kivijalkaa annettaisiin pienten ryhmien, yhteisöjen ja järjestöjen kesäisiksi kasvatusalustoiksi. Valetut perustukset ovat kooltaan noin 10m x 12m, osa jopa isompia ja ne on jaettu neljään lohkoon. Nämä valtavat kukka- ja kasvatuslaatikot muuttaisivat alueen ilmeen täysin, synkästä metsätiestä väriloistoksi. Yhteisöllinen toiminta loisi myös tunnelman vireästä paikasta, niin kuin se on aikoinaan ollut.

Warjakka -puutarhan avulla pyritään luomaan yhteisöllistä tekemistä, ylläpitämään alueen siisteyttä, nostamaan alueen kulttuuriperintöä esille sekä lisäämään alueen viihtyvyyttä. Samoihin kivijalkoihin ollaan suunnittelemassa myös Warjakan tarinat -nimistä lisätty todellisuuskokemusta ja -galleriaa, joka nostaisi Varjakan alueelta kerättyä perimätietoutta yleiseen tietoisuuteen virtuaalisen tarinankerronnan avulla sekä se toimisi uudenlaisena taidetilana. Monikerroksellisuudella – yhdistelemällä puutarha virtuaalisen tarinankerronnan ja taiteen kanssa – toivotaan luovan uudenlainen yhteisöllinen tila, jossa hyvin eri asioista (historiasta, taiteesta, luonnosta, yhteisöllisestä tekemisestä ja teknologiasta) kiinnostuneet ihmiset voisivat kohdata.

Warjakka -puutarhaa rakennettaisiin vaiheittain. Ensimmäisenä toteutetaan PILOTTI, joka käsittäisi kahden kivijalan luomisen puutarhaksi ja niitä ympäröivän alueen siistimistä. Kivijalkoihin asetetaan suodatinkangas, jonka avulla vanhat ja uudet maakerrokset pidetään erillään. Näin helpotetaan kivijalkojen arkeologista tutkimusta tulevaisuudessa. Suodatinkankaan päälle levitetään multakerros. Molempien kivijalkojen sisäpuolelle luodaan myös kävelypolku, joka erotetaan soralla. Tällä pyritään ohjaamaan lisätty todellisuuskokemukseen ja -galleriaan tutustuvaa yleisöä. Pilotin avulla tutkittaisiin puutarhan ja lisätty todellisuuskokemuksen ja -gallerian yhteensopivuutta sekä niiden toimivuutta. Samalla luotaisiin malli, jolla kehitettäisiin hanketta eteenpäin yhteistyössä Oulun yliopiston arkeologien ja Oulun kaupungin ympäristöpalvelujen kanssa.

Warjakka -puutarhan PILOTTI budjetti:
harvennus hakkuu pilotti alueella (mahdollisesti toteutuu ympäristöpalvelujen kautta)
suodatinkangas (2 rullaa x 5m x 25m) = 200 euroa
sora = 250 euroa
multa = 1000 euroa
ammattipuutarhurin neuvonta (200€/päivä x 2 päivää) = 400 euroa
siemeniä/taimeja = 500 euroa
yhteensä = 2350 euroa

Budjetti on laskettu kahdelle kivijalalle, joiden pinta-ala on noin 120 neliömetriä per kivijalka. Mullan ja soran hintaan on laskettu myös kuljetuskustannukset.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.28.43

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: Alue kaavoittamatonta metsää. Onko rakenteet suojeltuja? Budjetti epärealistinen.


Lopettakaa lainvastainen olotila Oulussa korjaten vammaispysäköinti kuntoon.

Plats för profilbild

Vammaispysäköintilupaa käyttävä.
31. maj 2019 klockan 11.01.51

Myöntäkää sopivan kokoinen määräräha Kivisydämmen ja pysäköintitalojen poistumispuomien lukulaitteiden ohjelmistokorjaukseen, jotta vammaisluvalla pysäköivän on mahdollista päästä pois näistä yleisten alueiden pysäköintipaikoista maksua maksamatta, kuten määrää tieliikenne laki 28b§.
Tällainen määräraha on niin pieni että sen suuruus ei voi olla esteenä asian hoitamiseksi kuntoon.
Tämä vammaispysäköintilupa on koko EU-aluetta koskeva ja ei mikään kaupunki tai kunta voi tehdä omia päätöksiään jolla estetään tällä luvalla maksuton pysäköinti.

Myöskin Vammaispalvelulaki sekä vanhuspalvelulaki edellyttää että edistetään liikuntaesteisten henkilöiden omatoimista selviytymistä normaali elämässä.

Näiden edellä mainitsemieni lakien vastainen toiminta on Oulussa edelleen olemassa lainvastainen olotila joka pitää poistaa välittömästi, koska pitäähän kaupunginkin noudattaa
suomessa voimassa olevia lakeja.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
4. juni 2019 klockan 17.30.06

Asia on selvittelyssä Oulun Pysäköinti Oy:ssä.


K2 TAIDETIVOLI

Plats för profilbild

@K2Taiteidentalo
31. maj 2019 klockan 11.04.26

K2 TAIDETIVOLI

K2 Taiteilijat ehdottavat kaikille oululaisille avointa taidetyöpajaviikonloppua. Marraskuulle ajoittuvassa iloisessa Taidetivolissa pyörii 12 erilaista taidetyöpajaa saman katon alla Hiukkavaaran Kulttuurikasarmin K2 Taiteilijatalossa. Kävijät voivat valita monimuotoisten pajojen kirjosta itselleen mieluisan tai piipahtaa vaikka useammassakin "laitteessa". Pajat soveltuvat niin aikuisille kuin lapsillekin eivätkä edellytä aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä. Taidetivoli on osallistujille maksuton.

Taidetivolin tirehtööreinä toimivat seuraavat taiteilijat: Kaisu Heikkilä, Saara Heinonen, Hanna Holopainen, Pekka Homanen, Minna Kangasmaa, Tuomo Kangasmaa, Saija Kannisto-Junka, Ilona Kivijärvi, Riikka Kontio ja Heidi Toivainen.

Kokonaiskustannukset:
8 000 €–10 000 €
Sisältää työpajojen materiaalit, ohjaavien taiteilijoiden järjestely-ja ohjauspalkkiot ja markkinointikustannukset.

Kustannusarviot/ Työpaja
MÖRKÖ ESIIN – TAIDETYÖPAJA 720 €
UNELMA KASVAA – hamahelmiyhteisötaidepaja 380 €
MINIATYYRIKOLLAASIPAJA 350 €
ACTION PAINTING – NON-STOP 600 €
KOKEILEVA AKVARELLITYÖPAJA 600 €
OLET TÄSSÄ – TAIDETYÖPAJA 1 600 €
KASVOMAALAUKSIA – NON-STOP 600 €
YHTEEN HIILEEN – PERFORMANSSIN TYÖPAJA NUORILLE & AIKUISILLE 700 €
KUORO – PERFORMANSSIN TYÖPAJA LAPSILLE JA LAPSEN MIELISILLE 500 €
NAAMIOPAJA 740 €
KORTTI TÄRKEÄLLE 690 €
TUSSIPIIRROKSIA JA MAALAUKSIA SEINÄÄN 350 €
Kaikki yhteensä: 7 830 €

Työpajakuvaukset:
MÖRKÖ ESIIN – TAIDETYÖPAJA, Kaisu Heikkilä
Mottona: Mörköä kohti yhdessä! Paikka: K2 Taiteilijatalon Ullakko
Työpajassa rakennetaan mörköä, joka saa piirteitä kaikilta työpajaan osallistuneilta.
Ullakolla Mörön lonkeroilla on tilaa levittäytyä ja uhmata kaikkea pientä ja arkaa.
Materiaalit: Palamattomat, mielellään kierrätetyt; peltipurkit, metallipurkkien kannet, foliot, hautakynttilöiden metallikannet, kanaverkko, akryylimaali, vasarat, naulat, rautalanka...

UNELMA KASVAA – hamahelmiyhteisötaidepaja, Kaisu Heikkilä
Mottona: Kun kaikki rakentavat samaa Unelmaa, unelmasta tulee iso ja totta.
Unelma alkaa pienestä siemenestä. Siemen kasvattaa verson. Verso kasvattaa kukan. Kukka tekee uuden siemen, josta kasvaa uusi verso, johon kasvaa uusi kukka, josta tulee uusi siemen, josta tulee uusi verso jne.
Unelma-kasvi on kasvanut jo monissa tapahtumissa. Se on esillä työpajassa ja se kasvaa myös K2-talon Työpajativolissa. Sopii kävijöille, joilla on pää pyörällä tivolin monista tapahtumista. Siinä hiljennytään pienen tekemisen pariin, jossa mieli rauhoittuu ja kädet pysyvät puhtaina. Työpajaan osallistutaan tekemällä kukka, yksi kaksi tai monta. Kukka liitetään jo olemassa olevaan Unelma kasvaa -yhteisötaideteokseen.

MINIATYYRIKOLLAASIPAJA, Saara Heinonen
Miniatyyrikollaasia voi käyttää rintakoruna tai jääkaappimagneettina.
Erilaisista sekalaisista materiaaleista kootaan vapaamuotoinen teos liimaamalla. Materiaaleja on tarjolla, mutta mukanaan saa mieluusti tuoda materiaalien nyyttäri hengessä jotain itselleen mielenkiintoista tai itseltä löytyvää, kaikkien yhteiseen käyttöön. Jotain unohtunutta, eksynyttä tai pois heitettävää pientä, purkin tai laatikon pohjalta, roskiin menossa olevia omenansiemeniä, kangaspala, langan tai ketjunpätkän, nappi, kuivunut teepussi, vääntynyt naula, koukku, irronnut tupsu, vaikka hammasharja...
Voi tulla ja mennä vapaasti, tehdä sen verran kuin innostaa.

ACTION PAINTING – NON-STOP, Hanna Holopainen
Toimintamaalauksen non-stop -periaatteella etenevä pikapaja, jossa maalataan osallistujien kesken kaksi yhteisötaideteosta. Paja toimii nopeana johdatuksena action painting -tekniikkaan ja osallistuja pääsee kokeilemaan maalin valuttamista ohjatusti. Pajaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta maalaamisesta tai kuvataiteen tekemisestä. Ohjaaja suunnittelee teosten teemat ja värimaailman etukäteen ja sekoittaa käytettävät maalit ja värit valmiiksi.

KOKEILEVA AKVARELLITYÖPAJA, Pekka Homanen
Työpajassa kokeilemme akvarellin venyvyyttä omassa genressään. Roiskimme, ruiskimme, valutamme ja myöskin sekaan perinnettä eli näistä kaikesta työstämme haluamme lopputuloksen.
Akvarelli on siis muutakin kuin märkää märälle värin kanssa läträämistä. Testaamme myös musteen ja akvarellin pyhää liittoa. Mukaan siis avoin mieli ja rohkeasti kohti uutta.

OLET TÄSSÄ -TAIDETYÖPAJA, Minna Kangasmaa ja Tuomo Kangasmaa
Olet tässä -taidetyöpajassa työskentelyn aiheena on ympäristön tutkiminen ja dokumentointi taiteen keinoin. Työpajassa tehdään eri välineillä taiteellinen tutkimus Hiukkavaaran Vanhasta kasarmialueesta. Työpajan lopputuloksena syntyy osallistujien yhteistaideteos, installaatio, joka yhdistelee valokuvaa, piirustuksia, maalauksia ja tekstejä sekä maastosta otettuja näytteitä ja mediatallenteita.

Työpajassa käsitellään ihmisen toimintaa osana fyysistä, sosiaalista ja kulttuurista ympäristöä. Ympäristö aiheena on tänä päivänä valtavirtaa mediassa ja siten politisoitunut moninaisten keskustelujen kohteeksi. Ympäristöstä keskustelijoita on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin. Yksilön henkilökohtainen kokemus ympäristöstä uhkaa kadota tuohon keskustelujen moninaisuuteen ja erilaisten suunnitelmien, argumenttien, trendien ja ideologioiden sekaan.

Työpaja korostaa taiteen keinoin henkilökohtaisen kokemuksen merkitystä ja pyrkii luomaan sijaa moniaistiselle kokemiselle. Taideyöpaja avaa mielenkiintoisen kosketuspinnan taiteeseen yhdessä tekemisen kautta. Työpajassa tutkitaan ympäristöä niin käsitteenä kuin myös konkreettisesti. Perehdytään ympäristön tulkintaan taidehistoriassa ja nykytaiteessa. Tutustutaan taiteen tekemisen välineisiin ennen ja nyt. Sivutaan kuvan ottamisen historiaa ja tarkastellaan kuvan muodostumisen fysiikkaa. Pohditaan katseen ja näkemisen anatomiaa. Tarkastellaan yleiskuvan, yksityiskohdan ja fragmentin käsitteitä. Paneudutaan audiovisuaalisuuteen. Tehdään dokumentointia ja tulkintaa. Rakennetaan henkilökohtaista ympäristösuhdetta. Ollaan taiteellisella tutkimusmatkalla.

Työpajan kantavana ajatuksena on, että sen myötä osallistujat saavat omakohtaisia kokemuksia lähiympäristöstä ja taiteen tekemisestä sekä yhteisöllisestä työskentelystä. Työpaja mahdollistaa kokemuksia, joita muut tahot eikä tavanomainen arki pysty tarjoamaan. Työpaja soveltuvat kaikenikäisille, peruskoulusta korkeakouluun työyhteisöihin ja erityisryhmille.

KASVOMAALAUKSIA – NON-STOP, Saija Kannisto-Junka
Kasvomaalauksia non-stoppina halukkaille. Aiheen saa jokainen päättää itse.
Tarvikkeet: Nylon-siveltimet, rasvavärit, glitterit ja paljetit sekä ihoystävällinen liima edellisiä varten, puhdistusliinat, suojakappa

YHTEEN HIILEEN – PERFORMANSSIN TYÖPAJA NUORILLE & AIKUISILLE, Ilona Kivijärvi
Sukelletaan prosessiin, jonka idea on yhteisöllisyyden ytimessä:
Sinä, minä, me; tässä ja nyt.
Energiasi, läsnäolosi ja persoonasi sellaisena kuin olet.
Avataan ääntä, kehoa ja mieltä eri tavoin. Heittäydytään hieman toisiksi, hyvällä tavalla.
Mielikuvituksen, hetken ja läsnäolon merkitystä tutkailemme.
Yhdessä tekemisen harjoituksia ja Lopussa Hiili sytytetään.
Päätämme palautteen antamiseen.
Liikkumiseen ja vapaaseen ilmaisuun soveltuva rento asu.

KUORO – PERFORMANSSIN TYÖPAJA LAPSILLE JA LAPSEN MIELISILLE Ilona Kivijärvi
Olen pikkuruinen eläin, Olen vaivaiskoivu, Olen vanha metsä, Olen valas, Olen meri,
Olen lintu, Olen toukka, Olen perhonen
Olen Muu. Leikin liekki syttyy.
Erilaisten harjoitusten ja kokeilujen kautta muututaan hetkeksi vähän muuksi.
Samaistumme kuvittelun avulla myös kesäkissan rooliin.
Miltä tuntuu olla hylätty ja nälkäinen? Miltä tuntuu olla viimeinen sarvikuono?
Kuin itsestään syntyy kuoro...

NAAMIOPAJA, Riikka Kontio
Oletko hilpeä joulutonttu, hurja leijona, klovni vai venetsialaisten naamiaisten kohtalokas vieras?
Hauskassa pajassa voit maalata, tuunata oman naamiosi. Tee silmikko tai naamio kollaasina, maalaten tai askarrellen. Pajassa voit viivähtää viidestä minuutista kolmeen tuntiin.

KORTTI TÄRKEÄLLE, Riikka Kontio
Haluatko lähettää kortin Donald Trumpille, äidille, joulupukille tai kouluaikaiselle kirjekaverille? Kuvita postikortti kollaasina runsaasta materiaalista. Pajassa voit viivähtää viidestä minuutista kolmeen tuntiin.

TUSSIPIIRROKSIA JA MAALAUKSIA SEINÄÄN, Heidi Toivainen
Kerrankin saa luvan kanssa piirtää ja maalata seiniin!
Hiukkavaaran taiteilijatalon kellariin johtavan portaikon seiniin toteutetaan spontaanisti tussipiirroksia ja maalauksia. Paikkaan on mahdollista pysähtyä pidemmäksi aikaa tekemään tarkempaakin työtä tai sitten ohimennen jättää kädenjälkensä seinäteokseen. Toiveena on, että lopputuloksena on hauskasti rönsyilevä ja
mielenkiintoinen seinätaideteos, jossa riittää ohikulkijalle tutkittavaa ja katseltavaa. Teos saa jäädä
osaksi Taidetalon tunnelmaa ja on siellä satojen ihmisten nähtävillä ensi kevään avoimien ovien
tapahtumassa. Mahdollisesti teos saa jatkoa ja uusia tekijöitä tulevassa tapahtumassa.Kartta Hietasaaren poluista

Plats för profilbild

Sutku
31. maj 2019 klockan 15.51.51

Hietasaaren metsä- ja rantapoluista kartta kaikkien käyttöön. Monet eivät uskaltaudu tutkimaan reitistöjä eksymisen pelossa. Polkuja käytetään myös talvella. Uskomattomia paikkoja ja tunnelmia melkein keskellä kaupunkia.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
5. juni 2019 klockan 15.40.59

YYP: Hietasaaren polut löytyvät Karttatieltä, josta voi tulostaa paperisen kartan käyttöönsä tai katsoa netistä. Paperisia karttoja ei enää suosita, mutta jos ne koetaan tarpeellisiksi, voidaan tulevaisuudessa katsoa niiden toteutusta.


Juhannuskokko Toppilansaaressa

Plats för profilbild

Sutku
31. maj 2019 klockan 15.55.04

Asukasyhdistyksen rahkeet eivät tahdo riittää suositun juhannuskokon järjestämiseen Toppilansaaressa. Toivomme muidenkin tahojen osallistumista.

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
5. juni 2019 klockan 15.42.42

YYP: Kaupunki toimii tapahtuman mahdollistajana antamalla alueen käyttöön.


Nuorten kokoontumispaikka. (kahvila?)

Plats för profilbild

Markku
31. maj 2019 klockan 15.58.45

Rajakylään nuorille/lapsille oma kokoontumispaikka, (ns.kahvila) johonkin jo olemassa olevaan liiketilaan ja tilat auki sellaisena aikana, esim.muutaman kerran viikossa, silloin kun nuorisotila ym.ovat kiinni. Turvallinen ja päihteetön kohtaamispaikka ja ainakin kaksi aikuista valvomaan.Toimintaa sen mukaan mistä nuoret/lapset ovat kiinnostuneita.Nettipalvelut, pelejä ym.mikä kiinnostaa (kyselyn mukaan?) nuoria/lapsia tällä hetkellä.
Kulut täytyy arvioida sen mukaan mitä tiloista veloitetaan ja tarvikkeisiin ym.on tarvetta.
Jos Rajakylässä olevaan "Röllimetsään" tulee skeittirata, (suunnitteilla?) se tukee nuorille kohdistuvaa toimintaa/tekemistä ja samalla nostaa Rajakylän profiilia.

Arvio esim.5000e./vuosi.

Markku Hahto
Rajakylä

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
6. juni 2019 klockan 16.07.06

Sivistys- ja kulttuuripalvelut: Hyvä esimerkki vastaavasta tänä keväänä oli vanhempien järjestämä pop up kahvila Haukiputaalla koulujen päättäjäispäivänä

Visa fler svar

Haukiputaan kulttuuripolku ja perinnepiha Plaanssi

Användarens profilbild - HannuLiljamo

@HannuLiljamo
31. maj 2019 klockan 19.56.03

Haukiputaan kirkon, Haukiputaan kirkon tapulin ja vaivaisukon, Haukiputaan kotiseutumuseon ja perinnepihan, jossa on Herralan aitta sisältäen Haukiputaan sahanäyttelyn, Haukiputaan ensimmäisen koulun Wirkkulan, joka on toiminut Kirkonniemen vanhana kansakouluna, Haukiputaan vanhan hautausmaan (inventoitu 2018), Haukiputaan sankarihautojen (164 sankarihautaa), Suomen sodan joukkohaudan, Pilkkarin suojelumerkityn männyn, Haukiputaan seurakuntakeskuksen ja entisen Herralan kivinavetan, jossa toimii ravintola Pirtti yhteyteen rakennetaan Haukiputaan kulttuuripolku, joka kertoo alueen haukiputaalaisesta historiasta. Näiden kohteiden läheisyyteen kulttuuripolun varrelle sijoitetaan kestäviä metallisia opastatauluja, jotka kertovat taulun lähellä olevista historiallisista rakennuksista ja luonnonkohteista kuten suojelumerkityt puut. Jokainen opastaulu sisältää Q-koodin, jonka välityksellä voidaan älykännykän sovelluksella tutustua verkosta löytyvää tietoa alueen historiasta. Koko kulttuuripolku kuvataan alueen keskeisellä paikalla yhdellä suurella infotaululla sisältäen alueen kartan. Haukipudas-seura on valmis toteuttamaan Haukiputaan kulttuuripolun ja perinnepihan Haukiputaan seurakunnan sekä Oulun seurakuntayhtymän myötävaikutuksella. Toteutuksessa huomioidaan myös tuleva Kiiminkijoen rantareitti välillä Haukiputaan kirkko ja Haukiputaan kirkonkylän koulu sekä tuleva Torpanmäen urheilukenttä.

Kesäisin hyödynnetään Haukipudas-seuran Haukiputaan kotiseutumuseon ja sahanäyttelyn aukioloaikoja. Haukiputaan kirkon sakastissa kultturipolun varrella sijaitsee kesäkuun puolesta välistä Tapulikahvila, jossa Oulun kesätyösetelillä Haukiputaan seurakunnan palkkaamat nuoret ylläpitävät kesäkahvilaa. Kesäisin Haukiputaan kirkko toimii Tiekirkkona, jolloin kirkkoon voi oppaan avustuksella tutustua samalla kun tutustuu Haukiputaan kulttuuripolkuun ja perinnepihaan.

Kohteen toteutukseen arvioidaan alustavasti kuluvan 5500€.

Haukipudas-seura, Hannu Liljamo


Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
5. juni 2019 klockan 15.45.30

YYP: kannatettava idea, kun hyödynnetään olemassa olevia polkuja ja on maanomistajilta suostumus. Myös ylläpidosta on huolehdittava.


Tanssi mun kaa- kaupunkitanssit

Plats för profilbild

@Tanssimunkaa
31. maj 2019 klockan 20.06.35

Tanssi mun kaa -kaupunkitanssit tarjoaa kymmenen matalan kynnyksen ilmaista tanssituntia kaikille kaupunkilaisille. Projektissa toteutuu kesäaikaan (touko-elokuu) kymmenen eri tanssituntia yhteensä kuudesta eri tanssilajista. Tunnit pidetään eri puolilla Oulua. Yksi kerta on suunnattu erityisryhmille (liikuntarajoitteiset).

Tanssi mun kaa -hankkeen tarkoituksena on kaupunkielämän elävöittäminen kaupungin eri asuinalueilla, joilla tanssia ei tavallisesti tarjota. (Esim. Hiukkavaara, Metsokangas, yms.) Tarjolla on monipuolisia tanssilajeja flamencosta salsaan, kansantanssista itämaiseen tanssiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä tanssin alan toimijoiden yhteistyötä sekä verkostoitumista. Hanke tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden kokoontua yhteen, lisätä sosiaalista hyvinvointiaan ja edistää asuinaalueen yhteisöllisyyttä tanssin avulla. Tunnit pidetään asuinalueen kouluilla, jotka kesäaikoina ovat vajaakäytössä. Hyvän ilman sattuessa tanssimme ulkona. Tanssituokioihin voivat osallistua niin lapset, aikuiset kuin vanhuksetkin. Myös liikuntarajoitteisille on suunnitteella oma tanssituokionsa.

Hankkeen taustaorganisaationa toimii Oulun flamencoyhdistys Palo Nuevo yhdessä Luovien Innoittajien kanssa. 

Tarkoituksena on laajentaa toimintaa kokeiluvuoden jälkeen mm. talvella tapahtuviin tanssin ja kulttuurin alan osallistaviin festivaaleihin. 

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
5. juni 2019 klockan 15.47.12

YYP: Jumpat, tanssit yms. on mahdollista järjestää yleisellä alueella, kunhan joku toimija ottaa hoitaakseen ja hakee yleisen alueen käytölle luvat.


Sotkemisen estämisen kamppanja värjäämällä alikulkuja, sähkökaappeja, sähkönjakokaappeja, kaukolämpökaappeja ja vastaavia

Användarens profilbild - HannuLiljamo

@HannuLiljamo
31. maj 2019 klockan 21.04.55

Kannustetaan Oulun kaupungin toimesta kamppanjalla alueita Oulussa käynnistämään hankkeita, joissa nuoret suunnittelevat maalauksia alikulkuihin, sähkökaappeihin tai vastaaviin sekä toteuttavat värjäämiset teemalla sotkemisessa ei ole mitään järkeä. Oulun katutaideyhdistys ry toimii ohjaajana hankkeessa. Maalausten suunnittelua voidaan tehdä kouluissa taidekursseilla. Hankkeessa on hankittavat luvat maalausten kohteiden omistajilta kuten Oulun kaupunki, Oulun Energia, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Maalauksen yhteydessä on turvattava liikenne tekemällä liikenteen turvallisuussuunnitelma. Mukana pitää olla henkilö, jolla on voimassa oleva tieturvakortti. Viranomaisia on informoitava ennen maalausten tekoa.

Hannu Liljamo, Haukipudas

Plats för profilbild

@sara_inkeroinen
5. juni 2019 klockan 15.50.40

YYP: Kaupunkiympäristön elävöittäminen on kannatettavaa. Kuten ehdotuksessa jo sanottiin, näitä tehtäessä on huolehdittava tarvittavat luvat kuntoon. Hankkeilla täytyy olla myös vastuullinen toteuttaja, joka huolehtii kaikesta.


Tukea Tulva ry:n osallistavan kaupunkikulttuurin työpajatoimintaan

Plats för profilbild

@Tulva_ry
31. maj 2019 klockan 23.45.01

Kulttuuriyhdistys Tulva ry edistää nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta urbaanin kaupunkikulttuurin keinoin. Yhdistys tuottaa muun muassa tapahtumia ja mediaa aikuisille sekä nuorille.

Tulva ry:n aktiiveihin kuuluu musiikin, taiteen, tapahtumatuotannon ja nuoriso- sekä vapaa-ajanohjauksen ammattilaisia. Toimintamme perustuu arvopohjalle, jonka mukaan ketään ei jätetä yksin, ja jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään.

Tulvan aktiivit ovat viime syksystä asti ahkeroineet uuden toimitilan, eli Telakka-mediatalon parissa Toppilansaaressa. Telakalle on talkoovoimin ja kierrätysmateriaaleja suosien rakennettu monipuoliset musiikki-, AV- ja some-tuotantotilat, joissa Tulvalaiset haluaisivat järjestää osallistavaa kulttuurityöpajatoimintaa. Aikuiset ja kulttuurialan ammattilaiset takaisivat turvallisen ja kannustavan ympäristön innostavalle sekä osallistavalle toiminnalle.

Työpajatoiminnan ohella puitteet tarjoavat edellytykset myös kuntouttavalle työtoiminnalle, jonka kulttuuri- ja mediateemat puhuttelisivat paremmin muuten vaikeasti tavoitettavia kohderyhmiä. Tulvan visiona on tehdä Telakasta alueen urbaanin kulttuurin kohtauspaikka, jonka matalien kynnysten yli uskaltavat astella niin nuoret kuin muut yhdistyksetkin.

Tulva haluaa jatkossakin edistää yhteisöllisyyttä, tasa-arvoa ja eläväistä kaupunkikulttuuria tapahtumien, median ja nuorisotyön kautta. Me Tulvalla koemme, että urbaanin kaupunkikulttuurin ja erilaisen mediatuontannon ympärille rakentuva toiminta heijastaa paremmin nykyistä kulttuurikenttää ja nuorten sekä nuorten aikuisten mielenkiintoa. Olemme toistamiseen nähneet, kuinka omaehtoinen ja aidosti innostava tekeminen on auttanut nuoria löytämään vahvuutensa ja toimimaan yhdessä.

Tulvan some-yleisöt, kasvava yhteisöllisyys sekä täsmällisesti tavoitetut kohderyhmät alleviivaavat ajanmukaista mediaosaamistamme ja laaja-alaista toimintaamme. Olemme aiemmin koordinoineet muun muassa ikärajattoman Tulvaklubi-tapahtuman, joka keräsi 700 ihmisen yleisön täysin nuorista koostuvan työryhmän luotsaamana.

Kulttuuriyhdistyksen tavoittavuuden ja Telakan osallistavan potentiaalin mahdollistamiseksi Tulva hakee tukea 10 000 euroa, josta puolet varattaisiin työpajaohjaajan palkkaamiseksi ja loput Telakan loppuvuoden ylläpitokustannuksiin.