Gå till innehållet

Lue lisää ja keskustele pulmasta: Aikuisen elämän alkuun Jyväskylässä

Pratbubbla 2
Diskussion | Jyväskylän kaupunki
Diskussionen har avslutats

Pulma: Aikuisen elämän alkuun Jyväskylässä?

Kuvaus: Jyväskylä on vahva nuorten ja opiskelijoiden kaupunki, jonne muuttaa vuosittain satoja nuoria muualta. Samalla useat heistä muuttavat ensimmäistä kertaa pois vanhempiensa luota asumaan itsenäisesti. Yksin ilman perhettä Jyväskylään muuttavan nuoren tukiverkosto voi olla uudella paikkakunnalla olematon, vaikka uusi elämäntilanne vaatii paljon. Tilannetta pahentaa, että tutkimusten mukaan uupumus vaivaa jo monia lukioikäisiä, ja Nuorisobarometrin mukaan nuorten luottamus toisiin ihmisiin on laskenut. Riskinä on yksinäisyys, joka näkyy ongelmana kaikissa oppilaitoksissa mutta myös niiden ulkopuolella.

Haaste: Mitä tekisimme, jotta Jyväskylään muuttavat nuoret löytäisivät oman paikkansa ja kaveripiirin, jossa he tuntisivat kuuluvansa joukkoon?

Ketä koskettaa? Oppilaitoksia, kaupungin palveluita, järjestöjä, nuoria

Basuppgifter

Avslutat: 20.1.2020

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Itsenäisesti muttei yksin

Plats för profilbild

minävaan
20. december 2019 klockan 15.19.25

Muutto kauas kodista ja kavereista ja kaiken uuden kohtaaminen on kivaa mutta kaipaan ystäviä, hyviä ystäviä! Mistä niitä voi löytää jos ei halua viinanhöyryisiin iltoihin katsomaan toisten humaltumista? Opiskeluissa pitäisi olla ryhmätöitä ja tehtäviä joita saisi tehdä muiden kanssa! Haluan olla itsenäinen mutta en yksnäinen!


Jostain alkuun!

Plats för profilbild

Aalto Alvarissa on eri ikäisiä
18. januari 2020 klockan 12.22.56

Jyväskylän uimahallilla esimerkiksi on eri ikäisille harrastelijoille mahdollisuus tulla mukaan sekä seuratoimintaan ja toisaalta itsenäiseen harrastamiseen. Opiskelijaliikunta on hyvä reitti lähteä mukaan.
Opiskelijajärjestön toimintaan mukaan meneminen on yksi kynnyksen ylitys. Näistä järjestöistä löytyy monien lajien harrastajia tähtitieteestä, retkeilystä, valokuvauksesta, telinevoimistelusta, vesiliikunnasta, vapaaehtoistyöstä jne..
Eri lajien ja harrastusten edustajat voisi enemmän aktivoitua hakemaan itselleen pari/ kolme uutta kaveria aloittamaan uutta harrastusta tai jatkamaan omaa harrastustaan. Ja koulutuksen edustajat voisivat käyttää lukukauden kuluessa muutaman ” pullonpyörityspeli- kierroksen” ryhmässään opiskelun lomassa kannustamaan kaveruuteen ja harrastuksiin. Siinä saisi itselleen palautetta ja vinkkejä työhön ja omaan elämään.