Gå till innehållet

Lue lisää ja keskustele: Miten ymmärtäisimme nuorten elämää, mieltä ja tunteita paremmin sekä pystyisimme tukemaan heitä paremmin.

Pratbubbla 0
Diskussion | Jyväskylän kaupunki
Diskussionen har avslutats

Pulma: Miten me vanhemmat pystyisimme paremmin ymmärtämään nuortemme elämää ja "mieltä/tunteita" sekä tukemaan heitä parhaalla mahdollisella tavalla elämässä yhdessä monien ammattilaisten kanssa?

Kuvaus: Meidän vanhempien vastuulla on lastemme ja nuortemme turvallisuus ja hyvinvointi. Toisaalta tukenamme on suuri joukko ammattilaisia (varhaiskasvatus, koulut ja oppilaitokset, neuvola, oppilashuolto, varhaisen tuen palvelut, yliopisto/tiede sekä monet, monet muut), joiden tuomaa vanhemmuuden tukea on vaikea hyödyntää optimaalisesti mm. siksi, että emme tiedä tuen mahdollisuuksista tarpeeksi, saati tutkitusta tiedosta hyvinvoinnin takaamiseksi. Maailma on muuttunut paljon sitten meidän nuoruutemme ja meidän voi olla vaikea ymmärtää nuortemme maailmaa, mikä vuorostaan vaan lisää heidän mielentaakkaansa ja kuormitusta, vaikka tarkoituksemme olikin aivan päinvastainen. Meidän vanhempien on vaikea ajatella nuortemme näkökulmasta, vaikka vain sillä tavoin voisimme toimia parhaalla mahdollisella tavalla tukeaksemme ja auttaaksemme heitä elämänsä alkutaipaleella. Riskinä on, että näkökulmat kärjistyvät meidän kaikkien välillä ja hyvinvointi vaarantuu koko yhteiskunnassa, jollemme pysty ymmärtämään toisiamme paremmin.

Haaste: Miten me vanhemmat yhteistyössä ammattilaisten kanssa voisimme toimia, jotta pystyisimme ymmärtämään nuortemme näkökulmaa, ajatuksia ja tunteita paremmin omien arkisten haasteidemme keskellä? Miten lähentyisimme nuortemme maailmaa tunkeutumatta heidän reviirilleen ja elämäänsä liikaa? Miten tukisimme nuoriamme kasvussa ja oppimisessa parhaimmalla mahdollisella tavalla yhdessä?

Ketä koskettaa? Meitä kaikkia! Vanhempia, isovanhempia, sisaruksia, päiväkotien henkilökuntaa, opettajia, rehtoreita, sote-palveluita, järjestöjä, yliopistoa jne.

Basuppgifter

Avslutat: 20.1.2020

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna