Gå till innehållet

Lue lisää ja keskustele pulmasta: ​Puute nuoren omassa elämänhallinnassa

Pratbubbla 4
Diskussion | Jyväskylän kaupunki
Diskussionen har avslutats

Pulma: Puute nuoren omassa elämänhallinnassa

Kuvaus: Nuoria vastuullistetaan aivan liian varhain, he eivät ole valmiita ottamaan vielä niin suurta vastuuta omasta toiminnasta. Tästä aivotutkimus ja todistaa 26 vuotiaana vasta olemme valmiita tällä saralla. Tämä liian suuri vastuuttaminen aiheuttaa syrjääntymistä, kouluttautumattomuutta, mielenterveys- ja päihdeongelmia. 

Ehdotan nuorille käyttöön samankaltaista ohjelmaa kuin Jyväskylän yliopiston opiskelijoilla oleva opiskelija kompassi verkkointerventio. Ohjelman avulla voitaisiin tukea nuorta oman minäkäsityksen ja arvomaailman suhteen ja hän saisi työkaluja omaan elämäänsä.

Haaste: Rakennetaan tukea ja työkaluja nuorille oman minäkäsityksen, arvomaailman ja elämän rakentamiseksi 

Ketä koskettaa?Nuoret, vanhemmat, nuorten kanssa toimijat

Basuppgifter

Avslutat: 20.1.2020

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Skeittihalli

Plats för profilbild

kuraattori
18. december 2019 klockan 10.51.29

Nuoret haluaisivat skeitata myös talviaikaan. Kaupunki sulki viime kesänä salmirannan skeittihallin eikä uutta ole avattu. Nuoria skeittaajia on todella paljon, laji on paitsi fyysinen niin myös sosiaalinen.

Plats för profilbild

kuraattori
18. december 2019 klockan 10.58.25

Hups, tämä skeittihalliasia meni väärän keskusteluaiheen alle, siirrän sen harrastaminen/vapaa-ajan toiminta -keskusteluun.


Elämänhallinta

Plats för profilbild

Elämänkoulu
8. januari 2020 klockan 18.45.00

Nuori on vielä lapsi. Jokainen alaikäinen, jopa alle 25-vuotias, tarvitsee tuekseen aikuista. Tämän aikuisen, mielellään oma vanhempi/vanhemmat, tulisi toimia myös käytöksellään esimerkkinä elämänhallinnasta. Terve, tasapainoinen ihminen syö hyvin, liikkuu, harrastaa kulttuuria, kehittää itseään,antaa aikaa ja läsnäoloa perheelleen ja ystävilleen -eikä vietä merkittävää osaa päivistään digilaitteilla.


Taloyhtiössä mietittyä

Plats för profilbild

”Verkostoa tarvitaan”
18. januari 2020 klockan 12.51.37

Kun nuori muuttaa omasta kodista pois, ei hän välttämättä vielä osaa huolehtia arjen aikatauluista ja aikuisen velvollisuuksista. Vanhemmat yleensä valmentavat nuottaan itsenäiseen asumiseen jo kotioloissa. Tuo ei kuitenkaan onnistu joka kodissa syystä tai toisesta.
Muutto omaan kämppään onkin uusi merkittävä vaihe ihmisen elämässä. Uusi ympäristö ja uudet ihmiset. Olisiko apua, jos opiskelija/ asunnoissa on perehdyttämistä jaksot pyykkitupaan, yhteiseen saunaan, jätteiden lajitteluun, avaimesta huolehtimiseen, sulakkeiden vaihtoon, piha- ja ulkoilualueiden siisteyteen, naapureiden tervehtimisen ja itsensä esittelemiseen.. Myös talossa asuvien on toivotettava uudet asukkaat tervetulleeksi. Joku isännöintiyrityksiin liittyvä ohjauskampanja olisi paikallaan Jyväskylässä! Myös vuokrantajat mukaan.
Paikallinen kohdistaminen on hyvä aloittaa täältä Keltinmäestä. Alueella on paljon eri ikäisiä tukea tarvitsevia nuoria sekä eri ikäisiä maahanmuuttajia. Ohjausta ja apua eri vuorokauden aikojen toimintaan. Samalla päästäisiin ” kerrostalokyttääjät” leimasta.