Gå till innehållet

Vapaa keskustelu: Kerro omasta ehdotuksestasi

Pratbubbla 7
Diskussion | Jyväskylän kaupunki
Diskussionen har avslutats

Tämä keskustelu on varattu omien ideoiden esittelyyn ja keskusteluun niistä. 

Basuppgifter

Avslutat: 20.1.2020

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Yksinäisyys

Plats för profilbild

Oravainen
18. december 2019 klockan 20.19.05

Tutkimusten mukaan niin moni on yksin. Myös heistä moni, joilla on muutoin asiat kunnossa eli on mielekäs työ- tai opiskelupaikka, oma kotikin. On kuitenkin eri syistä kaverit kaikonneet vuosien varrella. On sanottu riittävän monta kertaa ei, kun on kysynyt voitko olla. Baarit tai seurakuntien toiminta ei kiinnosta. Ehkä arkuutta lähteä uuteen harrastukseenkin. Miten saisimme yhytetty näitä nuoria toistensa kanssa enemmän? Ennen kuin tilanne etenee ja tulee muitakin ongelmia. Parasta ennaltaehkäisyä.


Yksinäisyyttä jo ala- ja yläasteella

Plats för profilbild

Erilaista tekemistä
8. januari 2020 klockan 14.53.58

Miten saisimme tuettua lapsia / nuoria, jotta kukaan ei jäisi yksin tai tuntisi itseään yksinäiseksi. Monen on vaikea löytää omanlaista seuraa / seuraa, josta tulee hyvä mieli. Teinillä on paljon ajatuksia millainen on oltava, jotta sopii joukkoon? Miten tähän voitaisiin vaikuttaa, jotta yksinäisyyden polku ei kasvaisi pitkäksi tai polku ei johtaisi yksinäisyyteen. Useilla somessa kavereita, mutta se ei riitä, jotta nuori rohkaistuu sosiaaliseksi. Miten tätä rohkaista, tukea?


Pojat mukaan

Plats för profilbild

Terkkari
9. januari 2020 klockan 6.14.47

Tiedetään että pojat ja nuoret miehet syrjäytyvät usein sinne kotiin, olisi hyödyllistä panostaa heidän tukemiseen. Miten? Siitä pitäisi kuulla heitä. Lisäksi olisi hyvä yhdistää monet toimijat ja hankkeet nuorten osalta ja tehdä yhteisiä tavoitteita ja suunnitelmia. Tarvitaan myös enemmän tukea netin välityksellä ohjausta, tukea, neuvontaa (sekaisin-chatin malliin). Tällaisia ajatuksia minulla


Oman viiteryhmän puuttuminen

Plats för profilbild

Elli Maitovelli
10. januari 2020 klockan 11.10.15

Saman henkisen porukan löytäminen voisi innostaa itselle tärkeiden asioiden kautta itsestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen.
Ryhmään kuuluminen on tärkeää meille kaikille.


Vanhemmuuden tukeminen

Plats för profilbild

Sisäinen lapsi
10. januari 2020 klockan 13.16.27

Miten tukea vanhempia heidän kasvatustehtävässään lasten kanssa eri ikäkausina? Onko neuvolatyöhön saatavilla alueellisia vanhempi ryhmiä, mitä päivähoito ja varhaiskasvatus voisi tehdä vielä lisää? Koulu on paljon vartija, mutta koulun tehtävänä ei ole lasten kasvattaminen vaan vastuu on edelleen vanhemmilla. Tämä aika jossa elämme antaa vanhemmille uusia haasteita heidän kasvatustyöhönsä eli missä on vanhempien olkkari toiminta, josta voisi saada tukea vanhemmuuteen? Lisää kohtaamisen paikkoja vanhemmille.

Plats för profilbild

Nuoren vanhemmuus ei ole helppoa
13. januari 2020 klockan 15.18.46

Hyvä ajatus, ja voisiko olla yksi ratkaisun alku tuohon kysymykseen "Miten me vanhemmat pystyisimme paremmin ymmärtämään nuortemme elämää ja "mieltä/tunteita" sekä tukemaan heitä parhaalla mahdollisella tavalla elämässä"

Etenkään yläkouluikäisten nuorten vanhemmilla ei ole vertaisryhmätukea eikä apua kuten neuvolavaiheessa, vaikka silloin ne isot ongelmat tavallisimman ovat käsillä. Nuori kasvaa vauhtia jolla ei itsekään aina ymmärrä itseään, ja vanhemman pitäisi pysyä perässä tai jopa edellä osatakseen olla tukena.


Yksinäiset

Plats för profilbild

Yksinäisten nuorten vanhempi
10. januari 2020 klockan 19.28.25

Mitä ryhmiä, minkälaista toimintaa voisi keksiä nuorille, joilla ei ole yhtään kaveria? Nuori on niin arka, ettei uskalla koulussakaan ottaa kontaktia kehenkään eikä kukaan ryhdy juttusille hänen kanssaan. Joka päivä koulussa yksln ja vapaa-aika vanhempien seurassa tai yksin. Tätä on sydäntä raastavaa katsoa. Jos toimintaryhmään saisi tulla aluksi vaikka vanhemman kanssa, voisi arkakin nuori uskaltautua tulemaan.