Gå till innehållet

Ehdotus vuoden 2020 nuorisotekopalkinnon saajaksi Rovaniemellä

Pratbubbla 8
Diskussion | Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 6.8.2020

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Sivukylien nuoret

Plats för profilbild

Tulevsisuus
5. maj 2020 klockan 9.27.03

Vantus. Upeasti taisteltu nuorisotilojen säilyttämisen puolesta niin, että ne asinmukaisesti palvelee nuoria. Sivukylän tilan monipuolista tarjontaa


Koulujen ylijäämäruuan jakaminen nuorisotiloille

Plats för profilbild

Hävikkiruoka hyötykäyttöön
5. maj 2020 klockan 10.06.27

Rovaniemen kaupungin ruokapalvelut keksivät hienon idean ja lähtivät rohkeasti kokeilemaan ja jakamaan koulujen ylijäämäruokaa nuorisotiloille. Kiitos ennakkoluulottomasta kokeilusta ja hyvästä ideasta! Palvelu on todellä tärkeä monelle nuorelle ja samalla ruokahävikki pienenee.


4H-yritys ja etäkoulutukset koronakeväänä

Plats för profilbild

Tepi
2. juli 2020 klockan 14.22.05


4H-järjestön nuorille yli 13-vuotiaille suunnattu yrittäjyystoiminta, 4H-yritys on yli 10 vuotta vanha toimintamalli joka auttaa ja tukee nuoria harrastemaisten pienimuotoisen yritystoiminnan käynnistämisessä. Keväällä kun nuorten kesätyöt peruttiin ja tavalliset lähi yrityskurssit siirrettiin, Rovaniemen 4H-yhdistys aloitti nuorten etäkoulutukset jotta nuoret voivat perustaa 4H-yrityksiä ja työllistää itse itsensä kesällä (ja ympäri vuoden). Kursseja on pidetty useita ja nuoria koulutettu kymmeniä ja 4H-yrityksiä on toiminnassa ennätysmäärä. 4H tekee muutenkin tärkeää ennaltaehkäisevää nuorisotyötä mm. työllistää nuoria ja järjestää alakouluikäisille lapsille pienryhmätoimintaa, 4H-kerhotoimintaa.


Virtaa taiteesta

Plats för profilbild

Taiteen ystävä
20. juli 2020 klockan 9.15.56

Ehdotan nuorisotekopalkintoa Korundin Virtaa taiteesta -hankkeelle, jonka tarkoituksena on mahdollistaa taidenäyttelyiden saatavuus myös vähäosaisille ja kauempana keskustasta asuville nuorille. Taidemuseo tulee näin lähelle kaikkia nuoria huolimatta sosiaalisesta statuksesta, asuinpaikasta tai taloudellisesta tilanteesta.


Turbojonnejen lani toimina on parasta

Plats för profilbild

Maicceli
20. juli 2020 klockan 13.47.21

Turbojonnenejen toiminta on best

Plats för profilbild

Maicceli
20. juli 2020 klockan 16.31.08

Turbjonnet järjetävät ilmaisia LAN-tapahtumia, jotka ovat ilmaisia. He ovat järjestämässä kolmannet Turbolanit. Turbojonnet järjestävät LAN-tapahtumiin ilmaisia turnauksia, joissa on palkintoja, joka on mielestäni todella mukavaa ja hienoa. Tuntuu vain siltä, että he ansaitsevat enemmän kaiken sen vaivan eteen.


Rovaniemen Boffaajat ry / Heikki Tikkanen

Plats för profilbild

Lasten liikunnan puolesta
20. juli 2020 klockan 15.39.41

Ehdotan nuorisotekopalkintoa Rovaniemen boffaajille, koska he alkoivat viime syksynä järjestämään boffausta eli pehmomiekkailua myös alle 15-vuotiaille. Pehmomiekkailu on liikunnallinen laji, joka ei ole liian vakavamielistä, mutta jossa on mahdollista myös kehittyä ja asettaa itselleen tavoitteita. Suosio "junnuvuoroilla" on ollut suurta ja parhaimmillaan vuorolla on ollut yhtäaikaa n. 30 lasta ja nuorta. Kausimaksu on ollut erittäin pieni ja mahdollistanut vähävaraistenkin talouksien osallistumisen. Boffaajat toteuttavat vuorojen pyöritystä vapaaehtoisuuden voimin ja harrastaminen tehdään kaikille mahdollisimman helpoksi, sillä seuralla on valmiita pehmoaseita kaikkien käyttöön. Juniorivuorojen mahdollistamisesta tulee erityisesti kiittää Heikki Tikkasta, joka ilman palkkiota tulee joka kerta vetämään treenejä ja tuo paikalle myös suuren määrän pehmoaseita ja kilpiä, jotta kuka tahansa kiinnostunut voi tulla kokeilemaan boffausta ja jotta kaikki pääsevät osallistumaan, vaikka omia varusteita ei olisi. Tällaiselle "höntsäliikunnalle" on lasten ja nuorten parissa tilausta, koska suurin osa liikuntalajeista on kalliita ja kilpailuhenkisiä, joissa pärjää vain parhaat. Boffaukseen voi tulla kuka tahansa lähtötasosta riippumatta ja voi silti siinä pärjätä.


Turbojonnejet

Plats för profilbild

Suolanen
20. juli 2020 klockan 16.40.46

Turbojonnet ovat jo useasti järjestäneet ilmaisia lanitapahtumas, joissa on ollut lukuisia painosanalla ilmaisia turnauksia, joista on ollut mahdollisuus voittaa suhteellisen arvokkaitakin palkintoja. Tämän lisäksi jokaisesta lanitapahtumasta on varmasti jäänyt kaikille hyviä muistoja.