Gå till innehållet

Oravametsän leikkipaikka

Pratbubbla 21
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa. 

Basuppgifter

Avslutat: 22.3.2021

Bilagor

Ilmianna

Kiipeilyteline

Plats för profilbild

Mia
9. mars 2021 klockan 7.28.33

Hei, leikkipuisto on harvoja alueella säilytettäviä puistoja, joten olisi hienoa jos myös isommat lapset olisi huomioitu jollain kiipeilytelineellä. Nykyisin sokkelo ja kuntoiluteline ovat olleet meidän eskarilaisen suosiossa.

Olemme myös pitäneet puiston aitaamattomuudesta ja se on mahdollistanut esimerkiksi piiloleikit puiston ympäristössä.

26. mars 2021 klockan 8.27.22. Svaret har tagits bort.

Visa fler svar

Labyrintti

Plats för profilbild

Mikael
9. mars 2021 klockan 13.50.20

Poistettavien listalla oleva labyrintti on ollut erittäin hauska ja suosittu pienten lasten leikkikohde.

26. mars 2021 klockan 8.29.31. Svaret har tagits bort.

Visa fler svar

Luonnonmukaisuus

Plats för profilbild

Orava
9. mars 2021 klockan 22.29.30

Olisi hienoa jos puisto pysyisi luonnonmukaisena ja aitaamattomana.

Labyrintti ja juna ovat Ne Jutut, jotka erottavat junapuiston muista: muuten ihan kaikialla on samat ruotsalaiset telineet. Jotain erilaista toivoisin välillä, kiitos.

Suuri puinen oravapatsas?

26. mars 2021 klockan 8.30.25. Svaret har tagits bort.


Jokaiselle jotakin puistomaisuus säilyttäen

Plats för profilbild

Maaria Klemola
9. mars 2021 klockan 22.39.54

Toiveita ja huomioita
- mikäli junaleikkiteline joudutaan korvaamaan uudella, toivon että se soveltuu nykyiseen tapaan pienille lapsille. Matalat rappuset ovat antaneet iloa ja pystyvyyden tunteen, kun kävelytaidotonkin on päässyt itse sinne kiipeämään
- nykyisten leuanvetotankojen kohdalla voisi olla kivoja juttuja isommille, esim. kapea tolppamainen karuselli, maahan upotettu trampoliini?
- Voisiko puisto olla edelleen aitaamaton, kun se ei ole välittömästi ajoradan vieressä? Näin se olisi nykytapaan saumaton osa ympäröivää puistoa
- alueella on ainakin nyt paljon kaneja, onhan tämä huomioitu istutuksissa
- ylipäänsä toivon metsä-/puistomaisuuden säilymistä. Tässä puistossa on poikkeuksellisen hyvin varjoa myös kesän paahteessa

26. mars 2021 klockan 8.31.57. Svaret har tagits bort.


Säilytetään avoin tila

Plats för profilbild

Julia Kariniemi
10. mars 2021 klockan 9.47.11

- Juna on erittäin suosittu ja erottaa puiston muista puistoista kivalla tavalla. Siinä viihtyvät monenikäiset.
- Puisto on ihanan suojaisa ja mukavasti keskellä naapurustoa: aidattomuus on osa sen kutsuvaa tunnelmaa. Puiston on sijoitettu kivasti talojen keskelle, joten ei ole syytä aidata sitä.
- Mäntymetsämäinen tunnelma olisi tärkeä säilyttää. Puisto on miellyttävä ympäri vuoden puiden ansiosta.


Luonnonmukaisuus parasta

Plats för profilbild

Iida
10. mars 2021 klockan 18.55.50

Komppaan edellisiä kommentteja. Puisto on todella kiva paikka etenkin sen luonnonmukaisuuden vuoksi, puut suojaavat ja lintuja on kiva seurata. Tunnelma ei ole tylsän steriili, mitä monissa tasamaalla olevissa, aidatuissa puistoissa lähialueilla.

Aita ei ole tarpeellinen, autoteille on matkaa.

On erittäin kiva, että puistot eroavat toisistaan, joka paikassa on omat juttunsa. Siksi liputan myös labyrintin ja junan puolesta.

Puiston pöytä ja penkki ovat mukavat kesällä, kiva jos ne vaihdetaan parempiin.


Vapaata tilaa ja labyrintti

Plats för profilbild

Pekka Lukkarinen
13. mars 2021 klockan 21.28.00

Aitaamattomuus sopii juuri Tapiolan luonteeseen ja antaa tilaa myös pienelle pallopelille.
Taloyhtiömme pienemmät tenavat vanhempineen käyttävät labyrinttia vilkkaasti ja juna on koko jengin suosiossa.


Aitaamaton ja luonnonmukainen leikkipuisto - mitkä ovat muutosehdotusten perustelut?

Plats för profilbild

Paula Schönach
16. mars 2021 klockan 17.10.53

Tämä leikkipuisto on täydellisesti perusparannettu aika tasan 10 vuotta sitten, joten ensimmäisenä herää tietysti kysymys, että miksi tätä on syytä lähteä tässä vaiheessa perusparantamaan? Onko rakenteet jotenkin heikkokuntoisia? Kymmenen vuotta tuntuu lyhyeltä ajalta yhden perusparannuksen elinkaareksi. Ylipäätään olisi hyvä, jos näiden hankkeiden _perustelut_ esitettäisiin aina suunnitelmien yhteydessä. Miksi leikkipuisto haluttaisiin aidata? Miksi osa leikkivälineistä haluttaisiin korvata muunlaisilla? Nyt on vaikea kommentoida, kun muutosehdotusten perustelut eivät ole tiedossa. Jotain ajatteluahan tässä on taustalla. Miksi sitä ei avata julkiseksi?

Varsinaiset kommentit:
- Leikkipuisto toimii loistavasti aitaamattomana. Sulkuporttien ansiosta lähistöllä ei ole liikennettä. Aita ei sovi ympäristöön, lasten karsinointi kaltereiden taakse on tympeää ja rajoittaa leikkejä. Junapuisto on omaleimainen ja (myös) siksi suosittu.
- Puusto on tärkeää säilyttää, leikkipaikka on mukavan varjoisa.
- Välineistön suhteen on hyvä valita sellainen kombo, joka mahdollistaa monenikäisten lasten leikit. Juna on hurjan monipuolinen monenikäisille, keinuja käyttävät vielä teinitkin. Roikkumis- /leuanvetotanko tekee hyvä aikuisillekin.


Luonnonmukainen "junapuisto"

Plats för profilbild

Linnea
17. mars 2021 klockan 11.28.05

Komppaan aikaisempia mielipiteitä eli:

Aitaa ei tässä tarvita, elleivät määräykset vaadi; lähellä ei ole liikenneväyliä (kustannussäästö, joka voidaan käyttää laitteisiin). Leikkivälineet olisivat ikään kuin luonnon ja kasvillisuuden lomassa (”Metsäpuisto” kuten kaavamääräyskin edellyttää).
Keinut eivät ole välttämättömiä, kun niitä on lähes kaikkialla; myös tätä lähellä olevilla leikkipaikoilla. Joka paikassa ei tarvitse olla samoja; ihmiset käyttävät kuitenkin useita lähellä olevia leikkipaikkoja.

Isommille lapsille olisi kiva olla jotain, juuri ehdotetut tasapainopuut tai kiipeilyteline /-verkko (vaikka pienempikin).
Tosi hienoa, jos nykyisen junaleikkivälineen saisi korjattua. Se on tehnyt tästä puistosta juuri erityisen ”junapuiston”, jonne lapset haluavat. Jos joudutaan laittamaan jotain tilalle, niin mielellään sellaista, jota ei lähileikkipaikoilla ole. Sinänsä ”juna” ei ehkä sovi ihan pienten lasten leikkivälineiden/kulkuväylän lähelle, kun siinä leikkivät isommatkin (esim. laittavat tavaroita liukumaan mäestä alas edellään).

Kun nyt ja tulevaisuudessakin joudutaan toteuttamaan leikkipaikkoja säästöbudjetilla, niistä olisi hyvä tehdä persoonallisia eli joka puistossa olisi jotain, mitä lähistöllä ei ole (jotain ns. tavanomaista voi jättää pois eli kustannuskysymys tämä ei ole).
Kevätsipuli-istutus on kiva. Miten muuten käy leikkivälinelaatikon? Sitä ei ole merkitty poistettavaksi, mutta ei myöskään ole merkitty uutta. Puisto pysyisi siistimpänä, jos leikkivälineet eivät olisi pitkin poikin (joka tapauksessa niitä jää/jätetään sinne)


Aidaton puisto

Plats för profilbild

Alueen asukas ja 1-vuotiaan vanhempi
20. mars 2021 klockan 7.32.24

Kuten jo on kommentoitu, alueelle sopii erinomaisesti aidaton leikkipuisto.
Picnic pöytä penkkeineen on hieno lisä!
Puisto vaikuttaa olevan hyvässä kunnossa, joten hieman mietityttää miksi näinkin kattavaa remonttia on tulossa?


luonnonmukaisuutta, avaruutta, valoa, alueen pensasryteiköt pois

Plats för profilbild

Erkki Autio
21. mars 2021 klockan 19.10.45

Kiva paikka erityisesti pienimmille. Eikö vähemmällä tuunauksella selvittäisi? Aitaus olisi tosi huono juttu ja luonnonmukaisuus kärsisi pahasti. Lisää aurinkoa eli reipasta puuston/koivujen karsintaa. Männyt hienoja. Pimeään vuodenaikaan ankea paikka lapsille ja aikuisille eli parantakaa valaistusta. Labyrintti pitää säilyttää. Pienikin tasainen pelialue olisi tärkeä edes 10 cm reunoilla. Lähipensasryteiköt mataliksi. Niissä liikaa citi-kanin tai rotan koloja. Kävelytien pian lisääntyvä jäte/kierrätysauto liikenne lopetettava - iso vaara pienille leikkipuistoon kulkijoille.


Kiipeilyteline JUNAPUISTOON

Plats för profilbild

Kelohonkalainen ja 12-vuotias
21. mars 2021 klockan 19.12.54

Toivoisin, että puistoon tulisi kiipeilyteline, koska olen ollut koronan takia enemmän takia enemmän puistossa ja huomannut yksipuolisuuden vanhemmille lapsille. Leuanveto tankohommeli on ollut aika turha ainakin minulle. Juna on kyllä junapuiston merkki! En tajua minäkään miksi puisto korjataan, koska vain keinut näyttävät rikkinäisiltä!


Puisto kaiken ikäisille

Plats för profilbild

Taaperon äiti
21. mars 2021 klockan 21.35.55

-Olisi mahtavaa jos puistoa voitaisiin vähän laajentaa poistamalla yhdellä laidalla oleva pensasryteikkö
- Jonkinlainen kiipeilyteline olisi mahtava ja tällainen isompi ja monipuolisempi kiipeilyteline voisin korvata sen sinisen leuanvetotangon.
- Maahan upotettu trampoliini olisi hieno lisä
- Juna tulisi säilyttää ja peruskorjata tai korvata uudella samantyylisellä
- hiekkalaatikko on pienemmille tärkeä
- Puistossa pelataan usein palloa tai sählyä, joten pieni aidattu alue maaleineen olisi varmasti isompien lasten mieleen
- Puistoon ei mielestäni tarvita lisää keinuja


Kiitoksia palautteista

Användarens profilbild - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
26. mars 2021 klockan 8.39.17

Palautteisiin on otettu kantaa ja vastattu tämän keskustelualueen liitetiedostoihin ladatussa kirjeessä.

Tässä tiivistetysti kirjeen sisältö:
Juna ja labyrintti pyritään säilyttämään ja kunnostamaan.
Hiekkalaatikko ja keinu uusitaan.
Lisäämme suunnitelmaan kiipeilytelineen.
Leikkipaikka tullaan kuitenkin aitaamaan.
Ulkokuntoilulaitteita emme voi leikkipaikalle lisätä.

Ystävällisin terveisin,
Niko Riepponen
Espoon kaupunki