Gå till innehållet

Kommentit ja keskustelu ehdotuksesta "HALO"

Pratbubbla 41
Diskussion | Lahden kaupunki
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 30.4.2021

Bilagor

Ilmianna

Herättää huomiota

Plats för profilbild

Jeppe
9. april 2021 klockan 8.24.54

Visuaalisesti oivaltava. Poikkeaa tavanomaisuudesta, massasta.


Ällistyttävän upea luomus

Plats för profilbild

Fani
9. april 2021 klockan 8.33.50

Halo on toteutuessaan parasta miljöönkehittymistä Lahdessa miesmuistiin. Paljon on toki yritetty ennenkin, mutta tämä käytänöllinen tarvekalu, silta, on aivan upea taideteos, joka nostaa myös muiden, jo olemassaoleviin arkkitehtuuristen elementtien arvoa kaupunkimme keskustassa. Halosta tulee toteutuessaan takuuvarmasti Lahden uusi tunnusmerkki. Toivon näkeväni sen pian livenä.


Erikoinen

Plats för profilbild

Kaupunkilainen
9. april 2021 klockan 9.25.26

Tämä on erikoinen, aika upea ja olisi muuten hyvä vaihtoehto, MUTTA tulee varmaan aiheuttamaan autoilijoille ja myös kävelijöille (+Aleksin asukkaille?) ikävää heijastusta silmiin ja sitä myöten voi vaarantaa liikennettä. Sama tapahtui uudessa rautatiesillassa ennenkuin sen kupari patinoitui. Vai onko tässä kohtaa opittu ja muotoilu/materiaali ovat sellaisia ettei tuollaista tapahdu mistään kulmasta katsottuna?


Ei ikinä

Plats för profilbild

Denzel W
9. april 2021 klockan 11.43.03

Futuristinen esitys ei sovi aleksanterinkadun miljööseen. Positiivista voisi olla lintujen harveneminen keskustan alueella ympäristön heijastuessa kivasti sillasta.

Plats för profilbild

BOSS
9. april 2021 klockan 18.04.42

Totta, peilipinnat on vähän hankalia jos lintuja ajatellaan. Lintu ei välttämättä peilipinnasta tajua, että edessä ei olekaan reittiä vaan seinä ja lentää päin.
Positiivista on se, että sillalta ei ole näkymiåä ympäristöön eikä ihmisten liikkuminen sillalla näy ympäristöön lainkaan. Siis silta ei muodostune hengailupaikaksi.

Visa fler svar

Uniikki ja poikkeuksellinen

Plats för profilbild

Helmi
9. april 2021 klockan 13.10.42

Tämä on sen verran erikoinen ja katseenvangitsija, että melkein lähtisin tän puolesta liputtamaan!
Tällaista ei Suomessa ole vastaan liiemmin tullut, joten erottuisi kivasti joukosta ja jotenkin vain tosi kivasti ainakin kuvituskuvan perusteella sulautuu maisemaan olematta liian läpitunkeva.


Arkkitehtoonisesti kaunis

Plats för profilbild

Mie vaan
9. april 2021 klockan 14.18.09

Arkkitehtoonisesti kaunis toteus, mutta jäin miettimään heijastusten vaikutusta esim. autoilijoihin ja jalankulkijoihin. Lisäksi ratkaisu on kovin umpinainen.


Ei hyvä

Plats för profilbild

Maalainen
9. april 2021 klockan 16.20.48

Tämä ehdotus käy silmiin jo tässä kuvassa, saati luonnossa. Ei missään tapauksessa sovi. Ja on muutenkin liian moderni Lahden kaupunkiin


Häivesilta?

Plats för profilbild

Urbanius
9. april 2021 klockan 16.46.13

Voisiko tässä sillassa käyttää häiveteknologiaa, joka häivyttäisi sillan kokonaan näkyvistä? :D Häikäisy on varmastikin todellinen ongelma tämän ehdotuksen osalta ja tulisi jotenkin pystyä arvioimaan. Pidän myös hieman erikoisena, että silta on täysin umpinainen. Epäilen sen todellisuudessa olevan varsin raskas (havainnekuvasta riippumatta), etenkin pilvisellä säällä. Pisteet suunnittelijoille rohkeudesta esittää jotain aivan erilaista!


Halo

Plats för profilbild

Halo
9. april 2021 klockan 17.37.37

Upea idea ja varmasti hieno ilmestys. Sillan eksteriööri vaikuttaa hieman massiiviselta ja vie huomiota ympäristöstä, mikä ei tietenkään ole haitaksi. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan mielestäni sovi keskustan muuhun arkkitehtuuriin. Silta on myös sisältä hieman tukalan oloinen, mikäli sinne ei osu luonnon valo.


Tähän Lahtea lisää:

Plats för profilbild

1956
9. april 2021 klockan 17.53.42

Hienoin. Simpukka? Vielä kun olis päällä jonkinlainen maisemakävelykaari, josta kattonäkymä koko Lahteen sekä Veskulle/Päijänteelle ja hyppyrimäille. Ei mitään hajua pystyykö Haloa tai em. maisemalisää rakentamaan turvallisesti?


ehkä hieman yliampuva ja ei toimiva käytännön kannalta

Plats för profilbild

Nuori aikuinen
9. april 2021 klockan 19.47.02

Hmm tämä on vähän ehkä too much..


Hieno peilaus

Plats för profilbild

Syvä Miete
9. april 2021 klockan 20.03.45

Kyllä näin keskeiselle paikalle tulevassa teoksessa pitää olla wau-efektiä. Halo on hieno taiteellinen teos ja istuu rakennettuun kovaan ja harmaaseen maisemaan loistavana ja huomiota herättävänä ympäristöteoksena erittäin hyvin. Kaikki muut ovat vain siltoja...siis vain funktionaalisia siltoja. .. kuin vain Piste. Halo on sen sijaan kuin piste ison iin päälle. Rohkeutta nyt, päättäjät!


Halo on wau!

Plats för profilbild

Helena
9. april 2021 klockan 20.06.56

Mielenkiintoinen ja erikoinen ehdotus! Tulisi herättämään kiinnostusta. Katseenvangitsija, joka toisi uutta ilmettä keskustaan. Miltä tuntuisi kävellä sillan sisällä- lasikatto on hyvä idea, mutta näköalaa ei kovinkaan paljon kaupunkiin.

Plats för profilbild

Haloo
9. april 2021 klockan 21.16.27

Kellään meistä ei ole edes tilaisuutta käyttää siltaa. Ei sitä lahtelaisille rakennettaisi.


Hieno, muttei sovi

Plats för profilbild

Miksi
10. april 2021 klockan 9.17.29

Halo-silta on tyylikäs ja hieno muttei se kuitenkaan sovi Aleksanterinkadun ympäristöön. Jos Halo rakennettaisiin Aleksanterinkadulle, yleisilme muuttuisi aika synkäksi.

Tämän lisäksi on myös mahdollisuus siihen, että heijastava pinta aiheuttaa lintujen lentämistä sitä päin. Itse en ainakaan haluaisi, että lintu putoaa päähäni kävellessäni Aleksanterinkadulla.


Epäilyksiä Halon toimvuudesta

Plats för profilbild

Epäilijä
10. april 2021 klockan 10.04.39

HALO on jotain uutta ja erilaista ja mielelläni kannattaisin sitä, mutta: 1. Osaavatko linnut sitä varoa? 2. Kuinka pahasti se heijastaa aurinkoa kadulle tai talojen ikkunoihin?


Haloo

Plats för profilbild

Zirggeli
10. april 2021 klockan 10.08.22

Scifiä Tässä on tulevaisuuden Lahti


Avaruusalus

Plats för profilbild

lj61
10. april 2021 klockan 10.25.38

Erittäin poikkeuksellisen näköinen, joka voi tuoda turisteja keskustaan. Olisi kyllä käytävän käyttäjien kannalta hyvä jos sieltä näkisi läpi ainakin muutamasta kohdasta


Komment

Plats för profilbild

Niki
10. april 2021 klockan 10.43.48

Kaupunkia pitää saamaan omalaatuisammaksi tämä näistä vaihtoehdoista paras sen suhteen.


Halo

Plats för profilbild

pasadenalainen
10. april 2021 klockan 10.44.29

Upea, mutta huolena olisi miten se vaikuttaa lähitalojen ikkunoihin. Aurinko vois ehkä sytyttää palon johonkin !


Hei Haloo

Plats för profilbild

Halonen
10. april 2021 klockan 12.02.35

Ei sovi ympäristöön yhtään.


Apua ufot tulee

Plats för profilbild

Tiinah
10. april 2021 klockan 12.27.03

Tästä tulee lähinnä mieleen hyökkäys avaruudesta. Tuon alle pelottaisi jo mennä kun tuntuu että kohta niskaan rysähtää. Vaistomaisesti vetää pään hartioiden väliin jos tuon alta joutuu kulkemaan. Aivan liian uso ja massiivinen ja tukkii koko Aleksin.


Erinomainen aikaan sopiva

Plats för profilbild

Kari
10. april 2021 klockan 13.04.10

Antaa monia mahdollisuuksia hyödyntää Aleksin katukuvaa myönteisesti myös pimeinä aikoina. Jouluvalot heijastuvat, toivottavasti huomioidaan, hyvin pinnasta joten ei tule eri suunnista katkaisevat elementtiä väliin.


Häikäisee, ei hyvä

Plats för profilbild

Lahtelainen
10. april 2021 klockan 15.32.21

Aivan liian massiivinen ja auringon paistaessa ja osuessa siltaan taatusti häikäisee kulkijoita, ei hyvä eikä sovi katukuvaan.


Ongelma on sisätila

Plats för profilbild

Mika
11. april 2021 klockan 13.30.04

Suunnitelman PDF-esitelmästä näkyy, että sisäkäytävä itsessään on käytännössä umpio, eli käyttäjät tarpovat metallista putkea, eivätkä näe ulos, eivät näe maisemia, kotikaupunkiaan uudesta perspektiivistä. Sisälle syntyy varmaan töhryjä, sillä kukaan ei ulkoa näe mitä siellä puuhataan ja metrotunnelimaiseen metalliputkiloon on helppo heittää tussilla tageja seinille. Eli vaikka ulkopuolelta onkin erilainen, on sisätila (eli se oikea käyttämiskokemus, kulku lävitse) ongelmallisin.

Plats för profilbild

Narkkis
14. april 2021 klockan 23.30.48

Eipä sinne käytävään pääse kai muuta kuin hotellista ja kamerat joka puolella. Kuitenkin täysi susi tämäkin suunnitelma, kuten koko siltahanke!


Ei tällaista

Plats för profilbild

Irina
13. april 2021 klockan 11.21.07

Tällaista peiliputkea ei pidä raknetaa; peittää katunäkymän ja korostaa liiaksi omaa itseään. Aurinkoisella säällä, tästä putkesta valo heijastuu ikävästi.

Henkilöautot Aleksanterinkadulta jo karkoitettiin pois, joten liikenteellistä tarvetta tälle ei ole, tällaisia putkia on maailmalla jo purettu pois – katunäkymää pilaavina.


Paras

Plats för profilbild

HU
14. april 2021 klockan 15.09.44

Onhan tuo todella tyylikäs. Ei aina tarvi matkia vanhoja maantiesiltoja. Linnut lentävät luultavasti paljon herkemmin lasia päin kun tätä siltaa.


Kohta kolisee

Plats för profilbild

JännäJussi
14. april 2021 klockan 23.28.30

Voisihan se olla mielenkiintoista katsella terassilta niitä läheltä piti -tilanteita ja onnettomuuksia, joita pintamateriaalista heijastuva auringonvalo sekä vääristynyt näkymä aiheuttaa... Mitäköhän suunnittelijat ovat tässä oikein ajatelleet? Ajattelen, että tämän täytyy olla vitsi, valittu finaaliin varoittavaksi esimerkiksi.


Peilaa hyvin

Plats för profilbild

Taisto
15. april 2021 klockan 8.55.24

Ympäristöä heijastavana häviää mukavasti maisemassa. Heijastuksen suuntien kanssa kannattaa olla tarkkana.


Pitää uskaltaa

Plats för profilbild

Rohkelikko
23. april 2021 klockan 14.09.35

Kerrassaan upea idea ja antaa näkösuojaa sillan käyttäjille. Halo häivyttää itsensä näkymättömiin ja kävelijät näkevät siitä itsensä ja ympäristönsä peilikuvana. Linnutkin säästyvät, kun eivät kuvittele lentävänsä siitä läpi. Olen nähnyt monta lintua, jotka ovat yrittäneet lentää ikkunan läpi siinä onistumatta, mutta en ole nähnyt yhtään peilipintaan törmännyttä lintua.
Pitää uskaltaa olla erilainen.


Ei missään nimessä HAlO:ta

Plats för profilbild

Anne
23. april 2021 klockan 15.09.33

Ei missään nimessä pitäisi valita HALO:ta. Maailmassa on lukuisia esimerkkejä mitä tuhoja heijastava pinta + auringonvalo rakennuksissa saa aikaan. Esim. youtubista löytyy englanniksi videoita aiheesta. Luontokappaleet kuten linnut häiriintyvät. Pahimmassa tapauksessa heijastava pinta häiritsee liikennettä alapuolella ja aiheuttaa onnettomuuksia! Muutenkin koko sillan heijastusidea ei sovi Lahti Green City imagoon millään lailla.


Huono

Plats för profilbild

Tilda
25. april 2021 klockan 18.01.51

Miksi pitää peittää kaunis näkymä?
Kaikki uutuudenviehätys lopahti, kun luin rakenteista ja materiaaleista.
Ei ole hyvä tuollainen heijastava pinta. Aamuaurinko heijastuu suoraan siitä silmiin.
Umpinainen tunneli on mahdottoman ruma sisältä.

Tämähän rakennetaan ensisijaisesti vierailijoille, jotka majoittuvat hotellissa. Ei meille asukkaille.
Tuskin turistia miellyttää tuollaisen bunkkerin läpi kulku.

Ei kiitos tätä vaihtoehtoa.


Avaruudesta tullut lentävä lautanen

Plats för profilbild

74 v.
25. april 2021 klockan 19.41.38

Ei tule tästä Lahti mieleen. Jos soittaisin tuttavalleni ja kertoisin näkymästä, luulisivat aprillipilaksi. Jos Lahdessa opiskeltaisiin avaruustutkimusta, voisin kuvitella. Ne jotka eivät olisi kuulleet aikaisemmin sillasta, voisivat luulla näkevänsä harhoja ja haluaisivat ehkä raitistua.


Digiä mukaan

Plats för profilbild

LaL
27. april 2021 klockan 11.17.54


Pekingissä olen nähnyt ja muuallakin maailmalla on vastaaviin rakennelmiin yhdistetty valotauluilla erilaista taidetta tai liikkuvaa kuvaa. Voisiko liittää tähänkin ? Ei saisi kuitenkaan häiritä liikenteen sujuvuutta.


UFO

Plats för profilbild

AH
28. april 2021 klockan 19.08.31

Näen sieluni silmin kuinka sillasta tietämätön seisoo suu auki tuijottaen UFO-siltaa ja huumediileri lähestyy ja kuiskaa "Haluuk sä punasen vai sinisen pillerin?" samalla kun kuuluu tuomiopäivän sonaattia katusoittajalta.

Vaikuttaakohan tämä silta positiivisesti vai negatiivisesti Lahden huumekulttuuriin?


Aika pelottava ja utopistinen!

Plats för profilbild

JJ
29. april 2021 klockan 11.15.00

Aika pelottava ja utopistinen!