Gå till innehållet

Kommentoi ja keskustele ehdotuksesta "Lento"

Pratbubbla 57
Diskussion | Lahden kaupunki
Diskussionen har avslutats

Basuppgifter

Avslutat: 30.4.2021

Bilagor

Gör en anmälan

Veistoksellisuus ja valot

Plats för profilbild

Juhani
9. april 2021 klockan 8.23.49

Lento tuo mieleen Lahden historian puuseppien kaupunkina ja muotoiluosaamisen. Pidän siitä, että pinnan valaistusta voi muuttaa. Voisiko pinta mukautua erilaisiin tapahtumiin sopivaksi?

Plats för profilbild

Hei haloo
10. april 2021 klockan 23.19.08

Hei haloo skrivet av:

Tämä on teräsrakenteinen ehdotus. Kantava rakenne on teräsristikko ja julkisivu on metallia.

Siltaa "kannattelee" massiivinen puuelementti. Että haloo vaan itsellesi.

Visa fler svar

Hyvä muotoilu kestää aikaa

Plats för profilbild

Lennokas
9. april 2021 klockan 9.21.00

Lento on virtaviivaisin ja muotoilultaan sen tyyppinen, että se kestää myös ajan kulua. Muotoilultaan se onpaitsi moderni, myös siinä mielessä klassinen, että se istuu ympäristöönsä, mutta tullessaan tuo kaivattua piristystä ja iloa silmälle. Valaistuksella se myös tuo tunnelmaa kävelijöille, eikä ole vain ikävä, katseen katkaisevä rautamöhkäle.


Visuaalisesti kaunis

Plats för profilbild

Kaupunkilainen
9. april 2021 klockan 9.30.09

Tämä vaihtoehto on tyylikäs, visuaalisesti kaunis ja klassinen ja sopisi puuseppäkaupungin imagoon. Onkohan tuossa huomioitu että metalliset levyt saattavat kuitenkin aiheuttaa ikävää heijastusta kulkijoille/asukkaille? Vai auttaako tuossa rei'itetyt levyt?


Lento

Plats för profilbild

Peksu
9. april 2021 klockan 10.09.50

Tämä täydentäisi puuosaamista jota kaupungissa on ollut kunnioitetaan perinteitä

Plats för profilbild

Huom huom
9. april 2021 klockan 15.47.10

”primäärirakenne: teräsristikkopalkki, julkisivupaneelit: perforoitu metalli” se siitä puuseppäosaamisesta.


Lehto

Plats för profilbild

Anza
9. april 2021 klockan 10.11.35

Ehdottomasti tuo lento. Todella tyylikäs ja ajaton muotokieli. Samanhenkistä puupintaa kuin Sibeliustalossa.


Lento on paras

Plats för profilbild

Eveliina
9. april 2021 klockan 10.16.37

Tämä on ehdottomasti paras ja upein


Veistoksellinen mutta hillitty Lento

Plats för profilbild

Johanna
9. april 2021 klockan 10.31.25

Lento on ehdottomasti paras ehdotus. Se on veistoksellinen mutta hillitty. Erottuu ympäristöstään, mutta kuitenkin sopii siihen hyvin. Puumateriaali katutasossa on hyvä idea; toteutuksessa pitäisi vain ottaa huomioon kestävyys, likaantuminen, kolhut yms. Itse silta tuo minulle miellyttävällä tavalla mieleen Aleksanterikadun upeat talvivalot, joiden väliin tämä silta sijoittuisi. Voisiko rei'itetyn putken sisälle tehdä myös jonkun hienon sesonkivalaistuksen, joka jollain tavalla yhdistyisi talvivalojen maailmaan? Toivottavasti tämä vaihtoehto valitaan ja löytyy toteutuskelpoinen ratkaisu tästä ideasta!


Upea

Plats för profilbild

Nuorikaupunkilainen
9. april 2021 klockan 10.39.17

Lento on tyylikäs ja moderni. Paras vaihtoehto näistä.


Lento- selvästi paras

Plats för profilbild

Carita
9. april 2021 klockan 10.49.54

Lento on tyylikäs, visuaalisesti näistä vaihtoehdoista paras.


Ei pelkkä silta

Plats för profilbild

Pipsa
9. april 2021 klockan 11.02.26

Lento ei ole pelkästään ylikulkusilta vaan veistoksellinen, mielenkiintoinen ja huomiota herättävä teos. Se on modernilla otteella muotoiltu elementti, joka kerää katseita, jota keskustaan toivotaan. Miksi tehdä jotain tavanomaista?
Lento on ainoa oikea vaihtoehto.


Kun paras on valittava...

Plats för profilbild

Möysäläinen
9. april 2021 klockan 11.11.04

En ole kovin innoissani koko sillasta, mutta jos se tehdään, niin ylivoimainen suosikkini on Lento. Se on visuaalisesti kaunis, toisaalta raskas mutta toisaalta kevyt. Arvostan erityisesti pitkään pimeäämme sopivaa valojen käyttöä ja superbonuksena havainnekuvassa käytettyä Tapani Aartomaan suunnittelemien kausivalojen huomioimista.
Sen haluaisin tietää onko siltasuunnitelmissa varmistettu, että kaikenlaiset tarpeelliset nosturi-, pelastus- ym. ajoneuvot pystyvät ongelmitta sillan alta kulkemaan


Ei reikiä kiitos

Plats för profilbild

Aistiyliherkät
9. april 2021 klockan 12.15.05

Epileptikoille ja aistiyliherkille reikäinen seinä on huono vaihtoehto tai sitten reikien tulee olla sopivasti hajallaan ja niitä ei saa olla liikaa. Kun valo paistaa rei’istä sisään se voi aiheuttaa herkille migreeniä tai pahimmillaan epileptisen kohtauksen.

Plats för profilbild

Hmm
9. april 2021 klockan 13.33.46

Kannattaa huomioida, että reikien välissä on kävelyputki ja metrejä väliä puolien välissä. Lisäksi tuo kulkusilta tulee niin korkealle, että pää ei siihen siltaan kolahda etkä tasan näe ainuttakaan valonsädettä reikien läpi vaan ihan sen mikä paistaa suoraan taivaalta. Etäämmällä ollessa myös reiät ”pienenevät” etäisyyden kasvaessa ja valo hajaantuu ihan eri tavoin. Yleensä kävellessä katsotaan eteenpäin ennemmin kuin ylöspäin.

Migreeni on todennäkösempää varmasti saada normaalista auringonpaisteesta kuten epilepsiakohtauskin jostain kaupungissa leijailevista hajuista/tuoksuista, valoista tms.
Mielestäni siis on hiukan kaukaahaettua, että rei’itetty mattametallinen silta aiheuttaisi sen enempää kohtauksia kuin normaali elämä sen ympärillä.


Linjakas ja kaunis

Plats för profilbild

Helmi
9. april 2021 klockan 13.23.25

Tämä on selkeästi toinen suosikkini. Tykkään muotoilusta ja puisesta yksityiskohdasta. Vaikka kokonaisuus on tavallaan järeä keveiden ja vaaleiden materiaalien ja elementtien ansiosta se näyttää kuitenkin kevyeltä ja maisemaan hyvin sulautuvalta.
Omaan silmään metalli näyttää matalta, harjatulta ja jos näin on se ei tule heijastehaittoja aiheuttamaan kenellekään tai millekään. Toivottavasti materiaaleissa on kuitenkin huomioitu, että ne kestävät sääolosuhteita ja pysyvät raikkaina eivätkä ala ruostua tai tummua epätasaisesti ajansaatossa. Hyvä esimerkki Lahden Matkakeskus, joka näytti uutena upealta mutta nykyään se upea hohto on poissa ja tilalla ruosteenruskea, joka niin isossa mittakaavassa on vähän jo liikaa.
Muotokieli on siis tässä Lento:ssa kaunis ja myös ulkoinen habitus mutta toisaalta tänne kaupunkiin sopii näyttävämpääkin.
Yritetään kerrankin antaa mahdollisuuksia jollekin uudelle ja erilaiselle eikä pelkästään mietitä ”koska aina menty näin” tai pelkkiä perinteisiä negatiivisia seikkoja

Laittaisin tämän omalle suosikkilistan sijalle 2, kärjessä on Halo erikoisuudellaan.


Puuta, näyttävyyttä ja muutosta

Plats för profilbild

Leenu
9. april 2021 klockan 16.03.21

Tämä toisi uutta ilmettä katu- ja kaupunkikuvaan. Ensiksi tykästyin seittiin - varmaan sen takia, että se vaikutti tutulta ja turvalliselta, mutta väittäisin, että seitin kaltaista arkkitehtuuri löytyykin monesta muusta kohteesta. Lento toisi jotain uutta ilmettä keskustaan. Ja sitä kaivataan. Jos Rantakartano rakentuu jokseenkin havainnekuvien mukaan, voisi kuvitella, että lento puuelementteineen jotenkin yhdistäisi keskustan toisen pään Rantakartanon alueeseen. Ei haittaisi, vaikka tulisi jotain muutakin samaan linjaan - vaikka torille. Aiemmin kirjattu muita hyviä perusteluita puun käytöstä puuseppien kaupungissa. Upea elementti keskustaan. Tälle pisteet!

Plats för profilbild

Leid
10. april 2021 klockan 10.04.44

Tässä on puuta vain toinen jalka. Toinen jalka on mustaa terästä. Sitä on kuvassa yritetty vähän piilottaa. Kaikki muut rakenteet ovat terästä. Julkisivu on metallia. Ei tosiaan mikään hyvä vaihtoehto jos ajatellaan hiilijalanjälkeä. Varmaan tulee Kiinasta teräs. Ehdotus "hiljain" on ainoa puurakenteinen.


Jatkokehittelyn paikka

Plats för profilbild

Urbanius
9. april 2021 klockan 16.55.21

Tässä ehdotuksessa on sitä jotain. Jalan muotoilu on kiinnostava ja puu elementtinä myös - jopa siitä huolimatta, että jalka itsessään on raskas. Siltaosassa on hyvin huomioitu taideaspekti sekä valaistuksen hyödyntäminen, myös meidän upeiden talvivalojen kera. Kuitenkin itse siltarakenne vaikuttaa hyvin raskaalta. Mikäli tämä valitaan jatkosuunnitteluun, tulisi siltarakennetta pyrkiä jotenkin keventämään. Nythän se on vain yksi massiivinen putki, joka päivänvalossa ei ole kovinkaan mairitteleva. Havainnekuvassa on kauniisti massan suuruutta häivytetty vaalealla sävyllä, mutta en usko sen toisintuvan todellisuuteen. Aineiston sivulla kaksi on esitetty sovite ilmakuvaan ja siitä sillan massan suuruuden todella huomaa.


Puuta

Plats för profilbild


9. april 2021 klockan 17.30.54

Taitaa olla ehdotuksista ainoa puurakenteinen. Jos tämä on mahdollinen rakentaa kannatan tätä!

Plats för profilbild

Ei
9. april 2021 klockan 17.49.14

Ei, tämä ei ole puuta! Katsokaa planssit. Miksi ”kaikki” hehkuttavat tässä puuta ja puuseppiä?? Lieneekö tekijä itse asialla??


Lento - Hyppymäkien profiili keskustaan

Plats för profilbild

Maamerkki
9. april 2021 klockan 17.40.49

Pidin tästä työstä eniten. Puupilarin profiili muistuttaa mielestäni hyppyrimäkien profiilia. Samoiten puun käyttäminen on osoitus Lahden puuteollisuus historiasta. Ainoa asia mikä mietityttää on puunpinnan eheys ja siisteys ajan mittaan.


Lento

Plats för profilbild

Lento
9. april 2021 klockan 17.52.01

Mielenkiintoinen idea. ”Kurkistusaukot” ovat hauska ja uudenlainen idea sekä valon lähteenä sillan sisällä että ikkunoina. ”Tukipuupilari” on mielestäni turhan massiivinen ympäristöön nähden, mutta muuten silta voisi toimia keskustassa sotimatta muun arkkitehtuurin kanssa.


Jännitteinen

Plats för profilbild

BOSS
9. april 2021 klockan 18.09.45

Hauskalla tavalla jännitteinen suunnitelma. Yhtäältä ei pyri olemaan tosi erikoinen ja hiena ja huutamaan kovaa vaan on taustaa. Toisaalta massiivinen puinen jännitetty kaari on dynaaminen. Epäsymmetrisyydessään ehdotus on myös kiinnostava. Toinen suosikkini.


Kaunis ja Ajaton....

Plats för profilbild

Hemppa
9. april 2021 klockan 19.03.19

Talviurheilun Suurkaupunkiin oiva,keskustelua ja ihailua herättävä "monumentti",joka myöskin yhdistää Aleksin etelän ja pohjoisen....on visuaalisesti kaunein näistä neljästä ehdokkaasta.

Plats för profilbild

Asukas
11. april 2021 klockan 9.54.02

Ei todellakaan tarvita mitään ”ihailua herättävää” monumenttia! Tämä näyttää liian massiiviselta.


Lento

Plats för profilbild

Seiskari
9. april 2021 klockan 19.32.20

Ehdottomasti tuo lento on paras. Moderni ja myös ajaton. Puukaari symboloi myös hyvin Lahden historiaa.


HIENO

Plats för profilbild

29v
9. april 2021 klockan 19.40.22

Tämä on todella hieno, moderni, tyylikäs ja sopii Lahteen. Muut vaihtoehdot jäävät kauas tämän taakse.


Lento ei lähde lentoon

Plats för profilbild

Helena
9. april 2021 klockan 20.28.27

Lennon jalkarakenne vaikuttaa pakotetulta. Reikäseinässä hyvää on idea valaistuksesta, mutta tuleeko sillan sisälle pölyt ja tuulet avoimesta reikäelementistä ? Sillan julkisivun vaikutelma päivänvalossa on kuitenkin tukkoinen.


liian moderni

Plats för profilbild

hah
9. april 2021 klockan 21.09.12

Lahden vanhahtavaan katukuvaan aivan liian moderni, ei istu yhtään. Jalka kuin Aallon tuolista, mistä sille kaveri, Aleksilla vain rumia talolaatikoita. Ei jatkoon.


Teräksestä on moneksi

Plats för profilbild

Lentomies
9. april 2021 klockan 22.15.53

Teräksen ja puun tanssi sopii hienosti. Reijitetyn teräkseen lisäisin uniikkia lahtelaista osaamista laserkuvioiduista teräksistä, jolla saisi ripauksen varmasti pehmeyttä, syvyyttä sekä vaikuttavuuta eri valaistuksissa.

Plats för profilbild

Dosentti
10. april 2021 klockan 10.17.49

Teräksen ja puun tanssi? : D alkaa mennä epätoivoiseksi.


Raskas

Plats för profilbild

VK
10. april 2021 klockan 0.48.54

Aivan liian raskas ja laatikkomainen kokonaisuus tähän, ei istu katukuvaan. Jossain muualla voisi ehkä toimia, mutta Aleksin pilaisi. Sillan pitää ehdottomasti olla läpinäkyvä, Seitissä on sitä juuri sopivasti.


Suosikkini

Plats för profilbild

Epäilijä
10. april 2021 klockan 10.18.47

Lento on oma suosikkini. Epäsymmetrinen vain toisen jalan näkyvyys tuo siihen veistokselisuutta. Jalan väritystä on hyvä harkita siten, että sopii maisemaan eli ei mitään kellertävää puuta. Jos näkyvyyttä haetaan, niin jalan väri voisi olla myös räikeämpi ja selvästi erottuva. Vai toimisiko jalka valaistuselementtinä eri tilainteissa eriväriseksi valaistuna? Metallipintainen käytävä sulautuu taivaaseen parhaiten häivyttäen sitä, mutta metalli ei saisi olla liian kirkas ja heijastava.


moderni ja muuntautuva

Plats för profilbild

Leena
10. april 2021 klockan 11.09.28

lento on upea. moderni ja muuntautumiskykyinen. ehdottomasti paras. odotan valaistukselta paljon.
mukautumista tapahtumiin. ja vuodenaikoihin. luomaan kulloinkin tarvittavaa tunnelmaa


Lento on paras, mutta...

Plats för profilbild

Sanna
10. april 2021 klockan 11.43.25

Lento ehdottomasti kaunein, mutta tuo kantopalkki sisältää liikaa spreijattavaa pintaa, joten ekojen tägien tullen se lakkaa olemasta hieno.


Muistomerkki koronalle

Plats för profilbild

Tiinah
10. april 2021 klockan 12.38.57

Kävelysilta lentokoneeseen. Tämähän tuo aina mieleen tekemättä jääneet matkat pandemian vuoksi. Samoin tulee mieleen toinen suuri ongelma kun epätoivoisia pakolaisia kuljetetaan konteissa eurooppaan henkensä uhalla. Tuo jalkakin on kuin neuvostoliittolaisesta patsastehtaasta. Lahdessa saa betonia nähdä tarpeeksi muutenkin. Aivan hirvee ja tukkii koko kadun.

Plats för profilbild

Tiinaelääkivenalla
10. april 2021 klockan 15.57.16

Mielestäni tämä on mahtavin näistä. Eikö olisi kiva kulkea, tulisi mieleen lomamatka!


Liian massiivinen, ei kiitos

Plats för profilbild

Lahtelainen
10. april 2021 klockan 15.41.07

Lento tuo mieleen lentokoneeseen vievän umpikäytävän. On aivan liian massiivinen metallilaatikko, josta ei läpinäkyvyyttä mm. ns. jouluvaloihin.


Lento on näistä paras

Plats för profilbild

Tulis
10. april 2021 klockan 18.59.01

Jos silta rakennetaan, niin tämä vaihtoehto on mielestäni näistä ehdottomasti paras vaihtoehto. Sulautuu ympäristöön eikä linnut lennä päin, kun lasipinta ei ole niin näkyvässä roolissa. Liikenne ei likaa( ei näy) tätä niin pahasti kuin lasi- tai peili pintaa.


Lento

Plats för profilbild

Lumikki
11. april 2021 klockan 14.37.29

Lento sopii Lahteen ja se on moderni ja linjakas. Ajattelen kokonaisuutta, Lennon jalusta muotoilua voi kehittää edelleen keskustan tai pääkadun muissa kohteissa.


Lento

Plats för profilbild

Ulla
13. april 2021 klockan 9.58.01

Lento on kaunein ja siisti ja tyylikäs. Sopisi koska ei herätä liikaa huomiota katumaisemaan. Huomataan kuitenkin tyylikkyydellään.


Aivan hirveä

Plats för profilbild

Irina
13. april 2021 klockan 11.25.05

Massiivinen ja peittää kaupunkinäkymää liiaksi. Kannatinpönkkä on hieno, mutta reikäinen putki –jota pönkkä kannattelee – ei niinkään hieno.

Henkilöautot Aleksanterinkadulta jo karkoitettiin pois, joten liikenteellistä tarvetta tälle ei ole; tällaisia putkia on maailmalla jo purettu pois – katunäkymää pilaavina.


Lento

Plats för profilbild

Saara
14. april 2021 klockan 8.10.15

Lennon muotokieli mieleen Lahden ikoniset mäkihyppymäet, ja puu elementtinä on pehmeä ja sopii Lahden kulttuurikontekstiin. Tämä on ehdottomasti oma suosikkini.


Surkea

Plats för profilbild

HU
14. april 2021 klockan 15.11.54

Tästä ei tule muuta mieleen kuin että junanvaunu on suistunut raiteiltaan.


Lento + Hiljain = täydellinen yhdistelmä

Plats för profilbild

Lahest
14. april 2021 klockan 15.17.27

Lennon tyylikäs tukijalka yhdistettynä hiljaimen kevyeen ja läpinäkyvään kävelysiltaan, olisi täydellinen silta Aleksin yli.

Plats för profilbild

Puujalka
18. april 2021 klockan 14.01.13

Eri mieltä! Parempi ilman puujalkaa. Se on massiivinen ja banaali.


Muotoilu edellä

Plats för profilbild

Puupalkki
14. april 2021 klockan 23.15.43

En kannata sillan rakentamista Aleksille ylipäätään.

Jos sillan rakentamiseen kuitenkin annetaan lupa, toivoisin, että valittaisiin tämä malli. Se on minusta ainut ulkonäöltään sinänsä miellyttävän näköinen, erityisesti hienosti muotoillun puupalkkinsa ansiosta. Lahtihan on muotoilukaupunki ja puu sopii hienosti myös Lahden ympäristöarvoihin.

Näen vain sieluni silmin, kuinka Aleksilla notkuvat narkkarit ja ongelmanuoret töhrivät palkin spray-maalilla tämän tästä. Näin hieno palkki muuttuisi äkkiä vain rumistukseksi.

Hämeenmaa on luvannut maksaa sillan, mutta sitä on vaadittava maksamaan myös sillan puhtaanapito ja töhryjen poisto niin, että ne poistetaan viikoittain eikä kerran vuodessa. Jatkuva puhtaanapito kaupunkilintujen ja osin ihmisten ulosteiden keskellä on kuitenkin käytännössä mahdotonta, joten silta tulee näyttämään hyvältä vain tässä kuvassa.


Lennokas jalka

Plats för profilbild

Taisto
15. april 2021 klockan 9.05.17

Puinen jalusta on kiinnostava ja sopii puusepäteollisuuden Lahteen. Ylikulkukäytävä on raskas, läpinäkyvyyttä pitäisi lisätä.


Häiriö

Plats för profilbild

Pate
20. april 2021 klockan 16.14.35

Tämä ratkaisu mielestäni häiriköi ympäristöä monimutkaisuudellaan. Koen että tämä on väärä paikka tälle tyylille.


Lento

Plats för profilbild

Malskilainen
23. april 2021 klockan 14.36.18

Ensimmäisenä kiinnittää huomion tyylikkäästi kaartuvaan puiseen kannattimeen. Sopii hyvin tänne puuseppien ja puurakentamisen kaupunkiin. Hyvä,että varsinainen silta mahdollisimman huomaamaton ja jos mahdollista, olisi hienoa saada siltaan erlaista sesonkivalaistusta? Ehdottomasti paras ja tyylikkäin vaihtoehto.


Erottuu joukosta

Plats för profilbild

Anne
24. april 2021 klockan 8.39.11

Lento on mielestestäni tyylikkäin ja massasta erottuva vaihtoehto. Lento on moderni mutta samalla perinteitä kunniottava. Kaartuvasta kannattimesta tosiaankin tulee mielikuvia Alvar Aallon pöydänjaloista, mutta myös nimenomaan Lahteen liittyvistä asioista kuten hyppyrimäet, historiallinen puuseppäteollisuus, muotoilu ja Sibeliustalo. Jos jollekin tulee mieleen sillasta lentokonematkat en näe sitä itse negatiivisena asiana.

Jos Lahti haluaa ekologisimman ja vähäeleisimman sillan voitaisiin valita Hiljain. Jos Lahti haluaa erottua joukosta on Lento hyvä vaihtoehto.


Symboloi Lahtea ja Lahden seutua

Plats för profilbild

74 v.
25. april 2021 klockan 19.58.24

Tästä tulee Lahti ja Lahden seutu mieleen. Ainutlaatuinen muotokieli, mistään muualta koko maailmassa ei löytyisi samanlaista. Haluan ostaa kotimaisia tuotteita ja mitä ikinä ostankaan, huomaan aina että niitähän valmistetaan Lahden seudulla. Ei ole läpinäkyvä, puinen osa symboloi Lahden seutua ja sen teollisuutta. Paras silta ainutlaatuisuudessaan.


Lento muotoilee

Plats för profilbild

R
26. april 2021 klockan 14.53.57

Lento on vaihtoehdoista ajattomin, mutta samalla yksityiskohtainen. Moni onkin maininnut viitteet puuseppiin ja ylipäätään muotoiluun, jotka molemmat ovat iso osa lah(d)en historiaa. Silta on näyttävä ja ajatuksia herättävä, mutta kuitenkin ympäristöön sulautuva. Pinnan materiaali ja kuviointi voisivat pitää sillan siistin näköisenä, toisin kuin ikääntyvä/pinttyvä lasi.


Ehdottomasti Lento

Plats för profilbild

Sarzo
26. april 2021 klockan 22.16.42

Rohkea, yksilöllinen ja Lahden seudun mainetta puusepänteollisuuden keskuksena vahvistava monumentaalinen teos. Muotokieli ja nimi tietysti viittaa hiihtomäkiin ja miksei Salpausselän harjuihinkin. Itse käytävän lasin pinnan ehkä näkisin pelkistettynä mutta pääasia on tuo puinen jalka. Toivottavasti saamme tämän uuden maamerkin kaupunkiimme.


Tarkoituksena on ylittää tie ei alittaa rimaa. Lähdetään siis lentoon.

Plats för profilbild

Kaupunkiajattelija
27. april 2021 klockan 18.42.03

Ehdottomasti puuta ja muita laadukkaita materiaaleja sekä muotoilua mukaan siltaan. Markettiratkaisut ja tylsät tolpat kannattaa jättää pois keskustasta. Tarkoituksena on ylittää tie, ei alittaa rimaa. Arkkitehtuuria siis!! Puuta massiivisena rakenteena ja näyttävinä elementteinä ja pintoina tulisi käyttää keskustan arkkitehtuurissa Lahdessa huomattavasti enemmän yleisestikin ja tässä on hyvä paikka aloittaa. Pidän tästä vaihtoehdosta, se yllätti positiivisesti ja inspiroi.