Gå till innehållet

Kommentoi tietomallia ja laatuvaatimuksia

Pratbubbla 33
Diskussion | Maanmittauslaitos
Diskussionen har avslutats

Lähetä kommenttisi tietomallista ja laatuvaatimuksista sähköpostitse asiantuntija Suvi Heittolalle, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi. 

Basuppgifter

Avslutat: 22.10.2021

Bilagor

Ilmianna

Tietomalli

Plats för profilbild

Nimet
6. oktober 2021 klockan 7.52.27

Sivu 4: virheellisesti tallennettu osoitenimen kirjoitusasu korjataan. Voi tulla myös tilanne, jossa korjataan virheellisesti muodostettu osoitenimi, siis esimerkiksi oikeinkirjoitussääntöjen vastainen kirjoitusasu. Virheitä on voi siis syntyä myös nimeä luotaessa, ei vain tallennettaessa.

Yleistä: Osoitetietojen muutostiedot syineen ja osoitenimien muutosten seuraaminen on hyvä pitää mukana. Esimerkiksi nimistöntutkijat voivat tutkia osoitenimistön muutoksia ja kehitystä.

22. oktober 2021 klockan 20.00.30. Svaret har tagits bort.

  • 9.11.2021 kl 11.11 @mariavilppola modererade innehållet: Roskaposti
Visa fler svar

Laatuvaatimukset

Plats för profilbild

Nimet
6. oktober 2021 klockan 8.19.22

Sivu 4: -- osoitteen perusosa voi kuitenkin viitata eri aikoina eri paikkaan kunnan sisällä (esimerkiksi ennen ja jälkeen kuntaliitoksen). Jää hieman epäselväksi, miten kuntaliitos vaikuttaa paikkaan viittaamiseen. Kunta tietysti on eri, mutta entä paikka?

Sivu 5 ja sivu 7: saamen kielistä mainittu vain pohjoissaame. Tietomallissa on kyllä mainittu, että on mahdollista lisätä tarvittaessa muutkin saamen kielet, mutta huolestuttaa, kun niitä ei mainita laatuvaatimuksissa.

Sivu 7: Osoitenimi-kohdeluokan ominaisuustiedoissa on lueteltu sallitut merkit. Pitäisikö lisätä vielä ajatusviiva, jos joku kunta haluaisikin joskus kirjoittaa ääripäitä tai osapuolia sisältävät osoitenimet oikeinkirjoitussuositusten mukaisesti (esim. Juoperin–Kortenevan tie, Lundin–Svarvarin tie), jotka nyt on kirjoitettu yhdysmerkillä (Juoperi-Kortenevantie, Lund-Svarvarintie)? Toivottavasti järjestelmä tuntee ajatusviivan.