Gå till innehållet

Minkälaisia toiveita ja ideoita sinulla on Salmensuun ja Niemenkartanon alueiden kehittämiseksi?

Pratbubbla 59
Diskussion | Reisjärven kunta
Diskussionen har avslutats

Kerro omin sanoin, minkälaisia toimintoja ja aktiviteetteja haluaisit nähdä Salmensuun ja Niemenkartanon alueella tulevaisuudessa! Kaipaatko aktiviteetteja lapsille tai lapsiperheille, tekemistä nuorille tai ikäihmisille? Minkälaiset toiminnot tukisivat yhdistysten toimintaa tai matkailun kehittymistä? Tai koko Reisjärven kunnan vetovoimaa ja kuntalaisten hyvinvointia? Nyt saa ideoida rohkeasti! Kaikki ajatukset ja ideat ovat tervetulleita ja ne otetaan mukaan yhteisöllisen hankkeen suunnitteluprosessiin. 

Voit kertoa myös, millä tavalla voisit itse tai yhdistyksesi/yrityksesi kautta osallistua hankkeen toteuttamiseen. Tarkoituksena on muodostaa hanke, joka kokoaa yhteisen tekemisen ja kehittämisen äärelle kuntalaiset kaikista ikäryhmistä sekä laajan joukon toimijoita yhdistyskentältä ja muista toimijaryhmistä. 

Salmensuun ja Niemenkartanon alueen kehittämissuunnitelmista järjestetään kuntalaisfoorumi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana koronatilanteen helpottuessa. Tilaisuudessa tullaan käymään läpi esille tulleita ideoita ja ajatuksia sekä käydään avointa keskustelua siitä, millä tavalla ja minkälaisella aikataululla yhteistä hanketta olisi mahdollista lähteä edistämään.

Basuppgifter

Avslutat: 30.1.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Avantouintiin satsaaminen

Plats för profilbild

Salla
25. november 2021 klockan 13.13.30

Hei!
Reisjärvellä on nykyisin paljon avantouimareita ja Salmensuun avanto on ollut hieman haasteellinen käyntipaikka keskitalvella. Ehdotukseni olisi, että Salmensuuhun, venelaiturille tehtäisiin avantouintipaikka. Olisi uppopumppu joka pitäisi avannon auki. Iso plussa olisi jos saataisiin jonkinlainen lämmin pukukoppi myös siihen avannon lähelle talveksi.

Plats för profilbild

Marjut Silvast
30. december 2021 klockan 11.03.10

Salmensuussa on jo pumppu, joka pitää avannon auki. Nautinnollisia uintihetkiä!

Visa fler svar

Jätskiä ja melontaa

Plats för profilbild

Herkkusuu
25. november 2021 klockan 18.59.14

Salmensuuhun jäätelökioski kesäksi. Samalla nuorille kesätöitä.

Muutama kajaakki, jotka olis kaikkien käytettävissä, mutta lukittuina. Kioskista sais avaimet kajaakkien käyttöön. Samalla voitaisiin seurata niiden kunnossa pysymistä. Kioskissa ois myös varauslista kajaakeille. Avaimet olis palautettavissa myös aikana, jolloin kioski on kiinni.


Matonpesupaikka Salmensuuhun

Plats för profilbild

Jaakkima
25. november 2021 klockan 20.08.17

Hei!
Salmensuun ranta-alue olisi hyvä paikka matonpesupaikalle. Siellähän on jo valmiina vesijohto, joten asiallinen "kuivan maan" pesupaikka olisi toteutettavissa.

Plats för profilbild

Kreisijärvinen
13. januari 2022 klockan 17.14.56

Matonpesupaikka ei sovi virkistys alueelle.


Niemenkartanon rantaan

Plats för profilbild

Talvitar
25. november 2021 klockan 20.57.11

Nk:n taakse makkaranpaistopaikka, tai amfimainen nuotiopaikka istumapaikkoineen. Olisi käyttöä koululaisille vaikka ulkotunteihin ja illalla myös käytössä.

Plats för profilbild

Tuumailija
15. januari 2022 klockan 17.43.31

Onko Rantaniemen tontti vielä kunnan omistuksessa? Siinä rannassa on aikoinaan ollut hyvä hiekkapohjainen uimaranta ja laituri. Esim. nuotiopaikalle olisi sillä kohdalla hyvin tilaa ja Niemenkartanon oppilaitten olisi sitä myös helppo hyödyntää. Ehdottoman tärkeää olisi kuitenkin huomioida, että asumisrauha ei häiriintyisi.


Rantakahvila

Plats för profilbild

Idis
25. november 2021 klockan 21.50.14

Kahvila rannassa, josta voisi myös vuokrata kajakkeja, sup-lautoja yms.

Plats för profilbild

Mielipide
26. november 2021 klockan 8.23.21

Se vanha rakennus, jossa meijäri toimii, pitäisi purkaa. Ohi menee kunnan päätie ja rumentaa merkittävästi maisemaa. Tilalle uusi, turvallinen rakennus, johon tiloja yrittäjille. Niitä kun nyt ei ole.


Koirapuisto

Plats för profilbild

Vapaus
26. november 2021 klockan 12.16.41

Voisko koirapuiston tehdä Niemenkartanon tai Salmensuun alueelle? Tai jos ei onnistu näihin alueille niin johonkin muualle sitten? Silleen että olis pienille ja isoille koirille eri aitaus. Olis varmaan paljon käyttäjiä? Pääsis koirat juoksentelemaan vapaasti ja vois pitää näyttelytreenejä yms.

Plats för profilbild

Koirapuisto
14. januari 2022 klockan 16.39.28

Kreisijärvinen skrivet av:

Toivottavasti ei hyvää virkistyspaikkaa pilata koirapuistolla. Koirille ei paikkoja kannata suunnitella kunnan ylläpitämänä.

Olen samaa mieltä että niille alueille ei kannata koirapuistoa tehdä mutta tätä kautta saa viestiä päättäjille et koirapuisto olisi huippu juttu koiran omistajille! Reisjärvellä kun on todella paljon koiria eikä se paljoa maksaisikaan.

Visa fler svar

Tekojää

Plats för profilbild

Liikuntaa
26. november 2021 klockan 21.16.24

Tekojääkenttä niemenkartanon pihalle. Käyttäjiä olisi varmasti paljon.


Lapsille ja aikuisille

Plats för profilbild

Jonna
27. november 2021 klockan 22.54.50

Minigolfrata Niemenkartanon koulun pihalle tai lähistölle olisi mukavaa tekemistä koululaisille, ja koulun ulkopuolella, muille kävijöille.



Maauimala

Plats för profilbild

Uimari
2. december 2021 klockan 12.52.54

Reisjärvelle tuskin koskaan saadaan oikeaa uimahallia, mutta kunnon maauimalalle olisi salmensuussa hyvä paikka.Mallia voi hakea esim Joutsasta tai vaikkapa Virroilta(.Kuvia löytyy netistä) Monesti näitä suosittu virkistäytymispaikkoina matkan varrella.Molemmissa edellisissä myös hyppypaikka, mikä varmasti olisi vetonaula.Korkeuden voisi sovittaa syvyyden mukaan.Edellisissä kommenteissa mainittuja toiveita voisi tähän myös yhdistää. Lisäksi lapsille olisi hyvä rajata oma matalampi alue.

Plats för profilbild

Reisjärvinen
11. januari 2022 klockan 2.22.27

Tälle kannatus! Hyvin pidetty maauimala voisi hyvinkin saada useammankin Suomen läpi matkaavan kulkevan Reisjärven kautta.


Leikkipuisto

Plats för profilbild

Äiti
5. december 2021 klockan 12.45.25

Me äidit olemme jo pitkään kaivanneet Reisjärvelle uutta leikkipuistoa, jossa olisi huomioitu monen ikäiset käyttäjät. Puistoon voisi myös liittää muutaman kuntoilulaitteen aikuisille. Salmensuussa ne olisivat paremmin myös esimerkiksi ikäihmisten saavutettavissa ja vanhemmat voisivat kuntoilla lasten leikkiessä turvallisessa ja aidatussa puistossa.


Paikat

Plats för profilbild

terve
5. december 2021 klockan 16.32.13

Niemenkartanon taakse rantaan kyrsänpaistopaikka ja salmensuuhun hyppytorni 5m.


Susisaaren tenniskenttä

Plats för profilbild

Harrastelia
30. december 2021 klockan 10.59.14

Susisaaren käyttämättömästä tenniskentästä koripallokenttä. Ei tarvisi kuin rajat maalata ja korit pystyttää ja varmasti tulisi käyttöön enemmän kuin nykyinen hoitamaton tenniskenttä.

Plats för profilbild

Marjut Silvast
30. december 2021 klockan 11.07.19

Susisaaren tenniskentän alue ei ole kunnan omistuksessa, joten kunnalla siihen ei ole toimivaltaa. Välitämme toiveen maanomistajalle.


Suihkulähde ja rantapusikoiden siivous

Plats för profilbild

Vierailijoita kauempaakin
30. december 2021 klockan 11.09.49

Hei,

Olemme työkavereiden kanssa, jotka eivät asu Reisjärvellä mutta käyvät täällä säännöllisesti töissä, usein suunnitelleet, että Salmensuuhun pitäisi laittaa "Suomen korkein" suihkulähde vetovoimatekijäksi. Useimmitenhän ne vierailijoita tuovat tekijät ovat tyylillä mitä hullumpia sitä vetovoimaisempia (vrt. Nivalan Grazylandia, Tuurin kyläkauppa jne.). Siinähän voisi olla joku selfienottopaikka ja kunnon esittelyt Reisjärvestä Peuranpolkuineen jne. Toteutustapana tuskin mikään maailman kallein.
Mutta joka tapauksessa vähin mitä voidaan tehdä on siivota Salmensuun rantaviivaa pitemmälle Pihtiputaan suuntaan ja myös Vuohtajärven puolelta. Kaikki järvemme ovat jostain syystä pajupuskien jne.takana, ettei vain kukaan näkisi niitä.
Viime kesänä tapasin muutaman ulkomaalaisen pyöräilijän, jotka olivat pitämässä taukoa kunnantalon pihalla ja kyselivät, mistä löytyisi vessa. Vessahan on niin S-marketissa kuin uimarannallakin mutta eipä niistä tänne tuleva tiedä. Vähintäänkin erilaisten opasteiden ja kylttien määrää tulisi lisätä.


Iloa kaikenikäisille

Plats för profilbild

Liikkuva kuntalainen
30. december 2021 klockan 11.14.47

Lämmin koppi avantouimareille ja koulujen kaukaloille luistelijoille.
Pumptrack rata, varmasti ois innokkaita liikkujia.
Tai vaihtoehtoisesti skeitti paikka.
Leikkipuisto
Liukumäki veteen, kesällä kiva lisä hyvälle rannalle !


Lenkkeilypolkuja lähemmäksi rantaviivaa

Plats för profilbild

Rantaraitti
30. december 2021 klockan 11.19.54

Tiedän, että suurin osa Reisjärveä ympäröivästä maasta on muun kuin kunnan omistuksessa. Ehdotan kuitenkin, että saisimme lenkkeilypolkuja, jotka menisivät lähempänä rantaviivaa kuin nykyiset pyörätiet ja muut tiet. Reisjärvellä on paljon vesistöä mutta sitä ei ole hyödynnetty kuten esim. Jyväskylässä, jossa jalankulku-ja pyörätiet kiertävät rantaviivan tuntumassa, on valaistukset ja kaikki. Todella kaunista vain ohiajaenkin. Olen nyt reilut kymmenen vuotta asunut Reisjärvellä ja lenkkeilen ahkerasti. Usein kierrän jonkun kolmesta kylän pinnassa olevasta järvestä mutta hyvin vähän näen itse järveä, koska tiet menevät sen verran kaukana rannasta tai järvet on piiloutuneet pusikoiden taakse.
On tullut se tunne, että täällä ikänsä olleille nämä maisemat ovat niin itsestään selvyyksiä, ettei niiden arvoa osata nähdä.

Plats för profilbild

Minttu
15. januari 2022 klockan 19.00.26

Hyvä idea! Lenkin ei tarvis olla edes pitkä, jos sen saisi alkamaan jostain kätevästä paikasta (esim kouluilta tai uimarannoilta).


Luistelurata yms.

Plats för profilbild

Kauko
30. december 2021 klockan 12.31.58

Voisiko Susisaaren ympäristöön tehdä retkiluisteluradan, muutamat lumikengät vuokralle susi saareen ulkoilua ja kaakaot saaressa päälle.

Hiihtoladut vaikka kelkalla jäälle.

Melontaa kesällä, verkkokalastus tauolle kutupaikoilla hetkeksi. Kuhan kokoa isommaksi, olisi mahdollista pitää vaikka isommat veto uistelu kisat joskus. Ja taas saaressa jatkot.

Rantojen siistimistä, vesiliukumäki salmensuuhun.


Ideat

Plats för profilbild

Upea Reisjärvi kaipaa uusia ideoita
30. december 2021 klockan 16.11.58

Salmensuuhun voisi rakentaa leikkikentän lapsille, matkaajille yöpymispaikat asuntovaunuille. Kesäkioski kesäisin. Avantouimareille vuokrattavaksi sauna... Pilkkitapahtumia perheille talvisin. Venevuokraamo kesäisin.

Rivitaloja tottakai tarvitaan lisää, varsinkin kolmioita ja neliöitä isommille perheille, yksinhuoltajille. Jos on asuntoja, myös uusia asukkaita saapuu lisää kuntaamme...

Plats för profilbild

Tuumailija
15. januari 2022 klockan 18.00.20

Monella paikkakunnalla löytyy kesätarjontana vuokrattavaksi saunalauttoja. Sellaiselle saattaisi löytyä käyttäjiä myös Reisjärvellä.


Koirapuisto

Plats för profilbild

Pätkis
30. december 2021 klockan 19.08.16

Reisjärvellä tarvitaan ehdottomasti hyvä paikka missä koiria voisi uittaa. Ehdotan että samaan yhteyteen rakennetaan koirapuisto, eli puisto menisi vesirajaan saakka.


Esteetön reitti rantaan

Plats för profilbild

Kaikille jotakin
30. december 2021 klockan 21.26.00

Kunnon kulku salmensuuhun, nyt on niin epätasaisen ettei pyörätuolilla tai muulla pääse lähellekään. Rannan tuntumaan voisi tehdä kunnon valaistun reitin jota pääsisi myös pyörätuolilla kulkemaan. Matkan varrella voisi olla penkkejä missä voisi istuskella ja katsella järveä.


Salmensuun alueelle

Plats för profilbild

Lisää harrastusmahdollisuuksia
3. januari 2022 klockan 18.42.39

Tänne kaivattaisiin ehdottomasti pump track/skeitti-rata keskusta-alueelle. Se on nykyajan lasten juttu! Nykypäivänä kouluikäiset lapset liikkuvat liian vähän, joten radalle tulisi varmasti käyttöä sekä tytöillä että pojilla. Kylän tuntumassa oleva rata olisi valvovan silmän alla ja lapset pääsisivät itse sinne menemään ja viettämään aikaan sekä urheilemaan.


Leikkipuisto ja rantaraitti

Plats för profilbild

Jouni
3. januari 2022 klockan 19.13.14

Yllä mainitut leikkipuisto (kuntoilulaitteineen) ja rantaraitti ovat hyviä ideoita. Kävelysilta voisi yhdistää alueet.


Minigolf, skeitti tai vast. ja retkiluistelu

Plats för profilbild

Eteenpäin
3. januari 2022 klockan 20.48.49

Niemenkartanon läheisyyteen skeittirata tai vastaava ja minigolfrata sekä retkiluistelurata esim. Salmensuusta Susisaareen. Luistelurata on vain tahtokysymys, ei tarvita paljon rahaa. Muut voidaan hankkeistaa ja tehdä yhteistyössä järjestöjen kanssa.
Lisäksi voisi kunnan ulkonäköä parantaa suoristamalla valo- ja muut tolpat.
Kunnan henkilöstön lomat voisi laittaa nettiin, niin tietäisi paremmin kenet ehkä voisi saada kiinni.


Jousiammuntapaikka

Plats för profilbild

Kylläpäkyllä
5. januari 2022 klockan 18.01.38

Jousiammuntapaikka


Retkiluistelu ja kunnon kalusteet rantaan

Plats för profilbild

Kreisijärvinen
7. januari 2022 klockan 18.03.02

Retkiluistelurata jäämatilla salmensuusta susisaareen. Minigolfrata salmensuun nurmikolle. Kaislikot pitäisi ehdottomasti trimmata ja ruopata pois kokonaan tekemästä siivotonta vaikutelmaa. Rannassa pitäisi nyt jo olla kunnon penkit muutaman kytysen sijaan. Myös auringonottajille esim puiset aurinkotuolit jonkun paikallisen puufirman valmistamana. Laitureiden, penkkejen ja kaluston hoitaisi kunnan tonnitalkoolaiset päivittäin puhtaaksi lokin paskoista. Nykyinen laituri penkkeineen siivottomassa kunnossa aina. Myöskään roskiksia ei paikalla ole tarpeeksi. Jäätelökioski tietysti myös extraa. Seutukunnan korkein suihkulähde ehdottomasti. Talveksi jotku näyttävät valot puihin, tai joku valo efekti teos.


Kreisipilkki kisat

Plats för profilbild

Kreisi
7. januari 2022 klockan 18.13.41

Aletaan nyt hyödyntämään tätä kömmähdystä, joka liikenne merkkiin tuli. Järjestetään kreisi pilkkikisat, kreisi uistelut, kreisi päivät rannassa, jossa asian mukaista ohjelmaa teeman mukaan. Nuorille kreisifestari jossa joku hyvä bändi. Kaikki nämä salmensuuhun, ja kreisi retkiluistelurata jäälle. Luisteluradalle sitten kreisiluistelut

Plats för profilbild

Reisjärvinen
11. januari 2022 klockan 2.35.18

Tässä on ideaa! Yhteisölliset tapahtumat tekisivät hyvää kuntalaisille kaikkien näiden rajoitusten jälkeen. Iso ääni Kreisifestareille. Niistä voisi hyvin tulla Reisjärvelle yksi vetonaula, joka saisi lähikuntienkin nuoria mukaan juhlimaan. Tapahtumien sijoittuminen kesälle saattaisi houkutella paikalle myös ohi meneviä matkailijoita, jolloin hyvät asuntovaunu- ja telttapaikat olisivat myös tarpeen.


Kaikki yleiset uimarannat kaislikon leikkurin alle

Plats för profilbild

Puskajussi
7. januari 2022 klockan 18.28.43

Törkeässä kunnossa kunnan kaikki yleiset uimarannat, vaikka ostettiin kallis kaislan leikkuri. Kaislat rehottaa niin, että uimaväylät umpeutuu kokonaan. Hyviä uimarantoja Susisaaressa, Salmensuussa, Vasikkoniemessä ja Terkan rannassa, ja kaikki nämä kasvaa pikkuhiljaa umpeen, kun ei viitsitä panostaa muuhun kuin latuihin ja pesäpalloon. Kaislaa ei leikata ollenkaan sieltä mistä tarvis. Olisi kiva kun pikkulapset voisi viedä uimaan muualle, kun kaislikko pusikkoon. Kohta on menetetty nämäkin rannat kun saavat kasvaa ja villiintyä.


Uimarannat

Plats för profilbild

Seppo
11. januari 2022 klockan 9.59.33

Salmensuussa voisi uimarantaa jatkaa vielä reilusti Pihtiputaalle päin. Myös Niemenkartanon alueella voisi olla uimaranta sekä se makkaranpaistopaikka. Leiritymisalue olisi hyvä juttu. Samoin kioski, minigolf, valaistut kävelyreitit, hiihtoladut jäällä ja luistelualue jäällä, vuokrasauna ja lämmin koppi vaihtaa vaatteita avantouimareille.


Salmensuun alueen ajatuksia

Plats för profilbild

Annetaan hyvien asioiden näkyä
12. januari 2022 klockan 20.34.07

Täällä on tullut paljon hyviä ajatuksia. Salmensuun alue on kauniin kotikuntamme käyntikortti. Siihen kannattaa panostaa sillä se jättää täällä vieraileviin mukavan muistijäljen jos vain on edustavassa kunnossa. Muutama helposti toteutettava kohtuu edullinenkin ehdotus:

”Reisjärven raitti” eli rantaraitti. Sekä vanhan meijerin että salmensuun uimarannan puolelle kivituhkasta tehty rantapolku joka on valaistu tyylikkäästi kelopuisilla ”pollareilla” joissa hillitty valaistus. Nämä pollarit voisivat olla kuin jätkänkynttilät joko ledvalot sisällä tai suunnattuna pökkelöstä raitille. Kelot kuvastavat Reisjärven koskematonta luontoa ja kutsuvat tutustumaan mm Peuran polkuun. Raitin varrella on hyvä olla penkkejä, roskiksia ja tietyin välein infotauluja Reisjärvestä ja sen historiasta. Hillitty mutta tyylikäs rantapolku erottuu ja kutsuu pysähtymään läpikulkijankin. Alueet voisi yhdistää joko riippusillalla jalankulkijoille tai jos mahdollista, viedä raitti salmensuun sillan alta vuohtojärven puolelle jossa ylitys jalkakäytävän kautta.

Vanhan meijerin puoleisen alueen saisi edustavaksi jo pitämällä nurmen lyhyenä ja siistinä, sekä laittamalla sinne muutaman penkin ja roskikset. Aluetta voisi kehitellä pikkuhiljaa, mahdollisuuksia olisi vaikka kylän yhteiselle liikuntapaikalle padel-kenttineen ja minigolfratpineen jne. Myös kuntoilulaitteita voisi olla. Olisiko tässä paikka myös Reisjärven city-pyörille kesäisin? Alueella ja raitin varressa voisivat olla myös matonpesupaikka.

Jos lyödään isompaa vaihdetta silmään niin alueella olisi mainio paikka Reisjärven omalle ”löyly” saunamaailmalle tai matkaparkille.

Reisjärveltä löytyy myös osaamista valmistaa omassa kunnassa tyylikäs teräs+lasirakenteinen bussikatos jossa olisi lednäyttö johon päivitettäisiin bussivuorot aikatauluineen. Katolle kuntamme vaakuna valaistuna. Jää hyvin myös ohiajajalle mieleen että nyt ollaan Reisjärvellä.

Vielä loppuun kommentti kunnan kiinteistöjen näkyvyydestä/opasteista. Hyvin harvassa rakennuksessa on nykyaikaista ledvalaistua kylttiä mistä mitäkin löytää. Ensihoitoaseman seinässä ei ole mitään, paloasemaa ei ole merkitty. Kuka osaa neuvolaan tai hammaslääkäriin kun seinässä ei ole rakennuksen käyttötarkoitusta. Aina ei kynttilää kannata pitää vakan alla. Menestyjät näkyvät, valaistuna, komeasti ja kauas. Valo on elämän merkki!

Plats för profilbild

Kreisijärvinen
13. januari 2022 klockan 17.12.33

Hyviä ideoita, mutta älkää nyt hyvät ihmiset matonpesupaikkaa ja koirien uittopaikkoja salmensuun virkistyspaikalle suunnitelko. Näille vois löytyä parempi paikka vaikka susisaaren jostakin rakentamattomasta kohdasta. Koirat ja mattojen pesut ei kerta kaikkiaan sovi virkistys alueelle


Salmensuun tienoille

Plats för profilbild

"Junan" tuoma
12. januari 2022 klockan 20.36.39

Siirtolapuutarha yhteislaiturilla viemäröinnillä ja kuituyhteyksillä.


Salmensuusta ja vähän muusta......

Plats för profilbild

Ihmettelijä
13. januari 2022 klockan 21.50.46

On tietysti hienoa, että ihmisillä riittää ideoita ja kunnalla resursseja kyseisten alueiden "jalostamiseen".
Kovasti toivoisin, että siitä liikenisi edes pieni osa myös muiden kunnan ranta-alueiden kohentamiseen.
Tuo Reisjärven länsipäässä oleva ranta, jossa kunnan vedenpuhdistamo sijaitsee, on karua katseltavaa.
Alue on toiminut aikoinaan Rönömäen ja lähialueen asukkaiden virkistyspaikkana ja venerantana.
Nyt alueelle on vuosikymmenten saatossa kärrätty autokuormittain sinne täysin kuulumatonta roinaa (ja jätteitä!)
Kun viimeksi sulan maan aikana poikkesin paikalla, alue muistutti lähinnä kaatopaikkaa.
Puuston osalta ranta on myös täysin hoitamaton, tosin se on ainut positiivinen asia tässä tapauksessa:
Ryteikkö estää tuon kauheuden näkymisen maantielle saakka!

Ihan ilmaisena vinkkinä ehdotan, että ranta siivottaisiin ja avattaisiin järvimaisema myös siltä ilmansuunnalta.
Tuolloin järvi näkyisi komeasti Susisaareen saakka!
Ja raivatusta rantalepikosta saisi melkoisen määrän polttopuuta esim. ulkoilualueiden nuotiopaikoille tai vaikkapa
hakkeena poltettavaksi kunnan lämpölaitoksissa.
Alueen asukkaat tuskin kaipaavat sinne sen enempää jäätelökioskia kuin pomppulinnaakaan, siistiytynyt ympäristö
korvaisi heille kyllä tuollaiset pienet "puutteet".
Kuntapäättäjät voisivat suorittaa pienen kiertoajelun myös sillä suunnalla, niin varmasti huomaisivat ettei tämä
tarina ole ihan "tuulesta temmattu"!
Aiheesta riittäisi tarinaa enemmänkin, mutta tämä nyt tällä erää.....

Plats för profilbild

Jällivaaran Kuttilainen
30. januari 2022 klockan 15.02.31

Silminnäkijä skrivet av:

Vaikka edellinen kirjoitus ei suoranaisesti Salmensuuhun liitykään, en malttanut olla kommentoimatta nimimerkki Ihmettelijän kirjoitusta. (se oli täyttä asiaa!)
Kerron omakohtaisen kokemuksen muutaman vuoden takaa. Kyselin paikkaa minne voisi kärrätä puutarhajätteitä, oksia ja sen semmoista. Minulle kerrottiin että ns. puhdistamon ranta on siihen tarkoitukseen. Menin paikalle pienen peräkärryni kanssa ja tyhjensin kuorman. Jäin katselemaan ympärilleni ja tavaraa oli tosiaan vaikka minkälaista. Ensimmäisenä silmiini osui vanha sähköhella. Heinikossa lojui epämääräisen näköisiä ruostuneita tynnyreitä, maaliastioita, erilaisia aerosolipurkkeja, kaikenlaista purkujätettä jostain puretusta rakennuksesta, valtava röykkiö pahvilaatikoita ja muovia, samassa kasassa vanhoja koulukirjoja ja kuin koristeena kasan päällä vanha lankapuhelin. Silti kaikista häkellyttävin näky oli, uskokaa tai älkää, noin miehen korkuinen kasa itäneitä perunoita, jotka oli saviliejuun painuneista jäljistä päätellen tuotu paikalle traktorilla! Kaikki tämä siis JÄRVEN rannassa, lähes keskellä kylää, paikassa josta lähimpiin rivi- ja omakotitaloihin matkaa alle sata metriä!!!

No en minäkään kyllä sille rannalle kesävieraitani piknikille veisi.
Mitähän kaikkea siihen rantapenkkaan onkaan vuosien aikana haudattu....?
Mahtaa siinä olla joskus tulevaisuuden arkeologeilla ihmettelemistä :-)

Visa fler svar

Jääluistelurata

Plats för profilbild

Heikkis
14. januari 2022 klockan 14.10.27

Jääluistelurata luonnonjäällä puuttuu, joka olisi hyvä tapa liikkua talvella kun koronatilanteenkin myötä toivotaan ihmisten liikkuvan ulkona.


Salmensuu

Plats för profilbild

Hemu
14. januari 2022 klockan 15.21.17

Beach volley- kenttä ja sen kunnossa pitäminen. Terkan rannassa on ollut, vaan on huonossa kunnossa. Padel-kenttiähän ei taida ihan lähellä olla, joten siinäkin olisi ideaa :)


Lämmin pukukoppi

Plats för profilbild

Uimari
14. januari 2022 klockan 16.00.39

Talviuimarina olen iloinen auki pysyvästä avannosta ja pihan valaistuksesta. Kaipaisin lämmintä pukutilaa. Tai ainakin hieman eristetympää, isompaa ja valot helpottais myös pukukopissa.


Salmensuu

Plats för profilbild

JMP
14. januari 2022 klockan 17.58.55

Matkaparkki tyhjälle tontille. Pysäyttää matkailijoita. Vieressä bensa-asema ja jäte/kierrätyspiste. Kaupat kävelymatkan päässä.


-

Plats för profilbild

KReisiä
15. januari 2022 klockan 11.56.55

Paljon hyviä ideoita! Olisi ihan mahtavaa saada salmensuun nurmikkoalueelle liikuntapuisto jossa olisi huomioitu kaikenikäiset liikkujat. Toisena ajatuksena mieleen tulee valaistu kevyen liikenteen reitti vesistön vieressä salmensuu-niemenkartano välille. Sitähän voisi joen yli jatkaa kävelysillan avulla.


Näkyvyys

Plats för profilbild

Emppu
15. januari 2022 klockan 21.53.36

Kyltit Salmensuun uimarannasta ja virkistysalueesta kylän keskustan molempiin päihin. Ulkopaikkakuntalaiset ajavat helposti Reisjärven kylän läpi, huomaamatta Salmensuuta, koska mitään opasteita ei ole. Kyltissä, joka näkyisi autoileville, olisi uimarannan, nuotiopaikan jne opaste.

Päätien varrella voisi muutenkin olla enemmän opasteita. Kun ulkopaikkakuntalainen ajaa Reisjärven läpi, he voivat ajatella, ettei täällä ole mitään. Missään ei ole kylttejä, mitä palveluita Reisjärven keskustassa on. (Vrt. Teollisuusalueen yritystorni).

Lisäksi "Tervetuloa Reisjärvelle" - kyltti voisi antaa kunnasta positiivisia mielikuvia.


Isompi alue

Plats för profilbild

K.T.
15. januari 2022 klockan 21.59.03

Salmensuun virkistysalueen laajentaminen, koska tällä hetkellä siinä on laajasti käyttämätöntä nurmialuetta.
Lapsille voisi olla alueella tekemistä enemmän.

Jokin kesätapahtuma alueella / rannassa olis kiva. Soutukilpailut, uintikilpailut, kalastuskilpailut tmv.


Turisti

Plats för profilbild

Turisti
15. januari 2022 klockan 22.03.37

Salmensuu näkyville ja esiin. Kuvitelkaa olevanne matkailijoita, jotka eivät ole koskaan Reisjärven läpi ajaneet. Millaisen kuvan ja käsityksen Reisjärven kunnasta saa? Palvelut eivät ole ison tien varressa, joten näkyvyyttä ehdottomasti.
P.s. sukulainen oli ajamassa ekaa kertaa meille etelästä. Soitti Kangaskylästä, että missä se teidän keskusta on oli ajanut ohi. Eli ei kovin näkyvä kylä.


Vieraskoreutta!

Plats för profilbild

Ex kuntalainen
16. januari 2022 klockan 12.21.19

Joo, näin se menee. Ohikulkijoita varten kyllä koristellaan, mutta paikalliset asukkaat saavat jatkossakin tyytyä asumaan "sontatunkion" laidalla. Viittaan tällä tuossa aiemmin parinkin kirjoittajan esille ottamaan Rönömäen "virkistysalueeseen".....


Jokaiselle jotakin

Plats för profilbild

Liikkeellä kaiken ikää
17. januari 2022 klockan 8.44.25

Samoja asioita on jo ehdotettu, mitä itse olen ajatellut, mutta kirjoitampa ajatukseni tänne. Järven läheisyyteen esteetöntä liikkunnan iloa jokaiselle. Jos maan omistajat suostuu, kävelyreitti voisi kulkea Salmensuusta Niemenkartanolle asti. Matkan varrelle leikkipaikka lapsille, maisemaan sopiva kuntotoilulaite, laavu ja makkaranpaistopaikka sekä tietysti penkkejä, jotta voi istahtaa ja ihailla järvimaisemaa. Talvella jäärata luisteluun ja Kickspark tai potkukelkkailuun.

Evijärvelllä käydessäni kävelen siellä aina Rantaraittia. Tämä kaikki ja lisäksi vielä kuntoportaat löytyy Evijärven keskustan tuntumasta järven rannalta. Talvisin rannasta voi lainata Kicksparkin, mitkä ovat ahkerassa käytössä. Jäärata on vähän reilu 5 km.

Meillä on jo Petäjämäellä kuntpoportaat, mutta jos maasto antaa myöten, lyhyemmät kuntoportaat voisi olla Salmensuun tuntumassa. Kaikki ei halua / pääse Petäjämäelle, mutta kuntoportaat kiinnostaa.

Jos haluaa nähdä, miten tämä kaikki toimii, niin tervemenoa Evijärvelle tutustumaan.


Luistelu ja padel

Plats för profilbild

Kehittäjö
19. januari 2022 klockan 13.07.21

Tuo retkiluisteluradan auraaminen on loistava idea. Siinä voisi mahdollisesti myös potkukelkkailla.
Padel on nouseva laji ja ympäristökunnat tekevät omia padel-kenttiä. Myös Reisjärvellä olisi hyvä tehdä sellainen. Tämäkään ei ole kallis investointi.