Gå till innehållet

Keskustelua katusuunnitelmaluonnoksista

Pratbubbla 12
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Basuppgifter

Avslutat: 10.1.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Yleisvaikutelma on hyvä

Plats för profilbild

Sipe
20. december 2021 klockan 19.18.14

Alueelle voisi laittaa vielä enemmän istuksia, esim. parkkialueen ja kadun väliin.
Parkkialueet olisi hyvä ympäröidä kasvillisuudella - pensailla ja puilla.

PS. maallikon on vähän vaikea saada selvää kuvista. Olisiko niitä mahdollista avata ja kuvata enemmän?


Vähän on epäselvät kuvat maallikolle

Plats för profilbild

Cara
21. december 2021 klockan 7.11.06

Jää nyt minulle ainakin epäselväksi minkälainen, kokoinen rakennus ja mihin kohtaan on tulossa?

Onko kyseessä 2 krs parkkihalli?? Satukuja 1 asuntojen eteen??


23. december 2021 klockan 3.17.10. Kommentaren togs bort.

  • 28.12.2021 kl 9.42 @KatiTolvanen modererade innehållet: Asiaton kommentti poistettu.

Puita

Plats för profilbild

Raimo
24. december 2021 klockan 21.14.12

Enemmän voisi olla puita ja viherealuetta muutenkin.


Parkkis pysyy samana ja kirppari puretaan, paikalle asuintalo

Plats för profilbild

Jamina
27. december 2021 klockan 13.40.34

Eli, jos ymmärsin oikein:
Pysäköintialue pysyy samanlaisena tai samansuuntaisena, kunhan rempataan. Kuulostaa kivalle, kunhan se on valmis.
Nykyinen yksi kerroksinen kirpparirakennus (entinen biljardisali?) puretaan ja paikalle rakennetaan korkeampi asuinrakennus. Tästä on ollu puhetta jo vuosia.


Esittelyvideo ja vastaukset kysymyksiin?

Plats för profilbild

Sirpa a-k
8. januari 2022 klockan 19.42.02

Otakantaa.fi on hyvä tapa tiedottaa ja esitellä katu- yms. suunnitelmia. Mutta kirjallisen materiaalin lisäksi tarvittaisiin esittelyvideo, jossa asiasta kerrotaan tarkemmin ja kuvaillaan, minkälainen muutos on tulossa.
Olisi myös hyvä, jos esitettyihin kysymyksiin ja kommentteihin vastattaisiin mahdollisimman pian. Näin syntyisi vuorovaikutusta, joka on hyväksi lopputulokselle.

Plats för profilbild

@Marko_Pesonen_Espoo
10. januari 2022 klockan 15.43.06

Kiitos hyvistä huomioista!
Pyrimme tuottamaan esittelyvideon aina tilanteen ja resurssien salliessa, valitettavasti ihan jokaisesta hankkeesta se ei tällä hetkellä ole mahdollista. Hyvä tavoite on lisätä niiden määrää ja oppia sekä kehittää yhdessä uutta selkeämpien esittelymateriaalien suhteen. Sama koskee kommentteihin vastaamista. Tässä hankkeessa olimme varautuneet koostettuun vastaukseen. Selkeä kehittämisen paikka!


Satukuja 3 uudisrakennus

Plats för profilbild

Viihtyisä Matinkylä
9. januari 2022 klockan 18.05.21

Nyt kun vanhan ostoskeskuksen paikalle tehdyt rakennukset ovat valmistuneet, näyttää Satukuja 3:n uudisrakennus havainnekuvissa liian korkealta ja massiviselta. Se ei istu kokonaisuuteen. Sen korkeutta ja massaa pitäisi harkita uudelleen: tietyltä suunnalta katsottuna se sulkee tällä hetkellä edes osittain avoimen näkymän, joita niitäkin tarvitaan, vaikka asutaankin urbaanissa ympäristössä. Kaiken kaikkiaan uusien rakennusten sijoittelu on sekava ja rikkoo Matinkylän ilmettä, eikä Satukuja 3 uudisrakennus ainakaan paranna kokonaisuutta. Vaikka ympärillä vanhassa rakennuskannassa on korkeitakin rakennuksia, on niiden väliin jätetty ilmaa, luontoa ja tilaa, eikä kokonaisuus näytä ahdistavalta. Tähän eivät uudet suunnitelmat vastaa. Ikävä sanoa.


Satukuja 3 uudisrakennus

Plats för profilbild

Viihtyisä Matinkylä
9. januari 2022 klockan 18.17.50

On muuten aika vaisua kommentointi täällä! Vielä on hetki aikaa aktivoitua!
Kirpputorin pitäjä Satukuja 3:ssa ilmoitti, että sai aivan yllättäen tiedon, että rakennusta aletaan purkaa 1.2.22. Olisi myös kiva tietää, milloin rakennustyöt alkavat, miten kauan kestävät, ja mistä rakennustyömaan liikenne kulkee...
Vaikka Satukuja 3, joka puretaan, ei ole asuintalo, asuu tässä ympärillä suuri joukko ihmisiä, joita rakennustyömaan tulo koskee meluna, pölynä, ja rumana näkymänä melko pitkään. Netistä on vaikea löytää selkeää tietoa.


10. januari 2022 klockan 12.56.58. Kommentaren togs bort.

  • 10.1.2022 kl 13.59 @Marko_Pesonen_Espoo modererade innehållet: Asiaan liittymätön mainosviesti poistettu.

10. januari 2022 klockan 12.58.09. Kommentaren togs bort.

  • 10.1.2022 kl 14.00 @Marko_Pesonen_Espoo modererade innehållet: Asiaan liittymätön mainosviesti poistettu.

Vastauksia palautteisiin

Plats för profilbild

@KatiTolvanen
11. januari 2022 klockan 14.16.34

Kiitämme saaduista palautteista.

Asukaspalautteista moni koski Satukuja 3:n yksityisen maanomistajan tontin puolella tapahtuvaa muutosta. Tontin puolella oleviin ratkaisuihin ei katusuunnitelmassa voida vaikuttaa. Tontin puolella tapahtuviin muutoksiin on voinut vaikuttaa asemakaavan laadintavaiheessa. Satukujan asemakaavan muutos on laadittu vuosien 2019–2020 aikana. Satukujan hyväksyttyyn asemakaavaan ja korttelisuunnitelmaan voi tutustua tarkemmin täällä: https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/satukuja

Katusuunnitelma käsittää Kaisankujan, Satukujan ja Kala-Matin raitin katualueella sekä Satukujan yleisellä pysäköintialueella (LP-1 merkinnällä) esitetyt ratkaisut. Kadut ja pysäköintialue säilyvät pitkälti nykyisen kaltaisina ja alueelle tehdään pieniä muutoksia. Katujen ja pysäköintialueen pintamateriaalit sekä valaistus uusitaan. Lisäksi LP-1 -pysäköintialueen istutukset uusitaan ja alueella tehdään johtosiirtotöitä.

Istutuksiin liittyvä palaute tullaan huomioimaan jatkosuunnittelussa. Istutusten osalta tutkimme tarkemmassa suunnittelussa, millaista kasvillisuutta alueelle saadaan mahtumaan.

Pyrimme tuottamaan esittelyvideon aina tilanteen ja resurssien salliessa, valitettavasti ihan jokaisesta hankkeesta se ei tällä hetkellä ole mahdollista. Hyvä tavoite on lisätä niiden määrää ja oppia sekä kehittää yhdessä uutta selkeämpien esittelymateriaalien suhteen. Sama koskee kommentteihin vastaamista. Tässä hankkeessa olimme varautuneet koostettuun vastaukseen. Selkeä kehittämisen paikka!