Gå till innehållet

Tapahtumatiedot avoimeksi dataksi - tehokas ratkaisu tapahtumien markkinointiin

Pratbubbla 4
Projektet har avslutats. Sammandrag:

Tapahtumatiedot avoimeksi dataksi etenee 6aika-hankkeessa.
Lisätietoja: https://github.com/6aika/api-linked-events

Keskusteluja käydään myös "Tapahtumatiedot avoimeksi dataksi" Facebook-ryhmässä.

Ilmoitustaulu Tampereen keskustorin lähellä

Tiedätkö mitä tapahtumia järjestetään 5km säteellä sijainnistasi?
Löydätkö helposti tietoa, missä järjestetään tapahtumia tai luentoja itseäsi kiinnostavasta aiheesta? Entä suosikkiartistisi keikat?
Kiinnostaisiko saada ilmoituksia kiinnostavista tapahtumista sähköpostiin, mutta nykyiset sivustot eivät tue kyseistä toiminnallisuutta?

Jos yksikin kysymys herätti kiinnostuksen vaikuttaa vaivattomampaan tapaan löytää tapahtumatietoja niin osallistu hankkeeseen.


Ratkaisu: Ideana on, että tapahtumatiedot hallittaisiin kootusti yhdessä palvelussa esim. kunnalla nettipalvelu ja tiedot jaetaan hyvin määriteltynä avoimen rajapinnan kautta. Valitettavasti tällä hetkellä netissä ei ole tarjolla palvelua, johon esim. kolmannen sektorin toimija voisi syöttää tapahtumatietoja ja saada ne rajapinnan kautta myös omille sivuille näkyviin.

Päätepysäkkejä (palveluita ilman rajapintoja) on kyllä tarjolla mihin tapahtumia voi syöttää. Järkevästi toteutettuna palvelu vapauttaisi toimijoiden resursseja varsinaiseen työhön ja ihmisten tiedonsaanti helpottuisi. Hintalappu ratkaisulle on vain noin 200 000€ (perustuu parin yrityksen arvioon kustannuksista).

Marko Suvilan koostama esityskalvot Speakerdeck-palvelussa mitä hyötyä olisi siitä, että tapahtumatiedot olisivat avointa tietoa.Avoimen tiedon määritelmä


Basuppgifter

Avslutat:

Ägare:
Teman:
  • #informationssamhället och kommunikation
  • #kultur och fritid
Kommuner:

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna