Gå till innehållet

Palautetta Kallvikin rantaraitin puistosuunnitelmaluonnoksesta

Pratbubbla 71
Diskussion | Espoon kaupunki
Diskussionen har avslutats

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Basuppgifter

Avslutat: 27.2.2022

Bilagor

Gör en anmälan

Kuntolaitteet

Plats för profilbild

Rantaraitti
13. februari 2022 klockan 11.28.54

Kuntolaitteiden osalta toivotaan monipuolisempaa valikoimaa. Esimerkiksi painoilla varustettuja kuntolaitteita, ei pelkkiä kehonpainoharjoitteluun soveltuvia. Näin kuntoilualue tulisi monipuolisempaan käyttöön ja useammalle ihmiselle soveltuvaksi.

Laiturialueiden osalta huomioitava, että alueen asukkailla on venepaikkaoikeus suunnittelualueen sisällä olevaan laituriin/osa laitureista on yksityisomistuksessa.


Koirapuiston rakentaminen

Plats för profilbild

L
13. februari 2022 klockan 15.02.15

Saadaanko alueelle koirapuistoa? Rantaraitti tulee vetämään puoleensa paljon ulkoilijoita koiran kanssa, jonka lisäksi alueella asuu muutenkin paljon koiria. Tällä hetkellä lähin puisto on pitkän matkan päässä. Koirapuistosta on liikkunut jo pidemmän aikaa huhuja, mutta mitään konkreettista tästä ei ole nähtävillä.

Plats för profilbild

Janne
25. februari 2022 klockan 10.39.06

Terttu skrivet av:

Koirapuistoa alueelle on kaivattu jo pidempään. Yksi asia johon Espoon kaupungin kannattaisi myös kiinnittää huomiota on roskakorit, joita on todella vähän ja tämä on yksi syy miksi koirien jätöksiä ei kerätä, kun ei ole roskiksia mihin ne laittaa. Oikeassa kaupungissa on kävelyteiden varsilla roskakoreja.

Kyllä, roskakoreja on hyvä saada riittävästi. Mutta jätöksien jättämisestä on turha syyttää roskisten puutetta, se on naurettavaa - koiranomistaja (itsekin sellainen) voi katsoa vain peiliin tässä. Suuri osa pitää kaupunkia siistinä, mutta näitä tolloja riittää Espoossakin.

Visa fler svar

13. februari 2022 klockan 16.58.48. Kommentaren togs bort.

  • 14.2.2022 kl 11.23 @JaanaSalo_Espoo modererade innehållet: Aiheeseen liittymätön kommentti.

Uimaranta - jeeeeeeee!

Plats för profilbild

Merju
14. februari 2022 klockan 18.29.24

Hienoa, jos saadaan mahdollisimman paljon hiekkarantaa ja/tai uimalaitureita sekä mahdollisuuksia istuskella meren äärellä. Kallvikin ranta käy pieneksi, kun väkiluku kasvaa.

Plats för profilbild

R
26. februari 2022 klockan 12.43.23

Ihmeissään skrivet av:

Jos puhut nyt tuosta nykyisestä kaislikosta niin eipä sitä voisi rannalla asumiseksi kutsuakkaan.

Itseäni säälittää että veden läheisyydessä on ylipäätään tontteja joihin omistajat eivät ole itse rakentaneet rantaa tai muuta rakennusta jotka olisivat edes asuttavia.

Tuossa kun on itse kulkenut. Isoja pihoja ilman mitään hoitoa saati effortia rantaan.

Ehkä aikanaan ostettu isolla rahalla, mutta eipä ole sitäkään rahaa kyllä käytetty järkevästi rämeittyvien tonttien ylläpitoon..

Niin, en tiedä kenen kaislikosta puhut tai miten ylipäätään kehtaat yleistää asian tuohon malliin, mutta ihan mukava tässä rannassa kyllä on asua.

Visa fler svar

Uiminen tekee hyvää sielulle

Plats för profilbild

Biitsi-ihminen
14. februari 2022 klockan 18.48.08

Kyllä on kaivattu lisää uimamahdollisuuksia ja paikkoja nautiskella merestä ilman hälinää. Joka paikkaan kun nykyään tungetaan kaiken maailman ylimääräistä aktiviteettia. Meri ️

Plats för profilbild

Jere
25. februari 2022 klockan 10.43.11

Uimaranta tarvitaan! skrivet av:

Saunalahden puolella olisi valtavasti kaislikkoa, jonka tilalle uimarantaa kannattaisi rakentaa. Ei tarvitsisi kenenkään maita lunastaa.

Se on suojelualuetta, jos et sattunut tietämään. Nykyinen suunnitelma on erittäin hyvä.

Visa fler svar

Ihanaa tännekin rantaraitti

Plats för profilbild

Kk
14. februari 2022 klockan 21.57.51

Ihanaa, että tännekin saadaan vihdoin paikka, jossa kaikki voivat nauttia merestä. Uimaranta, grillipaikka ja kuntoilupaikka todella tervetulleita!

Plats för profilbild

Niin
24. februari 2022 klockan 14.38.40

”Mitä tulee lunastukseen niin sitähän keinoa käytetään myös muun infran rakentamisessa, miksi ei myös virkistyskäytön vuoksi?”

Ymmärrätkö itsekään, kuinka paljon on vialla tuossa kirjoittamassasi lauseessa?

Visa fler svar

Rantojen omostussuhteet ei näemmä ole Jaanalla selvillä

Plats för profilbild

Pitäisikö tatkistaa asioita.
15. februari 2022 klockan 18.39.42

Kannattaisiko ensinkisikin selvittää ranta-alueiden omistus asiat, ennenkuin lähdetään suunnitellemaan tällästä. Valitettavasti sinne ei nyt varmastikkaan tule yksityisille aluille mitään koiratarhoja, tai vierasvenesatamia.

Plats för profilbild

@JaanaSalo_Espoo
16. februari 2022 klockan 17.07.17


Täydennystieto: Espoon kaupungin omistuksessa olevat alueet saa näkyviin avoimesta karttapalvelusta kopioimalla alla olevan tekstin selaimen osoitekenttään:
https://kartat.espoo.fi/IMS/?layers=Asemakaavat&lon=Kantakartta&lon=Kaupungin%20maanomistus&cp=6672707,25477340&z=0.5

Alueiden käyttötarkoitukset määritellään asemakaavoitusvaiheessa. Lainvoimaisen asemakaavan mukaiseen yleiseen käyttöön tarkoitettuja alueita voidaan hankkia vapaaehtoisin kaupoin tai lunastusmenettelyllä. Em. karttapalvelusta käy ilmi, suurin osa suunnittelukohteen alueesta on jo Espoon kaupungin omistuksessa.

Visa fler svar

Rantaraitin kehitystä yhteisymmärryksessä asukkaiden kanssa

Plats för profilbild

asukas
15. februari 2022 klockan 19.55.24

Kuntoiluvälineistä toivotaan esim. niitä ympäri Espoota jo nyt nähtyjä keltaisia erinomaisia painoilla varustettuja laitteita. Näillä näkee aina käyttäjiä! Suunnitelmassa oleva ehdotus on kapealle seniorisektorille suunniteltu, jää suurimmalta käyttäjäkunnalta käyttämättä. Välttäisin tarpeettomien kuntoilulaitteiden asentamista rantaan, panostaisin laajaan käytettävyyteen. On senioreiden aliarviointia , etteikö seniori osaisi ja voisi tehdä kevyimmillä painoilla harjoituksia. Laaja painovalikoima mitättömästä suurempaan takaa mahdollisimman ison käyttäjäkunnan.
Kuten edellä mainittu, ehdotuksessa ei ole huomioitu rannassa asuvien kulkuyhteyksiä tai laitureita rannassa. Siinä missä on suunniteltu esim. istutettavia puita, kulkee jonkun väylä rantaan. Asukkaat ovat maksaneet rantatonteista kovan hinnan, lisäksi joutuneet päälle pakkolunastuksessa myymään ranta-alueensa. Espoon tulee kunnioittaa säilytettävistä yksityisistä laitureista ja ranta-alueista tekemiään sopimuksiaan vaikka Rantaraitti rakennetaankin - nämä voi tehdä yhteisymmärryksessä asukkaiden kanssa.
Uusi ranta oli positiivinen yllätys.

Plats för profilbild

Toinen asukas
19. februari 2022 klockan 21.55.09

Niin. Sopimuksia tulisi kunnioittaa eikä keksiä
lennossa uusia juttuja ”yleisen edun” nimissä. Tuo ko., toivottavasti ei missään nimessä kuitenkaan toteutuva ”ranta-viihdykekeskus-aluekin” on jonkun yksityisen aikanaan ostama ja omistama, kunnes Espoon kaupunki ystävällisesti joko a) lunasti b) pakkolunasti sen itselleen. Niinkuin kaikki rantatonttien omistajat ovat joutuneet kärsimään.


Venepaikkojen kohtalo?

Plats för profilbild

@hanabii
16. februari 2022 klockan 13.57.18

Yksityisillä, poistettavaksi merkityillä laitureilla on venepaikkoja. Mistä näille veneille löydetään uudet venepaikat? Eikö yksityisiä laitureita voisi jättää paikalleen, jos niitä kunnostetaan? Rantaraitti sinällään puolestani on tervetullut.


Onkipaikka, monipuolinen liikuntapaikka ja koirapuisto

Plats för profilbild

Hemppa
16. februari 2022 klockan 21.57.52

Toiveena rauhallisia poukamia, jossa onki ja uittaa myös koiraa. Toinen uimaranta on loistava idea! Toivottavasti syvyys riittää hyppäämiseen. Uimarannalle olisi kiva saada jotain toimintaa. Karusellikeinu vedessä olisi mahtava. Jos ei tähän niin ehkä Kallvikin rannalle?! Koirapuisto puuttuu Saunalahti-Kurttila-Kallvikalueelta, minkä vuoksi koiria pidetään toisinaan vapaana pelloilla. Koirapuisto jossain metsänreunalla olisi varmasti kaikille mielyttävämpi ratkaisu. Kuntoilupaikka saisi olla monipuolinen - riittävästi hyviä laitteita monen kuntoisille ja samalla kuntoa kohottavaa tekemistä myös lapsille (kiipeilyteline/esterata, pyörivä keinu, vaijerirata, iso maatramppa..).

Plats för profilbild

Asukki
21. februari 2022 klockan 15.36.37

Johan on taas realistista toivetta. Kuka maksaa ja ylläpitää? Ja valvoo? Ei kaupunki edes ole suunnitellut tekevänsä rannasta uimakelpoista. Kunhan ottaa yksityishallinnasta pois, koska siihen pystyvät.


jotta sillain

Plats för profilbild

huh huh vaan
19. februari 2022 klockan 19.57.56

Viisas mies on joskus todennut että maailmaa johdetaan niin vähäisellä järjellä ja ymmärryksellä ettei se koskaan lakkaa hämmästyttämästä.

Rantaraitti sinällään on lainvoimaisessa yleiskaavassa ja tervetullut.

Sen sijaan erillaiset höpötykset ja toiveajatteluun perustuvat harhaiset haave ja -mielikuvat siitä että muu toiminta ja kansalaisten aktivoiminen olisi kaupungin velvoite tai oikeus, ja alunperin ollut rantaraitille kuuluvia tai tarkoituksenmukaisia lisiä tai palveluja.

Aikanaan kun yleiskaavaa on esitelty hyväksyttäväksi ja kuten se on merkitty nyt lainvoimaisen asemakaavan tonttikarttaan ja asemakaavamääräyksiin olisi rehellisyyden nimissä nämä nyt esitetyt muutokset Espoon kaupungin taholta tuoda jo tuolloin esille.

Tosiasiassa näistä nyt suunnitelluista grillikatoksesta, kuntoilualueesta, pienestä valvomattomasta uimarannasta jne, ja kukaties mitä kaupunki keksii vielä kenenkin tontin eteen sijoitettavaksi perehtymättä siihen tosiasiaan mihin käyttöön nämä alueet tosiasiassa ajautuvat, ei kukaan tiedä.. Voidaan vain arvailla..

Jo nyt Saunaniemen yleisen uimarannan kesäiset "kaljoitteluhipat" ja niistä aiheutuva melu ja häiriö ja muun vastaavan toiminnan lisääntyminen ei liene rantaraitin rakentamisen varsinainen tarkoitus. Elävä elämä on muuta kuin kaupungin kaunis toive ja haave maailmasta joka ei tule edellisessä kappaleessa mainittujen toimintojen rakentamisen vuoksi tule toteutumaan. Rantaraitin perus ajatuksena alunperin on ollut mahdollistaa rantaraitilla ulkoilu siinä nimenomaisessa tarkoituksessa mitä ulkoilulla tarkoitetaan. Ei luoda lisää kehittyvälle ja kasvavalle alueelle kokoontumispaikkoja niihin liittyvine lieveilmiöineen ja kyseenalaisine "harrastuksineen".

Itse kukin voi tykönään miettiä mihin tarkoitukseen pieni valvomaton uimaranta, kehiteltävä nurminiitty, grillikatos, ulkokuntoilualue jne jne tosiasiassa ajautuvat kauniina kesäiltana ja mitä siitä seuraa niiden ihmisten näkökulmasta jotka aidosti haluavat käyttää rantaraittia sen varsinaiseen ja ja alunperin suunniteltuun tarkoitukseen.


Asemakaava

Plats för profilbild

Kolmannen sukupolven asukas
19. februari 2022 klockan 20.55.27

Kysymys jaanalle: 1) Onko odotettavissa että rantaraitti sekä suunnitellut huvittelualueet kallvikin alueelle olisi rakentumassa ennen kuin Mustalahden asemakaava saa lainvoiman? 2) Jos on, onko tietoa milloin Mustalahden asemakaava sitten saa lainvoiman?


Leikkipaikka

Plats för profilbild

A.V.
20. februari 2022 klockan 17.20.08

Hei, hyvin tervetullut rantaraittihanke nopeasti kasvavalle alueelle! Voisiko myös pienimpiä käyttäjiä huomioida leikkipaikalla rannan tuntumassa? Alueella on ja muuttaa lisää lapsiperheitä.

Plats för profilbild

.
20. februari 2022 klockan 18.47.59

Toivottavasti ei tule. Juurihan tuohon erittäinkin keskeiselle paikalle rakentui Saarenpellon leikki- ja lähiliikuntapaikka. Mikä siinä on että nykyihmisillä pitää olla kaikki aivan vieressä ja myös saavutettavissa ilman minkäänlaista omaa vaivannäköä.


Kuntoiluvälineet

Plats för profilbild

Kallvikin asukas
21. februari 2022 klockan 9.25.56

Tuolle alueelle olisi erittäin hienoa saada monipuolisemmat kuntoiluvälineet, jos Saarenpellon leikkipaikan viereisiä välineitä ei lisätä, jotta kattaisivat samanlaisen kokonaisuuden kuten vaikkapa Espoon Metro Areenan vieressä oleva kuntoilualue.

Nämä painolaitteet mahdollistavat myös kevyemmän treenin etenkin ikäihmisille eikä vaadi yhtä paljon vastusta kuin omalla painolla tehtävät treenit. Lisäksi painolaitteet mahdollistavat myös enemmän painoa vaativien käytön. Tällöin laitteet olisivat monipuolisempia ja varmasti käytettävissä.

Tällaiselle kuntoilupaikalle toki ainakin pari roskista ja penkit.


Pieni koirapuisto

Plats för profilbild

Koiran omistaja
21. februari 2022 klockan 9.30.36

Hei,

Alueelle voisi miettiä pientä koirapuistoa meren ääreen. Kurttilassa on valtavasti koiria ja tuntuu, että lenkkimaastot on aina jätöksiä täynnä. Keskittämällä koirien ulkoilutusta rannalle, johon lisätään roskiksia saadaan tämä ongelma ratkaistua.

Plats för profilbild

..
22. februari 2022 klockan 16.02.25

? skrivet av:

Kukas ne jätökset sieltä rannalta sitten käy keräämässä? Jos niitä muilta yleisiltä alueilta ei kerätä, niin miksi kuvittelet että se toteutuisi sitten tuolla hyvin syrjässä olevalla ranta-alueella?

Koirapuistoissa on roskikset sekä välineet jätöksien keräämistä varten. Aidan sisällä olevat jätökset on parempi kuin sen ulkopuolella.

Visa fler svar

Simppeli on valttia

Plats för profilbild

Rantaraitin kannattaja
21. februari 2022 klockan 9.40.26

Mielestäni rantaraitti tulee säilyttää mahdollisimman yksinkertaisena. Kuntoilupaikat ja koirapuistot ihan hyviä ideoita, mutta erillaiset grillikatokset ja "hengailupaikat" ehkä kyseenalaisia. Tällä hetkellä ongelmia on tuntunut olevan Kurttilan rannalla ja on syytä katsoa, että samat ongelmat eivät leviä Kallvikiin. On myös syytä painottaa, että Kurttilassa löytyy jo ranta jotta käyttö tasaantuu näiden kahden välille ja lieveilmiöt pysyvät minimissään molemmissa.

Kallvikin rannalle on tulossa taloja ja on huomioitava, että raitti ei aiheuta heille ongelmia. Toki puita ei kannata istuttaa niin, että paikka on liian suojaisa, koska tämä taas lisää lieveilmiöitä mitä nähty Kurttilan rannalla erilaisine nuotioineen mihin silmä ei yletä. Sellaista ei Kallvikin.

Plats för profilbild

.
21. februari 2022 klockan 14.17.07

Rantaraittihan on ollut iänikuisesti tulossa ja siihen on valmistauduttu. Mistä nämä uudet muutokset, mistä ei aiemmin ole ollut mitään puhetta, tulivat? Näin se Espoon kaupunki näyttää kiitostaan pitkäaikaisille asukkailleen.


Ihmetellään

Plats för profilbild

.
21. februari 2022 klockan 15.00.43

Kallvikin uimaranta ei nähtävästi riitä, siellä vaivannut illanviettohäiriköinti metelöinteineen, kaljotteluineen ja itsekyhätyin nuotioineen etenkin kesäaikaan halutaan ilmeisesti laajentaa vieläkin isommalle alueelle. Mielenkiinnolla odottaen minkälainen lasimurskeen/ roskien/ nuotionraatojen/ koiranjätösten sekainen kaatopaikka tästä päättyvästä rantaraitinpätkästä, sekä sen päädyssä olevasta hiekkarannasta/alueesta tuleekaan. Rantaraitin on tiedetty saapuvan, mutta sen päätyyn suunnitteilla oleva yleinen ranta-alue houkuttelee runsaammin porukkaa illanviettoon. Kuka siellä syrjässä käy valvomassa ja etenkin siivoamassa?


Viihtyisä rantaraitti on ehdottomasti tärkeä saada myös tänne.

Plats för profilbild

Jee rantaraitille!
21. februari 2022 klockan 16.42.07

Rantaraitti virkistyskäyttöön on ehdottoman tervetullutta alueelle! Ihmisten hyvinvointi on tärkeää ja vasta rantaraitin myötä alueella päästään kunnolla meren äärelle ja sen myötä lisätään viihtyvyyttä ja alueen vetovoimaisuutta.

Koska alue on pieni näkisin että mitä vähemmän kikkaillaan sen parempi. Täten en kannata grillausaluetta, tärkeintä on itse lenkkipolku sekä uimaranta, kuntoilulaitteet plussaa. Alue kasvaa hurjaa vauhtia ja Kallvikin uimaranta ei tule riittämään enää kaikille.


Rantaraitti on erittäin tervetullut tänne asti

Plats för profilbild

Kyllä rantaraitille
21. februari 2022 klockan 17.21.14

Mielestäni rantaraitin laajentaminen Kallvikiin asti on erittäin tervetullut ajatus. Toki kaikkea kommenteissa ehdotettua ei varmasti ole järkevä toteuttaa, mutta ulkoilureitti sekä mahdollisuuksien mukaan uimaranta olisivat erittäin toivottuja.

Kallvikin tämänhetkinen uimaranta on melkoisen pieni, joten ihmismäärän kasvaessa olisi myöskin luontevaa laajentaa uimamahdollisuuksia täälläpäin.


Kahvila?

Plats för profilbild

Kannatan rantaraittia
21. februari 2022 klockan 18.02.34

Olisiko mahdollista saada raitille pieni, Eiran rannan Mutterin tyyppinen, kahvila? Tai edes paikka Pullabiilille tms. liikkuvalle jätskiautolle? Vastaavia on kesäisin Haukilahden ja Matinkylän rannoilla. Täällä päin ei ole mitään kahviloita muutenkaan niin rantaraitille yksi olisi hienoa.

Plats för profilbild

Kahvilalle peukku
24. februari 2022 klockan 12.58.03

Pieni kahvila, vaikka tuollainen siirrettävä biilimuotoinen olisi paljon parempi idea kuin grillikatos. Houkuttelee vähemmän häiriötekijöitä.


Rantaraitti hieno asia

Plats för profilbild

@Kallvik
22. februari 2022 klockan 9.47.04

On hienoa, että saadaan rantaraitti myös Kallvikin kohdalle ja rämeittynyt ranta-alue virkistys käyttöön.


Avoimuutta rantaan

Plats för profilbild

Uimamaisteri
22. februari 2022 klockan 16.11.27

Tehkää rannoista tarpeeksi avoimia, jotta mitkä tahansa rettelöitsijät jäävät pois tai menevät Kurttilan rantaan, jossa ovat nytkin tehneet nuotioita yms. Ongelma tulee ratkaista siellä missä se on eikä liikuttaa toiseen paikkaan muiden asukkaiden harteille. Rantaraitti on erittäin hyvä idea ja tarpeeksi houkuttelevana ulkoilupaikkana ei varmastikaan houkuttele mitään yöllisiä ongelmia tai meteliä. Kaikki grillikatokset yms. kannattaa unohtaa, koska nämä tunnetusti ränsistyvät nopeasti, kun niitä ei osata käyttää. Varmistetaan, että kävelytiet eivät tule asukkaiden oven eteen sekä huolehditaan tarpeellisesta siisteydestä roskiksilla.

Mielestäni rantaa voi myös miettiä niin, että sinne ei edes tule uimamahdollisuutta. Tämäkin on täysin toimiva ratkaisu.

Plats för profilbild

Toisen uimarannan puolesta
26. februari 2022 klockan 18.20.06

Kyllä rantaraitille skrivet av:

Komppaan kanssa, että ulkoilumahdollisuus sekä vesistön kunnostaminen uimiskäyttöön olisivat järkeviä vaihtoehtoja.

Tällä tahdilla mitä taloja rakennetaan uusille perheille, ei Kallvikin nykyinen uimapaikka tule mitenkään riittämään kaikille halukkaille.

Jos ajatellaan, että tällä hetkellä Kallvikin uimarannalla on kesäpäivänä se noin 10-20 perhettä tulee määrä vähintään tuplaantumaan tai triplaantumaan seuraavan muutaman vuoden aikana kun Kurttilaan rakennetaan myös lisää.

Alue kehittyy ja palvelut tulee skaalata sen mukaan.

Samaa mieltä, että toinen uimaranta on tarpeen ja nimenomaan uintimahdollisuudella tällä kasvavalla alueella. Suunnitelmasta ei käynyt selkeästi ilmi oliko tähän "uuteen" rantaan pääsy Kallvikinrinteen kautta vai ainoastaan pyörällä/kävellen rantaraittia pitkin. Mikäli kulkumahdoisuus on Kallvikinrinteeltä(toivottavasti olisikin), kaupungin tulee ottaa huomioon pysäköinti suunnittelussa. Kallvikinrinne ei kestä tienvarsipysaköintiä(kun ei kestä sitä nytkään oli ranta tai ei) eli erillinen parkkipaikka tarvitaan, jos ei ollut vielä suunnitteilla.

Visa fler svar

Grillikatos uimarannalla

Plats för profilbild

Anneli
23. februari 2022 klockan 15.20.32

Kaunis ajatus rakentaa grillikatos uimarannalle sekä kuntoilulaitteita, mutta nyt jo on kuultu ja nähty mitä valvomaton uimaranta aiheuttaa lähiasukkaille kesäiltaisin sekä viikonloppuisin. Mikäli liikenne sallitaan invatakseille suunnitteilla olevalle alueelle, ei
autoilu suinkaan rajoitu vain näihin autoihin. Ei uusia häiriöalueita Saunaniemen/Kallvikin ranta-alueelle!


Lisää viihtyvyyttä kasvavalle alueelle

Plats för profilbild

Esa
23. februari 2022 klockan 16.22.30

Aiempien kommenttien perusteella vaikuttaa, että paikalle lähivuosina muuttaneet kaipaavat lisää ulkoilumahdollisuuksia meren ääreen ja vuosikymmeniä täällä asuneet ovat raittia vastaan. Itse kuulun ensimmäiseen ryhmään, kelle alue on vielä suhteellisen uusi.

Ymmärrän pitkän linjan asukkaiden huolen rantojen "riistosta", ja toivon että tähän löydetään yhteisymmärrys paremmin kuin Haukilahti - Nuottaniemi akselilla. Uskon, että kivemmista ulkoulumahdollisuuksista löytyy tälle kohderyhmälle kanssa iloa enemmän kuin tämänhetkisestä rämettyneestä rantaviivasta.

Uuden asukkaan näkövinkkelistä ulkoilumahdollisuuksia on ihan mukavasti, mutta näin lähellä merta asuvana kaipaan mahdollisuutta päästä liikkumaan lähialueella rantaa pitkin. Omakohtaisesti voin allekirjoittaa merellisten ulkoilumahdollisuuksien lähialueella lisäävän viihtyvyyttä. Tästä minulla on kokemusta Lauttasaaresta ja Haukilahdesta. Alueelle rakennetaan paljon tällä hetkellä, ja rakentaminen tuskin loppuu alueen hyvän maineen takia, joten toivon että kaikilla olisi reilusti tilaa ulkoilla ja nauttia Kallvikista.

Ulkoliikuntalaitteet näyttää omaan silmääni ihan kelvollisilta, ja kehopainoharjoittelu tuo hyvää tasapainoa Saarenpellon hieman suppeahkoon (suhteessa puiston kokoon) laitevalikoimaan. Kovimmat sporttihirmut, ketkä tykkää käyttää ulkosaleja voi yhdistää treenin molempiin kohteisiin, ja saavat laajuutta harjoitteisiinsa.

Keskustelussa on puhuttu myös koirapuistosta. Itse en lähtisi tekemään tuonne rantaan sellaista. Tästä hyvä esimerkki on Lauttasaaressa, jossa Vattuniemen päässä meren rannassa on koirapuisto. Siellä tuntuu, että joka toisella on rattaat ja joka toisella koira. Tästä huolimatta paikka on ollut verrattain pienellä käyttöasteella. Osittain syy saattaa johtua siitä, että alueen rajaus on verrattain hankalaa laskevan ja nousevan meriveden takia, ja monesti aidat eivät kattaneet koko koirapuistoa. Jos koirapuisto halutaan mahduttaa mukaan tähän kokonaisuuteen, niin Kallvikinniityllä olisi reilusti tilaa sellaiselle. Keskustelussa on tullut ilmi, että täällä on paljon koiria muttei yhtään koirapuistoa, niin tämäkin toive varmasti olisi todella tervetullut. Minimitasolla koirallisia henkilöitä palvelee roskikset, joihin voi laittaa koirien kakkapussit. Yleisiä roskiksia Kallvikin alueella on mielestäni melko vähän verrattuna mahdollisiin koirien ulkoilutusreitteihin.

Olen samaa mieltä aiemmin keskusteluissa esitetyn nykyisen uimapaikan riittämättömyydestä suuresti kasvavalle alueelle. Uskon tämän olevan helpommin toteutettavissa rantaraitin rakentamisen yhteydessä kuin esimerkiksi nykyisen Kallvikin uimarannan laajentaminen. Erillinen grillipaikka vaikuttaa myös kivalta idealta kesäiltojen viettoon, ja tämä on varmasti paloturvallisempi ratkaisu kuin sinne tänne kyhätyt nuotiot.


Viimeiset ryteiköt säästettävä

Plats för profilbild

Saunaniemeläinen
24. februari 2022 klockan 7.40.39

Rantaraitti olisi tervetullut mikäli otetaan seuraavat asiat huomioon:
- puustoa ja ryteikköä raivataan mahdollisimman vähän. Nyt suunnitteilla olevat alueet ovat saunaniemen viimeisiä alueita, joilla suunnitelman ekologisesta katsannossa huolimatta elää ja voi hyvin muitakin tärkeitä lajeja, kuten monipuolisesti erilaisia lintuja ( naakkoja, pöllöjä, erilaisia vesilintuja), jyrsijöitä ja ötököitä, joilla ei alueen muokkauksen jälkeen ole enää mahdollisuuksia selvitä
- rantaraitista tehdään kapea polku. Rantaraitin muokkaaminen leveäksi tieksi vähentää raitin luontoarvoja ja tuo alueelle lisäliikennettä, jota pitäisi välttää asuinalueen lähistöllä. Reitti olisi mahdollista toteuttaa luontopolkuna, jossa reitti merkitään puihin maalattavilla väritäplillä. Polun kohdalle voisi tuoda esim haketta tai pitkospuut, jotta kävely helpottuisi eikä ympärillä oleva luonto häiriintyisi.
- grillikatos ja uimaranta unohdetaan. Alueella on kallvikin uimaranta, joka kesäisin on suuressa suosiossa. Tästä kertovat täynnä olevat parkkipaikat, runsas rannalle suuntautuva ( välillä todella holtiton ja nopeusrajoituksia rikkova) liikenne ja meteli toukokuun alusta elokuun puoliväliin. Ehdotus onkin, että kallvikin uimarantaa siivotaan ja kunnostetaan niin, että sitä tulee viihtyisämpi. Jotta liikennemäärät pysyisivät edes kohtuullisella tasolla, suunniteltu uimaranta ja grillikatos eivät ole alueen asukkaiden viihtyisyyden kannalta perusteltuja.


Tasapainoinen suunnitelma jota koirapuisto täydentäisi erinomaisesti

Plats för profilbild

Tuomo
24. februari 2022 klockan 9.47.41

Suunnitelma vaikuttaa maallikosta varsin hyvältä ja tasapainoiselta. Suunnitelmassa on huomioitu kaikki asukasryhmät paitsi koirataloudet.

Alueella on enemmän koiratalouksia kuin lapsiperheitä mutta silti ei yhden yhtä koirapuistoa lähimaillakaan. Siksi suunnitelma-alueen Kallvikinniityn itäpäähän sopisi erinomaisesti koira-aitaus jossa on erikseen pienten ja isompien koirien alueet. Sijainti olisi helposti saavutettava, joten sitä käytettäisiin paljon. Uskallan jopa väittää että ympärivuotisen käytön huomoiden, aitauksella olisi käyttökertoja enemmän kuin uimarannalla ja kuntoilupaikalla yhteensä. Itse niitty kelpaa mainiosti koira-aitauksen maapohjaksi joten toteutus aitoineen ja jäteastioineen olisi kustannustehokas hyötyyn nähden.

Koira-aitaus torjuisi tehokkaasti myös joidenkin vakavana uhkana kokemaa jätös-ongelmaa. Aitaus mahdollistaisi koirien tarpeiden tekemiselle rajatun alueen, joten tämä vähentäisi koettua ongelmaa.

Suunnittelualueen länsipäässä oleva kuntoilu- ja grillipaikan viereinen laituri puolestaan sopisi erinomaisesti pienveneilykäyttöön. Jotta käyttö olisi harkittua, toimivaa ja valvottua, sitä varten olisi hyvä perustaa yhdistys, jolla olisi toiminnan pyörittämisen ja valvonnan vastuu ja joka vuokraisi kaupungilta laituria ja edelleenvuokraisi paikat jäsenilleen.

Olen käytettävissä tällaisen venekerhon perustamiseen / toimintaan / yhteistyöhön tuomo@maxifygroup.com

Plats för profilbild

K
24. februari 2022 klockan 13.16.53

Onko tässä todella mielestäsi otettu huomioon kaikki asukasryhmät? Kuka haluaa suoraan talonsa eteen koira-aitauksen?


Hienoa kehitystä

Plats för profilbild

Tyytyväinen
25. februari 2022 klockan 10.52.02

Rantaraitin jatko on toivottu lisä ko. alueelle. Alueen kasvaessa on hienoa, että myös tällä alueella on erikseen uimamahdollisuus. Aiemminkin keskustelussa on otettu kantaa suunniteltuihin kuntoiluvälineisiin. Nämä suunnitellut laitteet tuntuvat hyvin yksipuolisilta kehonpainolaitteilta. Kannattaisin myös hieman monipuolisempia, joista käyttäjä pystyy itse säätelemään vastuksen. Toivon rantaraitin olevan osittain vehreä ja erillinen luontopolku onkin loistava lisä tätä silmällä pitäen!

Plats för profilbild

K
26. februari 2022 klockan 16.08.06

Alueella on jo yleinen uimaranta. Kyseinen suunnittelu ei onnistu uimarannaksi. Osta suppilauta ja souda sillä syvemmille vesille.


Lasijätteet siivottava

Plats för profilbild

MJ
26. februari 2022 klockan 13.15.05

Kallvikinojan vieressä omakotitalojen kohdalla on jostakin syystä karmeat määrät vanhoja lasipulloja (sadoittain) luonnossa. En tiedä onko tullut lasitehtaan siirtomaista jms.. ne tulisi ehdottamasti poistaa tai tehdä maanvaihtoja ennenkuin alueella alkaa liikkumaan enemmän väkeä.
Tämä siis kaavaillun reitin alkupäässä.


Aikataulu?

Plats för profilbild

Kiitollinen
26. februari 2022 klockan 14.39.25

Suunnitelma on hyvä. Mikäs tämän projektin aikataulu on? Milloin voin nousta luontopolun korokkeelle kuikuilemaan?

Plats för profilbild

R
26. februari 2022 klockan 18.21.37

Onneksi nämä muutokset ovat vasta tulevaisuudessa tapahtuvia. Eli ei vielä ihan lähiaikoina kannata vetää lenkkitossuja ja kiikareita kaapista!


Kuka maksaa

Plats för profilbild

Haloo
26. februari 2022 klockan 16.02.53

Siis missä todellisuudessa jengi tääl elää? Espoo on korviaan myöten veloissa, millä te kuvittelette, että tällänen lysti maksetaan? Uimarantaa kyseiselle alueelle ei saa, eikä myöskään kyseistä kävelytietä rannalle, ennenkun käsi työnnetään todella syvälle taskuihin. Ja jos on vähääkään perillä espoon asioista, tietää myös sen, että espoon taskuilta on pohjat irronnut jo aikoja sitten. Lisäksi kaikenmaailman uposkuoriaiset jne estävät alueen ruoppaamisen.


Toiveita

Plats för profilbild

Asukas
27. februari 2022 klockan 10.36.35

Toiveena alueelle olisi koirapuisto. Nykyään lähin taitaa sijaita Vanttilassa.

Suunnittelulle reitille sekä koko kallvikin/kurttilan alueelle toiveena olisi lisää roskiksia. Niitä on aika harvassa nykyisellään ja niiden määrän lisääminen pitäisi ympäristön siistimpänä.

Toiveena myös monipuolisemmat kuntolaitteet, esimerkiksi sellaiset, joista voi painoa säätää.


Koirien ulosteet. Jätskikioski

Plats för profilbild

Elisa
27. februari 2022 klockan 13.27.44

Samaa mieltä erään kommetoijan kanssa; roskiksien puute ei ole koko syy koirien ulosteiden kohdalla. On monia koirien omistajia, jotka näin talviaikaan vaan jättää koirien ulosteet lumihankeen. Roskisten puute ei ole syy,vaan välipitämättömyys. Kesäaikaan ehkä ulosteet kerätään aktiivisemmin. Roskiksia toki muutoin tarvitaan lisää.
Jäätelökioskeja ja kahvikojuja tiheämmin Rantaraitin varrelle.
Kiitos


Rantaraitti ulkoilua varten

Plats för profilbild

Asukas
27. februari 2022 klockan 20.06.47

Rantaraitin jatko on sinänsä tervetullut. Nykyisen suunnitelman sisltävät grillipaikka ja illanviettopaikka ei. Jos sinne tuodaan polttopuita voi olla varma ettö niitö paoltetaan myös muualla kuin osoitetussa grillissä. Myös ääni ja roskahaitat ovat varmoja vaikka joku kuink on sitä mieltä että niitäe i pitäisi tulla.
alueella on runsaasti harvinaisia lintu- ja muita eläinlajeja joiden elämään muut kuin liikunta varmasti tulee vaikuttamaan negatiivisesti- Jos Espoo haluaa toimia niin kuin se sanoo ja varjella luontoarvoja, rantaraitin varrelle suunnitellut muut toiminnot poistetaan suunnitelmasta.
Rantaraitti tulee totuettaa polkuna/pitkospuin rannassa jossa ei ole kantavaa maapohjaa ja jos valaistusta tulee niin sen tulee olla hillitty ja alaspäin polkuun suunnattu.


Kysymyksiä

Plats för profilbild

Alueen asukas
27. februari 2022 klockan 22.32.53

Rantaraitin jatko on erittäin tervetullut alueelle! Alunperin huhuina oli, että raitti tulisi alueen kosteuden vuoksi pitkospuina. Onko tästä ajatuksesta luovuttu kokonaan? Vesi näyttää nousevan usein lähelle suunniteltua kävelytietä monesta kohtaa. Onhan veden pinnan korkeuden vaihtelu huomioitu suunnittelussa? Mikäli valaistu kävelytie toteutuu, onko alueen asukkaiden mahdollista vaikuttaa katuvalojen sijainteihin, etteivät paista esimerkiksi suoraan sisälle? Miten varmistetaan, että grillipaikka ja uimaranta pysyvät rauhallisina ja siisteinä alueina, eikä muissakin kommenteissa mainittu kaljoittelu yms häiriötoiminta toteudu?


Kuka ottaa vastuun?

Plats för profilbild

Luonnon ääni
27. februari 2022 klockan 23.17.04

Haluan tuoda esille äärimmäisen tärkeän näkökulman yleisten oleskelualueiden sijainteja pohdittaessa. Kaavaillun grillipaikan vieressä sijaitsee suojeltu luontoalue, joka on maailman mittakaavassa uhanalaisen lajiston esiintymisen kannalta ainutlaatuinen. Kyseisellä alueella on erityis suojeltavan lajin, (meriupokaskuoriainen) rajauspäätös, koska meriupokaskuoriaisen häviämisvaara on ilmeinen. Viitaten tässä ympäristöministeriön selvityksiin.

Suunnitteilla oleva yleinen grillauspaikka houkuttaa ympäristöönsä mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös henkilöitä, jotka eivät tunne vastuuta ympäristöstään tai välttämättä ymmärrä alueen ainutlaatuisuutta. Tällainen oleskelualue mahdollistaa negatiiviset lieveilmiöt, kuten metelöinnin, juhlimisen ja roskaamisen. Myös vapaana liikkuvat ja meressä uivat koirat ovat uhka suojellun alueen ekosysteemille. Lieveilmiöt voivat aiheuttaa luonnon monimuotoisuudelle ja kriittiselle elinympäristölle peruttamattomat seuraukset. On siis täysin absurdi ajatus suunnitella oleskelualuetta tai muuta yleistä toimintaa juuri suojellun alueen välittömään läheisyyteen.

Lisäksi rantaraitin linjauksen mukaisesti kulkee myös lepakoiden lentoreitti. Ympäristöselvityksien mukaan lentoreittien kohdalla ei tulisi olla valaistua raittia. Myös liito-oravan lentoreitti kulkee alueella rantaraitin mukaisesti.

Viitaten näihin tosiseikkoihin rantaraitin tulisi olla mahdollisimman luonnonmukainen. Rantaraitin jatko osa pitkospuin olisikin järkevämpi vaihtoehto. Espoon Kaavoituksen tulisikin ensisijaisesti vaalia luonnon monimuotoisuutta ja ottaa ympäristönäkohdat huomioon.


Kiitokset palautteista!

Plats för profilbild

@JaanaSalo_Espoo
22. mars 2022 klockan 15.29.15

Kiitos palautteista ja kommenteista Kallvikin rantaraitin puistosuunnitelmaluonnokseen. Vastauskooste palautteisiin näkyy nyt "Näytä lisätiedot" -kohdasta (+ nappi) uutena liitteenä.