Gå till innehållet

40 MINUUTTIA HELSINKIIN, 20 MINUUTTIA ESPOOSEEN JA 5 MINUUTTIA NUUKSIOON

Pratbubbla 8
Diskussion | Vihdin kunta
Diskussionen har avslutats

Teknologian nopea kehittyminen muuttaa tapaamme asua, elää ja tehdä töitä. 

Etäisyyksien merkitys on vähentynyt ja vapaa-ajan merkitys korostunut.Voimme nauttia pääkaupunkiseudun palveluista ja tavata työkavereita sekä yhteistyökumppaneita jumiutumatta ruuhkiin. Teknologia on kutistanut maailmaa, ja Vihti on entistä lähempänä muita. Vihdissä on koti siellä missä elät – koti, josta voit saavuttaa kaiken oleellisen. 

Tuore kuntastrategia on ohjenuoramme seuraavalle nelivuotiskaudelle, jonka aikana rakennamme kunnastamme helpommin saavutettavan, houkuttelevan ja hyvinvoivan yhteisön pääkaupunkiseudun yhteyteen. 

Kuntamme on kasvava pääkaupunkiseudun kehyskunta, joka toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi - kaipasi uusi tulija taajamaan palveluiden äärelle tai maaseudun rauhaan. Alueella toimivat yritykset ovat kuntamme keskeinen menestystekijä. Suunnittelemme yritysalueet yritysten tarpeisiin ja tarjoamme elinkeinopalvelut asiakaslähtöisesti ”yhden luukun” periaatteella.

Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa kuntien merkittävimmäksi palveluksi jää varhaiskasvatus ja opetus, joihin Vihti tarjoaa laajan ja modernin palveluverkon.

Vihdissä on helppo liikkua, Vihtiin on helppo tulla ja Vihdistä on vaivatonta matkustaa muualle. Hyvät yhteydet ovat elinvoimaisuutemme perusedellytys. Toimivat kulkuyhteydet ja laadukkaat tietoliikenneyhteydet ovat arjen sujuvuutta kodin, työpaikan, vapaa-ajan ja erilaisten palveluiden välillä. Ne mahdollistavat meille paikkariippumattoman asumisen, työnteon ja opiskelun.

TERVETULOA KOTIIN

Basuppgifter

Avslutat: 19.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan


40 min Helsinkiin? Miten se on mahdollista julkisilla?

Plats för profilbild

Omalla autolla liikkuva koska ei ole julkisia
5. april 2022 klockan 18.27.10

Vihdin kunta mainostaa että hyvät kulkuyhteydet Helsinkiin, Espooseen ja Nuuksioon. Siis omalla autolla. Mutta esimerkiksi Vihdin Selistä ei pääse millään julkisella kulkuneuvolla Helsinkiin tai Espooseen tai Nuuksioon suoraan. Voisiko kunta hommata edes yhden julkisen liikenteen Selistä Helsinkiin ja takaisin per päivä, ja vieläpä kohtuu hinnalla. Kiitos.


Fossiiliset yksityiset

Plats för profilbild

A
5. april 2022 klockan 21.53.45

Autolla ja lentokoneella? Liikkuminen ja matka-ajat perustuvat pelkästään yksityisautoiluun. Ja, jos Hesaan pääsisikin julkisilla, niin kunnan sisällä et pääse edes töihin kirkolta Nummelaan.

Kotiin takaisin Hesasta et pääse, jos et ehdi 21.15 bussiin. Se niistä kulttuuririennoista.

Arkiaamuisin voi ihan huomata liikenteen kasvun. Niin Nurmijärventie-Helsingintie- ja Helsingintie-Porintie -risteyksissä on aamuisin jopa kymmenen auton jono - saatikka mitä se on Hanko-Hyvinkääntien liittymissä.
Lentokone... Ainakin kolmessa diassa...


Vihdin kunnassa on rajoitettu julkinen liikenne

Plats för profilbild

KT
7. april 2022 klockan 12.25.09

Olette kirjanneet strategiaanne, että Vihdissä on helppo liikkua, Vihtiin on helppo tulla ja Vihdistä on vaivatonta matkustaa muualle.
Hyvät yhteydet ovat elinvoimaisuutemme perusedellytys. Toimivat kulkuyhteydet ja laadukkaat tietoliikenneyhteydet ovat arjen sujuvuutta kodin, työpaikan, vapaa-ajan ja erilaisten palveluiden välillä. Ne mahdollistavat meille paikkariippumattoman asumisen, työnteon ja opiskelun.

Tämä ei pidä paikkaansa. Pohjolan Liikenteen lopettamisen jälkeen (ja jo tällä hetkellä) Vihdistä on rajoitetut yhteydet Helsinkiin ja toisinpäin. Jos julkista liikennettä ei laiteta kuntoon, se on merkittävä Vihdin elinvoimaan ja vetovoimaisuuteen vaikuttava asia. Tällä hetkellä Helsingistä Nummelaan kulkeva bussi lähtee iltaisin ja viikonloppuisin klo 21.15. Tämä ei mahdollista mitenkään vapaa-ajasta ja eri palveluista nauttimista pääkaupunkiseudulla ilta-aikaan.


Julkinen liikenne kunnan alueella

Plats för profilbild

Joo
8. april 2022 klockan 7.50.36

Toimivat kulkuyhteydet, hyvä tavoite, mutta eihän nykyään pääse kunnan sisällä liikkumaan julkisilla. Kokoajan on myös supistettu tarjontaa, Vihtiin, Nummelaan, Helsinkiin . Kylistä ei pääse julkisilla Nummelaan, sisäinen liikenne kuntoon!


Julkinen liikenne

Plats för profilbild

k
12. april 2022 klockan 15.22.54

Julkinen liikenne takkuaa varsinkin sivukyliltä.
Tunnin junalle peukutus, mikäli se koskaan tulee. Liitäntäpysäköinti heikkoa esim. Nummelassa.


Tietoliikenneyhteydet kylillekin

Plats för profilbild

Lehtisalo
18. april 2022 klockan 11.31.51

Samalla kun hyvien tietoliikenneyhteyksin varustettu maaseutu saavuttaa tavoitettavuudessa kaupunkiseudun, niin samaan aikaan me, joilla tietoliikenneyhteydet ovat huonot, jäämme entistäkin etäämmälle muusta yhteiskunnasta. Herrakunnalla monet taloudet ovat hyvinkin katveessa. Lääkärin takaisinsoittoa voi olla aika turha odottaa, kun lääkäri ei saa yhteyttä. Itse voi soittaessa juoksennella pitkin pihaa ja etsiä kenttää. Tilanne on vain huonontunut, vaikka tekniikka on kehittynyt. (Esim 5G vie ilmeisesti meidän vähätkin 3- ja 4G-kentät?) Sekä asuminen etätöineen että yritystoiminta on erittäin hankalaa epävarmojen yhteyksien vuoksi.