Kuntalais- ja asukaslähtöisyys näkyy kaikessa toiminnassamme. Yhdessä yritysten ja kolmannen sektorin kanssa luomme edellytykset hyvinvoinnille ja turvatulle elämälle. Yhteistyö hyvinvointialueen kanssa on mutkatonta.
Panostamme lapsiperheiden hyvinvointiin tarjoamalla laadukkaat koulutus- ja varhaiskasvatusmahdollisuudet hyvinvoivissa kiinteistöissä ja luonnonläheisissä miljöissä. Uudet rakennetut koulut takaavat nykyiselle kouluverkostolle monipuoliset ja nykyaikaiset puitteet kymmeniksi vuosiksi.
Vihti on aktiivisen ihmisen koti. Tarjoamme modernit liikuntapaikat ja mahdollistamme liikkumisen lähiluonnossa. Kannustamme vihtiläisiä panostamaan omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Monipuoliset taide- ja kulttuuripalvelut tukevat kunnan elinvoimaisuutta ja kuntalaisten hyvinvointia.
Maauimalalle olisi oikea tarve
Lähiliikkuja
6. april 2022 klockan 10.48.33
Tätä tavoitetta tukisi ehdottomasti Nummelan maauimala. Yleisiä uimarantoja puhtaissa luonnonvesissä on Vihdissä aivan liian vähän.
Aktiviteetit
k
12. april 2022 klockan 15.31.22
Peukutus maauimalle, kovasti odotettu ja kysytty.
Enemmän liikuntahalli vapaavuoroja perheille, maksuttomia hallivuoroja esim. temppusunnuntai ym.
Toki joukkoliikenne tarvitaan jotta sivukyliltä pääsee keskustan harrastuksiin.
Luonnon virkistyskäyttö ja esim. ratsastusreitistöt
Lehtisalo
18. april 2022 klockan 17.45.51
Vihtiä kovin markkinoidaan runsaista luontoreitistöistä, mutta käytännössä Nummelanharjun, Pääkslahden tai Metsähallituksen Nuuksiossa ylläpitämien reittien lisäksi ei ole juuri hallittua ja opastettu luontorietistöä. Näihin muihin voisi panostaa siten, ettei liikaa rasitusta luonnolle kuitenkaan aiheutuisi. Lähinnä joihinkin kohteisiin voisi maanomistajien kanssa sopia opasteet, paikoitusalue, mahdollinen tulipaikka ja käymälä. Ja tärkeää: Mikäli tulen teko on kielletty, siitä tiedotetaan selvästi. Mikäli alueella ei ole käymälää tai roskista, siitä tiedotetaan selvästi. Eli tiedottaminen on osa alueen hyvää saatavuutta ja mahdollistaa sen kestävän käytön. Hyvä infra voi tuoda elinkeinoharjoitamisen mahdollisuuden alueelle. Myös mikäli luontokohteen voi yhdistää turvalliseen pyöräilyyn, lisäisi se asukkaiden virkistäytymistä ja liikumista.
Uudenlainen ajattelu luonnon ja liikkumisen yhdistämisestä on esim. ratsastusreittien suunnittelu ja rakentaminen. Kustannuksiin voi varmaankin osallistua ratsastajat ja ratsastusseurat. Suunnittelu ja maankäytön sopiminen on taas kunnan alaa. Ratsastusmahdollsiuuksien lisääntyminen lisää kunnan vetovoimaisuutta, lisää matkalua ja lisää tasa-arvoa panostaessaan harrastukseen, jota ei juuri ole tuettu verrattuna vaikkapa palloilulajeihin. Vihdissä on huomattava määrä hevosia asukasta kohden, ja on varmaan hevostenkin etu päästä liikkumaan luontoon. Nuuksiosta löytyy Metsähallituksen rakentamia reististöjä Vihdinkin puolelta, joiden saatavuuden toisi se, jos Tervalammella saisi kulkuyhteyden ja hevostraileripaikoitusalueen. Reitistöjä voi rakentaa myös maastopyörille ja monille uusille lajeille.