Gå till innehållet

DIGITALISAATIO

Pratbubbla 4
Diskussion | Vihdin kunta
Diskussionen har avslutats

Panostamme digitalisaation luomiin mahdollisuuksiin. 

Edistämme nopeiden verkkoyhteyksien laajentamista kaikilla kunnan eri alueilla. 

Kehitämme sähköisiä asiointipalveluja siten, että palvelut ovat käytettävissä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Kunta tekee yhteistyötä yrittäjien ja kyläyhdistysten kanssa etätyöpisteiden luomiseksi kunnan eri osiin. 

Kokeilemme myös kunnan toimipisteiden käyttöä etätyöpisteinä.

Basuppgifter

Avslutat: 19.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Vahvat tietoliikenneyhteydet tervetulleita kylille

Plats för profilbild

Lehtisalo
18. april 2022 klockan 17.22.07

Hyvin tervetullut pyrkimys lisätä nopeita verkkoyhetyksiä kylille, sillä netti toimii huonosti ainakin Herrakunnalla. Olemme tarkkailleet esim. valokuidun yhteishankintaa tänne, mutta asioiden edistyminen on tyssähtänyt ilmeisesti erään operaattorin toimesta.
Puhelinyhteydet ovat huonontuneet entisestään. Herrakuntaa ympäröi korkeat kalliot, mikä hankaloittaa puhelinsignaalin saamista kattavasti alueelle. Tämä on operaattorien vastuulla virallisesti, mutta tarvittaisiin varmaankin jotain konsulttiapua, miten saataisiin signaali tehokkaammin käyttöön tai miten saadaan operaattorit panostamaan myös meihin vähäisiin kuluttajamääriin. Jollakin on niin huono kännykkäyhteys, että läheskään aina ei saada yhteyttä. Tämä uhkaa jo jossain määrin henkeä ja terveyttä. Ja ainakin tämä aiheuttaa tukalia tilanteita etätyöskentelijälle, mikäli puhelut ovat osa työtä.


Vihdin kunta yhdeksi edelläkävijäksi avoimen demokratian työvälineiden käytössä.

Användarens profilbild - paavo_muranen

@paavo_muranen
18. april 2022 klockan 17.42.20

Vihdin kunta on aktiivinen osallistuja lausuntopalvelu.fi käytössä ja tämä hanke todistaa, että kunta on ottanut myös otakantaa.fi - palvelun osallistaakseen kuntalaisia yhteisissä asioissa. Tämä strateginen suunta kannattaisi kirjoittaa auki Digitalisaatio-kappaleeseen auki. Tällä asialla on suuri merkitys avoimen demokratian toteutumisen kannalta.
--clips--esim.--
Kuntamme haluaa olla edelläkävijä suomalaisten avoimen demokratian työvälineiden: otakantaa.fi , lausuntopalvelu.fi, nuortenideat.fi ja kuntalaisaloite.fi käytössä ja osallistaa kuntalaisiaan/yhteisöjä/yrityksiä yhteisissä asioissa aika- ja paikkariippumattomasti.
--clips

Plats för profilbild

Asko Autelo
18. april 2022 klockan 20.34.03

Samaa mieltä, että olisi tärkeää, että kunta mahdollistaisi kuntalaisten osallistumisen näiden vastaavien lausuntopalveluiden kautta ja olisi edelläkävijä kuntien joukossa.


ICT - asiantuntijoiden verkosto ja digitalisaatioklusteri Vihtiin

Plats för profilbild

Asko Autelo
18. april 2022 klockan 23.40.23

Vihti voisi pyrkiä kehittämään Vihtiin ICT/ tietotyöasiantuntijoiden verkoston ja pyrkiä saamaan kuntaan digitalisaatiota edistäviä investointeja, kuten datakeskuksia. Asiantuntijoille Vihti voi tarjota rauhallisen ja viihtyisän ja luonnonläheisen asuinpaikan, muttta samalla se tarkoittaa myös sitä, että etätyön edellytykset, kuten riittävän nopeat verkkoyhteydet ympäri kuntaa.
Vihdin tulisi edistää seuraavia asioita:
1. Etätyön mahdollisuuksien edistäminen, kuten tietoliikenneyhteydet
2. Kartoittaa ICT- asiantunjoiden verkostoja ja mahdollisuuksia kehittää Vihtiin sellainen asiantuntijaverkosto, ja toisaalta edistää myös yritystoimintaa ja sitä kautta pyrkiä kehittämän ns ict-klusteria, jonka kehitys voisi hyödyttää koko kuntaa js houkutella uusia muuttajia