Gå till innehållet

ILMASTO-JA YMPÄRISTÖTYÖ

Pratbubbla 4
Diskussion | Vihdin kunta
Diskussionen har avslutats

Haluamme turvata nykyisille ja tuleville vihtiläisille hyvät elämisen mahdollisuudet. Näemme ilmastotyön kunnan kilpailukykyä lisäävänä tekijänä. Vihdin sisäistä ilmastotyötä toteutetaan läpileikkaavasti koko organisaatiossa. Edistämme kaikessa toiminnassamme Suomen kansallisten ilmasto- ja ympäristötavoitteiden toteutumista yhteistyössä asukkaiden, kiinteistönomistajien ja yritysten kanssa. 

Merkittävä osa päästöistä syntyy liikenteestä, jolloin saavutettavuuden kehittäminen on olennaista. Kehitämme julkisia liikenneyhteyksiä ja tuemme ilmastoystävällistä liikkumista. 

Haluamme edistää luonnon ja ympäristön hyvinvointia sekä mahdollistamme luonnon monimuotoisuuden säilymisen. Panostamme vesistöjen kunnostamiseen yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Tuemme maatalouden vihreää siirtymää.

Basuppgifter

Avslutat: 19.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Ympäristön siisteys

Plats för profilbild

Nummela
6. april 2022 klockan 11.02.00

En tiedä onkö tämä paras osio tälle kommentille, mutta Nummelan taajaman alueella pitäisi panostaa enemmän ympäristön viihtyisyyteen ja kunnossapitoon. Kuntakeskus ei välttämättä nykyisellään houkuttele uusia asukkaita; keskustan rakennukset on ainakin ulkoisesti rapistuvassa kunnossa (Pisteen talo ym.) ja nurmikkoalueet usein hoitamatta/leikkaamatta.


Nummela

Plats för profilbild

k
12. april 2022 klockan 15.45.25

Viihtyisyyteen olisi hyvä panostaa. Ei mikään kehuttava. Kukkia enemmän, paikkoja missä ihmiset voivat viihtyä perheen kanssa ja tutustua toisiin perheisiin ns. perhepuistoja mihin voi tulla perheen isommatkin lapset. Leikkipuistot kuntoon.


Rahoitusta kylien kehittämiseen

Plats för profilbild

Oinasjoki
15. april 2022 klockan 6.23.01

Rahoitusta kylien elinvoimaisuuden parantamiseen,
Lisää leikkipuistoja ja entisten leikkiouistojen kunnostaminen


Asiantuntijatukea energiatalkoisiin

Plats för profilbild

Lehtisalo
18. april 2022 klockan 17.08.04

Joissakin kunnissa annetaan asiantuntija-apua esim. aurinkopaneelien yhteisostoihin. Esim. jollain kylällä asukkaat hankkivat aurinkopaneelit ja kunta on olut asiantuntijana kertomassa, mitä pitää ottaa huomioon ja ketkä toimijat ovat varteenotettavia laitetoimittajia. Tällaista palvelua voisi olla sekä muutakin energianeuvontaa nyt, kun on erittäin tärkeä monestakin sysytä muuttaa asunnot ja kylätalot energiaa vähemmän kuluttaviksi ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäviksi. Kunnalta voisi saada neuvontaa esim. onko talo riittävän tiivis ja miten löytää mahdolliset lämpövuotokohdat, pitääkö jotain lisäeristää tms. Energiamittareita yms muuta laitteistoa näkyvämmin lainaan myös. Kunnan avulla voisi järjestää tapahtumia, joissa voi kysyä maalämmöstä, aurinkopaneeleista, ilmalämpöpumpuista jne.