Gå till innehållet

LIIKKUMINEN

Pratbubbla 5
Diskussion | Vihdin kunta
Diskussionen har avslutats

Etsimme liikkumiseen ympäristöystävällisempiä tapoja ja helpotamme liikkumista Vihdissä, Vihdistä ja Vihtiin. Olemme etujoukoissa kokeilemassa liikennemuotoja, jotka innostavat älykkääseen liikkumiseen. 

Tulevalla strategiakaudella parannamme kunnan kevyenliikenteen verkostoa. 

Tunnin junalla ja lähiliikenteen kehittämisellä on vahva rooli päästövähennystavoitteiden sekä saavutettavuuden toteutumiseen. 

Nummelan lentokenttä on tulevaisuudessa edelläkävijä sähköisen ja miehittämättömän ilmaliikenteen kehittämisessä.

Basuppgifter

Avslutat: 19.4.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Gör en anmälan

Lentokenttä

Plats för profilbild

Nummela
6. april 2022 klockan 11.03.53

Lentokentän kehittäminen tuo varmasti Vihtiin toimeliaisuutta ja aktiivisuutta, mutta toivottavasti sitä ei tehdä asumisviihtyvyyden kustannuksella.


Maauimala

Plats för profilbild

Marja-Leena
7. april 2022 klockan 9.10.26

Kertaalleen torpattu loistava maauimala-hanke äkkiä takaisin toteutukseen. Mahtava vetonaula ja viihtyvyyttä nostava projekti Vihdille. Lapsille ja vanhuksille, autottomille ym. saavutettavissa. Matkailijoillekin houkutteleva. Tuo tuloja kuntaan.


Kevyen liikenteen väylät kuntoon

Plats för profilbild

Jokikunta
14. april 2022 klockan 14.44.30

Kevyen liikenteen väylät kuntoon kyliin!


Kevyen liikenteen väylät

Plats för profilbild

Oinasjoki
15. april 2022 klockan 6.19.57

Kevyen liikenteen väylä Nummelaan, maauimala- hanke takaisin


Kevyenliikenteen pääväylät koko Vihtiin

Plats för profilbild

Lehtisalo
18. april 2022 klockan 16.54.24

Vaikka kevyenliikenteen teiden rakentaminen maksaa paljon, pitäisi näitä saada muaallekin kuin taajamiin. Jos rakennettaisiin ensin ikään kuin päätiet kevyenliikenteen väylille eli esim. Vanhan Porintien varteen ja läheisyyteen Espoosta Karkkilan rajalle. Tältä väylältä pääsy esim. Ojakkalan kautta Nummelaan ja Vihdin kirkonkylälle. Liikkumismahdollisuus tällä lailla edistää varmasti huomattavasti ainakin lasten ja nuorten liikkumista, sillä esim Vanha Porintie on äärimmäisen vaarallinen pyöräilijöille eikä kyliltä pääse turvallisesti juuri mitenkään - paitsi henkilöautolla. Oikein sijoitettu pyöräilyverkosto vahvistaa myös matkailu- ja palveluelinkeinoja näiden liepeillä. Pyöräteitä tulee nyt etelästä Vihdin rajalle Espoosta ja Kirkkonummelta.
Suuret autotiet halkovat Vihtiä, ja näiden ylittäminen tai alittaminen onnistuu vain harvasta kohtaa esimerkkinä Hanko-Hyvinkääntie. Myös se, että rakennetaan turvallisia ylityspaikkoja tai alikulkuja, lisää liikkumisen mahdollisuuksia. Mikäli uusia ylityspaikkoja olisi mahdollista rakentaa, voisi samalla laajentaa niitä myös mahdollisille ratsastusreiteille.