Gå till innehållet

Kärkölän Keskuspuiston puistosuunnitelmaehdotus

Pratbubbla 27
Diskussion | Kärkölän kunta
Diskussionen har avslutats

Tähän voi kommentoida puistosuunnitelmaehdotusta. Kommentteja voi myös toimittaa kirjaamo@karkola.fi tai emilia.lehikoinen@karkola.fi

Basuppgifter

Avslutat: 18.10.2022

Bilagor

  • Inga bilagor
Ilmianna

Skeittiparkki.

Plats för profilbild

Pokkis
4. oktober 2022 klockan 19.04.08

Kunnollinen skeittiparkki. Alueen siistiminen ja kunnostus puistoksi, alueesta olisi helposti tehtävissä kaikkia kuntalaisia palveleva alue.

Plats för profilbild

Marja
9. oktober 2022 klockan 18.40.28

Miksi poistetaan kommentit, jos kerran kysytään kuntalaisen mielipidettä On siedettävä myös raha asioita ajattelevia .
Yhteisistä verovaroista tämäki projekti maksetaan ja totuus on, että liikuntaan on jo paljon satsattu.

Visa fler svar

Puiston lampi

Plats för profilbild

Lampi
4. oktober 2022 klockan 20.53.19

Puiston lampi pitäisi ruopata ja lammen keskellä olevan saaren voisi poistaa.


Koristekasvillisuus

Plats för profilbild

Kasvi
5. oktober 2022 klockan 10.32.11

Koristekasvillisuus tulee olla sellainen, jotta allergiset voivat myös puistossa oleskella kukinnan aikana. Angervot ovat voimakkaasti allergisoivia!


Urheilu

Plats för profilbild

Rita
5. oktober 2022 klockan 11.31.56

Sinne voisi laittaa vaikka eläkeläisille tarkoitetut urheilulaitteet jotka on S-marketin vieressä kun niitä ei kukaan käytä. Ei kukaan noin näkyvälle paikalle mene venyttelemään, niin ne ovat sijoitettuna ulkomaillakin puistoissa sinne tänne puiden lomaan eikä kaikki samaan nippuun ja vähän voisi lisätäkin että olisi kaikille sopivia laitteita.

Plats för profilbild

Marja
5. oktober 2022 klockan 16.18.32

Kukonmäestä treenilaitteet voisi siirtää puistoon.
Pimeään aikaan ei uskalla mennä Kukonmäkeen.


Puiston säännöllinen ylläpito

Plats för profilbild

Pensasmustikka
5. oktober 2022 klockan 11.34.14

- Valvontakamerat puistoon, että saadaan ylläpidettyä puisto siistinä, eikä sinne ilmesty graffitteja, roskaamista yms.
- lapsille lisää leikki-, kiipeily- ja tasapainottelu välineitä.
- roska-astioita, jotta roskat löytävät varmemmin roskikseen. Tärkeää roskisten säännöllinen tyhjentäminen.
- säännöllinen ylläpito puistoon

- kuulostaa hyvältä, että keskustaan tuodaan hyötykasveja, joita kuntalaiset voivat käyttää. Iso peukku tälle ajatukselle!
- onko puiston vesistön tilaa tutkittu? Vesikasvien istutus parantamaan veden laatua?


Harkitkaa vielä kerran griliä

Plats för profilbild

Vesku
5. oktober 2022 klockan 11.54.27

Jos puistoon tulee grilli, siitä tulee kesäkauden alkoholin nautintapaikka...

Visa fler svar

Keskuspuisto

Plats för profilbild

Mävaan
5. oktober 2022 klockan 13.30.10

Puiston penkit jotka ovat lammalla päin, voisivat olla paremmilla sijoilla ja vaikka muutama penkki lisää. Lammen ruoppaus, sekä puusillan alla oleva lätäkön siistiminen, parkour telineet vähän isommille lapsille, hiekkalaatikko, ja jos jäätelö kioskin saisi siirrettyä paparatsin pihasta puistoon, olisi kiva syödä kesällä jädeä tai vaikka juoda limpsaa/kahvia samalla kun laspet lekkisivät.
Kunnon skeittirampit ja ja suoja aita.


Pienille lapsille

Plats för profilbild

kaku
5. oktober 2022 klockan 15.46.47

Pienemmille lapsille soveltuvia laitteita. Nyt ei ole kuin liukumäki ja vauvakeinu. Leikkipuiston aitaukselle iso peukku! Ja sinne leikkialueelle penkkejä.


Suunitelma

Plats för profilbild

Jari Eronen
5. oktober 2022 klockan 15.53.20

Onko oikeasti hyvästä petankki harjoitus paikka vaihtumassa yhteen kenttään entisen 3-4 kentän sijaan. Boccia pelataan kivettömällä alustalla. Olen huolissani tuon ehdotuksen muutoksesta. Seuramme tekee hyvää mainosta kunnalle mutta meidän harjoitus alueet heikkenee ulkokenttien puoleen koko ajan. Koulun alla oli huippupaikka. Tilalle rakennettiin kenttä ilman sosiaali tilaa joka aikaisemmin oli koulun alla olevassa omakotitalon alakerrassa. Emme pysty järjestämään kunnassa turnauksia kun kenttämäärät ei riitä.

Plats för profilbild

Jari
5. oktober 2022 klockan 20.21.52

On ihan hyvä että puisto tulee useamman eri ryhmän käyttöön. Petankia pystyy yhä harrastamaan ja kisat voidaan järjestää paremmassa paikassa. Muistelen aikoinaan pelanneeni Rantavaahalassa petankikisoissa, joten vaatimukset eivät ole kovin suuret.


5.10 .2022

Plats för profilbild

Mikko lahti
5. oktober 2022 klockan 16.05.08

Kukahan on tämän suunitelman mahtanut keksiä Että petanque kentät vähenee 4 yhteen Olis kiva kuulla perustelut tähän muutokseen

Plats för profilbild

uusiasukas
10. oktober 2022 klockan 11.35.04

Petanque riittää 1 kenttä....

kiitos


Puut ja puisto

Plats för profilbild

Entinen metsuri
5. oktober 2022 klockan 20.47.53

Melkoinen suunnitelma on tehty omenapuineen ja kirsikkapuineen. Kunhan ei tehtäisi uutta "kirjastoa" tästä alueesta.
Päivittäin puistossa kulkevana olen ihmetellyt kolmen viime vuoden aikana kun pääosin on kaadettu aivan terveitä puita pois ja tehty autio kenttä. Minne mahdetaan siirtää minigolf? Eihän siellä oikeastaan koskaan ole ollut pelaajiakaan, niin uusi sijainti voi olla ihan missä vain.


Petankki

Plats för profilbild

Nalle
6. oktober 2022 klockan 6.25.20

Älytöntä siirtää petankki ja minigolf pois. Minne menee skeittiramppi? Omenapuut ja puut kuulostaa hyvältä ilmastolle


Lapsille

Plats för profilbild

N
6. oktober 2022 klockan 12.25.00

Vuokkoharjun koulun yläpihalla on lasten laitteita,eikö niitä voisi tuoda puistoon? Siellä on myös sitä aitaa,voiko sitä hyödyntää?

Katoksen siirto on erittäin hyvä ajatus,koska nuoriso roskaa ja räkii sen niin inhottavaan kuntoon,ettei sinne tee mieli edes mennä. Sekä on aivan vierekkäin,kun nuoriso istuu siellä ja kiroilee,sekä polttavat tupakkaa.


Skeitti/skuutti parkki

Plats för profilbild

VilleP
6. oktober 2022 klockan 17.38.30

Puistoon ehdottomasti nuorisolle skeittaus ja skuuttaus parkki. Tämä tietysti maksaa enemmän, kuin koriskenttä, joten jos rahaa ei ole niin vanha tulisi jättää paikoilleen. Purkamisen jälkeen seuraavat löytyvät Lahdesta.
Monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat tärkeitä. Koriskenttiä on keskustassa jo 2 kpl, joista toinen valmistunut tänä kesänä, niin ne luultavimmin riittää kylän tarpeisiin.


Skeittipuisto

Plats för profilbild

kuntalainen
9. oktober 2022 klockan 23.41.30

Keskuspuistossa olevaa skeittiramppia tulisi laajentaa ja parannellea johon voisi mallia ottaa Lahden ja muiden kuntien skeittipuistoista. Myös alan ammattilaisilta tätä voisi kysyä. Moni lapsiperhe varmasti aktiivisesti sitä käyttäisi. Katukoris kenttä löytyy jo koulujen luonta joka on hyvässä kunnossa. En näe syytä miksi tehdä lisää ja poistaa skeittipuisto, mistä seuraavaksi lähin on Lahdessa.


Puistosuunnittelma

Plats för profilbild

J.P
9. oktober 2022 klockan 23.49.42

Eniten tässä hankeessa osui silmään skeittipuiston poistaminen. Lähialueilla on laajat ja hyvät skeittipuistot josta kuntamme tulisi ottaa mallia. Jokaisella perheellä ei ole varaa tai haluja lähteä toiseen paikkakuntaan skeittailemaan tai potkulautailemaan. Katukoriskenttä kunnastamme jo löytyy. Minigolf on mitä ilmeisimmin ollut vähällä käytöllä. Radat yksitoikkoisia, mailojen ja pallojen saanti tehty vähän liian hankalaksi joten sen poistaminen/siirtäminen ymmärrettävää. Ehdotan että
kunta laajentaisi ja parantaisi nykyistä skeittiparkkia.


Jeesus pelastaa

Plats för profilbild

aleksi
18. oktober 2022 klockan 18.53.28

Jeesus rakastaa sinua!
Matteus 11:28-30 "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."
Joh. 3:16 "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."
ÄLÄ KOSKAAN UNOHDA, että Jeesus rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Tule Jeesuksen luokse ja anna pestä pois syntisi.
Ap.teot 2:38 "Pietari vastasi: ”Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."
Hän, joka on luonut koko maailman ja kaiken siinä olevan, on luonut sinutkin. Kun otat vastaan Jeesuksen Pelastajaksesi, saat syntisi anteeksi ”uskon kautta Hänen vereensä”!
Voit tehdä sovinnon Isän kanssa. Käänny Hänen puoleensa, Hän haluaa pelastaa sinut.
2. Kor. 6:1-2 "Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi. Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä."
PALAA HERRAN SINUN JUMALASI TYKÖ. Hän on hyvä, laupias, pitkämielinen ja rikas armossa.
Room. 6:23 "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."